Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sarkadi tag A legutóbbi újrapasztázás óta nálam is érdekes hőfokok születnek, valami lehet, hogy nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Mikor megláttam közel másfél óra játék után a 90 fokot gyorsan ki is léptem és amint lesz rá időm szét is kapom aztán minőségibb pasztával megcsinálom ill. teljes takarítást csinálok. Mellesleg hány V-ot sikerült elérni legkisebb, de még stabil értékként? 1,094V-al nálam már hibázik a kártya, de a gyári értékkel alapjáraton is melegszik. 
- 

Sarkadi tag Én a 7870-es kártya mellett döntenék, nekem is Sapphire van és megvagyok vele elégedve! 40%-os ventilátor sebesség mellett max. 70C°-ot érek el, a legújabb driverrel Windows 10 alatt problémamentes. 1920x1080-as felbontás mellett a The Wicther 3-at pl. Magas beállításokkal játszom, Battlefield 4 Ultra beállításokkal fut és még sorolhatnám. Ami pedig alapból optimalizálatlan játék, annak teljesen mindegy milyen erősségű VGA-d van. Illetve némi tuninggal nyerhetsz pár plusz FPS-t, ezt ki kell tapasztalni. Remélem tudtam segíteni!  
- 

Sarkadi tag Nem igazán értek ennyire a dologhoz, de nem egy tuningképes darab a kártyám úgy érzem, vagy csak én vagyok béna. Minden esetre marad minden alap értéken és 1,1V-on, ahogy eddig is használtam, végül is gyárilag OC-s, tehát nincs miért panaszkodni. A pasztázás pedig jó ötletnek bizonyult, eléggé rászáradt volt már a gyári és 10-12 fokot nyertem a korábbi terhelés alatt elért hőfokhoz képest, ami azért nem rossz. Jelenleg 60 fok fölé nem melegszik.  
- 

Sarkadi tag válasz  rvn_10

üzenetére rvn_10

üzenetéreAnnál a kártyánál, ami neked van úgy tudom, hogy már másabb a hűtő felfogatása, nekem sikeresen megvan a pasztázás. MSI After Burner-be pedig ezt kell engedélyezni: Unlock Voltage Control, legalábbis nekem csak ezt kellett és ettől kezdve mindent tudok szabályozni. Z10N: Úgy, hogy a legkisebb emelésnél is már kell hozzá olyan mértékű fesz., amit én már nem szeretnék mert melegedéssel jár. De mindjárt mondom, mit értem el az újrapasztázással.  
- 

Sarkadi tag válasz  rvn_10

üzenetére rvn_10

üzenetéreNekem is Sapphire a kártyám, de ez nem befolyásol semmit. A programon belül be kell állítani, hogy engedélyezze a húzást és onnantól kezdve ki kell tapasztalni milyen fesz. mellett milyen értékeket bír. Mellesleg most tervezem az újrapasztázást a VGA-nak, kissé sokallom a hőfokokat. Majd jelzem mire jutok vele.  
- 

Sarkadi tag Hajnalba még rászántam magam némi állítgatásra/tesztelésre és érdekes, hogy amint a Memory Clock-ot 1300MHz-re állítom máris a max. fesz.-t kéri. Core Clock 1200MHz-re való állításánál szintén, szerintem én ilyen érdekes darabot fogtam ki.  Több érték után, ezzel stabil és 65 foknál jobban nem is melegszik játék alatt. Több érték után, ezzel stabil és 65 foknál jobban nem is melegszik játék alatt.1,200V Core Clock: 1050 - > 1150MHz 
 Memory Clock: 1250 - > 1275MHz1-2FPS-t úgy néztem nyertem ezzel, ami azért több mint a semmi, későbbi játékoknál még jól jöhet ill. ahogy olvastam inkább a Core Clock-on érdemez húzni, és így végül is +100MHz-et tudtam. 
- 

Sarkadi tag FullHD-be idáig nekem is elég játékhoz is, már ha az normálisan megvan írva, nem pedig egy optimalizálatlan ... mint ezt mostanában tapasztaltuk. A melegedést arra értem, hogy azért 70 fok fölötti értéket már nem szeretek látni.  Így a fentebb írt értékekkel 64-68 fok körül megáll a kártya és ha azt nézzük elég jó órajeleken megy. Így a fentebb írt értékekkel 64-68 fok körül megáll a kártya és ha azt nézzük elég jó órajeleken megy. 
- 

Sarkadi tag Némi állítgatás és tesztelés után arra jutottam, hogy a gyári értékhez képest a húzás nagyon feszültség igényes, legalábbis az én kártyámnál és a gyári értéket is sokalltam, így a nagyobb tuning kilőve. Gyári értékekkel 1,100V-on használtam a kártyát jó ideig, most ugyanezzel az értékkel +25MHz emeléssel stabil, ennél nagyobbhoz már kéri a feszt rendesen. Úgyhogy én maradok ennél a kicsi húzásnál, valamit azért csak számít és nem is melegszik a kártya.  FX-6300-al 4GHz-en így szerintem elég jó páros. FX-6300-al 4GHz-en így szerintem elég jó páros.Core Clock: 1050 - > 1075MHz 
 Memory Clock: 1250 - > 1275MHz, ezekre állítottam.
- 

Sarkadi tag válasz  CoolBoy323

üzenetére CoolBoy323

üzenetéreElég sok panasz érte idáig, az Omega-t stabilabbnak mondják és egyes beállítások alapból jobbak benne. Persze ami kikerült az újból még csak BETA, így kár erre alapozni, de én pl. problémamentesen használom! 
- 

Sarkadi tag Feszt. nem igazán akarok emelni, mert fix. 40%-on használom a ventiket, efölött már hangosnak találom és így elég magas hőfokokat érnék el. De tekintve, hogy a fentebb írt feszültségi értékkel stabil a kártya a húzással együtt, remélem nyerek pár FPS-t egyes játékokba. Persze tényleg csak párra számítok!  
- 

Sarkadi tag Adataim között található VGA-nál 1,194V-al az alábbi "tuning" jött össze: Core Clock: 1050 - > 1150MHz 
 Memory Clock: 1250 - > 1300MHzVan értelme ennek a +100/50MHz-nek vagy nem fogom érezni? Köszönöm! 
- 

Sarkadi tag Én ezt a hangossá válást hosszasabb játszás után úgy orvosoltam, hogy fix 40%-ra raktam a ventiket, így alapjáraton és terhelve is teljesen halk. 45-50%-nál jön elő a hangja. 
- 

Sarkadi tag Olyan alkalmazáskonál/játékoknál jön elő a hiba (ha van) ami teljesen terheli a kártyát. Csíkozódás, villódzó textúrák stb., tehát a játszás az jó lesz úgymond tesztnek, de csakis stabil driverrel! Ami vagy az Omega vagy az annál kicsivel frissebb 14.502.1002 verziószámú, én jelenleg ezt használom, problémamentesen! 
- 

Sarkadi tag válasz  Bjørgersson

üzenetére Bjørgersson

üzenetérePedig az én választásom mindig Sapphire-ra esett. A korábbi és a nemrég vásárolt 7870-esem is ez a márka, hűtési megoldásaik terén nekem elég szimpatikusak, persze vannak gyengébb darabjaik. 
- 

Sarkadi tag Azért egy 7870 mellé az FX-6300 némi tuninggal elég kell, hogy legyen. Nekem is ez az összeállításom van, igaz a procit 4GHz-re húztam (magasabb értéken már kevés lenne hozzá a hűtő) és képes kihajtani a kártyát Far Cry 4 alatt is, ha már ez került szóba. De az megint más, hogy az utóbbi idők optimalizálatlan játékain kár tesztelni.  
- 

Sarkadi tag Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ha a Vsync-et bekapcsolom játékon belül eléggé visszavesz az FPS számból, ami érthető, de enélkül sokszor megjelenik egy-egy csík, ami kissé megtöri a képet és ez számomra zavaró. Ha a CCC-ben állítanám be ezt fix-re és nem a program által meghatározottra akkor FPS szám csökkenés nélkül orvosolna lenne a probléma?  Köszönöm a válaszokat!  Szerk.: Illetve CCC-n belül tudtok olyan dolgot amit mindenképp állítsak be? 
- 

Sarkadi tag Az FSP Hexa 400W-os táp azért nem rossz darab, nekem is elbír a konfigommal, nem volt vele gondom a gyári venti hangosságán kívül, de ezt cserével orvosoltam.  
- 

Sarkadi tag Hogy vissza térjünk az eredeti témához. Megvolt Ultra beállításokkal az ismert "kártyaizzasztó" Far Cry 4 tesztje és 68-70 foknál tovább nem melegszik az adataim között található VGA. Azért az érdekes, hogy bár eszi rendesen a kártyát, de fut tökéletesen, és ennek ellenére van, hogy a korábban írt 4GB-os verziókat is letudja terhelni  
- 

Sarkadi tag válasz  kavics325i

üzenetére kavics325i

üzenetéreAzért a gyári program egyes lehetőségein kívül is kéne finomítani, hogy stabilan érd el a kívánt értéket, ez így elég hanyag munka. 
- 

Sarkadi tag Hosszasabb tesztelés után (játékok alatt) a max. érték a 70 fok volt, amit sikerült elérnem ezzel az 1100mV-ra való állítással, gyári órajelekkel. FIFA 14 alatt pl. 45 foknál megállt a kártya, de egy Shadow of Mordor ill. CoD jobban izzasztja, ezeknél érte el a 70 fokot. Így azért hosszabb távon mégis csak jobb a kártyának/kondiknak, mintha 80-90 fokon üzemelne ekkora terhelés mellett.  
- 

Sarkadi tag Jogos, én is nyugodtabb vagyok ha nem 80 fokot látok pl. játék közben az érzékelőn. A fentebb írt adatokkal 63 fok fölé nem ment egy játék alatt sem, úgyhogy ez elfogadhatóbb érték, mint a gyári!  
- 

Sarkadi tag MSI AfterBurner-el állítottam a Core Voltage-en a gyári értékről 1100mV-ra és fix 40%-on van a venti, a gyári órajelekhez nem nyúltam. Így a Shadow of Mordor alatt 50-52 fok körüli értéket értem el. Ez azért már jobban tetszik!  
- 

Sarkadi tag SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5-hoz tudtok olyan beállítást mondani amivel kevésbé melegedne játékok alatt? Far Cry 4 alatt pl. 70 fok körüli értéken megy, igaz ki is használja a játék. Vagy nem gond a hőfok? Korábbi kártyám hűvösebb volt, igaz, nem volt képes ekkorra teljesítményre.  
- 

Sarkadi tag válasz  papírzacsi

üzenetére papírzacsi

üzenetéreBIOS gond volt, sikerult egy masik procival frissiteni es igy mar latja ezt is. 
- 

Sarkadi tag A fentebb kirakott kép általi beállításokkal több játék is fagyott, úgyhogy visszaállítottam a gyári értékre mindent. Ettől függetlenül ha van valakinek tippje, hogy mi lenne az ideális beállítás megköszönném! 
- 

Sarkadi tag Az alábbi beállításokkal a max. 59 és min. 34 fok jó értéknek számít? Igazából a max. hőfokot akartam lejjebb vinni, ezért állítottam az értékeken.  
- 

Sarkadi tag Bár off, de gondoltam jelzem, hogy egy korábbi procival sikerült megoldanom a BIOS frissítést és így már tökéletesen működik az alaplap az FX-6300-al, tehát itt volt a gond!  
- 

Sarkadi tag A BIOS-al van itt a gond, regebbi verzioju es nem "latja" a procit. Intezek valahonnan egy regebbi procit es azzal frissitem. Ha sikerul megoldani jelzem, koszonom a segitsegeket! 
- 

Sarkadi tag Ujjonnan vettem. Kolcsonkerni nem tudok. Nincs valami megoldas a BIOS frissitesre? 
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreAzt mar eladtam. 
- 

üzenetére papírzacsi

üzenetéreCsatlakozo a helyen. BIOSt hogy frissitsek ha egyaltalan nincs kep?  
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreKoszonom azert jo lenne megoldast talalni. Minden a helyen es minden kap aramot, kabelekkel sincs gond. A processzor csere okozhat ilyesmit? 
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreAz pedig nincs. A VGA osszes kimenetet megprobaltam, egyik sem ad jelet. Par napja meg jatszottam vele azota a mai napon tortent processzor csere es ez fogad. 
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreEgyaltalan nincs kep, a BIOSig el se jutok. :/ 
- 

Sarkadi tag Sziasztok. Az iment szereltem be a megerkezett FX 6300 procit. Az alairasomba lathato konfigba kerult de barmit csinalok a monitor nem talal jelet se dvi, se hdmi porton. A kartyat mar teszteltem, jatszottam is vele, a csatlakozokat ellenoriztem es a tap ellatasa is megvan a kartyanak, de tovabbra sincs kep. Hol lehet a hiba? Kezd bosszantani. Koszonom a valaszokat! 
- 

Sarkadi tag Dragon Age - Inquisition is fut szépen, olyan beállításokkal amit a korábbi kártyám már nem bírt. High és Ultra beállítások mellett szépen viszi, viszont itt már előjön a processzor. Tovább nem is nyúzom, így nem látom nagy értelmét, jelentkezek majd, amint megjön az új! Köszönöm Nektek az infókat és tanácsokat!  
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreÓ, akkor én voltam tudatlan, mindig is azt hittem, hogy ezzel jobban terhelhető. Köszönöm az infót, amint sikerül a procit is cserélnem és kitapasztalnom, hogy mennyire lehet húzni úgy, hogy stabil legyen a rendszer, közlök majd egy-két adatot!  Szerk.: Bár az utóbbi idők optimalizálatlan játékaival nehéz pontos eredményt mondani.  
- 

üzenetére Bjørgersson

üzenetéreRendben, megfogadom, bár nem szoktam használni egy játéknál sem, de itt direkt bekapcsoltam, hogy még jobban terhelje a kártyát! 
- 

Sarkadi tag válasz  katt777

üzenetére katt777

üzenetéreHDAO nincs ha jól rémlik, de állítok majd rajta, köszönöm, erről nem tudtam. Inteles procihoz pedig alapcsere is kéne és világ életemben AMD/ATI párti voltam. Így köszönöm a tanácsot, de maradok az FX-6100-nál, azon majd húzok amennyit csak tudok, ahogy olvastam úgyis tuningra született egy széria ez az FX.  Aztán a következő fejlesztés kitudja mi lesz később... 
- 

Sarkadi tag Közbe a Battlefield 3-at sikerült letesztelnem vele FullHD-ben, mindent Ultra-ra állítva, HBAO, Vsync bekapcsolva, teljesen stabil FPS számot hozott, minimális laggolás sincs. De a processzor sajnos nem volt túl stabil 4GHz mellett, így minél előbb próbálom cserélni a már beszélt FX-6100-ra és azon húzok, az úgy biztosabb megoldásnak tűnik!  
- 

üzenetére papírzacsi

üzenetéreNincs, de szerintem nem lesz vele gond, makulátlan állapotban érkezett, minden tartozékával, azok is az eredeti zacsijukban, tehát odafigyelt rá a tulaj.  
- 

Sarkadi tag Sziasztok! Nos, kézhez kaptam a kártyát, egész pontosan ez érkezett: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5 Beüzemeltem, teljes driver készlet törlés, majd újbóli felrakás, az Omega-t tettem fel, aztán majd meglátjuk, jelentkezik-e vele hiba. Alapjáraton 32 fokos, terhelve még nem igazán néztem meg, de este felé letesztelem! Nem hiszem, hogy tuningot igényel, elég jók az órajelei így is. A procit pedig, amíg nem lesz csere 4GHz-en járatom mellette, így csak elég lesz játékok alatt, hogy kihajtsa. Szerintetek jó vétel volt 35k-ért?  
- 

Sarkadi tag 
- 

Sarkadi tag Sziasztok! Sikerült 7770-ről váltanom Sapphire HD7870 OC-re, izgatottan várom, hogy mekkora teljesítmény különbség lesz a kettő között. Így első lépésként ajánlotok valamit, minimális húzás mindenképp kell neki? Köszönöm!  
- 

Sarkadi tag Sziasztok! 7770-ről tervezek váltani Sapphire HD 7870 Ghz Dual X 2Gb DDR5-re, AMD 965-ös proci társaságában, mely 3,6GHz-re húzva üzemel jelenleg. Az lenne a kérdésem, hogy Full HD felbontás mellett bírja-e a jelenlegi játékokat és elég lesz-e neki a jelenlegi FSP Hexa 400W-os tápom ill. melyik R7 vagy R9 szériás kártyával van egy szinten? Köszönöm a válaszokat!  
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- RTX 3070 Founders Edition
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- PowerColor Red Devil RX 9070 XT 16GB GDDR6
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)