- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát éppen erről beszélek. Azzal (is) avultatják a drivereket, hogy nem foglalkoznak a régebbi játékokkal, valamit átírnak az újakhoz, és leszarják, milyen hatással lesz a régiekre. Egy picit belenyúlni egy kódba meg nem kerül 1 centbe sem.
Miért váltana a user újabb programokra, amikor egyre szarabb szinte az összes? Az csak a marketingesek elképzelése, hogy nyomják az új játékokat, és mindenki azokkal fog majd játszani, miközben azért a legtöbben éppen, hogy a régi, jól bevált játékaikkal nyomul(ná)nak újra és újra, amit a "fejlesztés" szépen hazavág, így aztán ki lehet adni a remake-eket jó pénzért. Tehát van az a pénz, amiért szándékosan is megéri avultatni, csak hát erre bizonyíték nem lesz sosem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #49998 üzenetére
Nem hiszem ezt. Nem logikus egy driverre 130 millió dollárral többet költeni évente, csak azért, hogy személyesen veled kibabráljanak.
Fogalmatok sincs, hogy mekkora QA költsége van ezeknek a fejlesztéseknek, és ha jobban szegmentálják a driver funkcióit, akkor a QA költségek drasztikusan nőnek. Ezért is láthatod azt az AMD-nél, hogy a 14-es driverektől a szegmentálás csökkentése a cél, hogy csökkenhessenek a QA költségek.
Az a baj, hogy az átlagember elgondol valamit, és azt mondja, hogy mennyire reális az előző generációból pár terméket lelassítani, de utána már nem gondolnak, hogy egy ilyen dolog, mekkora extra kiadás a driver fejlesztésénél. Ráadásul nem is szükségszerű, hiszen a júzer úgyis vált az új programok miatt, illetve a shader fordítót sem a régi hardverekre szabják. -
katt777
félisten
Érdekes, évek óta tapasztaljuk mindannyian. Az, hogy a gyártó nem ismeri el, te meg ezt elhiszed, egészen más kérdés.
(Sajnos ezt a kritikátlanságot rég nem tudod levetkőzni.
) Emlékezz csak, már mondtam, anno pl. 3870CF-nél az avultatás miatt eltűnt a CF funkció, ha meg nem tettem fel az új drivert, 20%-kal lassabb volt a grafika. De ott van a hivatalos avultatás, amely miatt az egyébként ma is használható HD4xxx sorozattal vannak problémák, a többit meg látjuk itt nap mint nap.
belinho: Az avultatás nem természetes része a fejlődésnek, hanem szándékos, bármiről legyen is szó (PC hardver, autó, tv, stb.).
Ha valakinek van stabilnak hitt beállítása, megnézné Enemy Front-tal? Nálam 10-20p játék után csíkozódás, fagyás (VRAM). Program v. driver hiba? Fesz nem számít neki, viszont alapon rendben fut. C3 motor, C3-nak semmi baja a túlhajtással.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #49975 üzenetére
De mit akarsz korlátozni? Bizonyos dolgokat limitálni nem nehéz, de tudod milyen mértékű QA a különböző módokat kitesztelni? Hol éri meg egy driver elkészítésére kétszer annyit költeni, amikor feleannyiból is kihozható. Az avultatás a felhasználók baromsága, amolyan legenda, mert fogalmuk sincs arról, hogy mekkora extra pénzmennyiség bevonását jelenti az, ha ugyanazokat a VGA-kat megkülönböztetik driverben. Ez nagyon nem éri meg senkinek. Főleg az AMD-nek, mert nekik éves szinten nem 170, hanem 300 millió dolláros kiadást jelentene. Miért is lenne érdek bevállalni ezt?
(#49979) Zsébernardo: Ez a baj, hogy driver sweepert használsz. Az AMD egy szóval sem említi, hogy azt használni kell. Sőt, legtöbbször könyörögnek, hogy ne használjátok, mert olyan dolgokat töröl le, amit nem lenne szabad.
-
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #49994 üzenetére
Fuss neki még egyszer, és olvasd el mit írtál, és én mire válaszoltam.
Te a 7xxx és a R200-as széria viszonyáról beszéltél, és valami elavultatásról, szó nem volt 7850 és 7950-ről!
Arról írtál, hogy:
"a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással."
Egy ref 7850 (860/1200) órajellel jön, míg az ugyanarra a chipre épülő R9270 (925/1400)-as órajellel, ami azért magasabb,és ugyanez van a 7870/270X esetén is,csak ott még nagyobb a difi a 270X javára, szóval ne lepődj meg ha gyorsabb a teszteken, és ez nem az elavultatás miatt van.Az adatlapodon levő Phenom II-es procival meg szerintem bőven proci limites vagy BF4-ben szóval ne lepődj meg, hogy így leesik a min fps!
Azon se lepődj meg, hogy nőtt a hőmérséklet,ahogy jöttek ki a Catalystok, elvégre télből a nyárba ugrottunk, a termikus kölcsönhatásról meg te is tanultál még általános iskolában.
Az AMD meg nagyon ritkán közöl méréseket, mert sok esetben csak hibajavítás van, ellentétben az NV-vel, ahol szinte mindig kinn van a mérés, hogy mi mennyit gyorsult az új meghajtóval.
Ez az egész elavultatás amiről beszélsz, meg a fejlődéssel jár együtt. Jelenleg az AMD az 5xxx-es radeonokra visszamenőleg kínál támogatást, de már így is sok esetben hardveres korláta van, mert amit az új szériával lehet gyorsítani, azt a régivel nem, meg sok esetben is a programba is bele kellene nyúlni, hogy legyen gyorsulás, de amikor már a fejlesztő régen elfelejtette a programot patch-elni, akkor már nincs miről beszélni. Az NV-nél egy picit jobb a helyzet driverek terén, mert ők hardverileg is egy picit máshogy állnak. -
Gstyler
senior tag
válasz
Bjørgersson #49990 üzenetére
Szerintem várj egy kicsit. Nézd folyamatosan az új hirdetéseket. Előbb utóbb belefutsz egy jó ajánlatba.
Hha megnézed a már jegelet cuccokat, volt pl MSI is 30ért 2 év garival, Sapphire pedig pár hónap garival 25ért, szóval szerintem gari nélkül 30ért egyáltalán nem jó vétel. -
törölt tag
válasz
belinho #49982 üzenetére
Itt most a HD7950 (Tahiti) és HD7850 (Pitcairn) volt a kérdés tárgya. GPU órajelet lehet emelni akár 1100MHz-re és feljebb is, de akkor is visszafogja a teljesitményedet a driver. Nálam a 13.9 driver volt a legkiegyensúlyozottabb. Magasabb átlag és max FPS szám nem meghatározó, ha leesik 30-25 FPS-re, és játszhatatlan lesz a BF4. Olvasatom és tapasztalatom alapján néhány Catalyst driver a tuningteljesitményt is visszafogja. Nálam konkrétan melegitette a HD7850-et 65-72 fokra, pedig a teljesitmény nem javult. Én 950 MHz-en és alkalmanként 1000 MHz-en használom a GPU-t, a VRAM 1250 MHz-en marad. 60-62 foknál nem volt még sosem magasabb a GPU hőmérséklete. Elvárás lenne a teljesitmény emelkedése minden friss kiadás után, ha már számokkal támasztják alá. Aztán mi felteszük és leteszteljük nekik és kiderülhet, hogy nem jó irányba fejlesztenek. Visszatelepited a régit a gépre és gyorsulás semmi. Megint! HD4850 és HD6850 is jó start után látványosan lemaradásba került a konkurens termékkel szemben. A Driverek miatt. Ezekben mennyi tartalék maradhatott benne? HD7850 tudása teljében hullik-e a porba, nem tudva mire lett volna még képes. Egy jó driver még hozhat egy kis haladékot a váltás elkerülésére. Az AMD tud még olyan jó drivert adni ami a HD6850-et nálam olyan stabillitással vitte, vagy ez volt az utolsó AMD kártyám...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Bjørgersson #49992 üzenetére
Van aprón gari nélkül 38-é tahiti LE is az majdnem 7950 vagy 7870 beszámítással.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Bjørgersson #49990 üzenetére
Ink a garis... De pfejj Ati...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #49989 üzenetére
Van egy ugyanilyen majd' egy év garival 35-ért. Hmm, nem tudom.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #49987 üzenetére
Ja 30-ért nem rossz vétel, főleg ha tudja mennyit bír tuningban.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #49985 üzenetére
Garancia nélkül egyik vga sem ajánlott. Ha veszel 7850-et úgyis legalább 1100MHz-en járatod.
Neked kell eldöntened. Ha eddig nem volt baja és eddig is húzva volt valószínű nem romlik el.
Próbagarit mindenképp kérj pár napot. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #49983 üzenetére
Szerintem nem kell tartani tőle, régebben voltak BS hibás darabok, de ezeknél már nincs ilyen.
Nekem is volt ilyen kártyám, jól tuningolható. -
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Ennél a típusnál mennyire kell tartani a meghibásodástól?
-
belinho
senior tag
válasz
Ez így nem igaz, amit leírsz! A HD7000 és az R200 ugyanaz a chip, viszont órajelben különbség van az adott verziók közt, a 7850 és 7870 esetében nincs is boost clock, míg a 270/270X esetében már van, szóval nem a driver miatt jön ki a különbség a két generáció között fps-ben, hanem az eltérő órajel miatt
-
törölt tag
Driver Sweeper mindig használva van driver csere közben. Az AODDrivert meg manuálisan távolitom el. Igy tisztán telepítem rá az újat. Sapphire HD7850 2GB OC nem használ Mantle API-t 14.6 beta és BF4-ben. Másnál sem. Lehet ez az elavulás. Elavultam...
HD 7950-en más GPU van, Tahiti és nem Pitcairn. V-Sync nekem nem okozott képtörést csak a beeső fps volt zavaró néha V-Sync közben is. Visszábbvettem egynéhány beállítást és az élsimitást 2x értékre és megint simán ment. Egészséges kompromisszum.
-
R3laX
addikt
válasz
Nálam megy a Mantle BF4 alatt 14.4/14.6beta driverrel 7000-es radival is. Írtsd ki rendesen a drivert segédprogival és nyomasd fel újra. Sőt, ahogy észrevettem stabilabb is lett a cucc. Nem csinálja már, hogy V-Sync On-on terhelésre beáll stabil 30FPS-re. DX/Mantle-ban pedig V-Sync off-on szinte már nem is törik a kép magas FPS-en. Korábbi driverekben szinte kettétört.
-
Grave_444
nagyúr
R9 270 tulajok közül van itt olyan, aki 1100MHz fölött járatja?
-
törölt tag
Ezzel a kijelentéssel jópáran nem értenek egyet és jómagam is köztük van.
VGA gyártó kódja (subvendor) és a VGA BIOS is eltérő. Valamelyik alapján a driver majd eldönti miket engedélyez-korlátoz a programok futtatása közben. Nálam a Mantle tartogatta ezt a meglepetés csomagot. Catalyst 14.1 és 14.4 (március 27) közben van Mantle támogatás BF4-ben. Ez a két verzió között és a 14.6-ban nem került telepítésre. A 14.6 Catalyst Control Centerben kijelzi a Mantle verziószámát, viszont a Mantle API technikailag nincs a gépen feltelepítve. BF4 ilyenkor nem is érzékeli és csak DX11-ben indul el. A másik probléma szimplán lehetne felépítésbeli különbségre is visszavezethető, mert a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással. Ez a driver kódok megváltoztatására és az új VGA-ra való optimalizálásra utal, de a régiek miért nem férnek meg egy ekkora telepitőfájlban? Néhány kód már kártékony a programok (játék, bőngésző, hardveres GPU gyorsítások) futtatása közben. Ennyi fagyásról és képi hibáról évek óta nem olvastam és nem tapasztaltam meg. Firefox nálam is okozott fagyást (Chrome is addig a néhány napig amig használtam). Catalyst 13.9-ig folyamatosan javult a teljesitmény, azóta meredeken semmi gyorsulás és temérdek hiba.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #49973 üzenetére
Bullshit az avultatás mindkét oldalon. Nem létezik csak a legendákban. Az AMD-nél nehéz is lenne megcsinálni, mert a 14-es generáció driverei már nem a terméknevek, hanem a GPUID alapján azonosítja a hardvert, vagyis képtelenség úgy lecsökkenteni a 7000 sorozat sebességét, hogy ne csökkenjen vele az Rx 200 sorozat sebessége. A driver detektálási rendszerében nem különbözik mondjuk a HD 7850 az R9 270-től.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49949 üzenetére
Hát, én meg úgy tudom, hogy lakkozási hibára vezethető vissza. Az egyik persze nem zárja ki a másikat. Sem nV, sem AMD kártyáim nem nagyon ciripeltek, pedig különösen a GTX560 nagyon csöndes volt (Windforce2). Igaz, nem vagyok FPS-mániás, nekem a futtatható sebesség (30-60FPS) elég, inkább legyen minőségi a grafika.
Ha az előző kártyán rendben futott a gama, akkor kicsi az esély a játék hibájára, AMD drivernél előfordulhat az avultatás miatt régebbi játékoknál bug.
joshuam: Erre utaltam. Ahogy kijön egy újabb széria, az AMD szép csöndben hanyagolni kezdi a régebbi játékok támogatását, még a hivatalos megszüntetés előtt, ami amúgy is nagyon rövid időszak. nV kártyákkal sosem volt ilyen problémám, AMD-vel viszont gyakran. Van persze, amikor maga a játék épül olyan motorra (pl. Unreal Engine), hogy egyik gyártó VGA-in sem fut. Ilyen esetekre, kedvenc játékaink futtatására célszerű egy XP-s, 4-6 éves gépet beszerezni (vagy a régit megtartani).
-
R3laX
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #49967 üzenetére
Hi!
Nyomass le egy AMD Clean Uninstall Utility-t, aztán tedd fel az új drivert. De valszeg csak a registryben maradt meg ez a verzió, ezt orvosolni lehet registryben a verzió átírásával(korábban nekem is volt ilyen problémám), egyébként nincs jelentősége. Nyomasd le a celanert, aztán mehet az új driver, ha nagyon zavar kérdezz rá az AMD Catalyst™ driverek topik-ban. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #49963 üzenetére
Driver csere volt mostanában, DDU (vagy hasonló proggi) használata nélkül...?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok ismét.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a control center 12.4 verziót ír, és ha rámegyek, hogy frissítéseket keressen, akkor azt írja, hogy a legfrissebb, de a neten meg a 14.4 írja legutolsónak.
Elképzelhető, hogy azért nem találja a control center mert az a verzió nekem nem jó, vagy valami hiba lehet, és érdemes feltennem a 14.4-et?Köszi!
-
törölt tag
válasz
Raidon #49954 üzenetére
Firefox közben nálam momentán kifagyogatott a gép (Catalyst 14.1 és 14.4). Hardveres gyorsítás kikapcsolva Adobe Flash pluginben. A fehér csikos bevillanások lehetnek kábel érintkezési hibák is simán. Nálam az asztali DVD lejátszóban a HDMI kábel kimozdult portőrlés után és képhibát okozott, majd helyreállt. Hasonló fehér csikokat a videótechnikában dropout-nak nevezik.
VHS kazettán láthattál is ilyet. Monitor meghibásodástól nem beszélhetünk, mert csak a szőveg csúszott szét a képen, de a fórumozó avatárja viszont nem. Bőngésző és driver hiba egyaránt lehetett.
-
tibee77
őstag
Bocs, rosszat linkeltem es közben lejärt a szerkesztesi idö.Ugy lätszik itt se sokkal drägäbb. [link]
-
tibee77
őstag
Proci jelenleg 4.2-ön megy.Magasabbra nem akarom huzni mert azert nyäron elegge bemelegszik.Akkor dobok bele egy täpot is, a mostanit meg elteszem nehezebb idökre.
Az a baj, hogy nem Mo-n lakok igy nem nagyon tudok pcx-töl rendelni.En itt fogom venni.De rohadt dräga a pcx-hez kepest!
-
tibee77
őstag
Akkor vegyük ugy hogy a täp is nagyobb lesz.
-
tibee77
őstag
Sräcok a gepem milyen vga-t tudna meg kiszolgälni?Anno en hülye csak 1gigäsat vettem a 7850-böl igy most szivhatom a fogamat.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
katt777 #49947 üzenetére
@ és Steve198310
Köszönöm az infót.
Most a vezérlő programja a vga-nak azt írja, hogy a legfrissebb driver van fent, de akkor minél frissebb a driver annál jobban vacakolnak a régebbi játékok? Ez aztán az üzletpolitika...
Mert néha kimondottan zavaró, hogy így akadozik.
Ez van sajnos akkor így játszom.
Még egyszer köszönöm az infót.
Üdv! -
CHIPman
nagyúr
válasz
Grave_444 #49951 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de úgy is lehet nézni, hogy a 270X meg nem ér annyival többet, hogy rászánjam azt a +7ezret, és még tápot is vegyek... Amit akarok, az az adott helyzetből ráfizetés nélkül(vagy minimális ráfizetéssel) kihozni a maximumot, mert most nincs videokártyám. Procit és tápot egyszerre tutira nem fogok venni, tehát ha a proci és a táp is kevés a 270X mellé, akkor inkább maradok a 270-nél.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CHIPman #49950 üzenetére
Fogyasztást nem befolyásolja a 2 vagy 4 GB memória. Szerintem R9 270X-nél még elég a 2GB is, ahova nem elég ott a kártya ereje is elfogy.
Most akkor mit akarsz? Az R9 270 150W-ot fogyaszt, viszont gyengébb. A 270X 180W-ot, azt már nem kötném a tápodra. Az a táp amúgy se olyan jó, inkább cseréld le, ne ez miatt vegyél esetleg gyengébb kártyát.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Grave_444 #49948 üzenetére
2GB-hoz elég lenne a GPS-400AA(168 és 180W a 2 12V-os ág)? Watch dogsnál a 2GB 7850-re írta, hogy kéne a több VRAM, és hosszú távra terveznék. De a maximumot szeretném kihozni, amit a tápom is bír. i3 csak akkor lesz cserélve, ha kapok ajánlatot, már fenn van egy pár napja, most a videokártya van terítéken. És garanciális levásárlásom van, a 2GB vs 4GB árkülönbség ilyen szempontból nem számít, de ha nem bírja a tápom, akkor marad a sima 270 2GB.
-
Steve198310
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #49944 üzenetére
(#49947) katt777
A zizegés a tekercs körüli levegö rezgése a mágneses térnek köszönhetően. Magas FPS hatására elő jön. Vannak kivételes tekercsek de még az enyémnél is van zizegés nagyon ritkán és borított tekercsek vannak a Vaporomon. Nem kell meg ijedni természetes.
Viszont az akadások azok sajnos több esetben Driver és maga a Game megírásából erednek
-
katt777
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #49944 üzenetére
Zizegés a szar lakkozás eredménye. Az akadozás ált. azé, hogy az AMD avultatja a drivereket, így idővel egyre több régi játék fog egyre szarabbul menni. De nincs kizárva, hogy a tekercsek nem bírják már a terhelést.
-
Raidon
őstag
válasz
Steve198310 #49943 üzenetére
a vga az tavalyi februari amugy minden uj es garis. Monitor is uj.
Kabelek rendesen ossze vannak kotegelve nem mozog semmi portalanitom kb 2 havonta kifujom....A feher szemeteles is jelen volt nalad ??
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Kis szakmai segítséget kérnék. Van egy Radeon 7850-es kártyám, és újra elkezdtem assassin' creedezni, konkrétan az első résszel. A problémám az, hogy időnként belassul a játék, aztán kb 20-30 másodperc után újra gördülékenyen megy. Illetve, amikor helyre jön a dolog, akkor ilyen zizegő hangot ad ki a kártya. És ugyan ez a jelenség van CS:GO-nál is.
Viszont pl Diablo 3-nál folyamatosan jó a játék, de ott meg folyamatosan hallani ezt a zizegő hangot.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a gond?Köszönöm!
Üdv! -
Steve198310
őstag
válasz
Raidon #49928 üzenetére
Ezek a hibák deriver hiba. Össze vesznek a firefox-al. Van hogy nálam is nagyon nagyon ritkán jön egy egy kockásodás Chrom böngészőben de win böngészővel semmi . Bár azt nem használom.
A másik igen nézd meg egy másik gépben esetleg. Mennyi idős a gép? Tisztítod rendszeresen? Na meg a képi kábelek rögzítve vannak megfelelően? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #49930 üzenetére
Mindegy melyik driverrel hasznalom... mindegyiknel jelentkezik jateknal is a video amit linkeltem nem csak az asztalon de jatekban is elofordul nem mindegyiknel de pl Sniper Elite 2 be menuben is villog a feliratok korul a feher....
Diablo 3 is villog.... League of Legend War Thunder Battlefield ezek jok....
Erdekes anomalia nem tudom mikor melyik Vram megy nem tudom hogy muxik de van amikor megy es semmi de pl van amikor nem pl 2d windows indulas betorik a kep meg hasonlok.....
Kivettem azota 3570K HD4000 el semmi mosodas tores -t nem eszlelek -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Raidon #49928 üzenetére
Hát, ez sajnos szinte biztos, hogy nem monitor gond lesz.
Esetleg böngészőben próbáltad azt, hogy kikapcsolod a 3D gyorsítást?
Ha játékok alatt is jelentkezne ilyen jellegű anomália, akkor talán már rá lehetne mondani, hogy ez biza vga lesz, de így...
Melyik drivert használod? 14.4?
-
misiizsai
tag
Megjött a Gigabyte R9 270X OC-m csereként.Nem volt benne Monitor csatlakozó akinek Gigabyte van annak se volt? Egyébként megvagyok eddig elégedve vele nincs grafikai hibám és halk is..Nagyon féltem az MSI után.Az lenne a kérdésem a ventit hagyjam automatán vagy tegyem manuálisba feljebb pár százalékkal a ventit?
Köszönöm előre is a választ!
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #49927 üzenetére
kivettem a kartyat a gep indulasanal nem jelentkezik a hiba...
De anno ha jol emlexem akkor a feher csikozast alaplapi vga val is csinalta...
Mar nem emlexem... Es nem tudom hol kezdjek neki TV-vel nem tudom kiprobalni masik kabel jatszik de mar kivettem a vga-t alaplapit meglesem.Ilyeneket csinal allandoan. De csak Prohardver, Facebook
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #49916 üzenetére
Valamikor ha all a gep elso inditasnal a windows logos kepernyonel felvillan a kijelzo jobb felen egy lila csik vegig a monitor aljatol a tetejeig valamint neha ugyanugy win logonal a kepernyo jobb also resze 1/4 e megtorik feketen meg hasonlok az is Vram hiba lehet?
Esetleg fontolgassak egy win reinstall-t hatha vmi reg v dll bekever? VGA drivernel?
-
Sziasztok!
Gépfejlesztést tervezek, mostani konfig az adatlapomon. Amit eddig ajánlottak:
Alaplap: ASRock B85M Pro4 (vagy Gigabyte B85M-D3H)
Proci: Intel Core i5 4440No, emellé kéne nekem egy olyan videókártya, amivel a játékok nagy részét viszonylag zökkenőmentesen lehetne magas beállításokkal FullHD-ban játszani.
Elsősorban AMD vonalon gondolkodom, mert a Dell U2414H monitoroknál gond van az sRGB színtérrel ha nVidia kártyákra vannak rákötve.
Árban max. 50ezret gondoltam.
Amiket néztem: [link] és [link]
Ezek közül melyiket érdemes, illetve szívesen várok más alternatívákat is.
-
BarnaiT
csendes tag
sziasztok
Van egy asus r9 270x karim. De netezés alatt néha vibrál, a "pislog" a kép.
Miért van mit lehet vele csinálni?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CHIPman #49920 üzenetére
Elvileg épp elég, de nem a legjobb az a táp. R9 270X-ből meg nem érdemes 4GB-ost venni.
Na meg az I3-at ha I5-re cserélnéd még a 7850 is gyorsulna szerintem főleg ha tuningolod.hackeeeee Megválaszoltad a kérdést.
180W, tehát 2 tápcsati kell. A sima 270-en van 1db, de tuningal beéri a 270X-et 150W-os fogyasztással.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. R9 270X 4GB alá elég egy Chieftec GPS-400AA? i3 van mellette, a HD7850-et gond nélkül vitte.
-
Phantom24
csendes tag
Sziasztok ki lett próbálva másik kábellel is 1,5 méter illetve 2 méteressel is. Nagyon kicsinek tartom annak a valószínűségét hogy jelgyengeség lenne, esetleg még megpróbálom másik PCIE x16 2.0-ba beletenni ( igaz nem 3.0 de lényegében annyi a különbség ha jó tudom hogy a 2.0 500MB/sec a 3.0 meg 1000Mb/sec-re képes, másrészről a PCI szabvány lefelé kompatibilis.)
-
simirizsa
csendes tag
Köszönöm a segítséget, meg fogadom a tanácsot (:
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #49914 üzenetére
Csak azert kerdem mert mikor megmozgatom a HDMI kabelt elmegy neha a kep most benyomtam kabelkotegelohoz ami a monitorom hatuljan van azota nem tapasztaltam....
Erdekes dolog ez a szamitastechnika.....
De remelem azert nem alaplap hiba.....
Memtesztet futtattam azzal nem volt gond kb 3-4 korben nyomtam le. -
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #49910 üzenetére
Eleg randomszeruen csinalja van egy idoszak hogy semmi nem tortenik aztan elkezdi....
mi miatt lehet meg ez a hiba? Csak mert szeretnek kiszurni mindent....
Mivel Szombathelyi vagyok a VGA meg pesten lett veve kiskerben.....Igen jatek kozben is..... meg meg el szokott mosodni a felirat facebookon meg prohardveren is meg bekockasodik elcsuszik ilyenek.....
-
simirizsa
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni új gép vásárlása előtt állók de nem tudok dönteni 2 kártya között szerintetek melyik lenne jobb?
Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X OC with Boost (11230-00-20G)
vagy
Asus R9 270X-DC2-2GD5 -
Raidon
őstag
Sziasztok megint elojott az a gondom hogy jatek kozben elkezd vizzintesen elkezdenek ugralni ossze vissza feher csikok.... Valakinek lenne otlete hogy tudnam kiszurni a hibat hogy mi okozza?
Ha kell a jelensegrol rakok fel vidit is....
Valaszaitokat koszonom
-
Phantom24
csendes tag
Szia! köszi szépen a tippet, ezt holnap ki is próbálom, most már késő van sajnos dolgoztam
Viszont ha jelgyengülés lesz a probléma, esetleg egy HDMI repeatre (jelismétlő) megoldaná a problémát ?
Egyébként ezt megelőzően nekem i nvidiam volt és azzal ment rendesen gond nélkül, a kábel meg valóban nem nagy minőség lévén hogy 10 méter volt 5500 ft bár elég vastag és jól árnyékoltnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Androidos tablet topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3211, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest