Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tengo

aktív tag

Sziasztok! Nemrég szereztem be egy VTX3D 7870 XT Black Edition kártyát. Nvidia-ról váltottam, kíváncsi voltam a vörös oldalra. Az eddigi tapasztalataim borzalmasak, így nagyon gondolkodom a visszaváltásra. Konkrétumok:

-Első probléma: HDMI hangkivezetés elég problemadikus dolog. IDLE állapotba váltásnál, képernyőkímélő módban, fullscreen alkalmazásból való kilépésnél a hang elment, teljesen random(látszólag) módon. Hosszú keresgélés után kiderült hogy ezt a problémát a deep sleep funkció registryben való kikapcsolásával orvosolható.

-Második probléma: Ha gép sokáig tétlenül, alvó monitorral hagyom, egy idő után a kép lila fátylat kap ycbr 4:4:4:4 módban, sárga fátylat 4:4:2:2 módban. Limited RGB illetve Full RGB módban még nem jelentkezett probléma.

-Harmadik probléma: Játékok alatt az órajelek összevissza ugrálnak IDLE és 3D clock között, jellemzően a kisebb gépigényű játékoknál.

Egyelőre ennyi. Eddig meg megoldottam a problémákat, de igen kiábrándító hogy userkén nekem kell tweakelni a drivert hogy egyáltalán érdemben használni tudjam a kártyát. Mivel véges a türelmem igencsak gondolkodok a visszaváltáson. Viszont még ezelőtt kiváncsi lennék az észrevételeitekre, véleményetekre, főleg ha mindezekre tudtok valamilyen olyan megoldást ami lehetővé tenné azt hogy mindenféle bűvészkedés nélkül használhassam a kártyát, illetve, ha azzal megelőzhetem esetleg a jövőben felmerülő problémákat is. Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák