Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz RetepNyaraB #46351 üzenetére

Ez nem cáfolja azt, amit mondtam. Ha ua. RAM-ok lennének rajta, akkor bármelyik sima 7870 járhatna 1700MHz-en. Hogy az XFX leszasbályozza a saját kártyáját, az csak arra bizonyíték, hogy gyengébb alkatrészeket használ, amelyek bizonyosan nem képesek komolyabb teljesítményre (vagy a hűtés nem bírná).

R3laX: Én is azt mondom: 4XAA = gagyi grafika. Fix 60-nál hogyan lesz 40? :F Nálam 40 fölött volt végig full hd-ben ultrán (A10-6800K mellett).
    Ismerős az érzés, én is apránként szedtem össze, de a végén minden OK lett. Igaz, csak 22'' a monitor, de legalább IPS.

rvn_10: Akkor azért. Különösen "segíthet", ha telepítés után, de még restart előtt futtatsz egy rendszerpucolást.

Sondi1986: Ha nem emelsz feszt, az még nem nem lesz feltétlenül egészséges tuning, mert úgy is túlmelegedhet pl. egy kártya. Az én karim is jóval gyári fesz alatt viszi az 1100/1700-at, mégis pörgetni kell a hűtőjét, hogy egy igazán terhelő alkalmazás (pl. C3) alatt 90°C fölé ne melegedjenek a VRM-ek (ha CCC-ből hajtanám túl, akár 105°C-ig is elmennek). GPU persze el van 70°C max körül, de akiknél pl. nem méri a kártya a többit, könnyen hazavághatják azt egy látszólag jó tuninggal. Mindamellett a RAM-ok hőmérsékletét az enyém sem méri, és ha egy kártyán nincs hűtés rajtuk (VTX, Powercolor asszem és még pár másik), még rosszabb a helyzet. Ezekből lesznek aztán az efféle hsz-ok: "tök jól ment a kártyám hónapokig, most meg már alap órajelen is hibázik".

Új hozzászólás Aktív témák