- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Én olyan '94 tájékán kaptam kölcsönbe egy Roland CM-500 hangmodult, ez egy nagyon drágra ritkaság volt, tekintve, hogy tulajdonképpen egy Roland SC-55 (mkI) és egy Roland CM-32L (LAPC-I hangkari modul verziója, ami annyival több az MT32-nél, hogy tartalmaz 33 digi hangeffektet is) házasítása volt, így az MT32-t nem csak "emulálta", mint a Sound Canvas, hanem hardveresen volt kompatibilis vele (pl. a régi Sierra játékok nem is műkődtek csak valódi MT32-n, mert nem a gyári hangszereket használták).
Iszonyat jól szólt, és ráadásul eladó volt, de tizenévesen messze nem volt annyi pénzem, hogy meg tudtam volna venni. Amikor vissza kellett adni, a GUS MAX-om, már valahogy nem szólt olyan jól, mint előtte... (bár az legalább sampler volt, így egy csomó custom hangszert csináltam a hangmodul segítségével).
De azóta is nagyon szeretem a Roland LA hangzását, ajánlott játék soundtrack-ek, amik szinte filmzenei élményt adtak akkoriban:
'88 - '92 közötti Sierra játékok
Dune I-II
Monkey Island 2
Legend of Kyrandia
Wing Commander II -
Frawly
veterán
Nem soknak. Nálam teljesen ki is maradt. Ma már olcsó használtan a hardver, meg akár ingyen is lewarezelhető a Roland Sound Canvas VA szoftvermodul, amit tudsz külön dedikált gépen futtatni, és tud MT-32, Sound Canvas 55, 88, stb. emulációt. Esetleg ingyenes Munt nyújtja szinte ugyanezt, bár annál is warez-ben be kell szerezni a Roland ROM-okat.
Egyébként modern környezetben ilyennel már nem ×4rakodnék, a szóban forgó játékokat ki kéne adni natíva modern OS-ekre, és le kéne renderelni a MIDI zenéiket igényesen PCM-be, onnantól minden gépen egyformán jól szólnának. Ezt a ScummVM meg is tette az MT-32 emulációval néhány játéknál.
Amit még nagyon hiányolok, hogy zenekarok csinálhatnának régi rock/metal MIDI-s játékokhoz feldolgozást hangsávnak, Doom, Duke Nukem, stb., úgy, ahogy annak idején pl. a Megadeth, de nem csak 1-1 sáv erejéig, hanem egész albumokat, amit alá lehetne tolni az illető játékoknak. Kb. mint a Quake sorozat alatt a NIN, Sonic Mayhem, stb.. Iszonyat cool lenne, és nem lenne nehéz megcsinálni. Még a jogokkal sem lenne gond, ha nem kérnének érte pénzt, hanem ingyen letölthető lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung QE43Q60AAU QLED SMART 43" (108cm) TV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest