- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #76436 üzenetére
Ja még éjjel találtam olyan verziót, amivel megszűnt a Carma2 hiba és még hang is volt, csak erre meg a Live szotfvercsomag kellékei nem mennek fel
Tudtok valami módszert amivel 98 alatt egy driver írmagját is el lehet távolítani a rendszerből, hogy újrakezdhessem, vagy reinstall az egész rendszernek?
-
válasz
DarthSun #76423 üzenetére
Jó neked, cmos clear után win98 be se bootol amíg nem rendezem a biosban a dolgokat.
Ja az ssdt nem rakom bele, olyan rohadt gyors még a sima 80gb samsung hddvel is hogy nem látom értemét.KROK640
Csíkozza a képet függőlegesen halvány árnyékszerű vonalakkal. Rage meg tűéles. -
-
válasz
DarthSun #76415 üzenetére
Köszi.
Megköszönnék amúgy egy ilyen Win98 + BIOS eligazítást.
Szépen manuálisan be lehet slotonként lőni az IRQ-t a deszkán, csak nem tudom minek mi menjen.Hálókártya most nincs a gépben, csak Gef2, Voodoo2, Live, Vortex2.
Az alaplapi COM, LPT stb már le vannak tiltva.
A PNP OS ki van kapcsolva. -
-
válasz
DarthSun #76387 üzenetére
Hádde' így megy
(Ami van még két 1GB/800-as Kingmax KLDD48F, ráadásul egy másik AMD lappal vettem, és tökéletesek, azok nem mennek együtt a 4-esekkel
) Amúgy szerintem túlcsordul a 10GB feletti mennyiségekkel, ott már az a baja; bármilyen más 1GB os az 512-es helyén 240MB eredményez a BIOS szerint.
A még jobb kérdés, hogy eddig miért ment csak úgy, hogy semmi semmi 4GB 4GB
-
-
válasz
DarthSun #76375 üzenetére
Köszi!
Bank az AMD-nél a két ugyanolyan színű foglalat, vagy a két egymás melletti?
Mert nekem ez az M2N azt csinálja, hogy a két 4GB-os egymás mellett megy, máshogyan Memtest hiba, és a szabad slotokban akármi Memtest hibaAz user manual annyi mond, hogy ha dualban akarod tolni, akkor a két bankban ugyanolyan legyen. Paff.
Bár közben láttam, hogy van, akinek csak manualban mentek a RAM-jai bizonyos órajeleken, mindjárt kezelésbe veszem...
Szíp az a hűtő...
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #76334 üzenetére
Ha már FX lenne egy kérdésem:
Érdemes lecserélni egy AMD Phenom II X3 720 (BE)-t, ami magfeloldás és minimális feszemelés után hibátlanul működik AMD Phenom II X4 955 (BE) -ként 3,2 GHz-en
egy FX-8100-ra?Gép internetezésre, irodai munkára néha multimédiára van csak használva Win10 OS-sel 2x4GB memóriával SATA2 SSD-vel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #76334 üzenetére
jaja, persze, senkit sem bíztatnék, hogy FX-et vegyen. A szomszédom vett idén január elején használtan FX6300-ast asszem (24GB RAM, 500GB HDD 1050Ti, táp, ház komplett gép). Na ő jól járt mert 50 ezer volt az egész, és a VGA áremelkedés miatt végül csak a VGA-t 50-ért el tudta adni, így a gép neki ingyen volt.
-
MMIX
addikt
válasz
DarthSun #76331 üzenetére
Az biztos így van, pl. The problem with running the game for instructions SSE4 AMD processor! (Far Cry 5), kb, mint szegény XP Barton és az SSE2. Hiába van 4 magja.
AM3, nekem USB2.0 van. Még mindug jobb mint DVD-t írni.
Egyébként, mint nosztalgia hangulat S939 X2 korban érzem magam a Skylake V1 használt árakat nézve.Ki a franc dobna ki szívesen egy MSI B250 PC Mate lapot. Egy új árán amibe ez került egy fapados lapot adnak. Hangkártya árak is horror.
---------------
Google fordítót angolra vagy németre, nem érdekes az ábrák a lényeg.
Az FX tuning annyit fogyaszthat és fűthet kb. mint egy FX Centurion. Az intel lehet mostanság hasonló cipőben. -
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #76299 üzenetére
Szerintem is jó, valszeg túl jó hozzám.
Van ez a 440LX-es Luckytech deszkám egy 300-as cerkával, ha lesz még egy kis időm összedugom és teszek rá egy 98-at, kíváncsi vagyok, az is baszkódik-e, mert ha igen, a hiba kétségkívül bennem van.
Biztos rosszul írom be a serialt vagy a rossz next-next-next-re kattintok a chipset telepítésnél -
-
válasz
DarthSun #76295 üzenetére
Hoppá, rontottam, az XP- s képmentést húztam be, ez a Win98- as. Itt meg 3 hangkártyával, csak egy kis nehezítés miatt, maradt 1 PCI slotom összvissz, de fogadok ha teszek bele valamit, az is működni fog, ütközés nélkül.
-
válasz
DarthSun #76295 üzenetére
Nem tudom, mi lehet.
BIOS-t átnéztem a-tól z-ig, meghajtók jók, kábelek jók, hardverek jók, memtest napokig ment, nem vágom ezt a gépet egyszerűen.
Szopok még vele pár napot aztán adom el a TUSL2-C-t, és veszek valami más alaplapot, önfeledten retró játszani szeretnék, nem a 90-es évek végi rémálom az IT utcában flashbacket. -
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #76246 üzenetére
Sikerült is találni bele végre egy viszonylag erősebb videokártyát, ami még megy 2x agp-n.
Egy kicsit overkillre szerettem volna ezen a téren, még ha nincs is értelme. A régi adatkazettáim sajnos szétmálottak, használhatatlanná váltak és még össze is kenték az olvasó fejet, amit tisztíttatni kellett. Pár hete vettem két doboz kazettát, amiből 14db bontatlan, új. 15 év után végre használni is tudom a meghajtóimat.
Szeretnék még a gépbe egy frontpaneles hangkártyát és egy Usb 2.0 előlapot, vagy Zip100 driveot. Mindkettőt fehérben természetesen. Ami most van zip driveom az sajnos kék előlapos.Akkor lesz teljesen kész.
-
zsid
senior tag
válasz
DarthSun #76239 üzenetére
Itt is a szokásos két véglet van. Van aki tudja mit ér az adott régi hardver és kitartja az árát, meg van aki úgy van vele hogy ezekkel már nem éri meg foglalkozni mert a kutyának sem kell. Általában a régebbi old school cuccok árát nagyon kitartják, de ilyen 10 év körüli dolgokat lehet venni fillérekért, mert ez már az a kategória , ami már nem kell senkinek , de még nem elég öreg, hogy kelljen valakinek.
Vettem múlt hónapban egy Foxconn lapot A64 X2 6400+ procival, Zalman hűtővel postával 11,70-ért. Előtte sikerült leütnöm 10 frankért egy slot1 P3 450-et, komplett HP szervert Xeonnal, 24GB rammal 5 frankért
A 4GB-os Radeon RX480 80 frank volt postával tavaly nyáron - akkor még nem volt GPU hiány(24 000Ft). Sokan nem akarnak sokáig hírdetni, felteszik licitre 1Frank indulóról és lesz ami lesz.
Láttam olyat is, hogy a sok "idióta" addig ütötte a licitet, amíg a használt procit i7-es 5-10Frankkal az új ára alatt vette megViszont vannak a régebbi érdekes hardverek, azoknak itt is durván fel van verve az ára.
Az egyik legérdekesebb amit itt láttam, hogy sok cég is hirdet a helyi aukciós oldalon. Vannak fix szerződéses beszerzések amiket utólag némi fájdalomdíjért módosítanak vagy lemondanak és a cég nem tartogatja a a már beszerzett hardvert, hanem feldobja licitre. Így vettem pl új, 0km-es Raijintek gépházat 60 000Ft helyett 13 000 ért...
Az otthon 200k Ft-os ASUS X399 ROG Zenith Extreme Alpha-t hírdetik 60-ért, origi bontatlan Threadripper Pro WX-ek mentek el másfél hónapja fél áron..Messze nem minden olcsó, de vannak nagyon jó vételek.
Ez volt 11,70Fr~ 3600Ft -
-
jokeph
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #76165 üzenetére
GeF2MX400 meg GeF3 nekem is volt
Sajna a GeF4Ti kimaradt (GeF4MX-ekhez másoknál volt szerencsém, de az MX420 különösen kiábrándító volt, a 440 se ért sokat, a 460 kellemes meglepi volt sebességre, de mivel nem tudta a DX8-at ezért sok érteleme nem volt, ritka is volt).
Aztán jött a 7300GT a GeForce 3 után (közben volt Radeon 7500-om mellette, meg 8500-om is, de a főgépben nekem is NVidia volt).Nekem 3870X2 volt az első fő Ati-m, azt követte a HD4850, majd a HD4890, és most a GTX950 ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #76163 üzenetére
nekem csak radeon 9500 @ 9700Pro volt (saját és pár átalakítás) néhányaknál láttam 9600-at, öcsémnek meg volt 9550 (passzív, harmat gyenge volt, de a GeF3 Ti200-at befogta játékokban) meg pár 9250.
Viszont tudom honnan volt olyan ismerős a 9600TX : Rács Peti haveromnak is 9600TX volt. (már nincs meg, 2016ban komplett géppel eladta mint 9600XT ) , majd I3 6300-ra váltott, mai napig is azt nyűvi... -
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #76124 üzenetére
Szerintem az XP a Világ jegjobb rendszere, valószínűleg azért tartom így mert fiatalabb vagyok és én ezen nőttem fel.
2003-ban faterom megvette az első gépét, már azon is XP volt, azzal írta ki az egyetlen XP telepítőnket (még valamikor 2010 előtt), azóta is azt használjuk.
Szerintem én szoftverért soha nem adtam ki pénzt (kivéve Steames játékok), mindig beszereztem amat akartam ingyen. -
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #76116 üzenetére
1x128MB ram van benne. A Win98 szvsz ugyan olyan mint a Me, talán még rosszabb is. Működő magyar Win98SE isot még nem találtam sehol, már hármat letöltöttem ami elvileg SE, de mindegyik a sima verzió.. A COM átalakító már nem tudom hogy honnan van, régóta kallódik itthon. Másik gépeknél már próbáltam PS/2-USB átalakítót, nem működött. USB-PS/2 átalakító is van itthon, azt emlékszem hogy valami alkatrészboltból vettem 290Ftért, az soha nem működött.
-
válasz
DarthSun #76115 üzenetére
Csak a vas az igazi. Nem kell guminő.
Glide legyen igazi voodooval ha kell gyári bugjaival. Wizzard of wor igazi 6581-en szóljon rendes hagyományos joystickal kattogjon. (Btw van fullos logitech wingman és 3d extremem is de csak star citizenre, érdekes lenne c64 emura)
Cadilacs and dinosaurs egy vagyon lenne eredeti arcade gépen az lehet már tényleg sok. Oké emulátor belefér
Dos..natívan hát az necces, gusokat eladtam 10 éve. Videókarim van dögivel.
Tényleg...lehet dossal kéne próbálnom de az nem tudom hogy menne mondjuk hang, ssd, videókártyák stb.
Modern gépen dos megoldható? Freedosom van egy pendriveon biosmodokhoz. Bár ott meg a montor lesz bukó. -
válasz
DarthSun #76112 üzenetére
Lenne rá több top cucc is, P2 450, Abit IC7 3ghz p4, Abit ST6 + P3 1.4S, Pentium D EE 903....meg egy rakás más Abit lap és több voodoo is.
A gond az hogy helyem nincs rá hogy fixen összerakjam és előszedjem néha, egy sima kártyát meg hotswap bedugni egyszerűbb lenne.
Ugyanígy van fullos korai c64 (breadbin, fekete keyboardos) kettő quickshot ii turbo val +tartalék, gyári c64 montitorral, több 2mb-os teletömött cartridge-al de nem fér el sehol, a gyerekek miatt meg el kell pakolnom mert biztos megkarcolnák ezeket. Pedig egy jó wizzard of worozás jó lenne.
Még kéne egy neogeo is cadilacs and dinosaurozni.
Az a baj hogy van másik hobbim is és azt kellene fejleszeni csak az meg a pénzt viszi. (Sportlövészet) -
-
válasz
DarthSun #76106 üzenetére
Fx annyira nem csoda. Dx9 a minimum követelmény. (Nem lenyeg hogy csak SM2)
Voodoonál mindíg bemásolom a glide2 és 3 fileokat a játék exe mellé, sajnos nem találják meg a voodoot.
Pedig voodoo1 tényleg egyszerű szerkezet ilyen szempontból.
Csak annyit ír a driver hogy nem jó az aláírás de tesztmódban van a win10 és saját magam írtam alá az xp x64-es drivereket voodoohoz(pontosabban winsrv2003 x64). XPDM drivernek pedig kell mennie win10 alatt is ha nem videókártyáról van szó mert ott wddm 1.0 a minimum.
Lényeg hogy eszközkezelőben bent van voodoo3d néven de nem kap címet, hibának csak az aláírást írja de az nem lehet gond.
Nincs mese, meg kell tanulnom drivert írni. Win11 miatt amúgy is mert ott wdm ből is válogatós. -
FF23
senior tag
-
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #76023 üzenetére
266 fsb strap-nál emeltél a setfsb-vel, ezért jobb a késleltetés.
E6600 Conroenál ezt a kettőt kell összekötni, pl. fóliával:
Egyszerű, ha megy alapfeszen annyit, mint nálam az E7400-as. A vid mod kicsit macerásabb, nem vesződtem volna az E7600-zal, ha nem egymás melletti padokat, vagy pineket kellett volna összekötni:
-
válasz
DarthSun #76008 üzenetére
Az SD-s gyorsabbnak tűnik, eredetileg is azt használtam, úgyhogy marad is.
Csak a másiknak nagyobb a passzív bordája, és tehetnék rá aktív hűtést, az az SD-sen eredetileg is van, de olyan mikroszkopikus bordán, hogy a pcb másik oldalára téve az ujjam már idle is süt.
Mivel retro hardver, igyekszem mindenem óvni a hőingástól, minden forrasztás ősellenségétől.
Na nem mintha a régi AGP kártyák ritkák lennének. -
válasz
DarthSun #76000 üzenetére
A 4670 es a 4760 volt az elso ketto valtozat, az elsot eloszor siman csak Live 1024 (ekkor ugye meg arultak az SB 128-at, es az SB32-t is emlekeim szerint), majd atnevezodott Live Value-ra (kesobb, ezt ra is irtak a nyakra). A 4760 pedig volt a "sima" Live, majd megkapta a Live Gold jelzot.
Szerk: A regi, "sima" Live!-om dobozoan a regi fotok alapjan, a modell number inkabb tunik CT4620-nak, mint 4760-nak, tehat akkor inkabb a CT4620 volt a sima (ezen nem muanyagok a csatlakozok, akkoriban mindenki azt mondta, hogy aranyozott, dehat ugye who knows) es a CT4670 a "value", amire nem megy ra a LiveDrive.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #75987 üzenetére
Az nem jelent semmit, a regi nagysugarzos dobozok sokkal konnyebben adjak le az energiakat, igy nem szol laposan a kozepuk. Nem beszelve arrol, hogy a kozepsugarzot semmi sem potolja, az amugy is legyfing meretu melykozep nem csak alul es kozepen is erolkodik. Epp az emberi ful szamara legerzekenyebb tartomanyba beszel bele ket hangszoro egy hangvaltoval.
A dobozok meg hiaba mennek le melyre, ha a tenyleges hangszoro alatt egy elkent dobozhang van csak. Aki elt hosszabb ideig zart dobozzal, tudja mirol beszelek. Utana minden reflexdoboz kent melyu, hianyoznak a reszletek.
Egy regi nagy monitor a 10-15os mellyel es kozepsugarzoval hiaba nem olyan kiegyenlitett merve, meg nem terhelheto ugy, barkinek nyilvanvalo, hogy tud olyat, ami miatt jobb hallgatni, mint a mai 5 colos minidobozokat, amik “nagyot” szolnak. Szerencsere egyre tobb modern doboz is erkezik ide, amik mar merve is jok. Sajnos horror aron, de legalabb nem egy kifacsart zsebdobozt arulnak csak.
-
FF23
senior tag
-
válasz
DarthSun #75956 üzenetére
Nem is fel kilós doboztól várom a megváltást. 8" amit optimális középútnak gondolok. Ez volt régen is kb. egy kétutas rendszernél az ami már mélyet is tudott és el is fért valahogy egy lakásban.
anaqer: Akkor én meg ajánlok mellé egy dual bootot mondjuk slackware-rel. Amikor még az X-hez a monitor frissítést is szépen kézzel kellett beállítgatni. Hogy az mekkora
volt...
-
válasz
DarthSun #75933 üzenetére
Természetesen ami van retró. Nem ilyen modern, hanem még rendesen NSZK-ból hazacsempészett, orsós magnóval is megáldott rendszer. A hangfalról találtam képet a neten: [link] Ezt a komplett ITT rendszerrel örököltem és most gyötrődök, hogy ezt üzemeljem be legalább részlegesen egy DAC-cal, vagy legyen valami modernebb, legalább a 20. század végét megütő cucc.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #75917 üzenetére
Nem rosszak... igazabol gyakran tobb problemat okoz hogy nincs az ilyenolyan nem szabvany jelszint a bemenethez illesztve. Itt a mixer nagy segitseg, hogy elvonatkoztassuk a hangosabb, halkabb befolyastol. Egy szimpla hifis erositonel ez mindig gond, gyakran maguk sem kovetik a sztenderdet, teljesen mas erzekenysegu az elvileg szabvany rca bemenet. A studios cuccoknal altalaban ki es bemenet is pontosan illesztheto.
Utobbi idoben ezert is dobtam a hifit, elegem lett a sok vudubol, egy egyszeru studiomonitor is egyenesebben mukodik, mint a hifis cuccok 90%a.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #75884 üzenetére
Win Me-ban is van real Dos, csak patchelni kell, kb 5 perc elővarázsolni, én mindig is így használtam, amiben egyértelműen jobb a 98-nál az az usb kezelése, amúgy nincs olyan nagy különbség a 2 között, bár NT vonalhoz képest jóval borulékonyabb, egy rossz/nem megfelelő driver, progi, memóriakezelés elég hamar ki tudja fektetni, amit nt alatt csak simán bezársz, itt gyün a kék képernyő és ha nincs szerencséd a fat32 is könnyebben borul az ntfs-hez képest és akkor jöhet a Fogjon egy csésze kávét, dőljön hátra és lazítson, élvezze az eddigi legszipiszuperebb Windows telepítését.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #75877 üzenetére
DOS alapon valóban nem volt tuti a WIN ME SE.
Arra legjobb a 98 SE szerintem is.
Viszont: a 98 SE nálam csetlett-botlott anno a PII-es gépen (SLOT1 PPGA 400-as Cerka, talán Mendocino lehetett, majd az 500-as II-es Pentium - Katmai előtti, sosem jegyzem meg a nevét, valami De...... ), random kiszórt játék alatt, kék halál csak úgy... ez ment fél évig, amíg rá nem leltem a ME SE-re, onantól ezek megszüntek.
Pár játék: StarCraft 1 + Broodwar, WarCraft 3, Claw, Motocross Madness, Star Wars 1 Racer, Pandora's Box - egyik sem DOS alatt futott.
A fentiekkel nekem a ME SE volt a nyerő, egészen 2003-ig, onnan XP, majd a P4-es gépen már 2000 és 2003 server, AM2-es gépnél meg már ahogy a W7 megjelent már az ment fel, AM3+-ig csak W7 variánsok. -
-
-
válasz
DarthSun #75859 üzenetére
Hoppá, egy ugyanolyan típusú WD (WD800JB) mint az előző, csak 3 évvel későbbi, jó sokáig gyártották, a címke is kissé más formátumú...
Ezt most beteszem 4. drivenek a VH6T- hez, és húzok rá egy XPSP2- őt. Kánaán van, most válogathatok az IDE HDD- kből, 12db érkezett nemrégiben. -
válasz
DarthSun #75854 üzenetére
Ha lúd legyen kövér, feltettem az alaplapi hang driverét is, így 3 hangkártya + egy kis stabilitásteszt, 2 féle Aida is fut egyszerre, egyikkel az érzékelők kiírása, másikkal a teszt :
Majd a 3DMarkok, direkt az összes tesztlépést futtattam, hogy jobban látszódjon a stabilitás :
Futtatom most a Q1/2/3- at, semmiféle 3D anomália nincs (korábban valaki jelezte hogy már a DX tesztek is failok voltak nála), tehát a D3D és az OGL is pipa, de korábban, az előzőleg tesztelt konfigjaimnál sem volt evvel gond.
Amúgy még lehet majd finomítani a kis R9600XT eredményeit, de még így is elég jól fut, Q3 1280x1024/full setekkel szépen játszható, +nagyon szép a képe, jó kártya.Azért ebben is megosztott vélemények vannak, voltak Win98 instabil vélemények és az ellenkezője is.
Tegye fel a kezét, aki továbbra is instabilnak tartja a Win98SE- t....
, ugyanis még véletlenül sem az
--- eme két hsz- al és a bennük látható tesztekkel próbáltam ezt ismét leszögezni, bár inkább úgy mondanám szubjektíven, hogy kőbe vésni.
Ha bárkinek nem jól működik, ott tuti hogy hardver vagy szoftver/driver-probléma rejtőzik a háttérben.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #75778 üzenetére
Köszi
Nekem is van pár voodoom még hasonló árakon mint neked (1,2 (sli is), banshee, 3-ból 2000,3000 pci agp, L alakú 4, és egy 5-ös is), mind hibátlanul működik, ami gyakori hiba lehet v2-eseknél, hogy vmelyik tmu vagy a framebuffer lába elenged, rosszabb esetben a hanyag tárolás révén lesántul, vagy ugyenezen ok folytán vmelyik smd alkatrész lepattan róla, mondjuk ez utóbbi házilag is könnyen javítható, van hozzá térkép ,hová milyen értékű alkatrész kell
, hoztam is így vissza az életbe egy Creative V2-őt aminek hátáról vagy 20 db "csigolya/porckorong" hiányzott, de egy sánta Innónak is készített Finalcaleb mester egész pofás falábat.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #75780 üzenetére
Annyira azert nem hinnem, bar alig par honapig volt csucson - es akkor sem vettek, olyan draga volt, es annyira olcsok voltak a tuningolhato celeronok. De vhogy azaz utolso igazi slot1 proci, ami utana jott, ahhoz mar vagy volt a bx felett vmi, es a slotnak sem volt ertelme. Bxhez a 450es p2, vagy a 600as katmai a legautentikusabb valasztas. A secc1et kar, hogy nem tartottak meg vegig, nagy kedvenc, ahogy kinez.
-
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #75749 üzenetére
Természetesen se alaplapi háló, se hang, se semmi... USB bill/egér működik de semmi más nem látszik amit rádugok... PCI2PCIe adapterbe dugva a CMI8738 kártya teljesen jól működik egy apróságot leszámítva: a midtown madness 1 indításnál c++ runtime errorba fut ha ő az elsődleges hangeszköz. Bár vehetnék kínai PCIe CMI8738-at vagy SBLive-izét, de túl sok pénzt sem akarok erre elkölteni - lehet megnézem hogy mire képes egyik másik ősrégi kártya az i5 mellett hang nélkül, aztán játékra megmaradok a 775i65G / MSI KT3 Ultra szintjén, mert a régiekhez az is bőven overkill, ha meg olyannal játszanék amihez ezek kevesek, akkor arra ott a rendes asztali gép...
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #75700 üzenetére
játékokban is elmondható róla hogy veri a D945-öt? E6600-at is látok olcsón többfelé is, úgyhogy akkor lehet egy ilyet kap... tuningolhatóságról tudsz valamit mondani, hogy fesz emelés nélkül lehet e még valami plusszt kirugdosni egy ilyenből? vagy pont az a +200MHz a @2.6-al?
-
válasz
DarthSun #75670 üzenetére
SB16-bol 4170-em van, illetve volt egy nem PnP AWE32-om (de ezeknek a hangjat sose szerettem, GUS parti vagyok
). Sokkal jobb hangja volt a GUS-on emulalt SB-nek a Price of Persia 1-ben, mint az AWE-nek vagy az SB16-nak. Ugyonilyen jo hangja a sajat hangkartyakeszletbol meg az OPTi 82C931-nek es az ESS 1868/1688-nak volt. Itt a lepesek hangjara gondolok elsosorban, mert ott hallatszott ez. Az AWE-nal akar lehetne a DMA clicking sound bug is, de ez nem magyarazza a 4170-et, ami viszont mar Vibra, es nem hibas a DSP benne. Igazi SB Pro-tol csak az alapzaj miatt raz ki a hideg, a GUS mellett anno borzalmasan zajos volt, szoval arra nem vagyom most sem.
Szerk: Marmint, SB16-nal nem zavart a CQM sem, mint ahogy az OPTiFM es az ESFM sem zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vallás
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-11700K - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest