- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Gergosz2: Emlékezzünk!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #87726 üzenetére
Ilyet sem irtam. Nyers fpuban a k6-2 333 alig gyorsabb, mint a p233mmx socket7ben, ss7ben gyorsabb rammal es agpvel jobb lenne, de cserebe egy csomo gond van a korabeli agps driverekkel, es egy evvel ujabb platformrol van szo, amikor mar a bx+p2-400+ volt az ellenfel. Korhu konfignal, egyedul a v3at pakolnam k6-3 melle erdekesseg keppen, mert ott nem lesz gond, de egy korabeli p3hoz kepest eleg verszegeny.
Amugy ha kiveszed az idofaktort az egesz kepletbol nem lesz viszonyitasi alapod, es nem fogod megerteni anno valami miert volt nepszeru vagy sem, es miert hasonlitottak valamit a korabeli tesztekben ossze dolgokat - mert egyszeruen ezek alltak rendelkezesre abban az idoben. De ezt mar sokszor atbeszeltuk, en mast keresek a retrozasban. -
válasz
DarthSun #87727 üzenetére
Én már mértem. Nem csináltam printscreent minden beállításról, aki nem hiszi járjon utána. Mindenesetre a K6-ot sokszor felül, míg a Cyrixet alul szokták értékelni, főként az árak ismeretében. Azért fontos az ár, mert a Círix annyival volt olcsóbb bárminél, hogy sokkal magasabb besorolásút lehetett belőle venni, mint Intelből. A K6-ból meg az III vagy 2+ generáció már akkor jött amikor ott volt a sokkal stabilabb, jobban húzható és ezzel együtt gyorsabb Intel.
Szóval a végső megállapításom tartom, bár volt internet már akkor is, az infót összegereblyézni sokkal nehezebb volt az SS7 stabilizálásához: "A legnagyobb gond a platformmal van. A Windows, chipset és VGA driver Bermuda háromszögben könnyű elveszni még XP alatt is. Finoman fogalmazva nem zártam a szívembe. Linux alatt viszont hasít a gépezet."
-
válasz
DarthSun #87722 üzenetére
En sehol nem latok ilyet. Az egesz SS7-re irta. Nekem az SS7 egy remalom, az elmekezetemben. Abban az idoben katasztrrofalis stabilitasu driverek voltak, foleg a borzalmas kompatibilitasu AGP/GART illesztok vertek ki a biztositekot, a P2 vonalnak pedig nyomaba se ert a teljesitmeny. Nezd meg pl. a videokartya drivereket. A gyenge FPU miatt, amig nem jott ki a K6-2 es nem kerult az nVidia Detonatorba 3DNow! support, addig lenyegeben csigalassu volt a TNT. Nem veletlenul varta minden SS7 tulaj egy emberkent, a 3DNow! patcheket a jatekokhoz/driverekhez.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87707 üzenetére
Első szériás s462-es lapokkal játszogattuk anno, a ramokra piszok háklisak tudtak lenni, akár SD akár DDR ramos lap volt, nForce 2-vel ilyen gondom nem volt, kiforrt cucc volt.
Az all-in-one driverezése meg mindig is tetszett.#87708FoxiestFox: ebben is van ráció.
Az általad írt driverezési sorrend nekem mindig bejött, viszont némelyik konfignál ha nem volt minden driver után újraindítva a gép, az tudott szép dolgokat produkálni.
Ezek után az nForce2 all-in-one driverei megváltás voltak. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87703 üzenetére
Ha kibencheltük volna, valszeg a Willamette nyer, de amikkel játszottunk ott nem volt érezhető hogy jobb lenne. A Willamette-s gépben 1 modul 256 MB DDR333-as ram volt, de a proci miatt csak 266-on futott, így papíron ez SD133-nak megfelelhet talán. a VGA GF2 MX 400 64 MB 64 bit volt, Inno 3D.
A Matsonic lap amúgy valami nagyon belépő cucc volt, meglehet visszafogta a CPU-t.
A K6-2 450-es lapjára már nem nagyon emlékszem, talán ALI chipsetes volt, 2*128 MB SD133 ramokkal - hogy mennyin mentek valójában, arról nincs emlékképem.s754-es tesztpadom: él bennem a gyanú, hogy az AGR slot drótozása miatt az AGP-s VGA-k sima PCI busz sebességgel mennek, legalábbis a valódi AGP x8-tól messze vannak, pedig az AGP x8 sebességben tudja a pci-e 1.0 x8-at.
Hogy nem áll rendelkezésre a teljes sávszélesség, azt már most látom.
Szóval, olybá tűnik, hogy megy-megy az AGP-s VGA, de a maga korában is ez inkább arra volt jó, hogy nem kellett rögtön lecserélni a meglévő AGP-s VGA-t egy PCI-E VGA-ra.
A PCI-E VGA-k szépen mennek benne, x16-on kapcsolódnak, az egész rendszer indulása is gyorsabb mint AGP-s VGA használatakor.A VIA880-as és az Alive Dual Esata II Asrock lapokon valódi AGPx8-as slot van, a VIA 880-on a pci-e slot 1.x x4-es, a másikon viszont az is fullos x16-os.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87701 üzenetére
Anno nem benchelgettünk, de LAN party-n egyértelműen nyerő volt a 3 GHZ-es P4 NW-m (2003-2006).
Előtte a SLOT1-es PII 450-re sem volt panaszom.
A cimbi 1000-es Thunderbirdje is jól futott, nem is cserélte volna még le, csak olyan játékba futott bele, ahol a CPU utasításkészlet szinten problémás volt, valami hiányzott belőle.
A 2 GHZ körül futattható Bartonok nagyon hasítottak, ez még megvan, és árban sem voltak rosszak, a P4 NW megjelenése jó hatással volt az árazásukra, igazi aranykor volt.
Poénos volt látni, hogy a K6-2 450 (asszem) procis gép SD ramokkal ugyanazzal a VGA-val játékban nem igazán maradt el a P4-es 1,7-es Willamette Celeronos géptől (sulinetes szörnyeteg volt, Matsonic lapban). -
válasz
DarthSun #87622 üzenetére
Totál jó a 9000 tényleg, semmi baj vele, de ugye a gép koncepciója ebben az esetben az, hogy minél több halott audio és grafikus api-t lehessen rajta játszani.
Alapvetően CRT-re van szánva, tehát az nem gond, ha valami csak alacsony felbontáson fut.
Azért Unrealozni Metal apin a3d-vel elég király lenne, és pár kattintással később mehet valami más game DX-ben EAX hanggal, még pár katt és DOS game klasszik SB16-tal. -
gban
veterán
válasz
DarthSun #87622 üzenetére
Mondtam én....
NForce chipsetbe Atit tenni
XP saját MS driverével hibátlan egy 9600 Pro (ennek a hűtését is felújítottam tegnap ha már lendületben voltam), de az AMD-től leszedett 10.2-t feltéve (ezt adja az oldal automatikusan, XP-hez) újraindítás után közli hogy a driver nem használható, korábbi oprendszerhez készült, és 4 bites a kép.
NF csomag korábban feltéve, lehet,a vga-t kellett volna feltenni előbb, rémlik hogy volt ilyen, csak már nem tudom minél. -
-
válasz
DarthSun #87595 üzenetére
DOSozgatás folytatása.
Ha már DOSBench, akkor abból minjárt kettő, az overkill gépezet veszettül megy DOS alatt 800MHz- re lekorlátozva is.
S939-A64X2800-HT600-Mem200-RageProPCI
Rájöttem hogyan kell ezen a vason elindítani a Chasm- ot, tehát már az is fut :
Az Arkanoid monitorról fotózva, 320x200 VGA mód, FHD LED LCD monitoron, ráadásul wide- ra húzva, tehát köze nincs a natív felbontáshoz, a kép mégis pokolian jó (a fotó nem adja vissza a látványt, csak részben) :
DoubleDragon3 képernyőről és képmentés :
Némelyikhez kell a további lassítás, itt a többször említett Throttle menüje :
Speed options:0. top speed (No throttle)
1. barely a dent (6.25% throttled)
2. not really slow at all (12.5% throttled)
3. ha! I laugh at this speed. (18.75% throttled)
4. you call this slow? (25% throttled)
5. slowly getting slower (31.25% throttled)
6. sorta kinda slow (37.5% throttled)
7. now we're getting somewhere. (43.75% throttled)
8. Half speed Cap'n! (50% throttled)
9. Gimme a 486. (56.25% throttled)
A. I can wait all day. (62.5% throttled)
B. ok, make that a 386. (68.75% throttled)
C. quarter impulse power. (75% throttled)
D. whoa! is it 1983? (81.25% throttled)
E. where'd my pentium go? (87.5% throttled)
F. hello? is this thing on? (93.75% throttled)ESC. get me outta here. No Changes.
A 9- es a legtöbb programnak ok, de pld a CD-MAN- hoz az F kell. Néhány game pedig szépen megy lassítás nélkül is, akár a hardvereset feloldva @2GHz- en, vagy még tuning alatt is.
A jelenlegi config.sys és autoexec.bat (a REM variálásával szoktam - mód/különleges mód között szörfözni) :
device=c:\config\limitmem.sys 32
rem [DOSXMS]
rem DEVICE=C:\DOS\DOS-LOGO.SYS
rem DEVICE=C:\config\HIMEMX.EXE /NOABOVE16 /X /X2MAX32 /MAX=32768
rem DEVICE=C:\config\HIMEMX.EXE /NOABOVE16 /X /X2MAX32rem DEVICE=C:\util\HIMEMX.EXE
rem DEVICE=C:\dos\EMM386.EXE RAM ROM HIGHSCAN NOEMS
rem DEVICE=C:\dos\EMM386.EXE noems
rem DOS=HIGH,UMBrem SHELL=C:\dos\COMMAND.COM C:\ /p
DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS /testmemff /Q
rem DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS
rem DEVICE=C:\DOS\emm386.exe noems
DEVICE=C:\DOS\emm386.exe I=B000-B7FF RAM AUTO
DOS=HIGH,umb
DEVICEHIGH=C:\dos\SETVER.EXE
DEVICEHIGH=C:\dos\IFSHLP.SYS
SHELL=C:\COMMAND.COM C:\ /E:1024 /P
LASTDRIVE=Z
rem DEVICEhigh=C:\HXCD-ROM\LTNIDE.SYS /D:MSCD000
STACKS=9,256
SWITCHES=/F
FILES=20
BUFFERS=20
----------------------------------------------------------------------------------------
SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 T4 J200 P330
SET CTSYN=C:\WIN98
rem C:\PROGRA~1\CREATIVE\SBLIVE\DOSDRV\SBEINIT.COM
rem pause
lh c:\resident\tp7p5fix.com
lh c:\resident\snarf.exe
lh c:\resident\vthief.com
lh c:\resident\doslfn.com
rem C:\CFG801
rem C:\DOS801
PATH C:\DOS;c:\util;c:\nc;c:\dn270B;c:\Windows;c:\yamaha;
SET PATH=%PATH%;C:\WIN98\SYSTEM\WBEM;
rem SET MIDI=SYNTH:1 MAP:E MODE:0
SET PATH=%PATH%;c:\util\fastvid;C:\PROGRA~1\ATITEC~1\ATICON~1;C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM;
rem C:\yamaha\loadtsr.bat
rem C:\yamaha\setupds.exe /s
rem C:\yamaha\dsdma.exe
C:\DOS\SMARTDRV.EXE /L /X
SET NC=C:\NC
SET DN=C:\DN270B
SET TMP=C:\TMP
SET TEMP=%TMP%
rem @ECHO OFF
PROMPT [DOS_7.10] $P$G
rem lh c:\util\mouse.com
lh c:\util\ctmouse.exe
rem c:\util\fastvid\fastvid 111 -128 f0000000
REM --- By HiSpeed CD-ROM Drive installation program. 5/29/121 ---
rem lh C:\DOS\MSCDEX.EXE /D:MSCD000 /L:y
lh c:\nc\nc
C:\yamaha\loadtsr.bat
C:\yamaha\setupds.exe /s
C:\yamaha\dsdma.exeA kapott memtérkép - itt EMS is játszik éppen, de ha nem kell akkor nagyobb a konvencionális - a Via S939- en tök hasonló, mint egy régebbi DOSos gépen :
-
válasz
DarthSun #87570 üzenetére
Végig kell menni egy halom értéken, épp az előbb néztem meg, hogy jó neki több opció is, mégpedig úgy, hogy lehet kis és nagy szám is. Viszont vannak tartományok, amiket meg nem komál. Adott kártyától függhet, mivel egyik MX400-nak jó, ami a másiknak meg nem.
Mértem 900-as Athlonnal is, kihajtja a GF2 MX400-at, mert csak 4%-kal kapok kevesebb pontot 3DMark2001SE-ben vele, mint az 1.4-essel:
~2500 pont a 900-assal, ~2600 az 1.4-essel. Ugyanaz a régi driver.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87555 üzenetére
Köszönöm !
Múlt és jelen egy képen.
Ezt a WS lapot csak a GF8200-as IGP miatt zsákoltam be, mert ilyenem régóta nem volt (anno volt egy Asus M4N-78 - ez is GF8200-as IGP-vel (W10 supported), de ment a háztól úgy 3 éve)).
A BIOS-a kiváló, mindent enged és a ramokat a CPU-tól függgetlenül lehet pesztrálni, feszeket is lehet állogatni.#87556Fred23: naná !
Eredmények hamarosan.Azért az abszolút bajnok még mindig az ATI HD3200 (HD4250-ben csalódtam - leszámítva a jóval újabb Intel HD630-at, de ennek ugye nincs XP-s drivere).
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87548 üzenetére
Bánt is, hogy anno el kellett adjam hogy meglegyen a GF3Ti200, ugyanezért dobtam piacra anno az MSI NX6600GT-t, a helyére került kis pótlással a Sapphire X1950 GT AGP.
Opteron 1381: bezony, régóta kedvenc titkos Phenom II-es procim.
Ebből sajna azóta se tudtam többet venni, már 8 éve nálam van eme remek példány (nagyon jó áron volt, mivel pici az órajele nem volt kapós). -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #87519 üzenetére
Itt páran nagyon toljátok az AM3-at.
Nem tudjátok miért olyan gyászos az AIDA memória írás?
6-7000 körül van ddr3-1600-al, x6-1100t-vel,de azt még Intel vonalon az lga775 is tudta ddr2-vel, sőt.
Először azt hittem user error, majd hogy hibás a lap, de aztán az Aida adatbázisban láttam, hogy ez nem bug, hanem feature ) -
gban
veterán
válasz
DarthSun #87515 üzenetére
Megint csak az derül ki ebből, hogy minden attól függ hogy milyen szemszögből nézzük a dolgokat
Én imádom a brand gépeket, jellemzően nulla probléma van velük, és villámgyorsak, halkak is jellemzően, minőségi táppal, stb.
Tehát ha nem húzni kell, meg nem spéci célokra, egyedi építéssel, hanem csak az a cél hogy azt tudja amit alapból tud, akkor magasan verik a nem brand gépeket.
És az árukról nem is beszéltem, persze használtan, pláne félgépként.
Pl. közel 2 éve lehetett itt venni HP 1155-ös gépeket, ram és hdd nélkül, i3 procival 3-ért.
Egy sima 1155-ös lap 10k volt... -
FF23
senior tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87460 üzenetére
s462-es Soltek barebone nForce 2 project mellé jött egy MSI K8N Neo 3, ezt élesztgetem éppen.
Dobtam bele egy fellelt Inno 3D GeForce 2 MX 400 32 MB 64 bit AGP VGA-t.
Hirtelen csak egy Sempron 3000+-t találtam bele. -
-
válasz
DarthSun #87418 üzenetére
Azoknak a pinball gameknek volt a legjobb zenéjük abban az érában komolyan mondom.
Csak a Duke3D és Doom zenéit szerettem jobban mint az Epic Pinball, Pinball Fantasies zenéjét.
A titkos kedvencem pedig a Vinyl Goddess from Mars zenéje, fent van tecsőn, füleljetek bele. -
válasz
DarthSun #87414 üzenetére
Jóideig leragadtam Win98 alatt. Megláttam a penen a SuperBikes99- et, mely már nem megy XP- n. Régen játszottam vele, toltam pár kört. A legjobb verzió, a későbbiek már nem érik el ezt a színvonalat, főleg a sima, átmenetek nélküli irányíthatóság az erőssége. Rage- n kicsit karcosabb a grafika, de azért jó, Voodoo/GeF2-3-4- el simábbak a texturák.
Majd -> DOS, és egy kis demoscene. Stars-96- ból mentések :
Utána pár game,
Galactic-92 :
Raptor-94 :
Forma1-94 :
EpicPinball-96 : -
gban
veterán
válasz
DarthSun #87395 üzenetére
USB a biosban: keyboard enable / disable, mindegy hol áll
TX chipset, kell 98 alá driver?
Semmi nincs fent, alap 98 SE van fent de a 3DM99 simán lefut a 4 megás Virge-el.
Na ezért tesztelek ilyet is XP-vel általában
De most akarok tesztelni egy Diamond Monstert, egy AWE64-et, RTL ISA hangkártyát, meg OPTi 931-et és még pár ISA-t amihez nem is tudom van-e XP driver.
-
válasz
DarthSun #87388 üzenetére
A cucc, amit hasznalsz nem csak VIA eseten hasznos. VIA eseten "csak" annyi az extra, hogy a VIA, nem csak a minimalis, az ACPI specifikacioban benne levo throttle szinteket vezette be, hanem pontosan 2x annyit. Tehat annyival extrabb, a cucc VIA eseteben, pl. egy 440BX-hez kepest, hogy ketszer annyi lassitasi fokozatod van.
-
-
-
válasz
DarthSun #87338 üzenetére
2 képmentés - a ViaThrottle működése.
CPU800 HT600 RAM200 - itt tehát hardveresen lassítva minimumra - Landmark2 eredmény :Majd ez kicsit tovább lassítva a Throttle- vel :
Príma : nincs rángatós sebesség, és stabil is a gép, nem fagy lassítva sem. A korábban próbált lassítókról ez nem mondható el.
Itt pedig DN+DOSLfn- el hosszú filenevek DOS alatt :
A második kép felén pedig a mem/c/p. A Via S939 hasonlóan jó memtérképet ad DOS alatt mint egy SS7 vagy BX system. Pedig jópár rezidens progi be van töltve. Pld az nForce- os S462 szinte használhatatlan DOS alatt - érdekesség mivel a S939 későbbi, de teljesen jó. Tehát kettő egy csapásra, a DOS, és mivel Via, ezért a 4in1 driver biztosítja a Win98 kompatibilitást is. A ráadás meg az XP
-
válasz
DarthSun #87342 üzenetére
Ha már retrókockázol, régi Doomhoz most csinált valaki voxel modot.
Szerintem állat.
Remélem, Duke3D-hez is összehoznak valami hasonlót, a High Resolution Pack utólagos béna szörnyei nem sikerültek ilyen jól. -
válasz
DarthSun #86917 üzenetére
Szép lassan összeáll a DOS setelés a 939- esen. Meglepően sok régi game fut, és a hang is jó a Yamahával.
Valamint bíztató hogy a Czo által linkelt Via Throttle hatásosnak néz ki, bődületes lassításra képes. Annyira lelassult a gép mint egy XT. Komfortos, %- osan meg lehet adni a lassítás mértékét. A fileműveletek nagyon lassultak, de némelyik gamenek a videokártya még mindíg gyors, de pld a CD-Man már játszható, gyors reflexekkel. Az amúgyis jó SpaceCommander még jobb lett, kb 286- nak megfelelő sebességgel fut.
DOS képmentésben is haladás : VideoThief version 0.07 jónak néz ki, egy képmentés a Bats- ról :
Egész tűrhető lett sztem. De majd még kísérletezek, van többféle program. Amit nem lehet menteni, legfeljebb fotózom képernyőről.A Quakenek viszont van saját képmentője, itt a választható felbontások a Rage- vel :
Ez pedig egy 400x300- as Timerefresh teszt :
Maga a gép a Win98EE#2 lesz, ill már kész. De a Wines tesztek majd ha hidegebb lesz. Addig is a DOS sessionon dolgozom, mivel a DOS7.1 a Win98SE szerves része. Meg XP alatti tesztek is lesznek természetesen.
Folyt.köv. DOS- al... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87329 üzenetére
Meg vagyok nyugodva.
Azért a 114W-os idle fogyi meglepett kissé.
MÁV Zavarelhárítás - még le se pakoltam, már mentünk is hibára.
Kb. fél órája értünk vissza a kollegákkal.#87330Fred23: érdekes kérdés, mondanám hogy fele-fele, az nForce2-es jobb lapokon van kiegészítő 4 pines segédcsati, ez miatt is gondolom hogy fele-fele.
És ugye ha pl. beledobok egy ATI Radeon HD3850-et, akkor már + megterhelem a 12Volt-os ágat, ezen a VGA-n 8 pin-es pci-e segédtápcsati van már.
A PII/III-as lapokon nem tolonganak a segédtápcsatik, legalábbis amikhez szerencsém volt.Találtam vadiújonnan 14k magasságáért méretes 300W-os SFX tápot, asszem tud mindent 3,3V/5V/12Volton is, és bár elég kevés a tápcsati, de lehet hogy erre szavazok majd.
#87331KROK640: egyáltalán nem vészes, sok modern ITX/mATX ház sokkal vacakolósabb ilyen szempontból.
A közös HDD/ODD tálcát 2 csavar rögzíti felülről, gyerekjáték kivenni és utána mindenhez is hozzáférsz.
A ház burkolata nincs megosztva, egybe van a 2 oldal és a tető, hátul 3 db kézzel is jól meghúzható design-es csavarral van rögzítve, egy mozdulattal levehető/visszarakható.
Az egész ház full aluminium, csak az előlapi takaró elem műanyag. Gombok ennyi év után is kifogástalanok, némi kopás azért van, de semmi több.
Az I/O shield kivehető és ha jól néztem (de ezt még megmérem) a szabvány ITX lap beletehető, a saját lapja szélességre ITX-nek tűnik, de annál hosszabb a ház eleje felé pár cm-el.
VGA-ból csak az egy slot széleseket fogadja, a legnagyobb amit bele tudtam tuszkolni az a Sapphire X1950 GT volt. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87327 üzenetére
2001SE is lement, 7340 pontocska lett.
Van itt minden is, igazi (retro) műhely, meg ami nem látszik a képeken.Kár hogy abba kell hagynom eme remek kis konfig vallatását, megyek készenlétbe, majd hétfő délután tudom csak folytatni.
Külső táppal tudom csak meghajtani, anno a tápját egy P1-es géppel kölcsönadtam azzal a feltétellel hogy ha már nem kell kérem vissza... mondnaom sem kell hogy "elveszett" költözésnél... azóta semmit, főleg rokonnak nem.
Valami pici SFX szerű 250W-os tápja volt, asszem FSP.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87323 üzenetére
Elmentve, mindenképpen tesztelni fogom, de CD-re lesz kiírva.
#87324KROK640: nem, Athlon XP 1600+ van benne, és 2*512 MB ram volt benne amikor vettem, most 1 db 1 GB-os van, még vizsgálnom kell hogy okés e a másik slot tutira, de egyelőre nem bántom, látni akarom hogy így nem hibázik-e a gép, eddig OK.
nForce driver fent, baba minden.
GF4Ti4200 driver mene felfelé...Ha minden rendben lesz, tesztsor után beledobom a 3000+-osat, ha már az ABIT NF7-S 2.0 kihalt alóla...
Mondjuk, meg kell nézzem ezt a lapot is egy másik procival, mert indításnál zárlat jellegű gond van... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87317 üzenetére
Soltek Barebone nForce2: vissza az alapokhoz, IDE HDD-vel folytatás...
Csökkentett mód rendben, felismert pár dolgot, normál módban is elindult.
Akkor driver vadászat.#87322DarthSun: nem biztos hogy nem jó, okozhatja a hibát a felhasznált PCI-os SI3114R vezérlő is.
Ha időm engedi, le fogom klónózni a bevált DS XP SP3-at SSD-ről IDE HDD-re.
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87294 üzenetére
Közben visszakerült hozzám a HELP konfigom, MSI G41M-P25 alaplap, 2*2 GB DDR3-1333 G.Skill ram, Xeon X3330 procival - C2D 9400-nak felel meg, átkonfigurálom az eddig használt DS XP SP3-at (AM2 VIA és s2011 X79-en volt már) így bővítem az IGP-s tesztsoromat egy Intel GMA X4500-al.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87280 üzenetére
VGA: az FX5600 érdekes jószág, indul, driverrel is feláll, de piros pöttyök elszórva megjelennek... mondom, jól van , csípek vissza sz órajelkből, hát Powersrtip-el tudtam módosítani, de instant kifagyás...
ATI R9550: ez úgy néz ki rendben van.
SDRAM: sajna nem valószínű.
Amúgy is kell jópár darab majd, még RDRAM is több van. -
válasz
DarthSun #87284 üzenetére
Köszi, és én is remélem, hogy tartósak lesznek. Mikor nekem volt MX400, nem sikerült kinyírnom alapos húzással sem; annyi, hogy egy freki fölött már jöttek a képhibák, de visszavéve kicsit az órajelet megint tökéletesen ment. Nem károsodott maradandóan a nyúzástól.
Perpill egy KT133-as konfig építésén filózok. De lehet, maradok a KT133A-nál. KT133-asnál 115-ös FSB-n túl nem nagyon van élet, ha jól emlékszem, és gyakran csak 110-112-ig megy.
Kéne még egy különleges GF2MX is mondjuk, amit nagyon nehéz beszerezni, de láttam legalább 6k-ért (!) egy GF2 GTS-t, amit nekem kéne elhozni még hamar.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #87275 üzenetére
Köszi!
"Nekem G200 és Mystique van. G200 kicsit gyorsabb mint a Voodoo1, és előnye a Win3.1x driver, mely a Rage- nek pld már nincs."
G200 8 MB nekem is van, én a Voodoo 1-et gyorsabbnak érzem a GLide miatt 3D -ben.
Mystique -em is van, de már nem midig indul el. Nem is tudtam, hogy van Win 3.1 driver-e. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87276 üzenetére
Bővült az AGP-s club, előkerült SDRAM vadászat közben egy Inno 3D FX5600 és egy ATI 9550-es.
Rendeltem 2*64 MB SD133-as ramot, remélem azzal életre kel a socket A VIA-s lapom.
Amíg nincs tutira működő SDRAMOM, addig nem tudok mit kezdeni az Asus P2B-S lappal sem.PCI-E: várható egy Asus Silent HD3650...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87260 üzenetére
A szorgalom fontos, és az visz előre.
Az eredményeimet folyamatosan frissítem a GDRIVE-ra, közkincs, bárki nézheti akit érdekel.
Biztos vannak benne hibák, egyet kiszúrtam már, azt újra kell majd tesztelnem - ugyanazokat az eredményeket mentettem le az XFX 7800GS-nél 2 konfignál, van még máshol is apróbb baki.Az AGP-s HD 3850 még mindig elképesztően "erős".
A GF3Ti200/Radeon 7500-nál gyengébb VGA-kat AM2-vel nem tesztelem le, nincs értelme, azokat bármi kihajtja, az Athlon 64 3500+ (s939) is bőven overkill nekik.
Teljesen jók lesznek viszont az s462/s478 és ha összejön - a SLOT1-es tesztekhez.Közbe sikerült némi hardverre ismét szert tennem, tesco gazdaságosan, jövő héten velük is jelentkezem majd - addig nem lövöm le mik lesznek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87256 üzenetére
Mivel saját tapasztalatom nincsen belőlük, kizárólag néhány boltos "szívásai" vannak meg.
Oszt lehet, nem voltak toppon.AGP tesztsor: GF3ti/Radeon 7500-tól lefutott az összes, az utolsó most fut az Athlon A64 5400+ mellett, a fenevad Sapphire HD 3850.
SLOT1: közben sikerült előásnom a rég elcsomagolt Asus P2B-S REV 1.04-es deszkát. Hű, ha ezt életre tudnám kelteni...
#87259hokuszpk: ALi nem egyenlő Avance Logic.
Az Avance Logic gyártott mást is hangkártyán kivül ? Volt tölük anno ALS 100, ALS 120 és ALS 4000 nálam próbára - nem voltak rosszak. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87250 üzenetére
Aztaa durvaa, ez nekem már SCI-FI cuccos.
Igazából minden az, ami PII (s370/SLOT1) vagy K7 (s462/SLOT A) előtti.
De örömmel olvasom mindig, így nyerek némi bepillantást, átjön simán hogy semmi nem volt egyszerű, a hardverek egymáshoz való inkompatibilitása a csúcson járhatott. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #87246 üzenetére
Leteszteltem 3 vlb kártyát pár isa-val
A vga benchmark az s805-öt hozta ki győztesnek 45fps-el, 40 volt a cirrus logic gd5428, 38 a paradise, az isa kártyák pedig tseng et4000ax 28, et3000ax 17fpsKépminőségben valahogy a tsengek sokkal jobbnak tűnnek.
Élesebb, kontrasztosabb.Jelenleg 256k cache van a lapon, érdemes felvinni 1MB-ra?
16MB Ram van benne, az elég szerintetek?
Az LSI hdd cache 2MB-al van, az is jó így?
Itt a tesztkép, akkor itt rendesen mehet a cache:? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87201 üzenetére
Végre sikerült szerválnom egy működő PCI-os karit, ráadásul egy GF6200-at ami nem LE meg hasonlók. Piszok szerencsém volt, épp akitől vettem pár más cuccot, írt hogy jött még pár AGP-s VGA (korábban említettem neki hogy minden GF6/7 series AGP-s VGA érdekel, ha ilyenjei jönnek ne fogja vissza magát), és így lecsaptam a lehetőségre, 2 db AGP-s és egy db PCI-os 6200-am lett rögtön - így ezek már nem kerültek fel sehová. Malacom volt, no.Csak egy döglött Radeon 7000-esem volt eddig PCI VGA-ból.
AGP vs PCI: mivel gyakorlatilag lett mindegyikből egy GF6200 DDR2 64 bit felállású, így most ki tudom elemezni hogy van-e érdemi difi a 2 között, egy relatív erős CPU (Athlon 64 X2 5400+) mellett.
Ezt a párost le fogom nyomni majd a Pentium Dual-Core E5200-al is (mert ez még erősebb) a szintén VIA-s s775-ös Asrock lapban. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87194 üzenetére
Bizony-bizony, ne szerénykedj.
Zotac: patika darab, azért mellédobtam a kedvenc ventimet, biztos ami biztos alapon.
Itt van végre a tesója is - ez is Zotac GF6200, DDR2 64 bit de 512 MB.
Szenvedtem vele pár sort mire sikerült aktívvá tennem, a VIA IGP ersőködött nagyon - vagy csak én voltam balfék, elszoktam az ilyesmitől, az AGP-s VGA-k behelyezése nemes egyszerűséggel inaktiválta az IGP, ez esetben viszont aktív maradt.
#87195KROK640: HD3200 vs HD4200 - nekem a HD42xx a HD3200 után csalódás volt, valahogy nincs meg az a "Hűűűűű, mennyivel erősebb" érzés.
#87197KROK640: mikor mi, a nagyobb VGA-knál sok esetben ellapított gyufás skatulya a tuti, ide pont ez a pendrive volt a nyerő.
#87198KROK640: ha MyPal az integrált böngésző, akkor az rendben kell legyen, nekem bármin is tette a dolgát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #87192 üzenetére
Ez jó kis telepítő, és nagyon szép is mind az install mind a Windows.
Le is szedtem, és elteszem.
Látom, vannak másféle kivitelek is, csak nem tudom azok is vajon modern gép kompatibilisek-e?
Mert amúgy van amlyikbe még böngész meg sok más hasznos dolog is bele van integrálva.
(A képnél fura, hogy detektálja, hogy 3400-as P4, majd mellé teszi a Ryzen képét)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87182 üzenetére
Megörültem múltkorában az 1090T-nek, baráti áron volt, az MSI 870A Fuzion lappal együtt - erre még később visszatérek majd, piszkálja a fantáziámat a hybrid multi GPU lehetősége.
Azóta láttam még 2-őt, hasonlóan jó áron.
A maga idejében nekem is álom volt s az is maradt mostanáig.
Azért azt megjegyezném, hogy illik alá egy combosabb lap, szegény M3A78-EM lapom VRM-jét piszkosul megfűtőtte - adtam neki aktív hűtést.
Illetve meglehet csalódnál picit a 4 magos után.
Az Opteron 1381-et sem éreztem kevésnek, pláne minimál 2,5@3,0GHZ OC-val.Addig is, jelenleg futó bench:
Leadtek GF 6800 LE DDR 256 MB 256 bit.
Nem egy GT/Ultra, de jól hasít azért és végre van GF6 series AGP-s karim.#87186DarthSun: van benne kakukktojás, nem mind AM2-es, van benne s939 is, illetve 1 szem Sempron.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #87140 üzenetére
Epp annyira tuningolhatok a slot1 procik, mint a pgas, max a csucsrajaratott modelleken nem tudsz huzni, mert szimplan annyit tudott a technika akkoriban.
Nem veletlen, hogy az elso celeronokat epp a p2-450 szintjeig lehetett, majd amikor kijott a p3, utana ment kb 550ig. A 600as katmai meg mar gyarilag is feszemelt volt, gondolom valogattak rendesen oket.
cumine-128 magoknal hasonlo volt, addig mentek, mint a korabeli top p3ak. Az intel hiaba dobta piacra a ghzes p3at 2000 elejen, kb ev vegere tudtak normalisabb mennyisegben szallitani az ujabb steppingekkel, annyira szar volt a kihozatal, csak csokos oemgyartok kaptak belole kis mennyiseget.
-
Tim82
félisten
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #87130 üzenetére
A 2 SLOT1-es PIII 500-ast még egy régi projecthez vettem, még a lapot amibe szántam át fogom nyálazni, nagy kár lenne érte ha dög lenne...
s462: ezek tartalékok, a többi Athlon XP (2800+ kaliberek) lapokban vannak.
S7 és Cyrix: na, ezekhez semmim sincsen, de a Cyrix pofás darab.1 magosak: s939-Athlon 64 3500+, AM2: Athlon 64 3000+, nagyon kemények.
-
jokeph
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- Androidos fejegységek
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viccrovat
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest