Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Carmageddon 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
mplayer [link]
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Az FPU a gyenge, de egy P150-nel azert erosebb. Probalj ki egy olyan lejatszot, ami kihasznalja a 3DNow!-t, az segithet.
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nem hiszem, hogy MPEG4-s tömörítési eljárást használnak azok a filmek, inkább MPEG2-t.
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Attól függ mekkora a tömörítése a filmnek, kevésbé betömörített filmek szépen mehetnek, egy jobban betömörített 800-s Coppermine P3 mellett sem megy.
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
HD3xxx-től már a H.264 is gyorsítva van.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nem csak a GPU-n múlik, pl. Atinál régebben a Rage Theater chippel gyorsítottak ha jól tudom,az meg volt a 9200-on, 8500-on, meg elékeim szerint jóval korábbiakon is (persze nem mindegyiken).
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ám, hardveres gyorsításra alkalmas VGA-val sem mennek az AVI filmek?
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nekem is a "Lifebook" esetén u.ez volt. A hang nem akad, a kép viszont mp-ként max. 2 képkocka.
Nekem valahogy nem jön át a retro hangulat ebből a képből, tavaly még jómagam is volt, hogy ezt az msn-t használtam. 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Jó ár, UP neki

az a "baj" hogy ebbe a totyikba akinek ilyen kell(ett) annak már van, akinek nincs annak nem is kell, szal it sztem nem találsz rá vevőt, irány az apró, majd megyek oda is UP-olni

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
így van, úgy a leggyorsabb mert annyit tud meg "cache-elni" de ha 256mb-al fel se települ a Win7, akkor inkább legyen a gép nyers ereje valamivel (még) lassabb de legalább induljon el rajta elven mehet bele több memó is

-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Alapvetően kétoldalas, 16 IC-s 256MB ramokat keress, azok az alacsony bitsűrűségű memóriák.
Vannak olyan 256-os, 16 IC-s, kétoldalas ramok, amelyek viszont magas bitsűrűségűek, és eredetileg 512MB-nak készültek, csak hibás memóriacellák miatt letiltották a felét, így maradt meg 256MB, viszont az Intel 440BX és a régi chipsetek csak 128-at látnak belőle.
Igazából eleve BX-ready memóriát keress, vagy le kell tesztelni vásárlás előtt.
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Megy az 256-ossal is csak BX-Ready (avagy hogy Akosf mondja low denisity) kell neki...
-
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ha érdekel a téma, akkor keress rá a low density / high density problémára. Ez az SD-RAM-on lévő memóriachipek felépítését tükrözi. Az olcsóbb high density chipes memóriákat nem minden vezérlő tudja kezelni.
-
DBob
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Én FAT16-ot raknák rá.
DOS-os játékok szempontjából meg mindenképp. A retro megerőszakolása az, ha az ember win95 osr2 alól kiguberált DOS-al játszik. Erre ott az MS-DOS 6.22 + a FAT16. Én a 4.3 GB-os Seagate winyót is 2+2 GB + maradékra particionálom a használt 486-os gépemben. Tökéletes.
Picit több hely veszik el, cserébe gyorsul a hdd sebesség, ami DOS alatt amúgy se túl gyors hála a 16 bites eléréseknek. Maradjon meg FAT32 a Windowsnak

(Erre a "komoly" fájlrendszer "komolyabb" erőforrást kíván storyra a legjobb példa a zfs. Az összerakott NAS 8GB ramot tartalmaz, és így is kevés az ajánláshoz képest.)
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Fat32-re 1Gb felett érdemes, de már 512mb fölött is jobb a fat16-nál, a win95 osr2 (dos 7.1) az első ms-dos ami tudja, de nem feltétlen szükséges feltelepíteni hozzá kompletten, elég csak rendszer fájlok, meg néhány dolog kellhet a commnand könyvtárból (himem, emm386, mscdex, format, sys, fdisk meg hasonlók amit használsz dos alatt), de ha jól rémlik ha rákeresel a neten van külön telepítője pack-ja is a 7.1-es dosnak.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Akkor tedd, be, de legyen mentés róla, ha kibírt 10+ évet, lehet hogy megy még ugyanaddig

Ha meg meghal, eltemeted, a polc mélyére, de legalább megpróbáltad.
Egy próbát megérne nekem, ha ennyire szeretném használni, aztán majd kiderül hogy beválik-e. -
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Win98-at is indíthatod dos módban, illetve megoldható egy HDD-t ketté - vagy többfelé particionálva pl. mrbooterrel is.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Azt írtad, 3. HDD-nek szánod, nem gondoltam, hogy butulni is akarsz róla.
Rive: előző postomba betettem egy linket, nem ilyesmire gondolsz?

Igaz, az csak kistesó, csak 111gigásmegás. -
Rive
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Egy hibátlan bigfoot végülis igazi ritkaság, szóval ha van ilyened, akkor rakd el szépen valami rezgésmentes, száraz, pormentes helyre és foglald bele a végrendeletedbe.
De adatok tárolására ne használd

-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Szerintem hagyd a francba! Egyszer én is találkoztam egy ilyennel, de az nem volt már 100%-os. A tiéd sem fog sokáig élni SZVSZ, úgyhogy ne bízz rá adatot. Persze retro fílingként tuti beüt.

-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ó vaze, hogy törjön le a kezed, hogy ilyet műveltél!

Ez barbárság, így bánni egy K6-III+ procival...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Akkor lehet nem az lesz.
Nekem íráskor olyankor elronja a lemezt, plusz néhány lemezt nem hajlandó beolvasni (vagy csak sokadszorra). -
zoltanz
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
A Dvd íróddal nem csak az lehet a gond, hogy piszkos a fej?

-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Forraszd újra, az IC-re meg tegyél egy bordát, és jó lesz az.

-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Na megfogtam a fejszét, azaz az usb táplálást, levágtam a 3.14csába, rákötöttem először 5V-ra, ugyanaz volt, mondom megpróbálom 12V-ra és láss csodát kitisztult a hang, megjavult a minősége, ez már majdnem zene
Most lassan 1 órája lehallgattam 1 cd-t, hogy bírja-e, szerintem nem lesz gondja 12V-al sem, és így már cd-t is lehet hallgatni rajta, kb. olyan a minősége mint egy közepes laptop hangszórópárosnak, tehát basszus az nem nagyon van, és néhol azért mintha furán berecseg ahol nagyobb tartományt kéne kiadnia, de ez elenyésző... ami még furi, hogy minél hangosabbra rakom, annál szebben, tisztábban szól, egész halkan alig kap szerintem feszültséget és csak recseg, pattog. De szuper, örülök, beszerelem a gépbe és kivezetem a kezelőpanelt szerintem egyik 5.25"-os bővítőhelyre, majd lesznek képek is már mindenről ha készen lesz 
-
snake1977
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Hali!
Nézd meg a hőfokot, nekem egy k6-2 450-es ugyanezt produkálta, mignem észrevettem hogy a hűtő tűzforró, lecseréltem és azóta is boldog a tulaja. Egy próbát megér.
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Azért ez komolyabb dolog! Roland EP-85. Csak pár választható hangszer van és érezni hogy a három alap zongora hang az amire ki lett találva. Meg nincsenek benne mulatós alapok

Király motyó! 80körül biztos el lehetne passzolni. De lehet megtartom, végül is ingyen volt
-
kovy79
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Szerintem inkább a lapod xarakodik.

-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Dehogy büdös, csak az első két jellemző után beugrott egy "autós fordulat". Bár most nem tudnék olyan kocsit mondani, amire ez a három jellemző.
A kékhalál jelentkezik alapbeállításokon is?
-
balux33
csendes tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Szia.
Én régebben TDA2822 ic vel építettem a gép mellé ilyen kis erősítőt és a gép 12v járól ment.
Egy próbanyákon pár alkatrészből könnyen meglehet építeni ha egy kicsit jártas vagy az ilyesmiben , amit írtál abból azt veszem ki hogy igen.
Neten megtalálod az adatlapját abban van kapcsolási rajz meg minden ami kell , de ha gondold én is segíthetek.
A teljesítménye nem túl nagy de a kis hangszóróidhoz ideális szerintem. -
válasz
sladka_pani
üzenetére
SB16, SB32, Awe32, GUS stb. , mind erősítős

-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Megoldás lehet egy erősítős hangkártya is, PCI-osban is volt még ilyen, de az ISA-k legtöbbje ilyen.
-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Én egy régi, megnemmondommilyen márkás gépből mentettem egy nagyon jó kis szerkezetet, máig az van a gyerek gépében nyöszörgőnek.
Lényege, hogy olyan mint egy belső hangszóró, csak van rajta egy integrált kis erősítő is, és rá kell dugni egy molexre, onnan kap tápot, meg persze be kell dugni a hangkártyába is.
Az egész nincs talán több mint 5 cm.
Lehet hogy te ezzel nem lettél beljebb, de már tudod hogy érdemes esetleg régi márkás gépekbe ilyen céllal belekukkantani.
Az a nagy előnye mindenesetre megvan, hogy egyrészt nem kell bekapcsolni (meg az elhelyezésével bajlódni) egy akármilyen hangfalat, ami ráadásul 220-at kér, valamint bekapcsolva se hagyja a gyerek, hangminőségben pedig a gagyi hangfalakat mindenképp veri, hangerőben nem, de az meg csak előny
-
kovy79
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ja, az hangfal.

Menj ki a használt piacra, és dögivel találsz "kuka kategória" hangfalat, amiből még megmentheted az erősítőt.
A tápról vedd le nyugodtan a tápfeszt. Van egyébként 12V-os is ,azzal már szinte nem is kell semmit csinálnod.peti_s, brutális kis monitor, egészséggel nyúzd!

-
kovy79
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Te szerintem nem hangfalat, hanem hangszórót mentettél meg (esetleg passzív hangfalat
.
Keress valami hulladék aktív hangfalat, szedd ki belőle az erősítőt és...hajrá!
Egyébként: "Házi barkács, gányolás, tákolás..." -
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Természetesen tömörítve! W98 nekem már csak cd-n volt, de sokáig sima volt csak és nem tudtam mi az az SE

-
Dr. Romano
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Hát én a sima változatot most próbaképp Winrarral -"legjobb" beállítás mellett- elkezdtem csomagolni és 111MB lett a vége

Nortonon belül melyik tömörítőt használtad, hogy annyira össze tudtad csomagolni? -
Penyus
senior tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
En paralell link kabelt hasznalok. Egy kis dosos kliens es a mostani x64es win7es gepem latja az xt hddjet. Es kenyelmesen masolgatok. Egy baj van ezzel, hogy marha nehez beszerezni manapsag ilyen paralell link kabelt.
-
nanus
senior tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Szerintem ballagjál ki még a kukásautó megérkezése előtt és bányászd ki a trutyó alól ,különben állmaidban mindig kísérteni fog

-
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
A géppel nem tudtál mit kezdeni, az ok.
De a cefrével sem???
Már a Hadházi is kiskorában megtanulta elmondása szerint, a cefrének valót nem megzabálni!
Kidobni meg pláne nem
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Gyilko! Konyorgom akaßzuk fel
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
pl w95/98 elfut rajta, sztem a debian potato és a dsl linux is.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Az AMD brazos és llano apu-ji ami egy szilíciumlapkán egyesíti a cput és gput amelyek közvetlenül kommunikálnak egymásközt osztja a feladatokat amúgy
AMD Fusion prohardver ja és nehogy kidobd -
válasz
sladka_pani
üzenetére
Remelem meg nem dobtad ki. Erdekelne legalabb egy teszt erejeig.
-
Yutani
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Cyrix MediaGX - az első Fusion!

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
A Compaqnal csak egy rosszabb van, a Dell. Majdnem szabvany az alkatresz, majdnem, csak megsem, nehogy cserelni tudd.
-
peti_s
addikt
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nyugodtan.

Más:
Barátaimmal ráálltunk mostanában az Age of Empires II kiegészítőjére. Nagyon szeretjük a játékot, de lenne egy kérdésem hozzá. Az mitől lehet, hogy 3 ember + 5 PC esetén, giant térképen, és 200-as population limit mellett akad? Ennyire leterhelné a processzort? Mert néztem feladatkezelőt, és 70-80% körül mozgott végig. -
gban
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ok, mindig tanul az ember, legalább valakinek hasznos volt az infó, hátha egyszer szükséged lesz rá.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ez igaziból elsősorban Abit lapoknál működik, ha nyomod akkor default settingsel indul el a bios, olyan mitn a cmos clear csak kényelmesebb

-
mrgg
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
dupla...
-
mrgg
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
+1, csak nekem kell...
Üdv ismét!
bacsis: Nocsak, látom alakulnak a dolgok... Azt hiszem én egy 166-os Pentium és Win98 alatt tekertem fel maxra a részletességet 800x600-nál Voodoo 2-vel, és nem volt gond. De régen volt már, lehet rosszul emlékszem, a 800x600 ami biztos. Meg persze Win98 != Win2000...
Amúgy... Mennyiért adod az egyik négymagost?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ééés bepótoltad?

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Persze megy a net egy 700-800as vason, de ne legyen nagy elvárásunk.. a flash még elszaggat... vaterázni még azért lehet PH megy, gugli is jutubí nem kell, oszt nincs gond

De ha így haladunk a google-nek is 5 év múlva a min gépigénye "kór nyóc trió" lesz

-
zoltanz
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nekem is van P3 -asom lehet vele netezi,
youtube
-ozni is igaz, összeségében inkább lomha (Win -nel), egy mai telcsi is fürgébb.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
no problemo
ha jössz akkor lesz ha nem az se baj. -
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
és sima gimibe járok.
-
Elrood
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Jól hangzik, mert CPU hűtést vissza tudom rakni maxra, viszont tápot nincs kedvem venni
.Azt viszont nem értem, hogy 1. esetben már 5.percben 12.7V-n volt azaz ág, most meg 47 perc teszt után még mindig 12.544V-n van.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Lehet még egy 500ast rá kellett volna alkudnom

telescreener biza, van is örömködés
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Az mATX egy olyan atx szabványú lap amelyen 4/5 bővitőkártya hely van ajánlom ezt az oldalt, itt jobb oldalt minden le van írva.
Az enyémen nincsenek egy oszlopba integrálva a 2 ps2 usb LPT RS232 csatik, csak egy at bill kimenet van forrasztva a lapra,így a többit kábellel kell kivezetni. -
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
kissé instabil volt me, 98 telepítője el se indult és eléggé instabil feeleingje volt.
am ez nem atx hanem at -
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ez az új
http://www.motherboard.cz/mb/dfi/K6BV3+66.htm ilyen az acpi pedig az energiaellátásért felelős energia menedzsment, így nem működött az automatikus leállás sem. -
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Most sem válnék meg tőle fillérekért...

-
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ok az pont jó lenne 2 és 3 között ráérek
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ok kösz, nekem a keleti körül jó lenne
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
kösz

-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ezek szerint ez megfelel?
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
egy 333-as slot 1 celeronom van, más most nincs 1-2 sört tudok vinni
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Amennyiben működőképes akkor igen, de csak bp-n
TSC -
válasz
sladka_pani
üzenetére
Úgy a legjobb, én is külön HDD- t tartok minden op. rendszernek.
-
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Azért ennek az ára nem fog az egekbe szaladni...
Ugyanis annyira azért nem ritka, viszont a legmagasabb órajelű K6-os...
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Örülök hogy sikerült, szerintem bírni fogja a strapát.
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
K6- ban bírni fogja 5V- os tekeréssel, bár attól is függ hogy a videokarid mennyi Wattot zabál.Nekem ma derült ki hogy a Tualatin-ATI9800 páros mellett megvetemedett a tápventi-keret, pedig 12V- on tekert.
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Én az egyik 5x86- ra raktam S370 hűtőt.Mivel lefogatni itt sincs mód / egyáltalán nincs rögzítő pöcök /, a következő egyszerű technikát alkalmaztam: A proci-kerámia közepére kentem kevés hőátató pasztát, a négy sarkába pedig egy-egy pötty pillanatragasztót, majd jó erősen rányomtam a hűtőt.Néhány órát hagytam száradni, majd be is építettem a lapot a házba.Nincs vele gond, bírja a ragacs a hűtő súlyát.Azt még nem tudom le lehet-e majd feszíteni, de talán érdektelen, mert úgysem fogok benne procit cserélni.
Csak egy gondom volt, a hűtő olyan magas hogy a vinyókat függőlegesen kellett bemókolnom, vizszintesen már nem fértek el. -
Nowhereman
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Az is számít milyen lejátszóval nyomod. Amikor még a K6/2-500-mal zúztam M$Mediaplayerrel diázott, míg BSPlayerrel pöcre ment ugyanaz a film. Az oprendszertől is függ. A laptopmon ami x264 az XP alatt dia, ubi alatt kockaforgatás és animált ablakrángatás közben se akad... /a desktopjaimon is hasonló a reláció...
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Ott a pont!!
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Viszont akkor a tied drága átszámítva itt Mo.-n 3k ért kapsz 15 MBitest a upc-nél
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ilyen szinten nem értek hozzá a tv kábelen jön egyébként "csak" 6k/hó. a T-Comot nem szeretem, nagyon arrogánsan viselkedtek, és küldték a csekkeket azelőtt hogy aláírtuk volna a szerződést... így aztán nem is írtuk alá.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
120 as upc-net, kb 5 gép van rákötve itthon saját net nem szomszéddal osztott
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
Én nekem a jó multkorjába röccenésnélkülment a Divix windows ME alatt, de csakis Nimo kodekkel! ha az ace mgea codec pakkot toltam fel, vége volt

-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
98-nál "létfeltétel", de anno én xp-hez is felraktam, de szigorúan a 4.43-ast, újabbal ne próbálkozz

#13548 ez Via utolsó chipset drivere, amiben a régebbi chipkészleteit támogatja, szóval az összes régebbi viás laphoz való -
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Újfennt nem ment el, lehet spamnek érzékeli
Egyébként én a gordian knot codec packet használtam anno a k6-os konfigommal (tényleg csak a legalapabb dolgokat teszi fel, meg rémlik vmi olyasmi is, hogy divx configjában is kellet vmi hardveres overlayt, meg vmi double buffer-t engedélyezni), a geforce4-hez, meg egy régebbi drivert tennék fel, mondjuk az 56.72-es elég jó volt hozzá. Ha win9x/me használsz hozzá, akkor a dma módot is ellenőrizd le, hogy ki van-e pipálva, meg a via 4in1 4.43-as chipset drivert sem árt felpakolni hozzá. -
Rive
veterán
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nem lehet, hogy a DivX dekódolás megmegy, és a resize mentén hasal el?
Rémlik valami afféle probléma régről, hogy csak natív felbontásban ment a film, átméretezve beszaggatott, mint a fene. Rég volt

Meg aztán jó lenne tudni, hogy a codec és a VGA-driver tkp. mit is támogat, ami kell egy efféle feladathoz - az is régi ügyletnek rémlik, hogy egy-egy megfelelő driver, codec és lejátszó hatalmasakat tudott dobni a teljesítményen.
Nomeg: vinyóról vagy CD-ről megy a film? UDMA, effélék?
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Akkor nem tudom, miért nem ment el, majd teszek még egy próbát, egyébként csak az említett tRCD, tRP, tRAS értékeket állítsd 2-2-5-re a többivel ne foglalkozz, bár ha cas latnency már 2-őn van és a 4-way interleaving is engedélyezve van valóban csak kb 5%-ot gyorsulna a cucc a maradék beállítástól...
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Szia, megtaláltam a progit egy régi cd-men, próbáltam is elküldeni, de mailer deamonnal visszajött (talán betelt a postafiókod?). Addig itt egy egyszerűen kezelhető program, bár nem biztos, hogy az ilyen régi chipsetekkel elboldogul...
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ha minden igaz megvan vhol archiválva, majd este előkeresem és elküldöm mail-be...

#13525 Interleave-et állítsd 4-re az a gyorsabb, annó a viás lapokat azért szidták a bx-esekkel szemben, mert gyenge a memókezelése, na ezt különbséget 4way interleaving majdnem eltünteti, csak a legtöbb ilyen lapnál ezt az opciót vagy kihagyták a bios-ból vagy alapbeállításként disabled-en volt... -
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Memória késleltetés beállításoknál "mindig" a kisebb érték a gyorsabb, tehát jelen esetben CAS Latency CL 2.0 clocks (ezt a 3-as és kettes állításával tudom változtatni)
- tRCD: 3 clocks
- tRP: 3 clocks
- tRAS: 6 clocks
ezeket állítsd 2-2-2-5-re, ha nincs a biosban opció rá (nekem is turbo rémlik rá) wpcredit/wpcrset kombóval lehet beállítani, annó mikor nekem ilyen mvp3-as lapom volt a memory interleave-t így tudtam engedélyezni. Ha sikerült belőni érdemes letesztelni, hogy bírja-e hiba nélkül (mivel így memtest és hasonlók kiesik, prime95-nek pl van egy olyan opciója ami a memókat nyúzza jobban). -
zoltanz
nagyúr
válasz
sladka_pani
üzenetére
SDRAM Bank interleave
Lehetőségek: 2-Bank, 4-Bank
Ezzel gyakorlatilag azt engedéllyezük a DIMM socketek számára, hogy külön-külön kezeljék a frissítési és hozzáférési ciklusaikat. Ez azért is jó, mert ha a CPU külön-külön címezheti az adatokat a moduloknak, akkor amíg az egyik mondjuk írási műveletet végez, a másik még bármit tud csinálni, mondjuk kiadni egy rekesz tartalmát a CPU-nak.Nézzünk erre egy folyamatábrát!
(feltételezzünk 2 modult 2 rekesszel)
1, A CPU megcímezi a #0 rekeszt
2, A CPU megcímezi az #1 rekeszt és adatot kap a #0 tól
3, A CPU megcímezi a #2 rekeszt, és adatot kap az #1 től, #0 frissít
4, a CPU megcímezi a #3 rekeszt és adatot kap #2 től, #1 frissít, #0 már bármit csinálhat!Míg ugyan ez a folyamat non-interleaved, azaz nem összekapcsolt módban (1 modul 4 rekesszel)
1, A CPU megcímezi a #0 rekeszt
2, A CPU adatot kap #0 tól
3, Az SDRAM frissít
4, A CPU megcímezi a #1 rekeszt
5, A CPU adatot kap #1 tól
6, Az SDRAM frissít
7, A CPU megcímezi a #2 rekeszt
8, A CPU adatot kap #2 tól
9, Az SDRAM frissít
10, A CPU megcímezi a #3 rekeszt
11, A CPU adatot kap #3 tól
12, Az SDRAM frissít12 lépés a négy helyett. Elég meggyőző nem?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
azaz a Band Dram timing, de ott kellene lennie egy Turbo-nak is.. és akkor lenne a CL2-2-2-5... akosf küldte nekem azt a biost, biztos valami nem hivatalos cuc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
bent maradhat a 384MB, de inkább ártasz vele... mindenesetre teszteld ki.. futtass 3Dmarkot Super PI-t stb 384MB-al majd 256-al de megnézhetnéd 128-al is... ha 384-el is azt hozza mint 256-al akkro hagyd bent, vagy ha csak iylen 4-5%-ot lassúl még akkro is megéri bent hagyni...
a 2,1V még léggel simán belefér, én 2,2n hajttottam sokáig az enyémet
ez a memória időzítés beállítás a BIOSban úgy van írva hogy DRAM Speed asszem és akkro normal meg turbo van.. tedd turbo-ra és akkor elvileg CL2-be fogja nyomni.. ami szintén 4-5% gyorsulást hozhat
oszt amúgy... gyorsult az 550-es K6-2höz képest a cucc?
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Gratula a frissítéshez.A RAM kérdésben egyetértve bacsissal, nem érdemes sokat belepakolni, már a 384 is visszafogja.Bár + - os CPU- nál ez kevésbé feltűnő az L2 miatt.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sladka_pani
üzenetére
hiába tolsz bele annyi ramot nem fogja az alaplapi kess "lekezelni" s vissza fog lassulni a cucc... 256MB-nál többet ne rakj bele mert látni fogja kezelni fogja de vissza lassul a cucc...
azt hiszem ez a BIOS verzió támogatja a CL2-2-2-es időzítést
-
válasz
sladka_pani
üzenetére
Epox- ról még soha nem töltöttem le, most megpróbáltam, az eredmény:
"A kiszolgáló által kért bejelentkezési hitelesítés nem támogatott"
Egyelőre gőzöm sincs mi a gondja.
Szerintem ezekkel a beállításokkal nem lesz gond, bírni fogja.A filmnézés azonban itt is határeset, nekem is éppen hogy ment hasonló gépen.Csak akkor volt elfogadható, ha minden ki volt hegyezve erre - codec ill. lejátszó válogatása.A DIVX- ek olyan 700-800 M környékén kezdenek feléledni, a 900- as Copperemen, BE6- ban már sima ügy.Itt még a BX is besegít, ez sokkal gyorsabb az SS7 platformnál.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nah fejelmény...
Ubuntu 4.10-zel nem megy lefagy a totem media player másikat nem ismerek.Widows ig még nem jutottam el, de vaszleg kiherélt xp lesz kipróbálva -
törölt tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Egy PLL állító programmal még több FSB értéket tudsz kiválasztani. Beállítasz az alaplapon egy alacsonyabb sebességet, majd a Windows elindulása után tudod növelni. Ha jól rémlik a BIOS-ban csak 100/112/124/133 opciók vannak, de pl. a CPU-Cool segítségével 103/110/115/stb... értékeket is elérhetőek.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Nem tudom hogy mi a jelszó holnap megpróbálom én is összedobni a gépet, és majd dvd ügyben kiagyalunk vmit, hogy hogy smint megy nekem van itthon ubuntu 4.10 6.10, w98 wme, már 2000 is (kösz darthSun). am nekem azt mondták, h régi vlc power dvd régebbi klite kodek pakk mplayer, majd holnap kiderül.
TSC -
válasz
sladka_pani
üzenetére
Gondolom XP es valami "tuti" lejatszo progi. Probald ki valami egyszerubb oprendszerrel (98SE, kicsit regebbi linux) es egy gyors lejatszoval, mondjuk mplayerrel, vagy szarmazekaival.
-
telescreener
tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
ha epox mpv3g2 lapod van akkor biosban tudod állítani.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani
üzenetére
- Megvannak a cuccok, és óvatosan próbálgatom, de árulja el már nekem valaki, hogy 112-es FSB-nél nagyobbat hogy jumperolok be, ha nincs kijelölve? Itt is valami trükk van?
- Viszont a 600-at (6x100) simán megfutja 2.0V-nál. Mennyit is bírnak ezek léghűtéssel feszültségileg?
- Nem hiszem el viszont hogy 600 MHz-en se lehet rajta filmet nézni, benne a 384 ram, elővettem olyan CD-s filmet 1999-ből, amit anno Pentium 1-esen nagynehezen le lehetett legkisebb méretben nézni (50%-os opció a régi media playerben). Most ugyanez eléggé szaggat és verdesi stabilan a 100%-ot a CPU használat. Mi a manót csináljak már ezzel?
-
Fenyő
őstag
válasz
sladka_pani
üzenetére
Tuti megy vele max unknown vagy szimpla k6-nak fogja felismerni, egyébként meg ha award bios-os akkor bios patcher 4.23 és +-os procik mellett a nagyobb vinyókat is felismeri 128gb-ig vagy itt egy elég "friss" bios hozzá, ha stimmel revízió bios id number...
Új hozzászólás Aktív témák
- Adventi kalendáriumok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Nekem valahogy nem jön át a retro hangulat ebből a képből, tavaly még jómagam is volt, hogy ezt az msn-t használtam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DarthSun