Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Hülye vagyok, most olvastam vissza, 2002 körül volt és W95-el. Aminek az eredeti telepítője ha jól emlékszem 40 mega körül volt, azt sikerült 13 floppy-ra rárakni.

-
peti_s
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Azt nem mondta hogy hányszor használta azt a 13 floppy-t.
Ám, ez nem is olyan rossz ötlet, 70-80 floppyval át lehet így tenni.
A régi gépekhez amúgy is türelem kell, ez most sem lesz másképp. 
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Azért nincs az 300 lemez
Tömörítve min anno a 486DX-re 13 floppyn hurcoltuk át a sima, NEM SE verziót, majd Norton Commander (DOS) alatt kitömörítettük és lett egy telepítőnk a hdd-n. Sok sikert 
-
gban
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Peti leírta a lényeget, de úgy látom pont ezzel akad gondod.
Valószínű nagy a régi HDD áramfelvétele, és nem indítja el a sima USB-s átalakító - jól értem hogy ilyet használsz, nem külső tápost?
Használj IDE átalakítót ha megoldható, bootolj a win98 cd-ről az asztali gépben, csak ez a hdd legyen a gépben, formázd meg a rendszerfájlokat is átvive /s-sel (ha megy és nem írja ki hogy kevés a memória a rendszerfájlok betöltéséhez, gyakori probléma), majd ahogy előttem leírták, másold át a cd-ről a win98 könyvtárat.
Ha nem megy a /s, akkor marad a floppyról boot a notin.
Egy gond még lehet, ha az asztali gép máshogy kezeli a hdd-t, ezért nem érdemes azzal partícionálni, azt javasolt nem bántani.
Másik ami gond lehet, hogy az USB-n (legalábbis nálam) csak masterben ismeri fel a gép a hdd-t, se slave-ben, sem cable selectben nem.
Harmadik, hogy ha USB-n látja is a gép a hdd-t, ha win98 cd-ről bootolsz, akkor nem fogja látni, csak pl. XP alatt. -
peti_s
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
HDD-re rámásolod a Win98 telepítőjét, majd Win98 indítólemezzel beírod h setupcor.exe, vagy setup.exe természetesen a megfelelő meghajót, majd mappa kiválasztása után.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dr. Romano
üzenetére
van egy DTK lapom, az sem evett minden soros portot, csak ez a "ritkább" fajta volt neki jó... egy szemet szereztem hozzá, vigyázok is rá, mert ha az elveszik, nem tudom a lapot használni

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A lapodhoz másik fajta soros port kivezetéss kell, ennyi az egész...
Van olyan fajta soros port kivezetés, ahol mondjuk balról jobra az első 4 kábel felülre megy majd a maradék 5 pedig alulra megy, viszont van olyan, aminél egy megy fel, majd egy le, megint fel, majd megint le...
na ez a fajta a ritkább... tuti neked is ilyen kéne a lapodhoz
egyszer próbáltam magamnak átforrasztani... de valami érdekes módon nem fogadta el továbbra sem... -
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ha az esetleges irq ütközést is kizártad (pl nem rendelted hozzá biosban isa kártyához a 3-as 4-es irqt): szedd ki az elemet, nagy sugárral mosd át az alaplapot (zuhanyrózsa pl), és 2 napig legalább hagy száradni miután kiráztad belőle a vizet.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
HI!
CSapja bele egy regebbi livecd es egybol kiderul hogy hol a bug:- )
udv
neduddki
p.s. vagy kde/gnom-ot akrj inditani
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung kuponkunyeráló
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Adventi kalendáriumok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A régi gépekhez amúgy is türelem kell, ez most sem lesz másképp. 

DarthSun