Új hozzászólás Aktív témák

• sidi

aktív tag

Sziasztok!
    Előkerült szüleim pincéjéből egy Samsung Deskmaster 386s/20n gép.

10 év várakozás egy alapos takarítással és táp ellenőrzéssel kezdtem.
    Kérem aki nem tudja mit csinál, ne szedje szét a tápot, veszélyes feszültség maradhat a kondenzátoraiban még sokáig áramtalanítva is, ezért is a DANGER felirat!
    Mérve jók a kondenzátorok, 2db 330uF 200V még mindig 227uF és ESR is jó,
    az 5V-os kondenzátor csoportra pedig 16mF-ot mértem, ami ugye 16.000uF. [kép]
    Egy belső kép az alaplapról:

Végül jöhetett az első bekapcsolás, mivel nem volt a közelben monitor így POST teszt kártyával: [kép]
    Eddig rendben, mehet monitorral:

12 MB RAM az érdekes 8 modultól, lehet némelyik nagyobb mint 1MB, rendben végigment az NDIAG memóriatesztje.

A BIOS elég fapados, de elegendő.

Ezen a 386SX 20 Mhz gépen a Norton Antivirus 2000 egy örökkévalóságig tart :)

Majd írok erről is egy részletesebb blogot, addig is ajánlom a meglévőeket: [link]

Ebbe a gépbe tesztelem majd az XT IDE v4 vezérlőt.

Addig is beletettem egy 81 MB-os Connert, amit emlékeim szerint 486-osban használtam.
    Érdekes, hogy más CHS adatokat találni hozzá, de vagy 2 évtizede ráírtam egy papírra amit ráragasztottam a HDD tetejére, azt hiszem ez Large mód lehet, így bootol. Beigazolódott, OS/2 maradvány és DOS 6.22 van rajta.
    Felületellenőrzésnél BAD clustereket talál a nem foglalt részeken, 10 db után feladta a Scandisk is.
    Lehet érdemes lenne újraformázni? vagy tényleg rossz?
    WPCOMP-nál a papíron lévő 65535-öt nem tudtam beírni, mert ez a 386SX gép csak 4 számjegyet enged, így a neten lévő 0-t írtam. [link] Ez lehet gond?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés