Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
Fücsök007
üzenetére
És AHCI vagy IDE/Legacy mód volt beállítva BIOS-ban amikor SP2-t telepítetted AI7-re?
Valszeg nem fogalmaztam meg pontosan a kérdésemet, de én AHCI módban telepíteném az XP-t. Tapasztalatom szerint ehhez kell, hogy a telepítőbe be legyen integrálva a chipset/sata vezérlőnek megfelelő driver, különben telepítő nem látja a meghajtót. Legalábbis nForce2, AMD, és Sil 3512 és 3114 sata vezérlőkkel ez tapasztaltam.
(Illetve nyilván van még az a megoldás, hogy telepítés legelején nyomni kell F6-ot és akkor Floppyról be lehet telepítás folyamatában is tölteni az alaplapnak megfelelő AHCI drivert, de ennél szerintem egyszerűbb nLite-al beleintegrálni a telepítőbe.)@ DarthSun: Igen tudom, hogy léteznek ezek a felturbózott XP telepítők, de nem szimpik egyrészt azért mert a magyarítás nem volt tökéletes nálam, másrészről meg általában feltesznek egy csomó olyan dolgot is amire nekem nem feltétlenül van szükségem.
Régebbről van egy olyan telepítő iso-m, amit nLite-el csináltam:
0: Az alap Win XP Prof SP2 HUN iso volt, ebbe integráltam bele a
+ SP3 HUN-t (KB936929)
+ nForce2 AHCI drivert
+ AMD AHCI drivert
+ Sil 3512 és 3114 AHCI drivert.
és így flottul ment az XP telepítés ezekre a rendszerekre floppy nélkül
.
Intel lapjaim nem voltak akkoriban, de mostmár vannak és ezekre is feltenném az XP-t ezért szeretném a fenti teleptő készletet kiegészíteni még
++ Intel AHCI driverekkel és
++ SP3 után megjelent összes további frissítéssel, amit innen https://www.wincert.net/forum/topic/17130-repack-onepiece-xp-post-sp3-aio-international-update-packs-final-v110/ töltöttem le.
Így lenne egy olyan HUN teleptőkészletem ami a lehető legfrisseb, úgymond végleges XP-t tartalmazza (PosReady-n kívül természetesen) + AMD, Intel, nForce és Sil sata vezérlős lapokra akkor is települ ha sata vezérlő AHCI módban van.Ezen dolgozom most épp. Ha esetleg valakit érdekel szívesen megosztom majd a végeredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-10700
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.
DarthSun