- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardstyler01
tag
válasz
ViZion #71899 üzenetére
Hát az említett "hiba" jelenség szoktatott rá!
Elég jó hűtő + paszta kombóm van! Még nem tudtam annyira kiterhelni hogy jelentősen 60 fok fölé menjen!
még hőfok gondom sose volt semmivel elég jól szellőző házam is van!
Sőt belegondolva még sose tudtam kiterhelni ez a procit
lehet egyáltalán vagy ez a jelenség hogy se kiterhelve ,de se teljesítmény!?
-
ViZion
félisten
válasz
Hardstyler01 #71894 üzenetére
Nagyon jó dolog arra rakni, előbb túlmelegszik és throtthlingol. Miért baj, ha visszaveszi a frekit és a feszt, amikor nincs dolga?
-
Hardstyler01
tag
válasz
Winner_hun #71896 üzenetére
NEEEE
Amúgy sejtettem valmi CPU lobbit a dologban!!!
-
Winner_hun
félisten
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #71887 üzenetére
Logikai processzoronként monitorozd, ne az összesített képet, mert lehet 1 magot legyilkol a többi pedig pihen. A War Thunder alatt ez van.
-
Hardstyler01
tag
válasz
Winner_hun #71893 üzenetére
Teljesítmény centrikuson használom! Mindig!
Köszönöm beírok oda is!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Hardstyler01 #71891 üzenetére
Windowsban: Gépház / energiagazdálkodás / további energiabeállítások / kiegyensúlyozott. Amikor nekem itt energiatakarékos volt beállítva akkor nem mindig ugrott fel a processzor a maximális frekvenciára.
-
Hardstyler01
tag
válasz
Winner_hun #71890 üzenetére
Van Még SC2 Topik?
Akkor ha jól értem te is afelé tendálsz hogy az FX nem jó SC2-re??
Left 2 die nyomom inkább az Arcade résznél! és végül is ha belegondolunk ott van a legerősebb AI számítás!
-
Hardstyler01
tag
válasz
Askformore #71889 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Hardstyler01 #71887 üzenetére
100%-on akkor lenne ha mind a 8 szálat kihasználná a játék. Nem fogja, nem úgy lett megírva. Írj be az SC2 topikjába hogy van-e valakinek FX-je és azzal hogy megy a játék (nekem van, de nincs feltelepítve, pedig játszottam vele sokat, igaz akkor még gyengébb processzorral).
-
Askformore
senior tag
válasz
Hardstyler01 #71888 üzenetére
Bios képeket küldj a proci beállításokról, és előbb kapsz segítséget. Az összefoglaló beállítás pedig itt van, bár neked MSI a lapod, de a lényeg ugyanaz.
-
Hardstyler01
tag
válasz
leviske #71886 üzenetére
Köszönöm
Hol találom pontosan "ViZion beállítási útmutatásait"?
Vagy ha jól értem az FX től ne várjak többet akkor hiába is húzom egyszerűen nem tudja kiszámolni a plusz AI-t?
Az talán egy hajszálat segített hogy CR1 re van állítva a memória alacsonyabb késletertéseken fut de semmi számottevő! a turbó core meg hiába van engedélyezve nincs kiterhelve a proci ami a legfőbb bajom!!
közvetlenül játék alatt így néz ki szaggatás közben a proci:
-
leviske
veterán
válasz
Hardstyler01 #71884 üzenetére
Szia!
AMD FX topikba célszerű lett volna a proci állapotáról képeket lőni, mert SSD-vel kapcsolatban itt nem nagyon kapsz segítséget (de látványosan nem is az a gond).
Ha a nehézségi szint változtatása segít, az annyit jelent, hogy az AI számítások miatt van bottleneck, amit meg a CPU számol. Célszerű volna meglesned ViZion beállítási útmutatásait, alkalmazni őket és az után visszajönni, ha még gond van a játékban.
Én első tippre arra tudok gondolni, hogy pont a nagy terhelést jelentő részeknél az APM kénytelen a CPU-t komolyabban visszafogni és ez eredményezi ezt a jelenséget. Bár az FX-ek eleve nem szeretik annyira a SC2-t, meg úgy átlagban a RTS-eket.
-
ViZion
félisten
válasz
Hardstyler01 #71884 üzenetére
Mi abban tudunk segíteni, hogy a HW a maxot hozza. Ehhez az összefoglalót el kell olvasni, kellene vmi infó a jelenlegi állásról, és tudunk javasolni vmi OC-t.
-
Hardstyler01
tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek régóta fennálló problémám megoldásában!
Ezt a topikot gondoltam hirtelen a legalkalmasabbnak, de ha nem ez lenne, kérlek, irányítsatok át!
A zavaró problémám:
A Star Craft 2 alatt jelentkező érthetetlen szaggatások Kihasználatlan hardverekkel!
A Probléma fennál Wing of liberty-n keresztül a legacy of the void-ig!
A konfigom, a cuccok fülnél olvasható pontosan!
Röviden FX 8320E 16GB 2400 (1866) MSI GTX 750TI OC M.2 256GB NVME SSD!
Win7-től kezdve jelenleg is futó Win 10 Pro 64-bit creator update többszöri rendes uefi újratelelepítésen át, több nvidia driverrel!!
Jelenleg legfrisseb 381.89 WHQL (természetesen maximális teljesítménybeállításokra téve!)
Amit még érdekesnek találok, hogy talán javul a helyzet ha Hardon vagy alacsonyabb nehézségi szinten játszok, de brutal nehézségi szinten egyszerűen totál diavetítés a játék (~12FPs)
Sőt meg merem kockáztatni, hogy, lehet, hogy nem is hardveres probléma, mert több ssd-n is megvolt a „hiba” jelenség, több újratelepítést több star craft verzióval is próbálkoztam! A jelenleginél számottevően gyorsabb ssd-t már nem tudok szerezni: D
Minden eshetőségre kíváncsi vagyok!
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Mikeee86
tag
Köszönöm mindenkinek az infókat!
-
Cry0
őstag
sziasztok skacok!
sajnos hétvégén lesz csak fejlemény gép tuning téren nincs sok időm mostanság.
illetve egy kérdésem lenne
asus m5a97 evo r2.0 lapom van alphönen brocken proci hűtővel
az hogy oldható meg hogy a képen látható módon álljon a hűtőm
mert ugye sajnos nekem lefele van a ventilátor és ezt meg szeretném fordítani hogy oldalt legyen de nem jöttem rá hogy mi a titka
(a kép csak illusztráció)
-
Winner_hun
félisten
8320 alapfeszen 4,2 GHz, tápcserével* 4,3 is stabil. 1.34 voltra állítva 4,4 instabil.
Hűtő, táp, alaplap megvan, processzor mennyit bír majd kiderül, amint lesz rá időm. Még utána kell olvasgatni...A konfig hozzá:
Asus Sabertooth 990fx R2.0 | AMD FX 8320 | Noctua NH-D14 | EVGA Supernova 550 G3*az előző tápon csak 1 db 4 tűs csatlakozó volt a processzorhoz, az új tápon már megvan a 2x4 tű.
-
Askformore
senior tag
Ok, és gyári hűtővel hűtöd? Mert simán lehet hogy kifogtál egy melegedősebbet, és nem elég neki alapon sem a gyári hűtő. Amúgy meg töltsd le a HWinfo-t, nyomasd rá az Aida tesztet, és nézd meg mennyit mutat a Vcore érték 100%-os procihasználat közben.. és jöhet ide egy kép minderről.
-
Mikeee86
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne,mit gondoltok egy amd Fx9590-hez elég egy Cooler Master 212 Evo 2 120mm ventilátorral?
Köszi előre is!
Üdv,Mikeee86
-
válasz
Askformore #71861 üzenetére
A lap jo kerdes. Utana kerdek
-
Askformore
senior tag
válasz
tboy93 #71860 üzenetére
Akkor a 80 fok valóban sok.. gyári hűtőnek is bírnia kéne alapon.. szerintem szedjétek le, újrapasztázás, és mehet vissza. Ha ez nem segít, akkor 5000-ért apróról egy Hyper 212 EVO.
Jah és.. milyen lapban megy? Bár a 6300-nak alapon nem kell semmi brutál alaplap, de ha valami őskövületben megy a proci, akkor akár az is okozhatja, hogy semmilyen VRM hűtés nincs rajta..
-
válasz
Askformore #71858 üzenetére
Nincs huzva.
-
Sziasztok! Ismeros most ujitott vga-t, egy 1050ti-t rakott az fx6300 melle. A problemaja az, hogy rosszabbul futnak a jatekok mint az elotte levo 1gb-os gagyi vga-val. Felrakattam vele egy HwInfot, Prime95-ot, meg egy Furmarkot. Gpu stress test alatt a cpu homerseklete eleri a 80 fokot. Utana nezve a 6300-nak 70 fokig szabad melegednie, jol sejtem hogy az fps dropokat a jatekokban a cpu throttling okozhatja? Gyari huto van a 6300-on.
-
leviske
veterán
válasz
Ekiamedve #71853 üzenetére
Ha ez a Corsair van rajta és nem fújja keresztül a maga 3,1mmH2O statikus nyomásával, akkor a Viper sem fog rajtad sokat segíteni.
Mindenesetre ez nem az a topik, ahol ezt ki kell beszélni. Szóval maradjunk annyiban, hogy én a ventihez akkor nyúlnék, ha maga a ház szellőzése kifogástalan.
-
Zsocó
aktív tag
Valakinek már volt olyan, hogy újraindítás után ment csak a TC?
-
-
leviske
veterán
-
Ekiamedve
tag
Sziasztok
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy a ht linknek nagy szerepe van játéknál észrevehető hogy 2400 vagy 2600
előre is köszi -
leviske
veterán
Szia!
"FSB" tuninggal tudod. Kb 300MHz HTlink és 6,66 RAM szorzó kiadja. Csak ugye minden más órajel változásra is figyelni kell így (pl CPU, NB, stb).
Enélkül 1866-ban vagy 2133-ban kell futtatnod. Ha 2133 van beállítva, akkor nem 2000-en fog futni, hanem 2133-on, de az időzítéseken jó eséllyel lazítanod kell előtte.
-
Cry0
őstag
sziasztok
kérdés hogy tudom a ramjaimat kereken 2000Mhz-re beállítani ? mert ugye 1600,1866,2133Mhz van.
illetve ha 2133Mhz-re állítom be akkor lesz valami baj vagy attól függetlenül csak 2000Mhz-n fog futni ? -
jokeph
nagyúr
válasz
MK VII #71838 üzenetére
Az az igazság, hogy jelenleg 4*2GB 1600-as G.Skill Rip Jaws-om van, így nincs hová bővítenem; 2*8 GB-re kell leváltsam.
A 2 GB-ok meg mennek a játszogatós konfigomba.(ATHLON II X2 3,4 GHZ@3,8 GHZ, ASUS M4A79T-Deluxe) - az OC miatt 1680 MHZ-n mennek, kifogástalanul. Ebbe a lapba max sajna PHENOM II x2,3,4,6 megy bele.
Jelenleg is abban vannak, amíg az MSI 970A Gaming Pro Carbon deszka meg nem jön.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ekiamedve #71837 üzenetére
Annyira én se.
Ami érdekes az általam linkelt RAM-ban, hogy 2133 MHZ-es (ezt biztosan tudja az általam választott MSI alaplap, illetve az eggyel kisebb frekis RAM se olcsóbb nagyon) és CL9-es időzítésű. Ez elvileg nagyon gyors RAM-ot takar.
De biztosan van itt olyan aki meg tudja a lényeget világítani, hogy mit takar (érdemben) az hogy DDR3 RAM CL9,10,11 időzítéssel bír, azaz van-e gyakorlati észrevehető előnye a kisebb CL értéknek.
-
MK VII
veterán
válasz
jokeph #71836 üzenetére
Jók...
Én is G.Skill párti vagyok és az is maradok.
Viszont ha nem haragszol, hülye lennél boltból venni DDR3-at...
Én most bővítettem 16GB-ra a RipjawsX-em. 13 ezer forintból megvolt a bővítés apróról.
2400mhz CL10-es TridentX-et kapsz 35 körül aprón. Feleslegesen fizetnél bolti felárat DDR3-as ramokra, szerintem. -
jokeph
nagyúr
válasz
Ekiamedve #71832 üzenetére
Így már zsír, nincs is ellenfele.
Úgy döntöttem, adok még egy esélyt az FX8320e-nek.
Szerdára, ha igaz megjön az új deszka, ami a következő: [link]
Mivel te már az Asrock legújabb 970-es deszkáját lepróbáltad - és nagyon meggyőző!
, rászántam azt a +8e Ft-ot, nagyon kíváncsi vagyok.
Az MSI honlapon szintén bő az ígéret, meglássuk mennyire valós.
Ha beválik, szánok még egy kis pénzmagot 2 ütősebb RAM-ra is, min. 2*4GB-re.
Neked milyen ramok vannak?
Előre is köszönöm.
-
Zsocó
aktív tag
Az miért lehet, hogy Win10 alatt nem megy a TC, AMD OverDrive-ben bekapcsolva szépen teszi a dolgát.?
Hogy tudnám működésre bírni, hogy magától aktív legyen?
AMD Opteron 3280 (Bulldozer). -
Ekiamedve
tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ekiamedve #71789 üzenetére
Üdv.
Újra elmélyedtem a kifotózott AIDA RAM teszt eredményeiden, és egy érdekes dologra lettem figyelmes:
DDR3 2133-as ramjaid vannak-gondolom, illetve a ramjaid 2133-on mennek dualban.
Viszont ami érdekes hogy házon belül alig "gyorsabb" az 1600-asoknál, illetve az 1866-osok meg gyorsabbak.
Ez mitől lehet?
Alaplapi chipkészlet miatt? (970 vs 990 ?)
Vagy az AIDA anomáliás?
-
ViZion
félisten
rakhatnál megint bios képeket, meg cpu-Z a ramról és pár tesztet, h min mit ért el, meddig melegedett.
Ahogy írták fentebb, az LLC túlfeszeli terhelésre, ezt lehet nem lájkolja. HA nem lesz durva tuning, akkor vedd lejjebb kicsit. Hűtést nem írtad, szal. lehet az 1,4 V nálad már sok. -
ViZion
félisten
Nem, az 1,4V az kb. még hűthető, ehhez keress frekit. Ha nem hűthető, akkor vedd lejjebb. A lényeg, h 1 dolgot állíts csak, tudjad merre haladsz. RAM-nak meg adatai szerint, ezt a CPU-Z is írja. De 1333-ra leveszed, 1,5 V oda elég, és a procit teszteld, ram majd utána... de leírtuk már ezt sokszor.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
ViZion #71822 üzenetére
Láttam már én is ilyen CPU/NB értéket, mikor probáltam minimalizálni a feszeket .. és ugy emlékszem akkor mutat ekkora feszt mikor manuál vagy offsetről váltasz Auto-ra , és csak akkor ha restartnál egyből visszalépsz a biosba, de következőnél már "normalizálódik". - mármint auto-hoz képest
De felejteni kéne az Auto beállításokat így is ugy is... (bár van itt olyan is aki így tolta fel 4,8ra a 8320at vagy 8350et valami nevetséges fesszel) csak sajna nem mindenkinek van goldencsipje
(100ból 1)
Ezért is mondtam menjen és szépen offsetben talalálja meg a sweetpointot az adott frekihez , mert így amit linkelt bios képek azok elég kesze kuszák, ramokról nem is beszélve. bááár...az még hagyján
Az ibt -t is mellékpályára tenném egy ideig, mert még a ramokat sem lőtte be , a prociról nem is beszélve...
Ugy láttam corsair ramjai vannak azok meg elég nagy tartományban képesek menni még idióta időzítésekkel is.. és a feszt is bírja , de persze nem kell neki annyi főleg hogy meg sincs húzva és feszítve. Emiatt mondtam neki hogy ne kezdje azzal. (pedig azzal kéne).
Először optimalizálja a procit mert amiatt bukik az IBT de ugye nem tudja hogy miért .... na ekkor kéne primeoztatni ezerrel mind small fft meg (blend) mert mind2 kiválóan alkalmas erre és ott már lehet tudni ha valami nem fut le az miért van.Én csak azt nem értem hogy nem ő az első aki "random" értékkel probálkozik belőni a procit.... Ergo köszönő viszonyban sincsenek az értékek az összefoglalóban leírtakkal.... már ha elolvasták azokat.
Vagy tegyük fel elolvasták és ki is próbálták akkor ennyire ne működött volna h így el kellet csavarni mindent a biosban???!!! Nem hiszem
Bekéne állítani hogy csak az összefoglaló kötelező elolvasása után lehessen beírni a topikba...
Félreértés ne essék tényleg szívesen segítek akinek tudok ha időm engedi , csak sajnos az utobbi időben az a tapasztalat hogy mintha nem akarnák megfogadni a tanácsokat és csak ujjabnál ujabb kérdések jönnek folyamatosan különböző bios beállításokra ... így pedig ez egy neverendingstory
Lefogadom fele annyit nem kéne itt küszködnie senkinek -
ViZion
félisten
válasz
.zSoLTi. #71823 üzenetére
Látod neki mennyin ment. Belefér, de érdemes amit lehet a szükséges legkisebben tartani, ne melegedjen. Ha nem lenne stabil, akkor feljebb kell kattintani. Nem emléXem honnantól írja pirossal a deszka. Auto értéket is meg kell nézni, abból is lehet következtetni, h kb. mit lehet beállítani.
-
ViZion
félisten
Miféle proci ez, h CPU-NB-re 1,45 V-ot ad?
Ezt lejjebb vinném, 1,2-1,25 V. Egyszerre egy dolgot állíts. Ezért szoktam javasolni, h ram, HT link, CPU NB legyen alapon (1333, 2000, 2000), és kezdjed el a procit mondjuk 4 GHz @ 1,3 V tesztelni. Utána mehet feljebb. Mondjuk hűtéstől függően lehet akár 1,4V @ 4,2 GHz indulni és megkeresni, h mi a hűthető, stabil freki-fesz páros. Ha ez megvan, akkor ram gyárira, teszt. HT link, CPU NB feljebb, teszt. És sorban egyesével. Ha mindent állítgatsz, akkor a nagytalpú Isten sem mondja meg, h mitől borul, ha borul...Ramot is most nézem... mi ez a sok fesz? Auto tuningra nyomtál?
-
Pro!Petya
addikt
Na re
CPU LLC - Ultra High / mehet neki nyugodtan /
Cpu/NB 2400
HT link 2600
Cpu NB offset 0,02500
Ezután nézd az offsetet (csakis pluszba).
A 4,4-hez iszonyat kevés az 1,23.
Az ibt-t meg hagyjad utoljára. Mert így vaktába ráküldött értékekkel csoda is lenne ha elsőre lefutna
Elöször is Prime *small FFT -t indits.
Mindaddig míg valamelyik magra hibát dob , egy lépcsővel adsz neki offsetbe.
Ha megfagy vagy bsod akkor nagyon messze jársz még feszben ahhoz ami kell az adott frekinek.
próbálj inkább 4,0-ről vagy 4,2-ről indulni.(each run of Prime95 for this step will be 10 minutes on Small FFT's)
Persze közben folyamat menjen HWinfo és figyeld a hőfokokat.
Ha ez megvan utána mehet neki az IBT.
-
Zsocó
aktív tag
Beléptem a klubba egy AMD Opteron 3280-al, ami Bulldozer alapú.
Egy kis segítségre lenne szükségem
A TC valamiért nem megy. Az APM-et kikapcsoltam. A core voltage mindig 0,864-0,992 között ugrál és fix 2520 MHz-en megy a CPU. 210 MHZ FSB-n megy jelenleg. Ilyen alacsony feszek mellett az IntelBurn Test 220-as FSB-től már hibázik. A BIOS-ban a Manual CPU Vcore 1.3125V. A CPU Voltage Control-t tudom csak állítani, ha felé pakolom, akkor sem történik semmi. -
Leon77
őstag
Sziasztok!
Mostanában a gépen rendszerint, vagy legalább is elég sokszor biosszal kezd bekapcsoláskor. Van, hogy nem csinálja napokig, van, hogy minden második bekapcsolásra. Minden stabil, minden jól megy, beállítások is maradnak. Hibaüzenet nincsen. Restartnál soha nem csinálja, csak hideg indításnál.
Létezik, hogy az elem kezd merülni?
-
erer1000
őstag
Gigabyte 990X-Gaming SLI a legolcsóbb 990-es chipsetű lap.
mi a véleményetek , fx 8350 alá ha picit húzni akarom, megfelelhet?
-
Omli85
őstag
Szinte biztos, hogy 4.4GHz mellé kevés ez a feszültség.
HWinfo-s képnél is jól látszik még LLC ellenére is 1.29xv környéke a max ami kevés.
Szépen lépcsőnként indulj el felfelé de a hőmérsékletekre figyelj.
Szerintem 1.35v környéke szinte biztos, hogy kelleni fog ibt stabil 4.4GHz mellé. -
Ekiamedve
tag
Hali azt szeretném tőletek kérdezni hogy a cpu voltage offset-tel ugyanazt érem el mint az llc-vel csak fordítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged