Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joczo1337
tag
Nekem az FX-6350 1.262V-on is stabil 4GHz-en
ez jónak számít? -
-
Thawne
csendes tag
FX6300 alap órajelen ki tudja hajtani a r9 280at? Ha nem, akkor hány Ghz-re kell turbózni a procit, hogy jó legyen?
-
-
Tomko78
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
nekem a cpu 41 fok 30 fokos szobában , tiszta szauna fillingem van

-
Tomko78
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
De a szobában nincs 30 fok meleg ?

-
PofaJenö
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! FX 6300 4Ghz-n pörög és BF4 alatt felmegy 65 fokra menyi az a max hőmérséklet amit elvisel még normálisan?

-
csipikooo
tag
válasz
Habugi
üzenetére
A biosban auton van tehát ő adja neki a feszt egy asus m5a99fx pro 2es lap. Aida64 szerint 1,416-1,428 között ingadozik de akár hogy probálom beállítani mindig elfagy a gépem csak úgy win feláll pár másodperc ás lefagy. 1,392nél is lefagy. már csak 4ghz amit használok így is elszalad a hőfok.
-
Omli85
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Szerintem nem nagyon van olyan szerver deszka ami tudja az unlockot.
-
rambustibi
őstag
Lehet unlockolni az opteron processzort?
-
-
Habugi
addikt
válasz
csipikooo
üzenetére
A Z3 Shellkretor 100-as listáján a 40. helyen van [link], azért az egyáltalán nem rossz!

Irgalmatlan meleg van, béleld ki nagy légszállítású ventikkel esetleg vedd le az oldalát.
Relatíve hűvös lakásban (földszinti, alatta pince, napot megfogják a kerti fák..) nálam is napszelet dob ki magából a ház.A 90fokos VGA/GPU sem segíti a helyzetet ahogy pipo112 is írja.
Negyed óráig jobban megterheled a configot és nemtud kijönni a meleg, egy 10fokot "rádobhat" a procira legalább..
Kérdés mekkora fesszel hajtod 4/4.4Ghz-en, minden proci más.Alaplap? Adatlap!
-
pipo112
őstag
válasz
csipikooo
üzenetére
Hi ebbe hőségben ne csodálkozz .
AMacho 120 még egy 6magos fx-et képes megfogni 4,4ghz-en de nem egy 8xxxet viszont azt megnézném, hogy rendesen fent van e vagy lehet túl sok a paszta mert 4ghz-en sok az a 70 fok .
Viszont a vga is a 90 fokkal biztos dob a procid hőmérsékletén. -
csipikooo
tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem. Tegnap vettem egy Zalman z3 házat és bepakoltam a cuccaim. Van 2 dolog ami engem zavar! Fx 8120@4GHZ + Macho 120 Rev A. hűtővel eléri a 70 fokot is a procim gta5 közben! 6950 Shappire ref pedig 90fokos és szerintem ezek nem jó eredmények!!! Félek hogy valami sérülni fog! Valaki tudna mondani valamit? Mert hiába feszelem a procit mindig kifagy a gépem. Nem tudom mit tegyek mert szerintem a 70 fok ezzel a hűtővel sok. Direkt amiatt vettem hogy 4,4 GHZ en járassam a 8120at de nem elég neki a hűtő még 4 GHzen sem???

-
Habugi
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
Bezony, gyermekkorom egyik kedvence és a mai napig nagyon csípem!

Arra rájöttél már hogyan kell használni a kagylókat?

*Bííííp*, John Spartan, egy egység pénzbüntetésre ítélem, FX topic szétoffolás miatt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Habugi
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére

... vagy mondhatnám azt is.. "jó a memóriád!"

-
Habugi
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
1.572V ..

"Olyan hideg van itt, vagy csak én fázom..?!"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Frankó egyébként!

-
Habugi
addikt
Stabilitás tesztelésre továbbra is ajánlom mindenkinek a RealBench 2.4-et..: [link]
Nem, nem szándékozom vele bench hullámot indítani a kánikulában, egyszerűen csak a hónapok óta stabilnak bizonyuló/hitt RAM beállításaimat gáncsolta ki, egyetlen mozdulattal.

(#58646) csecso22:
Tuningra gyártott procit tervezel venni de nem tuningolsz?

8320, viszont nem mindegy milyen am3+ lapod illetve tápod van most.
-
Omli85
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
Szia a kép alapján én nem ajánlom, hogy hosszabb Prime95-öt vagy IBT-t rá engedj 15 perc alatt ha ennyire befűt hosszabb teszten nem lesz hűvösebb és ezek az értékek eléggé határon vannak. Tesztelgesd be pár játékkal vagy programokkal amit használsz ha stabil akkor ott úgy sem fog jobban befűteni ergo használhatod így.
-
csecso22
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
És ha nem tuningolok akkor is az 8300at vegyem

-
csecso22
tag
Sziasztok
Szerintetek melyik jobb választás az FX-6300 vagy a FX-8300? -
-
Stylerr
addikt
válasz
Tournament
üzenetére
Igen, kiegyensúlyozottra visszadobtam, így már jó. Köszönöm!
ViZion: Nem tudok feldobni, a pendriveom halott. A te összefoglalód alapján állítottam a procit, a RAM-okhoz nem nyúltam. Igazából a 15 perc prime közben/után kapott értékekre vagyok kíváncsi (hőmérséklet, feszültségek), hogy megfelelőek-e? -
-
Stylerr
addikt
Sziasztok. 4ghz-ra tuningoltam a processzorom. Feltöltöm a 15 perc prime után kapott értékeket. Remélem mindent rendben találtok. Íme az eredmény.
Még annyi kérdésem van, hogy eddig visszavette a feszt, viszont most csak 1.308v-ra veszi vissza, nem a 0.800v-ra, illetve folyamatosan 4ghz-n megy a processzor. Ez miért van, rendben van így, vagy kell állítanom valamit? Az összefoglaló alapján tuningoltam.
Köszönöm a válaszokat! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
A SA a kiraly, jatekvizbol inkabb ez a jobb. NZXT Kraken X61, vagy ha nem gond a tripla radi akkor ez: Fractal Design Kelvin S36
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Javítanám én naiív
elmentem BF4-ezni ott 58 fok volt a max -
SECTORnooB
addikt
válasz
szivacs1987
üzenetére
30 percig terheltem 100%-on és min: 36 max 54
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Örülök, hogy megy.
Most még annyi dolgod van, hogy egy ideig nyomon követed a cpu hőmérsékletét. És ha nem megy tartósan 64 fok fölé, akkor jó. -
-
válasz
hutoczky82
üzenetére
nekem a 8350 es 4.7Ghz 1.48 vcore mellet 4.7 52 fok enemrax liqmax 2 240 es hütésel igaza kecom is szelös!
GTA 5 allat sem szalad el a hő fok de viszont nekem ennyi a vége
nem hiszem hogy most ép jó váltás lenne egy 9590 es proci .... Ár érték arányban nem éri meg azta pár mhz t a 8350es ből kicsalhatod ha van elég sellős kócod hozzá meg egy ilyen compakt mint nekem és nem is kerül annyiba mint a corsair dupla radis cucai. -
rovtiv2
csendes tag
válasz
hutoczky82
üzenetére
Nagyon erős hűtő kell hozzá, akár lég, akár gyári víz. És persze a Turbo Core-t ki kell kapcsolni, így alacsonyabb fesszel stabilizálni lehet gyári 4.7GHz-es órajelre. Ha ez sikerült, minden ezután jön.
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
Borat7
üzenetére
Csak az a kérdés, mik az igényeid. Ha jó darabot fogsz ki, egy Corsair H100i-vel akár 5.1-5.2GHz-en is tolhatod a gémeket. Csak ne renderelj 5 percnél tovább, mert tuti, hogy letérdel mert túlmelegszik.
A barátnőm szakmányban renderel, ezért nekem fontos az idő és a stabilitás. -
HANDO88
senior tag
válasz
hutoczky82
üzenetére
De amint látod rovtiv2 kollégának 9590-es procija van, tőle első kézből tudsz infókat szerezni.
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
Borat7
üzenetére
Tuningra már kevésbé. A helyzet az, hogy a 9590-hez szinte minden gyári hűtő kevés. Corsair H110-em van, két 14 centis Akasa Viper hűti, a házon kívül. Így tudtam 100MHz-el emelni, 24fokos szobában, prime-stabilan. Ha "csak" játékhoz kell, meg némi benchmarkhoz, akkor persze rendben van, felhúzható akár 5GHz-re is, de huzamosabb ideig a 100% terheléshez, ráadásul tuninggal már épített víz kell. (Vagy egy jóféle klíma.)
(Amúgy miért akarsz mindenáron 9590-est? Többe kerül a leves, mint a hús.
) -
SECTORnooB
addikt
válasz
szivacs1987
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! sikerült a "finomhangolás" és elnézést ha sok hülyeséget kérdeztem

-
HANDO88
senior tag
válasz
hutoczky82
üzenetére
-
HANDO88
senior tag
válasz
hutoczky82
üzenetére
A pénztárcádtól függő a dolog. Ahhoz a procihoz mindenképpen a legjobbat amit csak megengedhetsz magadnak.
-
pipo112
őstag
válasz
hutoczky82
üzenetére
oda kökeményen víz kell vagy felső kategória lég :phanteks , tr silver arrow extrem, nh-d 15 minimum
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
Egy AMD FX-8120-as dübörög a gépem mélyén, jelenleg 4400MHz-vel.
Ezt csináltam meg, azelőtt a CCC-vel 3.5GHz-en futott a proci, mennyire használ ez neki?
GTA V-el nyomultam most kb 2 órát, abszolút lagg mentesen (minden very high-on, minden élsimítás ráadva), majd kiléptem a játékból, és ezek az értékek fogadtak (SIW programmal is megnéztem, azonos értékeket mutatnak).Kérdésem tehát a következő, nagyon megterheli ez a processzoromat? Ha igen, hogyan tudom visszacsinálni gyári értékre?
Teljes konfigom:
AMD FX-8120 Black Box Scythe Mugen Rev3B
Asus M5A99X Pro R2.0
Asus Rog Matrix Platinum HD7970
FSP Hexa 500+
Kingston HyperX Performance, 2x8 GB 2400 MHz (2133 MHz-n ketyegnek)
Bitfenix Shinobii ház, hátul 1, felül kettő, alul 1, elől 1 darab 12CM-es ventivel -
Taifa Díaz
őstag
válasz
hutoczky82
üzenetére
Kizárt. Még alapórajelen is meg merem jósolni a thermal throttling bekövetkeztét. Ahhoz baromi szellős, jól hűtött ház legyen az első, és az ajánlott léghűtők közép-felső kategóriája. Pláne nem mindegy a lap - remélem, nem AsRock Fatality a te jelölted is...
-
HANDO88
senior tag
válasz
hutoczky82
üzenetére
Hali.Szinte biztosra mondom hogy nem
Nekem rev1-es volt és nagyon gyengén muzsikált még a phenom2 procin is,de mindjárt mondják a többiek is a véleményüket. -
hutoczky82
csendes tag
Sziasztok érdekelne a véleményetek , hogy AMD FX-9590 es CPU hoz elég-e az ARCTIC Freezer XTREME Rev.2 hütés ? Esetleg elbirna vele kis tuningott is?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
szivacs1987
üzenetére
Tehát ha ezeket mellé beálítóm stabilan fog futni?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A tdp túllépéshez az APM-et kell disablezni.
terhelés alatt a cpu feszültsége csökkenhet az előre beállított értékhez képest.A cpu load line calibration = enabled: terhelés alatt kicsit emel a cpu feszen, hogy a beállított értékhez minél közelebb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, és nem hajt ki semmit ez van mi ezt szeretjük

A procira meg 614 fokot ír a gyári oldal!