- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok. Most tervezem lecserélni szeretett r9 280-asom egy 290-re. Elegendő ehhez még a 8320e-m 4,5ghz-n ugye? "Kihajcsa-e" kerdezhetném
-
válasz
SECTORnooB #59296 üzenetére
Google és rákeresel hogy spec azt ott a rajzonlátod ammit a gyártó feltüntetett
-
pipo112
őstag
válasz
SECTORnooB #59294 üzenetére
dobj rá pár ezret és vegyél inkább cnps 14x-et
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Hűtőt szeretnék venni a majdani 8320 asom alá 4.2-4.4Ghz ig elég lenne egy Zalman CNPS10X hűtő? -
csipikooo
tag
válasz
Taifa Díaz #59292 üzenetére
Akkor nincs értelme váltanom! Köszönöm a választ!
-
csipikooo
tag
win 10 alatt gyorsabb az FX mint 8,1 alatt?
-
ViZion
félisten
válasz
csipikooo #59288 üzenetére
Bakker...
Ezeket az energiatakarékos dolgokat NEKED fejlesztik, h ne zúgjon, ne fűtsön ha nem kell.
Másik, hogy ha ilyen kóc ramok vannak benne, akkor ne várj tuningot. Rakd 1333-ra, leresd meg mit bír a proci. Utána lehet állítgatni a ramot, de gyanús, h 1600-ra nem lesz elég az 1,5 V neki, ha régebbi típusok. És akkor ott volt a baj. -
stratova
veterán
válasz
csipikooo #59283 üzenetére
Offset módban az adott power state-nél (klb. terheltégi szinteknél használt órajel és feszültség) alapértelmezett feszültséghez képest változtatja az értéket (-+ növeled vagy csökkented az alapértéket)
Ha ingadozik az órajeled a feszültség is ugrálni fog. Ez nem fix órajeles OC, hanem működik mellette az energiagazdálkodás C'n'Q.Szemléltetésképp így néznek ki az FX-8350 szintjei:
-
ViZion
félisten
válasz
csipikooo #59281 üzenetére
C1E és C6 enabled: energiát takarít meg
Próbáld meg ofset módban állítani a feszültségeket.
Digi+ a leírásban csak iránymutató, nagyobb tuninghoz lehet állítani kell itt-ott
Ha nem stabil, akkor NB és HT link értéket vedd lejjebb, van, amikor segít. Próbaként 2200 legyen mindkettő.1,35 V sztem sok akkora frekihez. Persze minden proci más.
-
csipikooo
tag
Üdv! Én arra lennék kíváncsi hogy a C&Q bekapcsolva ront a tuningon? vagy pontosan mit befolyásol? Fx 8120 @ 4,4 Ghz m5a99fx pro r2. Ezekkel csináltam a "dolgokat".
-
válasz
Xantor #59270 üzenetére
Dupla tornyos cucc. 1.45 cpu voltage és 22.5 szozot dobj neki azt ibt hig vagy very hig on futasad le a tesztet. Ha kék halál vagy ujra indul akkor vagy a fesz kevés neki vagy elfogyott a hütésed esetleg hwmonitoral monitorozad a cpu mag és kupak meg a Socket hőfokát! 70 fölé nem tanácsos menni de 60fokos mag hő felett mag lasulásod lesz
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy kis frekvencia emelésben. Egy FX-8320-at akarnék kicsit fentebb tornázni egy Fatal1ty 990FX Killer alaplapban.
Hogyan kezdjek hozzá, s mire kell oda figyelnem?
Előre is köszönöm a választ!
-
Maotun
őstag
válasz
Hencso #59262 üzenetére
Ezt én is néztem AM3 ok de akkor miért nincs ott az AM3+ corsairnár a gyári AMD alaplapi fülre van felfogatva a vízpumpa furat tehát nem releváns de van-e a pumpához felfogató kütyü AM3 + ra .....
Mindegy CM 240M Nepton vagy Enermax LIxmax II/240 lesz ebből ott ki van irva supportba az AM3+.olcsóbb is mint a corsair -
válasz
sonyfan998 #59263 üzenetére
az a 103 as is karcsú de a legjobban az alaplap fönt a topik tetején legördíted és ott le van írva milyen lap kell a procik alá főleg ha húzni is akarod!
-
válasz
sonyfan998 #59260 üzenetére
alaplap csere.... sikerült a leg gányab asrock alaplapot meg venned az alá a proci alá ne is eröltesed vele a tuningot mert fölösleges esetleg hütésed van hozzá ha mer ezen gondolkozol! de kéne egy jobb lap mert az az asrock hát mit mondjak talán egy 2 magos cput kiszolgál netezésre max!
-
sonyfan998
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Asrock 960gm VGS3 FX alaplappal mennyit lehetne húzni egy FX 4300-on?
Előre is köszi! -
Maotun
őstag
válasz
eldiablo #59255 üzenetére
V@z én mit bírok vacakolni hogy takarítsam a pc házam... Ez a megoldás
A radit feljebb és nem a falnak tamasztva nem jobb lenne elhelyezni?
Ne vedd okoskodásnak, én csak álmodok olyan tunig eredményekröl amiket te kipréselsz a vasból grat hozzá!
+1 a CM nek ès +1 a 280.-as radinak is.
Rejtély a corsair uj H 110i 280 gtx miért nem tamogatja az A M 3+ socket. Foglalatot??? -
Maotun
őstag
válasz
pipo112 #59254 üzenetére
Kraken tapasztalatom nincs de hangosak szó szerint a külhoni tesztek tőle ...corsair H 110 igen jo hatásfok de szintén zajos ,venti cserèvel orvosolható DE! A halk venti kisebb fordulat kevesebb légáramlás csökke a teljesítmény. A prémiun ventik pedig növelik a kraken és corsair magasabb alapárát.A legujabb 280-as gtx corsairról nem sokat tudni ár teljesítmény tekintetében Cm nepton 240M és [ez a favorit] én ezek közül valasztok. Voltak : thermaltake, cm, thermalright, akasa, noctua, phanteks, ventijeim de az enermaxok jöttek be cugosak és halkak. 26k enermax! Kompakt viz topikba ajanlottak egyre jobban tetszik.
-
válasz
hutoczky82 #59246 üzenetére
-
pipo112
őstag
válasz
hutoczky82 #59253 üzenetére
A kraken se lehet rossz ezek kb egy szinten vannak a corsair ok szoftverek nem a legjobbak de lehet szót az is fejlődött ezért javasoltam a cm nptun-t
-
hutoczky82
csendes tag
NZXT Kraken X61
Erről van valakinek tapasztalata? -
MK VII
veterán
válasz
rambustibi #59249 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem lehet XP-s USB-t csinálni.
Egy időben én is próbálkoztam vele sokat, átolvastam sok oldalt ezzel kapcsolatban, de a vége nekem is win7 lett. -
stratova
veterán
válasz
rambustibi #59245 üzenetére
Ezt próbáltad már?
-
pipo112
őstag
válasz
hutoczky82 #59246 üzenetére
Hi én a nepton 280l-re szavazok
-
hutoczky82
csendes tag
Sziasztok tudnátok tanácsot adni 3 vizhütő közt vacilálok
Cooler Master Neptun 280L
Mássik meg Corsair h110 és h110i
És nem tudom melyik lenne a jóbb? -
válasz
rambustibi #59243 üzenetére
Talán a 32Bit jobb, de nem tuti.
Emellett: 1db ram modul, CPU-NB, HT 2000Mhz. -
Maotun
őstag
válasz
rambustibi #59232 üzenetére
nekem CM 700V a táp egy 290X vga mellett /prime 95+furemark/ 580W -ot mértem konnektorból tuning nélkül nekem már 25,5 -ös szorzónál 1,480v melett melegedett rendesen talán a víz nepton 240M jobb lesz!
sabbertooth csak bírja majd... -
válasz
rambustibi #59234 üzenetére
Coreosan sok magot használsz max. órajelhez. Tilcsad már lefele a magokat!
Ha így sem megy, akkor telepíts egy WinXP-t egy bárimre, mert az 100-200Mhz-el később fosik be. -
válasz
rambustibi #59231 üzenetére
Ne röhögtess má'! Ezt egy Freezer Xtreme-el csináltam meg, nem is AIO vízzel.
-
válasz
rambustibi #59229 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
rambustibi #59226 üzenetére
Gratulálok !!! 1,6V
na nemsokára bevizezek én is aztán meglátom mire jutok tápod? hűtőd? milyen?
-
rambustibi
őstag
Egyenlőre még nem jutottam előrébb Mhz terén, viszont feszültségben igen, 1.6V felett picivel:
[link]
Szép lassan adom neki a kakaótKi tudja meddig bírja...
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Dark KillerX #59221 üzenetére
A lap elég. 4,2-t simán menni fog stabilan. A hűtő szerintem arra elég. Nekem gyengébbel ment 4,2-t egy időben a 8320. Persze azért érdemes a proci hűtős topikba is bekérdezni mi a bestbuy ebben az árkategóriában.
-
válasz
Fx 8xxx szériánál 4.2ghz felett kezd előbujni a vadkan.
-
Habugi
addikt
válasz
Szerintem nyugodtan mehet bele, "régiúj" 95W TDP-s, a kinézett hűtőt szerintem felejtsd el, ennyi pénzért 4 hőcső az nem jó vicc, inkább egy CNPS14X, az sokkal inkább elég lesz mikor majd húznád is a procit.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy a mostani lapomba( Asus M5A97 r.2.0) stabilan működne egy FX8***-as proci , mert lehetőségem lenne kb 20k ráfordítással cserélni?
Amit kinéztem a következő.FX8300+DeepCool Ice Wind Pro ( elég jól szerepelt ebben a tesztben ez a hűtő [link] )
A cserével kapcsolatban annyit,még hogy max tuning,ha "lehetne" ,akkor-3,8- 4Ghz-ig húznám,tovább nem
Sztetek ilyen felállásban van értelme bővíteni
-
Whysperer
addikt
válasz
Hencso #59218 üzenetére
Hencso nem az a baj, de ebből a commentedből látszik,hogy kb nem ,hog y afele ,de semmi nem ment át abból neked amire rávezetni akartunk.
arról beszéltem ,hogy 2000 Ft-os áram miatt panaszkodsz és iylen összeget dobsz rá.. holott egy r9 390-el lazán megbírkózik a fx-ed is és 58 ezer fttal előrébb lennél.i7+lap+vga 58+100 = 158
fx + vga = 0+100 = 100
Ergő 58 ezred megmarad és skylake-re váltáskor annyival előrébb vagy. szóval,ha egy évet vársz az 11000 Ft többlet áram az az 47 Ft marad meg az az mikor .. veszel egy 4790k-t ennél is olcsóbban vagy egy skylake-t akkor lesz +47 ezer Ft-d.. remélem így érhető. mi erre próbáltunk Sikertelenül rávilágítani.
Átment - Nem ment át mint írtunk nekünk mindegy ,hogy mit teszel és részemről ez volt az utolsó hozzáfűzni valóm is. 8)
-
Habugi
addikt
Egyszer rendezhetnénk egy olyan topic versenyt, hogy ki bukna meg hamarabb egy elemi másodikosoknak készített helyesírás versenyen, mobilról.
Megelőlegezvén egyeseknek a bizalmat, miszerint így készül a chocapic..
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #59213 üzenetére
OK, egy letöltőgépnél, NAS-nál, szervernél ott fontos a fogyasztás...
Valaki itt korábban kiszámolta (de lehet, hogy link volt), h mennyit is jelent ha X wattal kevesebbet fogyaszt a konfig, napi 5 órás full terhelésnél... Mert azt nem kalkulálják bele, hogy nem fullon fogyaszt örökké...Kicsit olyan ez, mint LPG-t szerelni egy Porsche-ba...
Angol linkMásik, h sírnak a proci fogyasztáson... és röhögve vesznek 250 W-os VGA-t...
És az is megvan mindenkinek, h Intel máshogy számolja a TDP-t? Szal. egy K proci ott sem 125 W... -
Nem aszt mondtam hogy nem evszek új vgat ... 6970 es cserés csak vga ban nem tudom mire éri meg befektetni 980 GTX baszot drága és nem avgyok NV párti atibol 390x et vennék de ami nagyon bejött edig egy vaport x es 290x az tetszet...
-
Omli85
őstag
válasz
ViZion #59209 üzenetére
Hát kicsit ezen akadok ki én is ilyen esetekben
a 2-3K-t spórolni kell a villanyon de amúgy meg egy cirka 100K-s hardverre ruház be. Számomra ez mindig is érthetetlen logika marad.
Persze ettől függetlenül az ő dolga ő tudja, én special hobbinál nem számolom a költségeket, főleg mert a hobbi kellék sok esetben még pénzt is termel. -
ViZion
félisten
válasz
Lacielvtárs #59210 üzenetére
Összefoglalóban van, de este majd segítek én is, csak dolgozom, mert az FX sokat eszik...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ViZion #59209 üzenetére
Mesterem, Uram Parancsolóm...
erősen agyalok egy fix beállítású tuningon a jelen procimhoz
nem merem hangosan leírni a tuning szót
egész véletlen volna egy konkrét leírásod hova milyen értéket írjak be...
ezen leírásom alapján
előre is köszönöm ha linkelnél ilyen leírást...
megpróbálnám hátha -
ViZion
félisten
Hát a kevesebb fogyasztásért ennyit rádobni... Mondjuk ha a havi 2-3000 Ft is számít, amit a PC fogyaszt, akkor nem deszkát kell cserélni, hanem munkahelyet...
Nevetséges. Megnézted mit fogyaszt a bojler? 60k-ból vegyél napkollektort inkább...
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #59205 üzenetére
Nagyon bepörögtél pedig én csak poénból postoltam ezeket a gondolatokat.
Ki akarja próbálni a kék oldalt hát próbálja, rosszabbul még tervezetten sem lehetne időzíteni de ez nem a mi dolgunk/pénzünk.
Szerintem simán fog annyit gyorsulni de a tévedés jogát fenntartom, ahová kell egyszálas erő mert pl 1-2 magot használ csak ott csúnyán elmennek az Intelek, ehhez nem kell Hasi-E vagy i7, Pentium elég hozzá.Más kérdés ugye, hogy kinek mennyit ér a 80-ról 100-120fps úgy, hogy ezt egy marha régi játékban kapja, az újabbakban meg ígyis-úgyis a VGA limitálja le nagyon hamar. Megint csak egyéni dolog.
Részemről max annyit tudok mondani, hogy használja egészséggel!
Szokásos totál értelmetlen Intel saláta az egész megint a topicban, én befejeztem, amúgy is csak mókának szántam.
-
Whysperer
addikt
Mondok egy példát viszonításhoz:
FX 8120 4,2 + 7870 oc 40-60 FPS GTA 5
i7 2600k 4 Ghz + 6970 25-33 FPS GTA 5pedig a GTA 5 az igen csak kék fun. mint látszik.
-
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #59204 üzenetére
nem az , hanem 30-t még Én is adtam volan azért a 8350-ért 8)
Nem az ,hogy innen fúl ,de ,ah azt mondt avolna,hogy Hjaja veszek egy I5-t meg egy erősebb vga-t és úgy cserél azt megértrem ,d ehogy a 6970 marad és vesz egy i7-t 8)
Kb olyan nekem mintha veszek egy erősebb motort de attól még csak 3 sebességes váltót hagyok benne ami miatt csak 100-ig tudok gyorsulni. 8)
most komolyan habugi azt mondod ,hog ya 6970 20-40 Fps-t fog gyorsulni az i7 miatt?
-
Whysperer
addikt
válasz
Hencso #59198 üzenetére
Hallod Te olvasod saját magadat is máűr ne is haragudj. ha ennyire fogysaztásra gyúrsz mért nem várod meg a sky-t. még kevesebbet eszik. vagy ott a 5*** i7 az még kevesebbet eszik. Én nem a váltásról akarlak lebeszélni,hanem a változás előtti váltásról.
Amúgy hallod ha akarod letolhatunk egy tesztet.
Én fx 8120-am 4,2-n egy 7870 OC-val és te is egyet a FX 8350-nel és a 6970-nel.
de nézd csak..[link] egy hasonló 25 fps-os vga....
Rakd bele egy iylet a 6970-helyett.. vedd vissza 4,3-ra a FX-t és rögtön kevesebbet fog enni. a Pénzed is megmarad és amikor kijönnek a Sky-ok akkro veszel egy Sky-t vagy egy 4790k-t még olcsóbban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar