Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #50893 üzenetére
Nem a proci megy tönkre először, hanem a lap. Lehalnak róla az integrált cuccok, de ha nem ész nélkül dobod rá a feszt akkor szerintem nem lesz gond. Tudd hűteni és működjön rendesen.
-
ViZion
félisten
válasz kulcsarbence #50893 üzenetére
Nehéz tönkrevágni, megvédi magát. Persze ha elfelejted rárakni a hűtést, akkor lehet meglepetés. Igen, az élettartama rövidül. Valószínűleg 50+ év helyett csak olyan 15-20 évet fog bírni tuningolva. Ahogy írták is, a lapok előbb feladják (régen a szarabb lapokon pár év után már voltak vicces dolgok, de Mercurykobian hulladékok a 2000-es évek elejéről csak 4-5 éve tűntek el).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
norbert1998
nagyúr
válasz kulcsarbence #51659 üzenetére
Igen. Tudunk. Kb az összes felsőbb szériás processzor tesztjében van ilyen a ph-n.
-
pipo112
őstag
ott lehet lenne cpu limited de meghajtani azért meghajtaná .
én mondjuk inkább Nv karit javasolnék mellé egy 970-et ha pénztárca engedi vagy egy 780as az kb 80-90 között van használtanAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
marquuard
veterán
Ha nem is teljes mértékben, de kellően megrángatva biztos, hogy szépen tudna teljesíteni.
PSN ID: marquuard
-
=HG=
addikt
válasz kulcsarbence #52134 üzenetére
A gyí3 mindent lenyom, nem hallottad? Ne ezekre az idióta tesztekre hagyatkozzál, mert az "élet" egy kicsit más! ( Ha ilyen jó lenne, mindenki azt venne...)
Nem véletlenül csalódsz az AMD-ben, ha a 8350-ed 4 Ghz-en fut a 290x alatt.. 4,5 Ghz alatt inkább töröld az adatlapodról, és szégyeld magad![ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz kulcsarbence #52136 üzenetére
Már megint a hülye tesztek! Mérj most fps-t, és utána húzd meg 4,8 Ghz-re, és nézd akkor mennyi fps-ed lesz!
Amit linkeltél abban egy 660Ti-vel tesztelték az fps-t.. Miért lenne több amikor már alapon is kihajtotta (vga limit)?
Próbáld meg magad, mire képes a procid! Vagy vegyél i3-at! -
=HG=
addikt
Itt például látszik, hogy a 290x-et 100%-on tekeri..
És itt van egy kis összehasonlítás egy általad "mostani" procival (ami nem i3 )
De Te tudod, tőlem cserélheted az egész konfigodat, ha neked jól esik...
[ Szerkesztve ]
-
fasterware
aktív tag
Nem tudom milyen monitorod van, mert adatlapon nincs feltüntetve, de R9 290X - hez biztos nem Full HD monitort használnék, vegyél 2560x1080 felbontású monitort, mindjárt jobb lesz a helyzet.
Ha monitort nem akarsz cserélni, akkor kínáld meg párszáz MHz - el a cpu -t, hálás lesz és megköszöni Neked . -
pipo112
őstag
Nem tudom te hogy vagy vele de pl. Az én 8350em tökéletesen működik a mai játékokkal is ,pariban egy asus gtx oc-s 680-nal gyönyörűen viszik az összes gamét full beállításon
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Gabrikovics
aktív tag
A linkelt teszt egy 95000 Ft-os procit hasonlít össze egy 45000 Ft-el ahol az olcsóbb majdnem utóléri a dupla árut HOL ITT A PROBLEM ?
Csináltam egy gyors tesztet az enyémmel ( FX-8320 ) 4,5GHz-en CPU Mark 8 ahol láthatóan pariban van egy í7 3770-nel és simán ver egy í5 3570-et ( ami 5600 FT szemben a 36000 Ft-vel )
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
eldiablo
addikt
válasz kulcsarbence #52143 üzenetére
Nem! Inkább vegyél egy i3-at és játssz azon!
Majd néha átlesek az i3 totyikba, hogy elolvassam az elégedetlen hozzászólásaidat. -
Kutya_7
tag
A puding próbája az evés. Ha nem próbálod meg sose fog kiderülni...
A 6 hőcsövéből kiindulva sztem 4,7-ig elégnek kéne lennie, de ugye minden proci más és más, van amelyik 1,4V-al viszi a 4,7-et, van amelyik már 1,5V-ot kér oda, ettől is függ mekkora hűtő kell hozzá az adott órajelhez. De nem "csak" az órajelt kell emelni, ne feledkezz meg a NB-ről sem aminek az egyszálas játékokban jön ki az előnye. Alapon NB 2,2, HT 2,6-on van ugye...Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
Balathruin
veterán
Az AMD nem Intel, Intelt összerakod és működik (vagy nem), AMD-nél pedig időt szánsz rá és beállítod. Nagyon nehéz, mivel akár 1-2 nap is elmehet vele ha tuningolsz, de az nem mindegy, hogy ami volt nekem is 6400K (FM2, nem AM3+) 3,9GHz 1,6GHz NB 800MHz GPU-n megy vagy 4,8GHz 2,4GHz NB 1169MHz GPU-n pörög, sokkal gyorsabb a memória kezelés, jó pár FPS-t gyorsul a GPU a memóriának köszönhetően és több dolog is játszható lett vele. Itt szépen felrántod a CPU-t, aztán akkor majd lesheted a VGA kihajtását. Nem viccből Black Edition az összes FX, nem véletlenül állíthatod szabadon a szorzót is...
-
eldiablo
addikt
válasz kulcsarbence #52148 üzenetére
Tényleg vegyél Intel-t!
Szar az AMD! Én már csak tudom, több zIntelem van és volt mint AMD-m.
s370, s478, 775, 1156, 2011, mindbe bele kóstoltam és vegyél zIntelt! Én is csak mazochizmusból vagyok AMD párti! Most is csak 28db Intel proci van az asztalomon! Ja, meg 1-1 a note/net bookomban...
Szóval, irány a hwapró és keress jó intel procit és ne foglalkozz semmivel!Még hazudok is, mert 38db desktop Intelem, van!
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz kulcsarbence #52148 üzenetére
Bence! Aludj rá egyet, és ha elkezdesz hinni AMD-ben, akkor gyere vissza, olvasd el itt fent az összefoglalót és kérdezz, hogy hogyan csináld a tuningot.. Itt segíteni fog aki csak tud!
Nem fognak tönkremenni az alkatrészek, csak nem ész nélkül kell csinálni. Ezek a mai procik szinte elpusztíthatatlanok.
Ennyire nem ellenséges a kis topik, mint amennyire most tűnik, csak mi tudjuk mire képesek ezek a procik, akik meg köpdösnek rá a "túloldalról" azoknak meg fogalmuk sincs róla (általában)..
Ezért az ilyen "gyíhárom az isten" szövegre mindenki ugrik! -
eldiablo
addikt
válasz kulcsarbence #52150 üzenetére
Nem bizony! Sok munka van benne!
Ne gondolkozz sokat, vegyél Intelt, mert az a jó! Ott nem is kell gondolkozni csak nyomni a WASD-t! -
ViZion
félisten
Azt vágod azért, h az i3 4330 az 35k proci? Mint a 8350 használtan...
Architektúrában már 3 éves az FX, Intel újabb, ez normális. Vásárlás ELŐTT kell tájékozódni, de amúgy nem hiszem, h baj lenne az FX 6-8 magosakkal fHD felbontásban. A tuning se dob sokat az meg miféle hülyeség az FX topikban? Bakker, nézd már meg hányan használják a 3,5 GHz helyett 4,5-4,8 GHz-n, sőt, van aki ez fölött is... Jujjj, nem lesz 30 évig jó a proci mert húztam kicsit... igen, azért BE, mert tuningolható. Viszont szerintem így max. 20 év és kuka a tuning miatt...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
eldiablo
addikt
válasz kulcsarbence #52153 üzenetére
Nem tudod, csak az a fránya AMD ne lenne az asztalom alatt. Tiszta nyugodt lennék!
-
=HG=
addikt
válasz kulcsarbence #52153 üzenetére
Nem kell elnézést kérni, csak "rossz volt a belépő"
Összeraktál egy jó kis gépet (sokan irigyelnék), csak nem használod ki az erejét, ezért vagy elégedetlen..És azokat a teszteket meg ne is nézegesd, mert semmi értelme (főleg, ha nincs tapasztalatod, hogyan értelmezd)
-
DudeHUN
senior tag
Nekem 4,2-től érezhető javulást hozott egy 270x mellett. Most 4,3Ghz-n stabil nálam a 8320. Sajnos a lapom limitál. De a lényeg, hogy 4,2Ghz felett jön meg az az egyszálas teljesítmény, ami a DX11-hez kell komolyabb VGA mellett. Próbáld meg legalább. Lapod szerintem a 4,3-at biztosan viszi. De a 4,5-öt is bepróbálnám, ahogy írták is. A 8350 bármilyen is ezt a frekit biztosan tudja. Hűteni tudod, tápod bírja.
Ha meg nem lesz fasza még mindig cserélhetsz.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz kulcsarbence #52544 üzenetére
Meglatjuk. Nagyon nem bizok benne....vagyis akkor hiszen amikor tesztelhetem. Sok volt mostanaig a filozofia (win7 patch, win8) hogy gyorsulnak az FX-ek...de sajnos mostanaig semmi alapja nem volt
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #52553 üzenetére
-
DiszNóÓl
senior tag
-
pipo112
őstag
válasz kulcsarbence #52553 üzenetére
üdv!
első sorban a directx12 azért született meg(fog megszületni) hogy a konzol átiratokat sokkal könnyebben tudják optimalizálni pc-re mert mint tudjuk mostanság ez jelenti a játék készítők legnagyobb problémáját .
Ebből következik hogy jelenidőben sajnos elég sz@rul viselkednek a konzol átiratok pc-én és a dx12 segítségével gyorsitani fognak a gpu-kon aminek köszönhetően sokkal kisebb terhet fog róni a procikra az adott game.
Ettől még szerintem a különbség meg marad a cpu-k között vagy minimálisan csökkeni fog és Amd profitálhat belőle.
Viszont ami fontos ezt már láttam olvastam 2-3 tesztben is , hogy fx8350 és i74770k között játékokban fps eltérés kb 5-10fps min és max fps között is ,értendő ez a töbszálat használó játékokra !
szvsz pl nem éri meg a max10 fps többlet +30-40000Ft többletet de ezt mindenki maga dönti el .[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Egész más már gyártástechnológiában, évek vannak közöttük. Ezen semmi csoda nem segít. Ha meg lesz is változás, az sem pikk-pakk, a többi DX-et is sokáig csiszolták, ráadásul már nem is az FX, hanem az APU lesz az irány...
Sassnak nem volt FX procija, csak szimulálta az otthoni gépén...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
ebben a mantle segít, nálam nagyot dobott a 260x - p2 955 párosítással
alázta a dx11-et, remélem lesz a gta5-ben is mantle
na meg abban is hogy megmozdult az ms és beigért egy dx12-őt, asszem össze kell vakarniuk magukat[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz kulcsarbence #52562 üzenetére
Biztos javít, de nem tesz csodát. Ahogy eddig kb. semmi nem tett csodát, pedig minden évben van valami megváltó ötlet vagy az élsímíatásra, vagy a microlagra, vagy a textúrázásra, etc...
Másrészt attól, h van egy jó DX12, azt még meg kell tanulniuk kihasználni is... szal. addig még lecsordogál pár liter víz a Dunán, mire mindenkinél az lesz... addigra lehet nem is FX procink lesz már.
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53407 üzenetére
Ha lehet mindig húzni kell az FX-en. Soha nem csináltad? Az nem baj, valamikor el kell kezdeni.
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53409 üzenetére
Összefoglalóban is vannak leírások, még magyar is.
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53411 üzenetére
Attól függ, hogy mennyi idő alatt találod meg a stabil beállításokat. Szerintem ne úgy csináld, hogy 4,5GHz aztán cső, hanem addig ameddig lehet.
-
ViZion
félisten
válasz kulcsarbence #53411 üzenetére
Attól, hogy OC útmutató, még nem kell húznod a procit. Értelmezni kell, megérteni, h mi mit csinál és akár procit alulfeszelni is lehet a leírás alapján. Mennyi időt szánsz tesztelésre és beállításra, mennyi gyakorlatod van? De egy délelőtt alatt minden belőhető kényelmesen, tesztelve.
triklin: Sassss használta mindenféle CAD dolgokra és nem volt elégedetlen. Szerintem normális lapban, 4,6-4,8 GHz-re húzva nem lehetne baja. 4 GHz elég szerény ehhez. VGA-t nem tudja a progi bevonni a számolásba?
-
Hencso
Ármester
válasz kulcsarbence #58541 üzenetére
Meg marad a garancia... nem veszik el garancia! vesztés csak ha tuning nál meg fözöd a procit. vagy fizikai sérülés lesz a lábakon a tuning miat és nem utolsó sorban ha síkba csiszolod a kupakot mivel akkor már nem lehet azonosítani a procit!
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
pipo112
őstag
válasz kulcsarbence #58707 üzenetére
nem teljesen normális.
turbo ki van kapcsolva,meg a fesz be van állítva a procinak?
ja és mi alatt megy fel 58 fokra vagy csak idle-ben ennyi , és a kupak hő vagy a mag hő az 58 fokos ?[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz kulcsarbence #58709 üzenetére
nos az fx egy olyan széria ami megköveteli a bios-ban való nyúlkálást ! Mert alapból túl sok feszt kapnak szóval ezt be kéne állítani alap 4ghz-en egy 8350 elmegy kb 1.308-as Vcore-al (fesszel)
a turbót meg ki kellene kapcsolni mert rohadt nagy feszt kér és semmire nem jó , 4,2 ghz-re simán belövöd a cpu-t kb 1.320-1.33 as fesszel simán mennie kéne és nem fog melegedni .a lap tetején van egy jó kis összefoglaló tanulmány írva olvasd el sokat fogsz tanulni belőle !
-
Habugi
addikt
válasz kulcsarbence #58711 üzenetére
Bírná bizony, jókis 8+2es ha nem tévedek a legolcsóbban beszerezhető ilyen!
(#58713) kulcsarbence:
Ha ésszel csinálja az ember, tudja hűteni, utána olvas, kérdez.. akkor nem lehet nagy gond.
Veszélyes.., kellően barbár kezekben egy marék köldökszösz is lehet veszélyes..[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
senior tag
válasz kulcsarbence #58754 üzenetére
A nyomtatott áramkör bal alsó sarkán látható!
Illetve a Rev 1.0-nak fehér a doboza, a 2.0-nak pedig fekete.
[ Szerkesztve ]
Forza Ferrari!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Építő/felújító topik
- Objektívek topikja
- Kés topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Apple notebookok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok