Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Vrd meg mig kifogok egy jobb tuningosat aztan megbeszeljuk mennyiert valnek meg a 8350-tol
@csiga: igazad van nem vitatkozok, csak annyi a macera veluk. Meg nem tudom hogy lehetne a pumpat szabalyozni. A ventik azok OK, de a puma ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Vegyünk egy 4170-et, nézd meg itt, ahhoz képest mennyit hozna egy 8350.
-
persil
nagyúr
Mindenképp a 8asat venném a helyedben(ha megteheted), viszont a 8350re(szerintem) felesleges pénzt kiadni, mivel a 8320 ugyan az, csak alacsonyabb órajellel, a különbség meg még véletlen sem éri meg a +10 ezer forintot, annyit lazán kisajtolsz belőle magad is.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Habugi
addikt
Rákerestem most arra a lapra, elvileg 8+2es VRM, szóval nyugodtan mehet bele a 8320as, amihez egyébként +1 részemről!
Nem tudom melyik topicban mondták, hogy kevés lesz hozzá..(#51585) Qmi:
Mehet mellé a 280/7950 simán főleg ha húzod is a procit, itt mondjuk annyi időre megállnék, hogy az 400as táp az bizony elfogyhat. A 6300as tuningja mellett még nem, de a VGA azok a Tahiti Prok kicsit is meghúzva embertelen torkossá tudnak válni.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
Elvileg az X a jó, nem tud levegő maradni alatta. Gyakorlatilag jól terülősnél működik csak, pl. laptopnál MX-4-el megbaszcsizhatom az X-et, nem lehet rányomni. Azt kenegetni kell. Hőfökban szerintem max. 2 °C @ full load eltérés lehet...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
SilverArrow, MX-2. CPU egyik szélére minimális csíkot húztam, bankkártyával széthúztam.
Mivel eleve egy pöttynél is kevesebb mennyiséget húztam rá a szélén, elhúzás után kiválóan látszott a rétegvastagság vagyis annak eltérései. Addig egyengettem különböző irányokból (közben a bankkártya szélén/élén felgyült réteget ami még plusszban lejött a prociról gondosan letakarítottam róla..), egy-egy teljes felületet érintő finom áthúzással (tehát nem itt-ott belekókányoltam), amíg a rétegvastagság nagyjából azonosnak nem tűnt az egész felületen.
Tehát minimális mennyiséget vittem fel és ebből még fogyott is az egyes áthúzások során.
A végére bőven átlátszó volt a pasztaréteg annyira vékony volt.Utána a oldalirányból szépen szemre kimérve rábillentettem a az SA-t.
Tehát nem "rácuppantottam" merőlegesen, ami miatt sokan nyígnak eme módszer kapcsán az esetleges légbuborékok miatt, hanem cirka 40-50°-os induló szöggel rábillentettem/rázártam.Ugye a pasztának két feladata van, a mikrorepedések és az esetleges felületi egyenetlenségek kitöltése.
Ezek ugye erősen eltérőek lehetnek adott CPU/hűtő esetében mindenkinék.
A felvitt paszta mennyiségétől függően onnantól, hogy teljesült ez a két feltétel, minél nagyobb a rétegvastagság ami a két felület között van, annál rosszabb lesz a hőátadás.
Van aki szentül hiszi, hogy a "pöttyös"/X-es módszer alkalmazásánál a hűtő leszorítása önmagában elegendő ahhoz, hogy ez az ideális rétegvastagság létrejöjjön. Na ez a köbgyök kategória, függ a két egyedi felülettől, az adott paszta viszkozitásától stb, szóval a magam részéről "elkenés" párti vagyok.Pakoltam már be annyi tesztet a topicba, hogy szerintem állíthatom elég hatékony a hőátadás ezzel a módszerrel!
Csak nem úgy kell csinálni, mint YT videókon az x+1edik teches oldal állítólag hozzáértő szakbarbárjai.., akik felnyomnak 3-4x annyit mint kéne, nem teljes áthúzásokkal egyengetik a réteget hanem innen onnan belekókányolnak egy kicsit mint amikor egy óvodás játszik a temperával, utána okosan rácuppantják, majd leemelik és a rétegmintázatból gondosan megállapítják, hogy bizony így légbuborék keletkezett..![ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
Szerintem ezt így előre kár kijelenteni, hogy próbálkozni sem érdemes vele.
Valamennyit biztos elbír.., házszellőzés függő is.Próbálgasd ki meddig stabil ha húzod, alapfeszen turbo nélkül.
Függően attól mennyire melegszik, az alapfeszen elérhető "órajel limiten" felül is mennék tovább fesszel/tunningal addig, amíg durvább CPU terhelő játékban 65fok környékén meg tudja fogni kupak szinten.(#51784) vakond5:
Nálam még mindig 3as van, nem látom értelmét frissíteni.
Eleve amit az újabban plusszban össze lehet hozni OSD szinten, az még mindig nincs köszönőviszonyban sem a HWInfoval elérhetőhöz képest.[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
HWInfo64-et jobban ajánlom. De amúgy a sima "CPU"-t nézd, az a kupak hőmérséklet. max 70fokig semmibajuk nem lesz, csak tartósan ne legyen.
zozó72:Ez is elég öreglapcsoka, gondolom nem újonnan veszed, mert akkor nem ajánlanám. 970 chipset alá újonnnan ne adj. Szintén csupasz VRM, de ha csak alapon használod turbo OFF-al akkor még elvisz egy 4300-ast de mint mondtam ha új onnan akkor legalább egy Ilyet. Nyilván vannak olcsóbbak pár ezer ft-ért de megéri azt a pici pluszt ez a lap, mint a gyengébb testvére. És ebbe már akár 8320 is fér.
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
subaruwrc
félisten
a túl sok sem jó de két cpu ritkán egyforma,az eltérés adódhat a cpu-tól magától,vagy a használt paszta és venti kombinációjából vagy simán csak hűvösebb a környezeti hőmérséklet.
Na megpróbálom megfogni a vadállatot egy deepcool neptwin borda + 2*1300rpm venti kombóval ..
-
-
pipo112
őstag
2 db 14es venti pl a tr 147 amivel a macho is szerelve van eredetileg 1200rpm el se mondható hangosnak .
Vagy most neked melyik macho van a 120 vagy a hr 02es ?
A hangra meg annyi hogy minőségi ventiknek 1200ig hangjuk sincs nálam van 6db a gépben ebből 2 a cooleren és simán csendbe van még játékok alatt is . A leghangosabb cucc a gépben a tápom na annak lehet hallani egy kicsit a hangját ha egy komalyabb game-t tolok.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
Nos felülre azért mindenképpen dobnék 1 14es pörgettyűt mert az az 1 12es édes kevés hogy kirántsa a meleget a 280as karid meg tud termelni rendesen szvsz a kevesebb lenne az esély arra hogy bent ragad a meleg a házba . A pasztázást azért nézd meg ,meg azt is hogy a Cooler Rendesen felfekszik-e.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
whYz
őstag
Na ugy tunik tenyleg a paszta volt tul sok, vagy rosszul volt felrakva, franc tudja.
Szetszedtem az egeszet es ujrapasztaztam ezust CM pasztaval es igy 4.2Ghz - 1.312V-on 15 fokkal huvosebb lett a proci prime alatt(raadasul nem is megy maxon a venti). 43 fokosak a magok es a kupak 50. Ez azert nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Büszke apukák és anyukák topikja
- BestBuy topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok