Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
-
Bali27
addikt
Az Intelesek miért nem a Vantage-on csinálják a tesztet? Ugy tudom az ujabb és jobban kiaknázza az uj procikat / vga-kat...
Pl nekem a Vantage-ben alapon 11.351 pontom van[link] Itt meg egy:
i7 920 @ 4.02 GHZ, OCZ 6 gig DDR3, EVGA/PNY 480 GTX sli, Corsair 1000HX, Windows 7 Pro 64, 128 Gig SSD[link]
Szóval lehet hogy az a tanunság hogy játékhoz böven elég az FX, hiába kapott a proci majd 3X annyi pontot? Erősebb proci egy erősebb VGA-val mint ami nekem van, közel sem kapott arányaiban annyival többet.. És ha megnézzük a részeredmányeket akkor a CPU 2 ben és a Future 1 ben erős az Intel, az összes többi meg... De az a 2 pont nem tudom mit mér...[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Átlag user nem tuningol és nem használ semmire 4-8 szálat, viszont fontos neki a fogyasztás/1-2 magon a sebesség. Vagyis neki az lesz jó ami gyárilag magas frekvencián megy mert fél a tuningtól, nem akar vele foglalkozni, nem ért hozzá.
Mindenki azt vesz amit akar, igényeinek megfelelően.Ha lenne K-s i3 20-30ekörül az ivy-ból lehet én is elgondolkoznék rajta, hogy az váltsa a c2d-t, de mivel nem lesz így nem fogok azt venni és a Trinity-t várom továbbra is.
-
Borokafa
őstag
válasz MontyCrew #4460 üzenetére
A kettő eléggé üti egymást.
Azt gondolom tudod, hogy azonos órajel mellett azért jóval gyorsabb a phenom, főleg játékoknál.
A tuningpotenciál jobb a bullnál, és értelmes feszeken a fogyasztása is jobb.
A hét végén dobtam össze egy gépet (ph II 545 3,5GHz alapfeszen, giga 785 lap, 4GB ram, HD6750vga és stb) Prime alatt a fogyasztása 220W volt.
Igy már kezdem értékelni a 6100-at. -
Borokafa
őstag
válasz MontyCrew #4462 üzenetére
Mutatnám szívesen, de egy micro ATX lapocskában van, amely a 4100-as Bullhoz még tökéletesen megfelelt, de ehhez már kevés.
125W TDP-s és e felett sajnos leveszi a feszültséget és az órajelet. Igy nem sok tuningpotenciál marad.
[link]Itt van sok 4100 és egy kevés 6100 teszt. Mire lennél kíváncsi?
Egy hetes csak a procim még nem sok időm volt rá. -
bandika0626
senior tag
Szia Borokafa.
Esetleg lenne időd megcsinálni azt a múltkori virtualdubos tesztet?
Van újabb verziója a proginak ami már támogatja az AVX utasítást. Kiváncsi lennék, hogy mennyivel megy másképp a 6100 a 4100-nál.
Én a videókártyát használom a neat videó szűrőnél de szerintem elfogy a proci ereje mert csak 50%-ig hajtja a VGA-t. Gondolkodom a 4100-son de igazából majd egy 8-as szériát szeretnék.
Ja a proci egy athlon x3 450 a vga meg egy GTS 450.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
miresz
veterán
válasz MontyCrew #4464 üzenetére
Itt egy átfogó teszt is az FX6100-ról. AMD FX-6100 und FX-4100 im Test + a blogomon olvashatsz még róla,ott is van egy kis gyors teszt.
-
MontyCrew
senior tag
Átolvastam a tiedet, viszont ez a német abszolúte hablaty mivel 1 szót sem tudok németül Mit érzel, érdemes volt megvenni? Én is ugyan ezt a processzort tervezem, illetve valamikor olvastam, hogy a winhez kiadtak egy frissítést, ami a bullokhoz való, azzal pontosan mit javítottak?
-
miresz
veterán
válasz MontyCrew #4468 üzenetére
A töbiek már meg is válaszolták. A windows ezzel a javítással már jobban tudja kezelni az FX procikat.
(#4470) jozsef m.: Én pl Dirt 3 alatt azt vettem észre,hogy a jav. előtt mindegyik szál futott kb 20-30%-on,most a javítással,meg 4 szál fut csak. És így hűvösebb a proci is.
-
Borokafa
őstag
Na lefuttattam az Aida cpu teszteket 4600-on, ehhez 1,4V kellett.
E felett a lapom levette a feszültséget 1,25V-ra
Akit érdekel a fotóalbumomban megnézheti. Gyorsan feltöltöm. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Belefutottam egy ILYEN sztoriba, és már kifogytam az ötletekből...
Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy valaki megengedné-e, hogy kipróbáljam a 6990-t, egy FX8120, vagy 8150 társaságában? Átballagnék, és 1-2 óra alatt letesztelnénk, hogy AMD konfig alatt is van-e ilyen nyűgöm.
Előre is köszönöm...
www.smart-bus.hu
-
gyurczy
őstag
Lehet, hogy kicsit el vagyok tévedve egyrészt mert nem itt kéne megkérdezzem, másrészt nem műszaki jellegű kérdésben van konkrét elképzelésem, melyben esetleges állásfoglalást kérnék.
FX procikkal kacérkodom már egy ideje, a cél egy 8120, esetleg 6100. A gondom az, hogy elképzelésem nincs, hogy egy 1 hetes proci - ami nyilvánvalóan használt - apróban jó esetben 2K-val kerül kevesebbe itt az aprón, mint boltban számlával (mondjuk IPON).
Én használt cuccnál nettó áron szoktam kirakni mindent, mert azt tartom reálisnak. Ha kiraknám a 1055T-m 40ért körberöhögnének. Velem van a baj?
Nem célom flame-et indítani, és ha nem ide való a hozzászólás átrakatom oda, ahova inkább való, csak egyszerűen nem értem. A beárazós topicra gondoltam még, de az ottani srácok PH apró árak alapján áraznak, ergo nem vagyok előrébb.
-
Borokafa
őstag
válasz gyurczy #4487 üzenetére
Pl. az enyém is ilyen.(lehet erre is gondoltál)
Ez azért van, mert már tudhatod mit veszel, kb. láthatod mire számíthatsz. És hát annyira azért nem eladó, hogy 25%-al olcsóbban adjam az 1hetes procit.(3év gar)
Nem kötelező ezt megvenni, aki sokallja nyugodtan vegyen máshol.
Ja és igazából meg sem tudom hajtani ezzel a microATX-es lappal[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz Borokafa #4488 üzenetére
Oké, nyilván az új ár és a -25% között van valahol az igazság, de 2 rugó? Direkt nem akartam konkrét lenni, nem üzletrontás vagy kötözködés a cél, csak nem értem. 1 hetes és? Az 1 éves X6-om már csak X5, mert elfogyott az egy év alatt? Használati értéke, tudása ugyan olyan, mint mikor a doboza felbontásra került, mégsem adnak érte annyit, amennyit. A nem új az nem új. Ez kicsit olyan, mintha a nejem csak kicsit lenne terhes. Vagy az, vagy nem. Vagy nem?
Persze érthető az álláspont, meg lehet venni máshol. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ember tartja egy kicsit, aztán úgyis esik az ára (kivéve, ha nem szól bele az árfolyam, és nem felfelé megy minden), és végül a "kikiáltási" ár alatt megy el az árú esetleg olyan összegért, amit más a hirdetés felrakásakor valaki beajánlott már. Ha ez valami lélektani dolog, akkor oké, ilyenek nálam is játszanak, de ezek nem is logikus dolgok nálam sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest