Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz MontyCrew #4460 üzenetére
A kettő eléggé üti egymást.
Azt gondolom tudod, hogy azonos órajel mellett azért jóval gyorsabb a phenom, főleg játékoknál.
A tuningpotenciál jobb a bullnál, és értelmes feszeken a fogyasztása is jobb.
A hét végén dobtam össze egy gépet (ph II 545 3,5GHz alapfeszen, giga 785 lap, 4GB ram, HD6750vga és stb) Prime alatt a fogyasztása 220W volt.
Igy már kezdem értékelni a 6100-at. -
Borokafa
őstag
válasz MontyCrew #4462 üzenetére
Mutatnám szívesen, de egy micro ATX lapocskában van, amely a 4100-as Bullhoz még tökéletesen megfelelt, de ehhez már kevés.
125W TDP-s és e felett sajnos leveszi a feszültséget és az órajelet. Igy nem sok tuningpotenciál marad.
[link]Itt van sok 4100 és egy kevés 6100 teszt. Mire lennél kíváncsi?
Egy hetes csak a procim még nem sok időm volt rá. -
miresz
veterán
válasz MontyCrew #4464 üzenetére
Itt egy átfogó teszt is az FX6100-ról. AMD FX-6100 und FX-4100 im Test + a blogomon olvashatsz még róla,ott is van egy kis gyors teszt.
-
miresz
veterán
válasz MontyCrew #4468 üzenetére
A töbiek már meg is válaszolták. A windows ezzel a javítással már jobban tudja kezelni az FX procikat.
(#4470) jozsef m.: Én pl Dirt 3 alatt azt vettem észre,hogy a jav. előtt mindegyik szál futott kb 20-30%-on,most a javítással,meg 4 szál fut csak. És így hűvösebb a proci is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz MontyCrew #4509 üzenetére
Szeva!Ha 2600k-d van akkor felejtsd el a váltást.A 8-as fx a 2500k-val van partiba már ha feltolod az NB-t rajta,mert sima szorzós tuningal az i5 erősebb azonos órajelen(pl mi 4.5ghz-n toltunk egy két tesztet). Viszont az is tény,hogy játéka válogatja és így változik a képlet.Pl. most Skyrimezek otthon,de a benti 8150-es 6870cf-el karöltve jóval lassabb,mint az i5-ös verzió.Ugyan ez a helyzet a Dirt3 alatt,bár itt nem olyan nagy a difi,de a min.fps-ek alacsonyabbak érezhetően.Lehet Intelre van optimalizálva a játék,fene sem érti,de a probléma még is létezik.Ugyan akkor bf3,AVP2 alatt meg simán versenyképes a dolog.
Összegezve a 2600k-t max Ivy-ra cseréld(úgy fest 300 dodó körül jönnek),bár annak sem lenen nagy értelme,mert a mostani procid egy 6970cf-et is agyig hajtana 4.5ghz-n full hd-ban.Nekem az i5 4.5ghz-n+6870cf jó pár játékban vga limites,így szerintem a te procid a jelenlegi vga-dat 4ghz körül koppig hajtja(bár ugye ez is játékfüggő).Ha gyorsulásra vágysz inkább vga-ra gyúrj -
kovsol
titán
válasz MontyCrew #5453 üzenetére
ahogy nézem a graphics score is nőtt, ezek szerint ez most jobban kihajtja a VGA -t ?
futtatnál egy tesztet 3 modullal is azonos beállítások mellett ? kíváncsi vagyok mennyit változtat rajt a 8 vagy 6 szál
a turbót mennyire lőtted be?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz MontyCrew #5455 üzenetére
Nálam van egy olyan lehetőség a biosban, hogy CPU Active Core Control és ott lehet állítani tudtommal.
230as szorzóval jó hogy gyorsabb, olyankor a NB HT RAM órajeleket is tolja felfelé arányosan vele.
Régi tesztek nem igazán érdekelnek engem, mert most már a játékok és az új programok is Egyre jobban fekszenek majd a többszálú feldolgozásnak, a régebbi játékok/programok meg így is elfogadhatóan futnak. Persze pontvadászok hátrányban vannak így[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz MontyCrew #5459 üzenetére
köszi szépen, tényleg elég nagyot zuhant a Physics de a Graphics az nem esett túlságosan vissza. Arra lennék kíváncsi pl egy BF3 alatt érezni-e bármi visszaesést így, mert ahogy néztem 6 szálon sincs teljesen kihasználva a proci, nem hogy 8 on.
-
-
miresz
veterán
válasz MontyCrew #16716 üzenetére
Maga a processzor kb. ilyen fesz mellett olyan 120W körül mozog. Ha van normális hűtésed,akkor olyan 1,4V körül vinnie kell a 4,5Ghz-t. Attól függ mire használod. Ha játékra kell,akkor fix 4ghz,valami alacsony feszel,és kész. 1,3V körül vinnie kellene a 4ghz-t. Játékokban nem fogsz nagy különbséget észrevenni 4,ill 4,2Ghz között. Jó kis proci a maga nemében,max a multi játékoknál fogsz észrevenni különbséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest