- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Altair77
tag
Mondasz valamit no de akkor a szerencsétlen halandó mit csekkoljon mert ok kupak hő és akkor a 61C°reális amit mondtak vagy kacsa az egész jó lenne ennek a végére járni.
Ahogy én látom az AMD nem igazán foglalt állást a dologgal kapcsolatban pedig elég sok külföldi fórumon is felröppent ez a dolog... -
Altair77
tag
válasz
dergander #12188 üzenetére
Én speciel tojok rá,hogy néz ki egy komolyabb waron full lowon meg kell legyen a szükséges fps arra hogy lenyomj bárkit...ha pedig normális felbontásban tolod még minimumon is jól néz ki a játék mondjuk 1080 vagy 1050-ben...de persze ki miért Battlefieldezik
#12195 Runo: Valóban a Bf3 az egyik legjobb stabilitás tesztelő én pl. meglepődtem amikor a 3.0Ghz-re felpiszkát q8200es kivágott az asztalra többször is közben a 2 órás IBT alatt beton stabil volt a rendszer Battlelogon irták páran,hogy egy kis extra kakaó a procinak és minden fain igy is volt!
-
=HG=
addikt
válasz
bozont #12196 üzenetére
Nem is értem, hogy egy procin belül hogy lehet reálisan mérni maghőt!!?? Ha leterheled, azonnal melegszik(nem kicsit) de a magok nincsenek hőszigetelve egymástól ugyebár...Tehát ha egyik melegszik, a másik is fog, az tuti..Innentől kezdve kamu az egész magonkénti mérés..Főleg bull-nál..8magot mér...(bár nincs is 8 mag fizikailag..
)
Ennek ellenére sokan maghőt nézik, és azt hiszik rendben vannak nála a hőfokok, mert valami amd-s "benfentes" azt nyilatkozta ,hogy az számít...állítólag... -
Plebi
senior tag
Sziasztok!
FX procik mellé milyen programokat érdemes használni diagnosztikai céllal, illetve TI mit használtok tuning stb esetén. Asrock 970 extreme 4 lapom van és a hozzá adott progi sokra nem való, fals értékeket mutat a proci hőmérsékletéről, de még az AMD overdrive se mutat helyes értékeket, jelenleg szerinte 13 fokos a proci. Ez gondolom nem normális, hibás lehet a lap?
Előre is köszi!
-
kovi831
aktív tag
válasz
Portermacc #12158 üzenetére
Van valakinek tapasztalata az Arctic Cooling Freezer 13 Pro hűtőjével az fx8-as szérián?
Szia.
Igen van tapasztalat.Nekem egy FX 8120-at hűt, jelenleg 47 fokos, úgy hogy silentre lett beállítva az amd programjába a venti. Persze ez webezés közben, de játék alatt sem halottam, hogy hangosabb lenne. egy 6000 x2-őt váltottam le.Néztem is az átjárhatóságot, még véletlenül sem illeszkedik az am3+-os lapba az am2-es(A64x2) proci.Fizikailag nem megy bele, de ez most nem is lényeges.
Lenne hozzátok egy kérdésem:
Le lehet kapcsolni magokat, hogy ne menjen fölöslegesen?
Mert ez a gyárilag lekapcsolós dolog, ahogy olvastam a PH-s cikkeket nem igazán működik a "hülye" programok miatt.
Asus M5A99X evo-m van, ennél ha minden igaz párosával lehet lekapcsolni vagy feloldani magokat, gondolom egyenként nem lehet.
Egyelőre elég volna 2 mag is, letöltéshez meg filmnézéshez bőven elég.Meg ha sikerülne is, akkor csökkenne a fogyasztása? - tudom, hogy a gyári freki-t is alul lehet feszelni, de így hátha még jobban lecsökkenne...stb.
Szerk.
Még egy kérdés:
Honnan tudom letölteni a proci win7-hez való javítását? -
atti_2010
nagyúr
válasz
dergander #12188 üzenetére
Kb 100x írtam le hogy nem a grafikát teszteltük hanem a procit, 1280x1024 körül lehetett, de nekem a HD 6850 -el medium beállítások mellett 60 FPS felett van.
A full és a low között még rengeteg beállítási lehetőség van csak manuális beállításra kell tenni a grafikát.
-
Altair77
tag
válasz
atti_2010 #12184 üzenetére
Egy kicsit hihetetlen számomra ez az eredmény még 7850-el esetleg de ultrán 1080p-ben 160 FPS 64es pályán elég meredek...nekem a fx8120 + Gainward 560gtx pahtom 2 kombóval van 1680x1050-ben 80-130 fps között full lowon és bfben a HBAO+AA az elég csúnyán lehúzza az fps értékeket...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
dkpisti #12177 üzenetére
Ez fullHD volt max beállításon de azt már nem néztem hogy milyen elsimítás stb. mert lényegtelen a proci szempontjából, az érdekelt hogy 64 pálya legyen deatmach -on mert az fogja meg a procit, én is készülök venni egy FX 6xxx procit azért érdekelt.
lee56 Megerősödtek a Bullok.
-
RVR400
veterán
válasz
Milka 78 #12167 üzenetére
Az oké, csak előbb szóltál, és utána kérdeztél. Vagyis nem is kérdeztél. Én mindig is FSB-vel tuningoltam, hogy a memók is a legjobb órajelet kaphassák, utána játszottam a szorzóval. Ez már az 5x86-os AMD-mnél is így volt.
Feszt nem emelek halálba feleslegesen, annyit nem ér az egész, 4.1 GHz-n amúgy is vége volt a 965-nek, így 3.9 fölött meg elment különösebb feszemelés nélkül.
Ez is elmegy 4.5-ön, de ahhoz már 1.5V kell neki legalább. Ott is lehűti azért a 212+, mert kb 3 fok az eltérés, de jobb a békesség. -
Milka 78
nagyúr
válasz
RVR400 #12144 üzenetére
Szerintem semmi baj a kifejezés módommal,mert ugye semmi sértőt nem mondtam
Amit belinkeltél az szép és jó,de az én linkem(ami ugye 955be) arról szólt,hogy mennyivel jobb a Yasya-ánál(ami minden csak nem gyenge darab) egy H80 azonos körülmények között.Azt is értem,hogy neked jól hűtött 4ghz-n de nekem egy melegedős lusta procim volt amit léggel nem lehetett lehűteni normálisan az istenért sem és itt jött elő a kompakt víz előnye.
-
dkpisti
tag
Hello fx6100 alapon hol van teljesítményileg a phenom II x4 és i5-höz képest ? (Asrock 870 extreme 3 r2.0 lappal)
Egy hd6870 vagy hd7770 lenne mellé. Gondolom az fx kihajtaná mind a 2 kártyát. -
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
Sziasztok!
Nálam egy FX 8120 hajtja a gépemet, Asus M5A97 Pro lapon. Jelenleg kereken 4 GHz-en pörög, Terhelés alatt CPU VID 1.3375 V, North Bridge VID 1.2375 V-ot mutat az Aida64.
Alpenföhn brocken hűti, az alaplap adja a procinak autómatikusan a feszt. Az lenne a kérdésem, hogy fel tudnám húzni a procit 4.5-re anélkül, hogy instabillá válna és leégne?
És hogyan?
Szerk & UI.:
CPU Clock 4006.4 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz, overclock: 29%)
CPU Multiplier 16.5x
CPU FSB 242.8 MHz (original: 200 MHz, overclock: 21%)
HyperTransport Clock 2185.4 MHz
North Bridge Clock 2185.4 MHz
Memory Bus 809.4 MHz
DRAM: FSB Ratio 20:6 -
Bali27
addikt
Nekem alpenfohn Nordvend van és tökéletes! [link]
-
Portermacc
csendes tag
válasz
Malibutomi #12160 üzenetére
Én is a Broken-t nézegettem még, vagy a Matterhorn Pure-t, mondjuk valamiért a Matterhorn irányába hajlok nem tudom miért, a kettő alpenfohn között mennyi különbség van?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nekem Phenom II-n volt, ott váltotta a Brocken, ami sokkal erősebb hűtő nála. FX8-hoz a Brocken nagyon jól passzol, freezer szerintem alapon elviheti de határeset. Nem lesznek annyira jól a hőfokok.
-
dergander
addikt
válasz
Van belőle 1866os verzió.
-
Portermacc
csendes tag
Van valakinek tapasztalata az Arctic Cooling Freezer 13 Pro hűtőjével az fx8-as szérián?
Én is nézegettem ezeket az AMD memorikat de nem jöttek be, persze ha kapható lenne az 1866 verzió belőlük...
-
Mardel
őstag
Marketing bullshit...
"A vállalat már korábban közölte, memóriamodulokat dob piacra saját márkaneve alatt, hogy egyszerűsítse a vevők számára a választást, ha gépet építenek. A mai közleményből kiderül, az AMD a Patriot és a Visiontek moduljait vásárolja meg, teszteli és értékesíti AMD Memory márkanéven. "Az AMD Memory márkanevű memóriák választásával többé nem bonyolult döntés egy játékra vagy multimédiára kihegyezett PC bővítése" - áll a vállalat által kiadott közleményben."
Ez kb. olyan mint az Ultimate, Fatal1ty, "Shitstorm" Edition ami erősen túlárazott de mivel rajta vannak ezek már viszik mint a cukrot.
-
Plebi
senior tag
1333-as memória mennyire jó ideiglenesen 8120-as mellé? Sokat fogna rajta?
-
atti_2010
nagyúr
Nézd semmi gondom veled de értsd meg hogy ide az jön aki szeretne kérdezgetni az FX procikról, ha van kedved és tudsz akkor adol neki valamilyen tanácsot, de ne olyat hogy adjon el mindent és vegyen Intelt mert az rengeteg pénz, sokan játékra veszik és nem szeretnének százezreket kidobni az ablakon ha nem muszáj.De Inteles topik is van és ott nem zavar senkit ha azt mondod neki hogy tőlük vegyen cuccot mert valószínű hogy azért ment oda.
-
=HG=
addikt
válasz
MiklosSaS #12136 üzenetére
Ezért jó a H50..semmi hangja a pumpának
De most tényleg, miért kell megint ugrani az Intel szóra ?? Tőlem aztán lehet jobb, engem nem érdekel (egyenlőre). Felnőtt emberek vagytok (már aki) el tudjátok dönteni mit akartok vásárolni! Aki akar vegyen Intelt.. Egy AMG merci is jobb mint egy suzuki, mégsem jár mindenki azzal.. Túlspirázzátok az egészet már megint !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #12110 üzenetére
H100 standard (nem modolt) csak a 2 ventit csereltem le, i7-est hut (2600K), 4.1 ghz-en daily-ban kb 52-54 fok maximalis terheles eseteben, 4.5 ghz a "light" tuning, 58-60 fok, 5.1 ghz az extrem tuning ami ritkan jon elo, itt kb 66-70 fok a maximum. Ezek az ertekek kb 3-4 oras full loadnal lepnek elo.
Visszont azt is megjegyzem hogy a pompa az a "medium" szinten van. A "performance " mode-ban szerintem 3-4 fokkal lehet kevesebb.Amiert nem ajanlom az a kovetkezo:
- draga
- a ventiket le kell cserelni + penz
- a pompa ugy csorog mint egy rossz komunista traktor
- corsair vizhutest alig tudtam rendesen felrakni egy corsair carbide 500R hazra, azert egyik sem "ocsso" kategoria.Ami jo az hogy rengeteg hely maradt a hazban, tehetek barmilyen ramokat, nem gond. Ha az a kurva pompa nem csorompolne, akkor meg csendesnek is lehetne nevezni.
En a thermaltake-et ajanlanam inkabb, vagy az antec kuhler 920-at. -
dergander
addikt
-
Asbee
veterán
válasz
atti_2010 #12131 üzenetére
Nem akarok többet ebben a témában vitázni, de miután az én procimat hozta szóba így leírtam a tapasztalataimat és a tényeket a tuningról és a hűtésről. De mint írtam csak akkor van ilyen tuningnak értelme ha tényleg igényli. 95%-ban játékra jó az FX minden vga-hoz egy 4Ghz-en amit nagyon szépen visz alacsony fesszel.
Ha téged ennyire bánt ha szóba jön az intel inkább duzzogj magadban kicsit de fölösleges ilyet hozzászólnod mert csak a feszkó van belőle. Szerintem semmi olyat nem írtam ami ebbe a topikba ami nem fért volna el. Elismerem régen én is volt, hogy indulatból írtam de nem kell mindig ezt hangoztatni, hogy én szidom az fx-et meg toborzok meg ilyenek. Ezzel be is fejeztem az offolást.
(#12134) dergander: Akkor meg viseld el hogy kell a komoly hűtés vagy kérdezd meg normálisan.
-
Asbee
veterán
válasz
dergander #12109 üzenetére
Ha komoly tuningot akarsz akkor váltsál intelre. Ott a K-s procit tényleg brutálul lehet tuningolni. 4,4-4,5 Ghz-et alacsony fesszel szinte az összes viszi és hűteni is lehet. Nálam most 700-as fordulatú brocken Játékok alatt 60 fok max. De mondjuk ennek akkor van értelme ha ez a hobbid vagy olyan alkalmazást használsz ahova kell. Ha más ezzel kapcsolatban érdekel akkor inkább privát már szerintem sokaknak itt már ez is sértő volt az FX-re nézve.
(#12131) atti_2010: Látom jön a szokásos. Nem toborzok senkit, ő írta azt akarja kihozni a procijából amit én. Tapasztalataimat írtam le. De mint mondta akkor van értelme ennek a tuningnak ha valóban kihasználja? De én is kérdezhetném tőled, hogy neked ez a mániád hogy mindig felhozod ezt?
-
RVR400
veterán
válasz
Milka 78 #12122 üzenetére
Nekem egy X4 965-öm volt, azon egy HyperTX 212+. Mindig húzva volt a proci majdnem 4 gigára, de 60 fok fölé sosem ment a hőmérséklete. És ezt akkor vettem, amikor már 7-8e Ft-ért hajigálták az Ipon-ban az ember után... Most az FX4100-at 4.2 Ghz-n 1.4 V mellett alapból 38 fokon tartja, full terhelve nagy melegben érte el a 60 fokot 1 óra játék után. Egy F12Pro hajtja, ami 5 V-ról megy, tehát semmi hangja...
-
=HG=
addikt
-
Cseneles
őstag
válasz
Whysperer #12119 üzenetére
Nemtudom nekem uefi Ben default van de nem írja az értéket, 1,2v ez volt amivel be értem bár ez alatt mar szerintem elhasalna. Amúgy 1.3v az összes AMD nek a gyári fesz mar ezer éve ha jól tudom. A turbocore és a c&c állíthatja a feszt is! Pl 1 szál eseten én láttam mar 1.4v on is 4ghz n.
-
Whysperer
addikt
HG szerintem atom tunningosoknak persze víz kell ,de érted amikor egy broken lehűti és látod 877-on pörgeti azt az egy ventis hűtőt. Zalamn z11 plusos házba. Most érted miért vegyek 20 ezerért. nem arról van szó ,hogy jobb vagy nem a víz mert jó angyon jó ,de Én nem akartam 2x annyit fizetni érte!
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #12114 üzenetére
Az hogy "játék" nagyon tág fogalom ! Már párszor írtam itt a fórumon a vízes mániámról, de már letettem róla, hogy meggyőzzelek benneteket hogy jobb. Cseneles kolléga már tapasztalta !
És én is ! Aki nem hiszi, járjon utána !
Whysperer : Én biztosan nem mondtam
Aidával nézem, és nem maghőt ! Nem érzem valósnak, hogy azt kéne néznem, ami most a 26 c-os szobában 13c fokot mutat!
-
Cseneles
őstag
válasz
Igazad van én csak 4Ghz használom 1.2v al viszont kupahöt szoktam nézni az meg max 47-48 volt eddig a max játékok alatt. Egész éjjel rendereles akkor megy fel max 54-te reggelre.magasabban 4,2-4,5-ön nem néztem mivel elég ez a kakaó, és ezt is alap feszen tudja.
-
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #12108 üzenetére
Csak te nem a kupakhőt nézed, hanem a maghőt ! Vagy hűtőházban tartod a gépet.....
Tök mind1, hogy hány MHz-en hajtom, hűvösebb, mint léggel ugyan azon körülmények között.
Viszont igazatok van, nem megy 4-4,5 -en a proci, de minek is kéne ? Teljesen alapon, ahogy azt AMD-nél tervezték, bőven kiszolgál nálam mindent. Ha kell a kraft rákapcsol, ha nem akkor alapon megy. Ezt a procit így tervezték, hát én így is használom. Most hogy e sorokat írom azt hallom, hogy csörgedezik a víz a tartályban... Gondolhatod, hogy akkor nem túl hangos a szerkezet..Malibutomi: Azt tudom mondani neked, hogy én a H50-et a gyári singl radival 2 ventivel próbáltam, de ott tényleg nem hozott jobbat, mint a lég, csak talán stabilabban hűtött, viszont hangos volt. Így moddolva, ahogy írtam, megtáltosodott ! Kellett a nagyobb hűtőfelület neki, és szinte passzívan is lehűti a 8120-at.
-
dergander
addikt
válasz
Én kiszeretnék tünni a többiek közül h míg mások 4Ghzen járatják én 4.4en akarom,bocs ilyen vagyok
-
-
Cseneles
őstag
Majd ha vettek pár 20k körüli hűtőt, netán venti csere a2-3k ért mert zavarja őket, rájönnek hogy 20k ért halk ventivel egy H60-70 nem is olyan rossz vétel
De amúgy egy komoly ház mondjuk HAF922 tol felfelé vagy egy corsair komolyabb 40k+ ért segít a lég hutesnek! Akinek viszont olyan van az nem hinnem h lég mellett döntene
-
=HG=
addikt
válasz
Cseneles #12079 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, végre valaki,aki a tények embere!
Nekem egy modolt H50 van beszerkesztve(dupla radi, 2 thermaltake venti,tartály) az hűti a 8120-at. Kb 22 ezerbe fájt az egész akció, és kb 800-1000-res venti fordulaton, ahol nincs semmi hangja 48 c körül a kupakhő! Akár 0-24-ig tartó BF3 multi alatt is ! Nézegethetünk teszteket, de minek ? Tények azok tények. Én is próbáltam léggel, de
Szerintem igenis érdemes csak a procit hűteni vízzel....Ha sok-sok pénzem lenne komplett vizezéshez, akkor sem biztos hogy nekikezdenék...Minek? Egy jól szellőző házban semmi értelme..(kivéve persze extrém configokat) -
giigz
veterán
A Phenom II magja nem erősebb? Árban ugyanaz, csak a 4 magosnál +200 MHz a 6 magosnál meg +500 MHz az FX javára.
Ugye az FX megy 4 GHz-et mindenféle nehézség nélkül, és a Phenom? Mert ha a Phenom is megy 3,5-4 Ghz körül, akkor az a mag, ha jól tudom erősebb.
Innen gondolom ezt, hogy a Phenom 3,4 GHz-en is több pontot ért el, mint a 4,9 GHz-es FX...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest