Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
válasz miresz #17586 üzenetére
Az egyik ismerősöm felajánlott egy cserét is lappal együtt cserélne velem,neki egy i5 3570K-ja van,de sokat renderel,videót szerkeszt,vág,stb. Kipróbálta az én gépemen is,és gyorsabb volt mint neki.
Úgy ahogy mondod, nkem egy 25 gigás 6 órás anyagot 1.5-2 óra alatt összedobott/konvertált úgy, hogy mellette netezhettem is meg még egy 720p film megnézése is bőven belefért.
Szerk.
Az f1 2012-re visszatérve, nekem eredeti van, már kijött a 10-11-es patch.Így is bugos még?
Csak az a gond, hogy a 650ti-nél be kell kapcsolnom a vysincet mert ha nem akkor megblondítja kormányt, ez viszont levesz a ez "erőből", míg a 8600gt-vel nincs ilyen gond, ott nem kell a vsyncet bekacsolni a kormány miatt.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz Malibutomi #17581 üzenetére
Ok, köszi, megyek a másik topic-ba.
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Van egy FX8120 procim, szeretném kihasználni az erejét mert a videókarimat(Asus gtx630ti) nem tudom vele kihajtani.Csak, ha húzom, de nem tudom, hogyan húzzam.
Ha F1 2012-be szokott néha bele szaggatni, ha húzom az Asus ai suite 2-vel akkor eltűnik a jelenség.
Alaplapom Asus Sabertooth 990fx r2.0.Képek, az Asus ai suete 2.0-ról.
[link]
[link]Szerk.
Asbee
Javítok, félre írtam, GTX 650 TI van.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz BomiBoogie #17367 üzenetére
köszönöm
-
kovi831
aktív tag
válasz mackosajt #17365 üzenetére
Értelek, vagy még sem Az alaplapi biosban is 3 alap választási lehetőség van, ott is power saving, normal mode, és performance.Igaz van advanced beállítási lehetőség, de nekem az magas, sok mindent lehet belőni rajta.Egyébként most meg tutdtam oldani, hogy power saving módba, csak a cpu-t húzzam fel 4 gh-re és így jó...egyelőre.
Szerk.
Nemrég írtam be pont
Na majd ,akkor visszaolvasok.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Úgy néz ki van egy kis problémám az alaplapommal. (Asus M5A99X Evo, kb. fél éves a procival együtt)
Működőképes, de idegesítő jelenségek vannak, lehet, h valami természetes azok közül amit majd felsorolok.
Fx8120 proci, Corsair Vengeance CMZ8GX3M1A1600C9 8gb ram, Asus gtx650ti 1 gb rammal.A gond az, hogy mikor power saving módból átteszem performance-ba akkor egy játék kormány vezérlése meghülyül.A kormány logitech G27, a játék F1 2012.Tehát amikor felteszem teljesítménybe, hogy a cpu ki tudja hajtani a vga-t, akkor a kormány össze-vissza működik.Értem ez alatt az erőhatásokat, mintha megfordultak volna, vagyis inverz lenne.
Másik probléma, biosban a kormány billentyűzetként műxik, gáz-fel nyil, fék -le, kormány jobbra balra stb. ez nem idegesít.
A harmadik probléma, hogy nem tud lemenni alvó módba, csak power gombal indul újra, de win7 hibás leállítást érzékel stb.
Volt régebben(meg van még) egy gigabyte 8600gt kártyám, ezzel a kártyával a performance opció tökéletesen működött, a g27-es kormány normálisan működött ezt az opciót használva is.De a 3. probléma akkor is meg volt, tehát a 8600gt-vel sem tudott lemenni alvó módba.
(meg teljesítmény módba van valami cicergés, vagy valami commodore szerű csipogó (ultra?)hang.Most cseréltem tápot, Chieftech 500w, az nem lehet probléma. Bios legújabb 1604-es.
3 vinyó van még, 1 TB wD, 400Gb samsung, +1 kingston 40 gigás ssd.
De az ssd, az mintha haldokolna, 14 hibás szektor, néha akadozó egér, már ez jelen volt a 6000+ x2-es korszakban is.Szerk.
Vagy esetleg akinek ilyen cpuja van mint nekem, leírhatná, hogy kb. 4ghz-e frekihez milyen fesz tartozik.Megpróbálnám manuálisan húzni.
-
kovi831
aktív tag
=HG=
De akkor annak mi értelme van?
2 maggal nem olyan gyors, ha alkalmazásokat futtat sem.Több alkalmazás, jobban leterheli a kevesebb gyorsabb magot mint a többit de lassúbbat szerintem.Legfeljebb játéknál a vga kihajtására, talán erre jó.De még a hűtésről nem tudunk semmit, hogy milyen kell hozzá.
Víz? vagy egy 20eFt körüli léhűtő már megteszi?[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Ki kell próbálni.De szerintem felesleges, legalábbis nekem.
Az alaplapomhoz tartozó AI Suite 2-vel tudom állítgatni a paramétereket/túlhajtást stb.
Miért akarod?Kevésnek érzed a procit?=HG=
Na ezekre már én is kíváncsi vagyok.
Nem mintha nem lenne elég a teljesítménye alapból.[ Szerkesztve ]
-
-
kovi831
aktív tag
Na azt még nem néztem, majd kiderítem.
Szerk.
Javítok: 0901-es. 2011/02/01
De hát ennek tudnia kellene ezt.Megnézem van-e frissítés.
Szerk.2
Van 1208-as verzió.
És ha az Uefi bios-nál megy el az áram? akkor fel lehet még támasztani az alaplapot?
Szóval ez is "behal" mint a normal bioszosok?[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Hát nem igazán sikerült belőni az órajelet.Túl sok az Uefi bios beállítási lehetősége, találomra meg nem akarok már kapcsolgatni mindent.Csak azért írom, mert direkt a szorzót levettem 5-re, tehát 5x200=1Ghz-en a proci.Elindul a gép és ki is írja, hogy 1000Mhz.De mikor windows betölt akkor is 1.4-ről 3.4-re majd 4Gz-re ugrál.Szóval nem értem én ezt.
Akinek hasonló alaplapja van az írhatna egy keveset. -
kovi831
aktív tag
válasz Borokafa #12297 üzenetére
Pedig már mind kettő ki van kapcsolva, a power saving is és c&q is.
Hát a régebbi gépeknél nem volt enni állítási lehetőség.Igaz most is terheletlen, majd terhelem valamivel, ha felmegy 4 ghz-re akkor jól van ez így.szerk.
Vagy csak az aida hülyült meg, nem tudom.
Bár cpu tesztelésnél, már 4000Mhz-et ír nem 3.4-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
kovi831
aktív tag
Na képek magukért beszélnek!A proci megakaszthatatlan, 2 1080p video ment egy időben és egy youtube videó + 1 videó konvertálás.Az anyag 25 gigás mpeg volt, kb így is 1 óra 5 perc alatt végzett.Hőmérséklet 62-65 között alakult.A 6000-es x2-sem 6-8 órát írt ki és mellette már nem maradt erő semmire.
Na azt egyébként nem tudom, hogy az kb. 60 Watt fogyasztás amit az asus progi kiír az valós-e.Viszont gyanúsan meleg levegőt tolt ki.Csak azt akarom mondani, hogy egy 60 wattos izzó nem fűt ennyire, bár lehet tévedek...lehet csinálok egy lámpával egy ventis tesztet.Annyi zavart, hogy az órajel 5 másodpercenként 4Gz-ről 3.4-re esett vissza.Nem tudom, hogy ez a tdp miatt volt-e vagy a cool-n-quiet miatt.Jól tudom, hogy ha a proci túllépi a megengedett wattot akkor visszaveszi a tdp-t, órajelet/fogyasztást?
Az meg, hogy egy i3/i5Ii7 proci 15 percel hamarabb konvertál, azért az árért az intel d@gja fel magának a cpu-ját!
Milka 78:
Én úgy gondoltam az EVO már elég lesz, remélem 7 év után sem pukkannak ki a kondik.
Most különben én sem tudok tuningolni az 500Wattos Chieftec megadta magát, ciripel benne valami, nagyobb terhelésnél leáll vagy nem bír elindulni.És most egy 400Wattosról(MS industrial) üzemel a bullom.Ez szörnyű veszek egy fullos konfigot oszt a táp meg beszarik.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz apollo12 #12272 üzenetére
Figyelj! Engem is az alaplapos topic-ban győztek meg róla, ha tutira akarsz menni azért kérdezd meg ott.Igen az ára nem rossz, megéri azt a +felárat a pro-hoz képeset.
Szerk.
Direkt én is olyat kerestem, amit lehet tuningolni később.Ha pár év múlva elfogyna az ereje, akkor tudja azt amit kell.
Az M4N78-as lapom azt nem tudta, így az x2-őn alig tudtam húzni.Ezért váltottam egy olyanra ami legalább 5-7 évig kiszolgál.Igaz az előző is kibírt 5évet, és meg is tartom mert átlagos felhasználásra(web+játék) az is tök elég.Na videó szerkesztésre/konvertálásra 0.5-1 napot kellett várni a videó hosszától függően.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
-
kovi831
aktív tag
válasz apollo12 #12266 üzenetére
Én M5A99x evo-t vettem, uefi-s(grafikus biosz) maximálisan meg vagyok elégedve.A bordák itt is melegek,de jó nagyok. Alaplapi hőfok 38-40 fok körül van.
Szerk.
Enyém direkt tuning lap, erre lett tervezve. 29-30k az ára.
Alaplapon nem érdemes spórolni, a sima M5A99X az már normál használatra született.
A pro-t azt meg nem tudom, de biztos jobb.Evo [link]
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Elnézást kegyetlenül OFF topic:
Németül még meg lehet tanulni, ha az angolok "nem tetszenek".
Nem olyan vészes nyelv.Én ezért is mondtam, hogy 1-2 év, mert angolul is meg németül is tudnom kell egy bizonyos szinten, alapfok azért kevés. No meg arról nem beszélve, hogy már megint a németek "uralkodnak".Egyik haverom téglákat vég szét, átszámítva 500 rugót kap havonta.És innen egy köpésre dolgozik, Ausztriában...stb. Igaz tolmácsként is jól tud...
-
kovi831
aktív tag
válasz Whysperer #12259 üzenetére
Hirtelen én is elcsodálkoztam, hogy Angliában "ilyen" meleg van De igen a páratartalom az stimmel.
Mióta dolgozol kint? Csak érdekelne, a külföldi munka engem is, még szerzek 1-2 év szakmai tapasztalatot, oszt go Germany.
Nem tudom, milyen lehet a Briteknél én nem tudnám megszokni a jobb kormányos forgalmat -
kovi831
aktív tag
válasz Bali27 #12255 üzenetére
A jövőre való tekintettel inkább 8120 mondanám, hogy vedd meg.Úgy is unlocked, nekem most 4ghz-en fut, tovább nem próbáltam húzni mert ez nekem bőven elég. 40eFt-ért már kapható.Nem mondom, hogy az 6100 rossz, még nem próbáltam, de szimulálni azért tudnám.
Én sem értem azokat akik hirtelen lecserélik, olyan erő van benne, hogy öröm nézni.
Pl.Volt úgy, hogy kikapcsoltam 6 magot és egy csomó háttérben futó alkalmazást indítottam.Így 2 maggal azért volt meglepődés, természetesen 3.1 GHz alapórajelen.Egy 1080p 15 gigás filmet futattam, na azért akadt is egy kicsit.Visszanyomtam a +6 magot, úgy vitte mint a rongyot
Ja azt nem értem miért vannak egyesek a hőmérsékleten kiakadva! Nekem 45-50 C fokon megy aida-val, persze ez kupakhő.Csak azért mondom, mert a 6000+ x2-esem is 125 watos volt és az is ennyire melegedett, az is 50 körül járt.
Sztem a maghő eleve hülyeség, most 45 fokos(kupak) akkor hogyan jöhet ki 25-28 fok maghő?Szerk.
Ja és nekem is alapfeszen meg 4Ghz-et.És tegnap 28 C fokos szobában volt 50 fok körül, teljesen halkra véve a ventit.Szóval nem rossz, persze Artcic Freezer 13-al.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz Portermacc #12158 üzenetére
Van valakinek tapasztalata az Arctic Cooling Freezer 13 Pro hűtőjével az fx8-as szérián?
Szia.
Igen van tapasztalat.Nekem egy FX 8120-at hűt, jelenleg 47 fokos, úgy hogy silentre lett beállítva az amd programjába a venti. Persze ez webezés közben, de játék alatt sem halottam, hogy hangosabb lenne. egy 6000 x2-őt váltottam le.Néztem is az átjárhatóságot, még véletlenül sem illeszkedik az am3+-os lapba az am2-es(A64x2) proci.Fizikailag nem megy bele, de ez most nem is lényeges.
Lenne hozzátok egy kérdésem:
Le lehet kapcsolni magokat, hogy ne menjen fölöslegesen?
Mert ez a gyárilag lekapcsolós dolog, ahogy olvastam a PH-s cikkeket nem igazán működik a "hülye" programok miatt.
Asus M5A99X evo-m van, ennél ha minden igaz párosával lehet lekapcsolni vagy feloldani magokat, gondolom egyenként nem lehet.
Egyelőre elég volna 2 mag is, letöltéshez meg filmnézéshez bőven elég.Meg ha sikerülne is, akkor csökkenne a fogyasztása? - tudom, hogy a gyári freki-t is alul lehet feszelni, de így hátha még jobban lecsökkenne...stb.
Szerk.
Még egy kérdés:
Honnan tudom letölteni a proci win7-hez való javítását?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest