Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
válasz atti_2010 #16394 üzenetére
Igen fogják, egyik haveromnak is cserélték. (A pcx-nél)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #16380 üzenetére
nálam a BF3 multi ezzel az "új" konfiggal óriásit javult.. azelőtt LOW beállításokkal is be-be szaggatott. most high beállításoknál nagyon is élvezhető. az ultrát nem próbáltam, de biztos gyönyörű. ha már benne van
(#16379) Asbee
remélem jövőre
mert 1v1 csere sajnos csak a 7850-re jöhetne szóba...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Pug
veterán
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #16337 üzenetére
akar a franc összeveszni.... én csak azt hittem, amit eddig tudok, nem jól tudom. de mint kiderült, jól tudom. csak van, amit nem tudtam eddig...
úú, na ha ezt megérted,....?! ..
lényegében.
tudtam a BE procikról, meg a K jelölésről. csak nem foglalkoztam vele, mire van ott[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #16333 üzenetére
látom félreértetted az írásomat.. na mindegy...
lényeg: nem erre gondoltam, amit írtál...( (#16333) )(#16334) =HG=
jaboccs! téényleg(#16337) atti_2010
64+ X2 BE óta tudom mi a szitu. bármilyen meglepő is ...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #16325 üzenetére
jaaaa..de baszom, ez egy FX topik....
annyira beettem amit mondtál, hogy nézegettem a procim dobozán, hol az a K bötű... -.-
nem is tudom, hogy hol találkoztunk elöszőr. talán a volt alaplapom topikjában?!... eskü nem emlékszem már....de basszus neked előszeled van itt a PH-n
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #16321 üzenetére
igen? K-val..... ezt hol olvastad?..... muti plíííííz
más
[link]
miféle szöveg az, hogy a világ első 8 magos procija...?! és az intel?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
direwolf
őstag
válasz atti_2010 #16231 üzenetére
Nem, én azt akartam mondani, hogy egy bivaly vga mellé egy 6100 kicsit nevetséges. A Crysis2 pont az a kivétel ami nagyon erősen vga-ra támaszkodik, és a cpu majdnem mindegy milyen mellette.
Egy 6870 vagy 7850-el minden teszt ilyen lenne mint ez a grafikon, mert a 6100 ezekkel van párban.
Ez van, ésszel kell HW-t vásárolni"I've seen things you people wouldn't believe"
-
RVR400
veterán
válasz atti_2010 #16233 üzenetére
Szerintem eljutottunk oda, hogy most már a nagy felbontás, meg a minél nagyobb videohardverre való "optimalizálás" miatt a VGA lesz a szűk keresztmetszet. Legújabb és legjobb példa a FarCry3, aminek a grafikája egyáltalán nem indokolja azt az iszonyatos nagy videokari igényt. Persze más kérdés, hogy kis felbontással, kevés részletességgel minden elmegy ma 2 magon, egy 8800GTS vagy 9800GT társaságában.
-
kovsol
titán
válasz atti_2010 #16231 üzenetére
Attól függ melyik játék. Ez egy nagyon összetett kérdés amit egy darab játék tesztel nem lehet kielemezni. Amelyik játék szarul van optimalizálva (értsd: kevés magot használ) ott kerül hátrányba az AMD. És ez nem azért van mert az FX egy szar, hanem szimplán mindjárt 2013, és az is nagy számnak számít ha egy játék 4 magot bír használni. (amúgy gondolom nem véletlenül linkelted azt a grafikont ahol nincs elhúzva az intel)
Nekem volt Fx6100@4Ghz, szerettem is azt a procit, de úgy voltam vele amikor egy bontatlan 3 év garis 3570K -t 45k ért be tudtam szerezni, ami 1,08V viszi a 4400MHz -t nálam, hogy inkább lecserélem.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz atti_2010 #15316 üzenetére
Mondjuk abból gondolom, hogy végigpróbálgattam a kártyákkal amik itt vannak.
3dmark06:
8800GTS g92 512mb - 16ezer
XFX GTX260 xxx - 17ezer
MSI GTX660 2Gb OC TF - 17 ezerNa szerintem elég hihetetlen, hogy ugyan annyit tud a gtx260...
szerk:
(#15319) miresz: A 3.6Ghz-et 24/7-re állítottam be, ez bővel elég a játékoknak. A core2duo-m kivett ennyit a vga-kból.Persze ez nem ócsárlás, én is meg vagyok elégedve az enyémmel. Játékra tökéletes Ultra settings mellett.
[ Szerkesztve ]
Gipsz Jakab
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #15296 üzenetére
én ragaszkodom hozzá pedig
-
- = Zk = -
félisten
válasz atti_2010 #15289 üzenetére
áh, elég ha megnézi a híradót. de nekem ilyen esetre még szokott segíteni 1-2 közüzemi számla. a színe még oké, de amilyen összegeket ráírnak ...
-
yoken562
csendes tag
válasz atti_2010 #13172 üzenetére
ahh köszi a választ akkor össze is áll-t a konfigom
Asus m5a97
AMD FX4170
8GB /1600 MHz (2x4GB KIT2) DDR3 Kingston HYPERX
ATI Radeon 7750/HD Sapphire ( de lehet 6770 marad)
650w táp ( egyenlőre nem döntöttem el milyen fajta/márka)
Raidmax ninja ház
500GB HDD Seagate, 7200RPM, 16MB Cache, SATA3 (6Gb/s),( most már csak lassacskán meg kell venni )
[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
válasz atti_2010 #13129 üzenetére
Megy a lapban, a kerdes, hogy mi kell ahoz hogy jol lehessen huzni a BDket, pl javasolt chipset.
A sabertooth az nem matxes, es bar van egy hazam hozza nem szivesen valtanek vissza a regi boszme hazakra.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #13121 üzenetére
Fain nagyon kellemeset csalódtam a hűtésben gondoltam,hogy jó lesz de azt nem hogy ennyire.A másik lapban (990fx ext3) ugyanazen az órajelen szökött fel a hőmérséklet le is tiltott folyamatosan a cpu szóval beigazolódni látszik,hogy kell a 8+2 fázis a normális tuninghoz a 8xxx szériánál...
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #13118 üzenetére
Úgy már barátibb 75 fokos kupapakkal már túl lennénk a magok 61 fokos határán
Más: 8120 4.0Ghz-re húzva brockennel 1.28volton 54 fok(kupak) körül van több óra BF3 után megfelelőnek mondható az hőmérséklet?''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
DeadMeat
nagyúr
válasz atti_2010 #12795 üzenetére
Semmit nem jelent az ingadozás a szoftverben.Amikor nekem a bios, aida,ect 12V-os ágra 11.1 voltot mutatott, beparáztam, hogy kevés a q66 alá a vx450.. aztán rádugtam egy multimétert és láss csodát 12V alá hajszálnyival sem ment.Sőt bőven fölötte...
Nem véletlen mondják mindíg, hogy a szoftveres mérés nem mérés.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Asbee
veterán
válasz atti_2010 #12790 üzenetére
Ugye csak viccelsz az ADIA64-el? Ezek utén inkább hanyagoljuk a témát... Műterhelés, oszcilloszkóp, itt kezdődik a mérés.
[link] 12V-os ágat nézheted is és csak 50%-os terhelés!!!
Internally, the PSU has a single-layer main PCB. Codegen only uses cheap capacitors and the main caps are common types with only average endurance at 105°C. Most components are undersized. Transient filtering is inadequate and there's no MOV (as an AC overvoltage protection). The SD6109 IC has some important safety functions including OVP and SCP but this is not enough since OCP is missing. +5V and +12V are connected to the same controlling and share one output choke which gone into saturation during our test. Overall, the component selection and build quality make this a low-end offering.
+12V is always higher than 12.31V (12.60V is the ATX limit) while the other rails are lower. The voltage regulation is bad--even for such an affordable product. While efficiency is only 73% at high load, the ripple results could have been worse. The power factor is very low on 230VAC since there is neither a PFC choke nor an active PFC circuit. Another disadvantage is the high fan RPMs at 50% load. The PSU is relatively silent from 5 to 10% load and still quiet at 20%. However, it does get too loud at higher loads--nothing unusual for a PSU like this, but you'll want to ensure your PC doesn't reach high loads if white noise bothers you (and that your PC won't die).
Ez pedig mindent elmond! Részemről tényleg téma lezárva. Ez egy 2012-es teszt. Akinek ez megfelel egészségére, használja csak ne reklámozza.
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz atti_2010 #12781 üzenetére
Nekem egy LC power 420-as táp szállt el amikor megvettem az FX8120-at meg a többi új alkatrészt és sajna a terhelésen, ami azért új konfignál az újdonság miatt van bőven, elhalálozott. nem kis frász volt rajtam, nem tudtam mást venni gyors próbára mint egy HKC 650-est.
Szerencsére nem lett semmi gond, minden működik, szóval működött a védelem, bár valszeg egy kondi elpukkanásán kívül történhetett volna más is a tápban. Mégegyszer ilyen idegeskedés elkerülése végett vettem egy FSP hexa 500-ast, vagyis becseréltettem, üzletvezetővel meg lehetett beszélni, amúgy is csak próbára volt nálam a HKC.
Ennek ellenére nem tudom állítani, hogy a "noname" tápok annyira rosszak lennének. Az, hogy a 420-as nem bírta részben az én hibám, mivel ekkora terhelésre van tervezve, ezt tudni kell. (igaz elfüstölnie sem szabadna) Pár ezer forint különbséggel vettem az FSP-t a HKC-hoz képes, ha minden igaz 2600 Ft volt.
Ennyit a jó érzet és a biztonság megér, viszont egy új, nem youtube-os kitudja mennyire igaz videó tesztre kíváncsi lennék az új HKC, LC power, és más népszerű "olcsóbb" tápokról, mivel nem a mai darabok miatt terjedtek el a rémhírek. Az a youtube-os videó sem egy mai 2 év garisról készült.
Én ezek után a tesztek után minősíteném le őket ha még mindig úgy van. Sajna ilyen teszt nincs, addig legenda és régi teszt az alapja, hogy a maiak is ugyanolyanok-e.
NEM REKLÁMOZOM ŐKET, CSAK EGY KORREKT VÉGELEGES VERDIKTTEL ELLÁTOTT FRISS TESZTRE LENNÉK KÍVÁNCSI, mint ahogy az a nagy korrekt gyártóknál van.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Asbee
veterán
válasz atti_2010 #12781 üzenetére
Codegen tipikus tulajdonsága az ingadozó feszültségek, sokan csodálkoznak miért halnak a vinyók codegen mellett. Egy zárlat, túlfesz, túláram-nál codegen viszi a fél géped míg egy rendes táp pusztán lekapcsol. Ezt ne akarjátok megmagyarázni, hogy a codegen nem olyan rossz, elég stb stb mert tények bizonyítják, hogy nem az.
Részemről a tápos téma itt befejezve, akit jobban érdekel a dolog az adott topikban folytathatjuk.[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz atti_2010 #12322 üzenetére
Van itt egy árlista, és itt így van írva:
- CPU AMD FX Series 4100 X4 BOX: 25.990,-
- CPU AMD FX Series 4170 X4 BOKSZ: 29.990,-
- CPU AMD FX-6100 X4 AM3+ BOX 29.990,-
- CPU AMD FX-8120 X6 AM3 BOX: 37.500,-
- CPU AMD FX-8150 X8 BOX: 45.500,-Ezért nem értem most a dolgokat...
-
Cseneles
őstag
válasz atti_2010 #12309 üzenetére
Hat aki 5ghz-n használja az FX procijat nehezen fog elvárásainak megfelelő hűtőt találni! Nekem 1,2v ön 4ghz mellett maximum 47-50 fok volt 5-6 óra függés után is 800rpm ventik mellett hangtalanul H60 al! Szerintem tökéletes hangtalan, nem 800g ipari hulladék jol bearazva 20000ft ért. H50 mar kapható oem kb6-8k ért, inkább mint egy batár fém darab!
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Plebi
senior tag
válasz atti_2010 #12301 üzenetére
A halál spórol a tápon, akkoriban ezt érte meg, bizonyított is 5 évig, elfáradt, más akkori 400-as is már elfüstölt volna ennyi idő nonstop használat után.
Egy Athlon II x4-el, előtte Athlon 64-el ment, nem volt vele gond, a megnövekedett teljesítményt nem bírta el, megfelelő szorzóval számolva, ami így olyan 350w-ot adna ennyit bírt, megvédte a hardvereket ahogy kellett. Kész ennyi. Most egy cooler master GX-lite 500-ra várok. Addig is, nem Lc-power 650-es van a gép alatt.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
stormy8906
tag
válasz atti_2010 #12278 üzenetére
Ma beszéltünk a piledrive-al kapcsolatban, úgy tervezem,hogy Fx8120 maradna egy darabig és ha érdemes a későbbiekben áttérni az új procikra akkor azok közül lesz valamelyik. Főleg játékra használnám a gépet,szerintem annyi pluszt nem ér meg az intel,mert nem tudnám kihasználni...szóval nem 1-2 év lesz ebből,a mostani athlon 4400+ is megvan már agy 5-6 éve
-
Malibutomi
nagyúr
válasz atti_2010 #12238 üzenetére
Nalam legalabbis a logika alapjan ez kellene a kupakho legyen. Ez teheles alatt van, fut az AOD stabilitas tesztje. Direkt elinditottam, hogy lassam egyutt valtoznak-e a hofokok. Ez az a hofok, ami igy stabilitas tesztek alatt 57-58fok, jatekok alatt 50 korul.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz atti_2010 #12225 üzenetére
Ezt egy lézeres hőmérővel lehetne kideríteni. Én óvatos duhaj vagyok, a magasabbat szoktam nézni.
Viszont ha az AIDA jól mutat, akkor a HWMonitor sem ír hülyeséget. Ha tényleg a Tmpin1 a kupakhő ahogy Mardel írja, az megegyezik az AIDA CPU hővel.
Ezek szerint az AOD, és a giga gyári ET6 szoftvere ír hülyeséget?!?!?![ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #12186 üzenetére
Értem csak kiváncsi voltam amúgy azt néztem,hogy a 8xxx-es széria mellé szinte bármit be lehet tenni kihajtja a lelkét is a vga-nak de kb a 6xxx szériánál is hasonló a helyzet...
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #12184 üzenetére
Egy kicsit hihetetlen számomra ez az eredmény még 7850-el esetleg de ultrán 1080p-ben 160 FPS 64es pályán elég meredek...nekem a fx8120 + Gainward 560gtx pahtom 2 kombóval van 1680x1050-ben 80-130 fps között full lowon és bfben a HBAO+AA az elég csúnyán lehúzza az fps értékeket...
-
dergander
addikt
válasz atti_2010 #12131 üzenetére
Am Asbee az egyetlen inteles aki ittvan,már megszokhattad h az intel a best
Nemakarok váltani intelre mert az egy egész platform csere,és vhogy a 4 magnak lassan vége,de nemisez,a tunning kérdésem van ne az legyen már a válasz váltsak intelre bakker adj pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz atti_2010 #12131 üzenetére
Nem akarok többet ebben a témában vitázni, de miután az én procimat hozta szóba így leírtam a tapasztalataimat és a tényeket a tuningról és a hűtésről. De mint írtam csak akkor van ilyen tuningnak értelme ha tényleg igényli. 95%-ban játékra jó az FX minden vga-hoz egy 4Ghz-en amit nagyon szépen visz alacsony fesszel.
Ha téged ennyire bánt ha szóba jön az intel inkább duzzogj magadban kicsit de fölösleges ilyet hozzászólnod mert csak a feszkó van belőle. Szerintem semmi olyat nem írtam ami ebbe a topikba ami nem fért volna el. Elismerem régen én is volt, hogy indulatból írtam de nem kell mindig ezt hangoztatni, hogy én szidom az fx-et meg toborzok meg ilyenek. Ezzel be is fejeztem az offolást.
(#12134) dergander: Akkor meg viseld el hogy kell a komoly hűtés vagy kérdezd meg normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz atti_2010 #12056 üzenetére
Azon azért gondolkozz el hogy az FPS-t mint battlefield 3 64slotos szerverét te hoztad szóba ,de felesleges vitázni.
1 kérdés jövöhónapba rátérek egy vizhűtőre ,nos van a H100 a h70 és h60 melyik éri meg jobban olyan 4.4Ghzen szeretném járatni és 2 Swift2fel toldnám meg.Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
-
Whysperer
addikt
válasz atti_2010 #12032 üzenetére
ertem. koszo. de azt akartam xsak figyelni hogy mekkora voltot kqp a cpu bizonyos terheleseknel mert a gw monitor oasze vissza mutat baromsagokat.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Milka 78
nagyúr
válasz atti_2010 #11400 üzenetére
Pedig nincs azzal a lappal semmi gáz,csak éppen nem egy tuning lap.Az én Asus lapom is ilyen 11 ropis kategória(M5A78M-L-lx) és gond nélkül húztam benne a 6-os FX-et,pedig 95w-s határom is van.Persze csodát nem kell várni tőle,de egy sima alap(vagy enyhe )feszes használatra jó.Az már más kérdés,hogy 16 ropiért van 870 Extreme 3 R 2.0 ami már más kategóriát képvisel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest