Hirdetés
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #33590 üzenetére
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Darksool
kezdő
válasz bringasisti #33587 üzenetére
A kérdésre tudsz válaszolni vagy nem?
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #33593 üzenetére
-
bringasisti
őstag
válasz Eugene Roe #33589 üzenetére
Az miért steril? Nem éri meg azt az 5 forintot hogy vegyen a kétfajta katyvaszból egy szimpatikusat és biztosra menjen?
BENEFON DELTA--------N8
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #33590 üzenetére
Tehetnél be egy képet,én a 17,ker ben lakom,pont szemben.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Aki teheti Budaörs Auchan halas volt. Kirakatban egy akvárium. Meg kell nézni, és mindent másképp fog látni mindenki
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #33588 üzenetére
A zselés, zárt csészében árult növényekre gondol. A mi szempontunkból az ~sterilnek számít.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33580 üzenetére
Steril növényt nem lehet kapni. Aki természeti az 1/4 és 1/5 áron adja el mint ahogy Te veszed. Hírből nem ismeri azokat a csoda talajokat amiket használsz. Kimegy a patak partra és szed 5 vödör iszapot, meg egy kis parazitát és egy kis bacilust. Ezt adják a boltban mikor vásárolsz.
BENEFON DELTA--------N8
-
oszy
veterán
Rákerestem (igaz ez Debrecen, de webshop van). Itt árulnak.
-
pjen
félisten
Steril növényeket sehol.Viszont ha tiszta a talaj,megfelelő a fény,van szűrés,nincs túltelepítve,túletetve a medence előbb utóbb megtalálja a saját természetes egyensúlyát.
-
oszy
veterán
Aki keres, az talál! Budapesten van egy rakás üzlet. Csak lesz valahol.
-
Darksool
kezdő
válasz bringasisti #33577 üzenetére
Hogyan kell a belsőszűrőre rákötni az UV-t? Vegyen még hozzá egy külső szűrőt is vagy egy pumpát? Mennyi legyen a víz hőmérséklete? Csak kérdéseim vannak feléd mester
-
Yushchenko
őstag
-
oszy
veterán
válasz Yushchenko #33578 üzenetére
Erre gondoltam, de nem pontosan fogalmaztam.
-
oszy
veterán
válasz Yushchenko #33565 üzenetére
NEM értelek! Először még kidobtál volna mindent, most, hogy javaslatokat kaptál az üveg megmentésére ilyeneket írsz: "de ennyi mindenhez nincs kedvem, elég lesz a fával szenvedni."
-
Darksool
kezdő
válasz bringasisti #33574 üzenetére
Ez elég viccesen hangzik tőled... Nem én javasoltam UV szűrőt, belső szűrő mellé ...(33497)
-
Darksool
kezdő
válasz twi452 #33564 üzenetére
+1
#Yushchenko A fehér szemcsék azok valószínűleg infuzóriumok voltak, új aksinál előfordul, amíg a szűrés nem állt be.
Barna alga megint csak típikusan az új aksik algája. Elmúlik, ha beállt a víz.
A fehér féreg planária lehetett, de kép sokat segítene. Sok vízet nem zavar, Mollyk megeszik A csigás kérdésre... azok postakürt csigák, kézzel kiveszed és ennyi. Ha sok van, akkor helena. Ha 26-28 fokos a vízed, vhol írtad, akkor ne is indítsd újra amíg ezt nem tudod levinni tartosan 22-re. Sütés-főzés, hipózás után is, algásodni fog, ha a szűrés, tápozás, fény nincs rendben. -
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33567 üzenetére
NEEEE légy már ennyire esetlen! Berakod a sütőbe max a gáz vagy villany megvacsorázol és kiveszed a steril talajt és a fát. Egy percet foglalkoztál vele!
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33570 üzenetére
Én megfőzném egy fazékban
De még nem próbáltam, teszteld egy marékkal, és ha nem esik szét (szerintem nem fog) akkor mehet a többi is.
[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33569 üzenetére
EHEIM Substrat Pro van benne, az nem tudom minek számít. Szivacs klóros viz ugyancsak?
-
Eugene Roe
őstag
Én retróban nyomom, szerintem 160fol + légkeveréssel próbáld.
Ha ~kavicsos a szűrőanyag, akkor sima víz + sütő az is szerintem.
-
Yushchenko
őstag
Illetve még egy: szűrő anyagokat mivel tudom átmosni?
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33566 üzenetére
Meg tudnátok pontosan mondani, hány fokra állítsan és kb mennyit süssem. Ne nézzetek hülyének, de ez nekem most komolyan egy kicsit meleg. (alsó-felső sütés, légkeverés? )
-
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33565 üzenetére
Az nem elég, mert a pórusaiban is van alga,a repedésekben kukac.
-
twi452
senior tag
A talajjal annyi gond lesz csak ha jól láttam rakott alá táptalajt. Na azt ki kell mosni belőle különben algabomba lesz az akváriumból újra.
Valószínűleg amikor elkezdted átrendezni utólag a dolgokat akkor felkavartál belőle és ettől simán bedurranhat a víz. Nem véletlenül javasolják a 4 centi vastag fedést a táptalajtra.Nagyobb karbantartásnál főleg ha ilyesmi előfordul szerintem a ga-sok is nyomnak egy majdnem 100 százalékos vízcserét, sőt láttam már olyat, hogy egyik oldalon friss víz be, másik oldalon meg kifelé folyamatosan.
Ha amazonia-t használsz az még pluszban ereget tápanyagot a vízbe, az első időszakban elég rendesen erre is kell figyelni.
Ez arra lett kifejlesztve, hogy gyorsan "készre" lehessen csinálni egy akvakertet. Ezért is pakolják tele ezeket az akváriumokat kezdéskor már fullra növényekkel.Hagyományos akváriumnál is lehet nyilván használni de több odafigyelést/általában vízcserét/ igényel az első időszakban amíg ontja magából az anyagot a vízbe.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33562 üzenetére
Nem kell semmit kidobni. Én a sütő híve vagyok, talaj fa mehet bele és mikor a gőz jön ki rendesen akkor tudod hogy wellness van bent a bacik és a girnyok számára. A növényt azt ahogy mondtam vagy a peroxid de annak nem tudom az arányát bár sok helyen írják . Más minden tömény hipó, öblítés, de utána nagy adag nátrium tioszulfát majd így járatni a medencét, teljes vízcsere és utána csak az előírt clortakanító mennyiség és mehet minden vissza.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33558 üzenetére
Koszi ez jó. A mostani növényekkel is működne? Nem dobnam mindet ki.
illetve milyen arányú legyen a hidrogén peroxit?[ Szerkesztve ]
-
Darksool
kezdő
válasz bringasisti #33560 üzenetére
... ezzel nem mondtál újat, közismert tény, hogy minden halas leköhögi a halakat, amikor senki nem figyel
-
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33557 üzenetére
Az volt a gond hogy azt csináltad amit a könyv ír és amit a bolt mond! Gondolj bele. Vettél egy növényt vagy csigát és kaptál mellé egy marék fehér kukacot. Ha valakinek sok vize van a összes víz rendbe tétele 50 ezernél kezdődik. Miért történt meg? Én olyan halat tenyésztettem ami 10 évig él. Megveszi valaki a boltban és ha van esze akkor 10 évig nem megy a bolt közelébe mert humán kajával etet. Ezért a boltos érdeke hogy BETEG legyen a növény és a hal! Mert akkor veszel gyógyszert, baci indítót és új halat.
BENEFON DELTA--------N8
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #33558 üzenetére
Nekem neomagnol tablettát javasoltak. Bár az drága.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33557 üzenetére
Kisütöd sütőben vagy kifőzöd, a főzés a tapasztalataim szerint jobb, de nem szabad ott hagyni 30-45 percre, mert szétfő.
Légmentesen zárt növényeket veszel csészékben, vagy belemártod hidrogén peroxidos vízbe 30 másodpercre.
-
Yushchenko
őstag
válasz bringasisti #33551 üzenetére
Nekem ok, alapvetően teljesen igazad van, csak kb. 40eFt-nyi cucc megy a kukába, és jó lenne, ha tudnám, legközelebb hogyan kerüljem el ezt a helyzetet. Elvileg mindent úgy csináltam, ahogy a könyvben írták, meg a boltban mondták. Az mondjuk már nekem is nyilvánvaló, hogy ehhez a szűrőhöz, ezek az apró levelű növények nem lesznek sosem jók.
Szóval szűrőanyagokat kimosom, minden mást hipózok, de a fával mit csináljak, hogy semmi ne maradjon rajta. Azt csak nem lehet hipózni.
Illetve, ha legközelebb veszek növényt, hogyan tudom megelőzni, hogy ne jöjjön csiga meg planária?
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #33555 üzenetére
Így gondolom én is. Ajánlottad a lámpát már! Én most kb. "szenvedek", de a kolléga, aki fentebb írt, ő sajna még jobban.
Még azt sem döntöttem el, hogy mi legyen a cserével. Tervben van, hogy átköltöztetem a csigasügéreket a 128-asba, az 50-eset meg meghagyom "növényesnek". De... nehéz a döntés.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33542 üzenetére
#479 felvetődött korábban hogy rosszindulatú vagyok! NEM! Csak segíteni akartam. Öntöd bele a drága szart, aztán csiga bele, aztán csiga irtó bele, alga pusztító bele. Azt tudni kell hogy ahol megjelenik bármilyen élőlény ott nem lehet tudni hogy amit nem látsz hány féle van. Csináld úgy ahogy az említett Hsz- ben írtam, ugyanolyan szép növényeid lesznek mint másoknak csak 2 hónap kell hozzá és nem egy hét, és ezt a rémálmot hogy öntöd a pénzt és ez az eredmény magad mögött hagyhatod.
BENEFON DELTA--------N8
-
őstag
válasz Eugene Roe #33548 üzenetére
Cáfolom. Nem tudom a pontos korát, de 10+ éves. Nekem még egyik halamat sem piszkálta se fiatalon se öregen ( öreg ez egyáltalán?), különben már rég kivágtam volna.
12-13 centi lehet (15 centi biztos nincs). -
őstag
-
_stick_
őstag
-
Darksool
kezdő
válasz Eugene Roe #33543 üzenetére
Black Molly.
-
Eugene Roe
őstag
Nem teszünk bele csigát, ez a trükk.
Planáriára van gyógyszer, amit most nem könnyű beszerezni, illetve eredményesen lehet csapdázni is.
Meg van ez a fekete, elevenszülő, mindenevő hal, az megeszik minden ilyesmit, nem jut eszembe a neve.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Yushchenko #33540 üzenetére
Sima mosott sódert átegyél bele,növény se kell sok,majd elszaporodnak.szerintem
-
_stick_
őstag
válasz Yushchenko #33536 üzenetére
Növények sötét kúráját ne felejtsd, főleg ha fenti módon újraindítod.
-
pjen
félisten
válasz Yushchenko #33536 üzenetére
Öntsd ki az egészet,mosd ki hypós vizzel.Tegyél bele mosott sódert,tiszta vizet és növényeket.Semmi mást.Aztán 2 hét múlva halakat.+szűrőt azt rögtön mikor a vizet.Ne etess túl sokat.Jó lesz az.
-
Yushchenko
őstag
Segítsetek kérlek, mert már nagyon közel vagyok, hogy ezt az egész akvárium témát beszüntessem.. Most már ugye mindent benőtt nagyjából a fonal alga, barna alga. Ma nem volt időm vízet cserélni sem. De már azt látom, hogy az egész víz tele van kicsi fehér részecskékkel, amik keringenek, de a szűrő nem szűri ki. Illetve láttam valami hosszabb, kb 3-4mm-es vékony fehér férget is úszni.
Mit csináljak szerintetek? Ebbe így hal nem mehet bele, de ha így haladok, nagyon más se fog. -
pjen
félisten
válasz Eugene Roe #33531 üzenetére
Fene tudja,én a földhöz csapom,rögtön elpusztul.A fagyóban kitudja meddig fázik még szegény.
-
ooloo
őstag
válasz Eugene Roe #33526 üzenetére
Humánus megoldás még egy pohárba fele jégkocka fele víz és bele a beteg , menthetetlen halat . Ne szenvedjen sokat az az élőlény .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz Yushchenko #33528 üzenetére
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
_stick_
őstag
válasz Eugene Roe #33526 üzenetére
Fagyasztó?
-
Eugene Roe
őstag
-
_stick_
őstag
válasz _stick_ #33488 üzenetére
Pár napja karanténban van a betta egy kisebb akváriumban. Tegnap vettem észre, hogy uszonydarabok vannak az akvárium alján és fel van fújódva a hal. Elég rossz bőrben van.
Uszonyrothadás? Mit tudok vele csinálni?A nagy akváriumban eddig minden oké, szombaton csináltam egy 2/3-os vízcserét, szűrőtakarítást és alapos porszívózást.
-
bringasisti
őstag
válasz Yushchenko #33520 üzenetére
Vissza kell venni a sok pacsmagot! Mikor még nem voltak motoros szűrők csak Bora meg Ciklon légpumpa akkor nem voltak ilyen növények!!!
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33522 üzenetére
Valami nagy sügér igen, de kakadu sügérrel bezárólag nem.
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33521 üzenetére
Halak nem kóstolnák meg?
-
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33520 üzenetére
Amanó garnélára koncentrálj
-
_stick_
őstag
válasz Yushchenko #33517 üzenetére
54l-es az akváriumom easy life carbot adagolok a green aqua ajánlás szerint.
Nem baj, de sztem 1-2 hétnél tovább nem szabad használni, úgy vettem észre, hogy az is kedvez az algásodásnak. A neptun-féle pl. nem is részletezi, hogy meddig kell adagolni, csak, hogy vízcsere után... Ez a leírás szerint járok már el. -
_stick_
őstag
válasz Yushchenko #33515 üzenetére
Nekem megoldás volt új akváriumos alga-bumnál, hogy tartottam egy 5 napos sötét kúrát. Ez után 1-2 hónapra megint visszajött, akkor újra sötét kúra és azóta rendbe van a rendszer. Kicsit kevesebb tápot kapnak a halak és a második indítást követően 1 hétre leálltam a baktérium indítóval (ezt folyamatosan adagoltam hibásan). Növény tápból is visszavettem és naponta adagolok 2ml carbo-t.
Bő fél évre a beindítás után néhol van ecsetalga, ezeket vízcsere alkalmával kézzel leszedem. Szerintem a nyári meleg és a többlet fény okozhatja. -
pjen
félisten
válasz Yushchenko #33513 üzenetére
Nem akatok bele vau,de ha leárnyékolod és van kaja,valami árnyékot kedvelő algád lesz valószínűleg.
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33512 üzenetére
Ebből nem lehet gond? Illetve, ha nem tudom igazából az okokat megszüntetni, akkor gondolom újra visszajön.
Amit tettem, hogy raktam még világítást bele, így már 30lm/l megvan, illetve le akarom árnyékolni azt az oldalát, ahonnan napfényt kap, mert úgy látom, ott van több fonal alga. -
Eugene Roe
őstag
válasz Yushchenko #33511 üzenetére
Nem a teljes elhagyását, csak csökkentését. Vegyél gyógyszertárban 100ml hidrogénperoxidot.
50% vízcsere -> literenként 1ml hirdogénperoxid a vízbe -> 6-8 óra múlva 50% vízcsere -> 1 nap szünet -> 50 vízcserét megpróbálnék. A nitrogénes tápot ne adagold egy ideig, csak a barnát. Én ezt tenném próbaképpen, de biztos van jobb módszer is.
-
Yushchenko
őstag
válasz Yushchenko #33502 üzenetére
Ezek a mai állapotok:
Barna alga, fonal alga...Barna algára mondják, hogy az ammónia szint miatt is lehet. Sajnos erre nincs tesztem, de mivel 1,5 hete indultam, lehet a talajból még nem jött ki annyira.
Jól értettem, hogy a tápok elhagyását javasoljátok? Jelenleg jobb ötletem nincsen igazán nekem sem. -
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #33509 üzenetére
Az infra azért más, nekem a madzagos van, az pontosabb mint a régi.
-
bringasisti
őstag
válasz Eugene Roe #33508 üzenetére
A két digitális lázmérő között 0.5 különbség is van. Fél napig teszteltem. Most jövök az SZTK- ból. Ajtóban infra mérés. Kérdezem mennyi. Válasz: 34.7 ne kérdezzen semmit! Mondta a hölgy .
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #33507 üzenetére
Ez azért erős túlzás, én elégedett vagyok az én digitálisommal.
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #33504 üzenetére
Nekem 18-19 fokos a víz a digitális mérő szerint. Vasárnap fogom megmérni egy hagyományos hőmérővel. Így is algás sajnos. De most már elhagytam szinte az összes tápot, csak a liqui carbo maradt meg.
-
Eugene Roe
őstag
High techbe csak nálam sokkal okosabb, ügyesebb, több vizet cserélő és kevesebb halat tartó akvaristának.
26-28 fok az ilyen sajna, nekem sikerült ventivel 26-ról 24-re csökkenteni, de alga szempontjából 21-23 az ideális.
-
Danecay
addikt
válasz Eugene Roe #33495 üzenetére
Én az Easy Life Profitot hagytam el szinte teljesen a szakáll vagy ecsetalga miatt, csak a szintén Easy Life liqui carbot adagoltam tovább ami az óta csak a liqui carbo márkájában változott. Most Happy-Life van mert azt találztam a legnagyobb kiszerelesben és ez is csak 250ml. Sajnos nincs a közelben nagyobb halas üzlet. Egyébként a táp elhagyásával javult valamit a helyzet de nem szűnt meg teljesen.
-
Yushchenko
őstag
válasz Eugene Roe #33500 üzenetére
Most meleg van, szobahőmérséklet... 26-28 fok.
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #33500 üzenetére
Pedig pont a high-tech akvákba javasolják a GA tápokat, a low-ba nem. Nekem 40x40x80-as akvám van csak. CO2 meg ilyen dolgokat nem is tervezek.
Most az van még észben, hogy ebbe az akvába áttelepítem a csigasügéreket. De még nincs eldöntve 100%-ra a dolog.Tudtok javasolni jó aljzatot a sügéreknek? Most fehér kvarchomok van nekik benne, de azt hallottam, hogy nem a legjobb akvárium aljzatnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest