Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy mennyire kuka egy mini tengeri szettet venni. Asszonynak akarnám karira de nincs tapasztalatom ilyen témában.
Sztetek érdemes foglalkozni vele?
Mondjuk 2 bohóc halat gondoltam meg korallokat.
Nézegettem videókat hogy nem egyből megy a dolog hanem folyamatosan kell felépíteni a rendszert.
-
hyundaikia
csendes tag
A Dennerle nutribasis táptalaj+ scaper soil kombo a jobb megoldás,vagy a tropica aquarium soil táptalaj nélkül? Mert kb ugxanaz az ár...
Pont akartam is kérdezni,hogy a szigetezés mennyire működik..de akkor működik. Mert valószínűleg nem lesz minden cm2-en növény..még nem rajzolódott ki teljesen a koncepció,de remélem menet közben is jön majd az ihlet.. :)
-
Alg
veterán
válasz
hyundaikia
üzenetére
számolj: 6x3=18, egy centi vastagsághoz kell 1.8l talaj.
Táptalajból pont elég lesz a 2,5 liter, fedőtalajból attól függ mennyire akarod halmozni, van aki közel az akva felét-harmadát talajjal tölti meg. 5l szerintem kevés (nincs 3 centi fedés), én vennék egy nagy zsákot(9l) és max. marad belőle.
De inkább ne Manadot, az egy rémálom talaj, nagyon könnyű, szétfolyik, nem lehet ültetni bele... inkább valami agyagosat, pl. Tropica soil - táptalaj nélkül is mehet, árban kb. ugyanott vagy mint a táptalaj+manado párossal.
Homokot is inkább raknék mint Manadot, tapasztalat.
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Azt jól gondolom,h 60x30 alapterületű 64 literes akvába kevés a 2.5 liter táptalaj,ha dombokat is szeretnék képezni? Jbl táptalajból 5 liter, meg ugyanennyi amado általános talaj. De lesz 5 kilónyi seiryu is benne, ami tovább csökkenti a talajjal borított alapterületet .. ebben az esetben kb jól lőttem be a paramétereket? Vagy kevés/sok valami? -
-
oszy
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Na ezt kipróbálom. Olyan tartója van, mint a jégkockatartónak.
-
oszy
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Fagyasztottat adtam nekik, mert a bohóccsukák szeretik. Lehet több ment a kelleténél...

Mulmozás, vízcsere és szűrőtisztítás megtörtént.
-
oszy
veterán
Az 50 literes akváriumnál a víz tetején fehér réteg jelent meg. Skimmert beüzemelem és lehúzza, de jó lenne megtalálni az okát. Kb. 2 hétig kevesebb hal volt benne.
12 rizsponty és 2 espei razbórát cseréltem 8 kubotaira és 3 törpe szívóharcára. A többiek maradtak.
-
Silentfrog
Topikgazda
Én reknék rá valamit ne ugráljanak ki a halak. Ha olyan helyen laksz ahol száraz a levegő, és jó hogy párolog a víz akkor csinálhatsz egy fa keretet az akvárium szélére és hálót is kifeszíthetsz rá. Nekem nyáron így van megoldava télen üveg van felette. ( vékony faléc keretre raktam dryvitt hálót tűzőgéppel. )
-
pjen
félisten
3v.vettem 10 centivel az akva fölött lévő ledes világítást.Eddig volt teteje, most nincs 1 szifó már kiugrott.Szerintetek vegyek rá egy üveg lapot esetleg plexit vagy tegyek kevesebb vizet?
-
pjen
félisten
Üdv.Érdeklődőm,Hol kapnék ma Diversa 80x35 ovális akva tetőt, komplett világítással?
-
bringasisti
őstag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Tegyél oda egy kereszt merevítést biztos ami biztos.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Eheim pickup szűrőmet fogja lecserélni a ma vásárolt biopower 160.
Az esőztetőnek mi a gyakorlati értelme? A levegő vízbejuttatásának a diffúzoros megoldását jobbnak látom.
-
Diszkosszal nem akarok foglalkozni, jó nekem a "hagyományos" hal is. Nagyon kényes egy fajta. Barátom az aksim ikertestvérében tart diszkoszokat, RO vízzel, Eheim 2260 Classic 1500XL, Seachem Matrix töltettel + Eheim 2252 Powerline XL.
Elég nekem, ha nála megnézem őket.
Én szűrésileg és vízzel más világ vagyok. Nála az akvárium közvetlenül be van kötve a fürdőbe, alatta egy 300l-es aksi a visszasózott RO víznek, onnan szivattyú nyomja fel a vizet, a "használt" víz közvetlenül folyik le a csatornába.A világítás (sima irodai armatúra 2x58W), az aksi mérete egyezik, a bútorzat egy kicsit eltér, de a váz szintén ugyanaz. Örültem, hogy neki sok volt a kettő
így az egyiket átvettem, hátterezve lett, kapott mögötte egy szivacsszűrőt (kb 24l), ő a sajátját pedig úgymond minél gondozásmentesebbre és egyszerűen kezelhetőbbre építette át, a házat hozzá igazítva. -
oszy
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nekem is tetszett úgy.

-
hyundaikia
csendes tag
Szerintetek ha belülre ragasztok egy felülettel megegyező meretű üveget,az elegendő,hogy levegye a nyomást a külső üvegről, vagy tovább repedne..? Vagy eleg lenne a sérült hosszú oldalon teljes hosszban egy par centi szélességü üveg, vagy valami más merevítés?
Nem túl nagy sérülés és emiatt nem dobnám az akváriumot,ha nem muszáj,mert elég szép kivitelezésés mert majd 20 ezer ft volt a GA-ban.. persze ha esélytelen megmenteni,akkor..
-
Újabb helyzetjelentés a 800 literesről.
Nagyon elburjánzott az anubias és kalász állomány, nem volt egyáltalán esztétikus. A kalászok java sajnos kuka, mivel a 1,5-m-es darabok senkinek sem kellenek, max. tavasszal, tavakba. Anubiasból 10 db ment halasboltba, árukat visszaforgattam 2db Atman AT-305 szivattyúba, a hátfalban lévő AT-2219F és eheim 2252 powerline xl már nagyon hangosak lettek, felújítás nem éri meg, megmaradnak pótnak.
Idén megtörtént az első 200l-es frissítés (2017.11.27.-e óta), eddig a párolgás volt csak utántöltve. Ráfért, szat gyanta és a hátfali szűrő éppenhogy alsó határon tartotta a nitrát szintet, most az is ok, évente 1-2 alkalommal azért ennyit le kell cserélnem, hogy jó vizem legyen, de most már könnyebb lesz a helyzet, vettem 200l-es esővíz tartályt, fúróval hajtott szivattyút.
Kavics töltést kapott a jobb oldal, mert nagyon kevés került oda a kezdetekben, most már szépen rögzülnek benne a növények, van tartása.
A tetőt kell még helyre tenni, a szűrés csöveitől nem fér el baloldalt az üveglap, túl nagy a párolgás, új zárt kazán óta nincs akkora légcsere a házban és sok a felesleges pára, plusz egy felső bútorlap kerettel esztétikusabbá teszem és ledesítenem kell.
-
hyundaikia
csendes tag
Az akvárium viszont megsemmisült.. gondoltam,a fali szekrény alatt elfer,amíg összerakom a szettet. Az asszony körömlakkja máshogy gondolta és potty...
Pont a hosszú oldal élére.. -
hyundaikia
csendes tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Áh köszi.. kicsit összezavart ez a dimmelés dolog. Azt hittem,a tapegységnek is tudnia kell.. de nem kell tudnia,így meg már nem is olyan nehéz találni.. :D
-
Eugene Roe
őstag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Egy bármilyen 12 vagy 24v-os tápegység kell neked dc kimenettel, illetve egy chihiros bluetooth szabályozó és egy legolcsóbb aliexpress lámpa a tartóhoz.
-
hyundaikia
csendes tag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Vagy ez pl jó lenne nekem?
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/18061#leiras
Vagy inkább műanyaghazas/vízálló kellene..?
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi ismét a segítséget!
Még annyi gondom van a lámpával kapcsolatban,hogy sehogy sem találok a DIY-hez tápegységet.. ugye dimmerelhető kellene és 50-60 w-os. Megrendeltem az altalad is ajánlott v-tec cri95 szalagot, 2 métert hideg fehérből (ha túl sok lesz,majd veszek termeszetesből hozzá) meg 2 méter alu profilt, azokat majd szépen feldarabolom 3x60 cm-re,bele a szalagokat, forrasztásmentes sarokelemekkel összekötve a vegeken. Szóval elvileg mindem frankó,csak a tápegység hiányzik.. meg majd valami lábnak való,ami ráül az akva szélére.. Ezekben tudnál konkrét tippet adni?
-
oszy
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Akkor majd lehet tőled "kérek"! Küldesz nekem?

-
oszy
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszi a tippet. Valahol keresek akkor csigákat.
Ezek a csigák ennyire szaporodnak? 
-
Alg
veterán
válasz
hyundaikia
üzenetére
1W/l ajánlás fénycsőre van. LED-re kb 60-70lm/l-t szoktak mondani, kicsit túltervezve hogy ne 100%-on menjen, pl. 100lm/l és dimmelve 70%-ra. De semmi nincs kőbe vésve, ki kell kísérletezni hogy mi működik. Nekem 60 literen 2m 95CRI V-tac szalag világít kb. 65-70%-ra dimmelve, de ez kocka, magasabb vízoszlopot kell átvilágítani.
Amúgy van erősebb, Pl. chihiros A601plus 65W, de építeni sem túl bonyolult.
Az a sobo fogalmam sincs milyen ledekkel van szerelve, akár jó is lehet de ezeknél sose lehet tudni...
Én vagy építenék (olvass vissza volt róla szó nemrég) vagy vennék (minimum) egy Chihiros A601-et (vagy a plus, vagy a sima verziót) és kicserélném a szalagokat benne 95CRI V-TAC szalagokra.
Chihirosból EU boltot linkeltem, aliról kb. ennek fele áron jön, de vámhatár felett van.
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok! Bocsánat,ha hülye lesz a kérdés,de 60 cm (64 literes) hosszú aksihoz eddig 24 w-os led világítás a max,amit találtam. Ennél nagyobb nem is kell (ezért nem találok) egy high-tec növenyeshez, vaaagy kellene,de nincs,vagy van,csak nem találok..? Olvastam,hogy akár 1 w/ 1 liter is lehet az arány, de akkor is kellene 60 w nekem,ha ez led? Na meg ugye lumenek,luxok,kelvinek..kicsit elvesztem..
Az megoldás lenne,ha 2 db ilyet vennék és raknék az aksi tetejére? https://okosgazdi.hu/sobo-feher-kek-led-vilagitas-kihuzhato-labakkalMeg amúgy ez a lámpa jónak tűnik szerintetek? Fehér és kék színnel rendelkezik csak,de tudtommal piros sem ártana...
Köszi előre is! Meg köszi az eddigi hozzászólásokat, tippeket is!!
-
Rotyi
aktív tag
válasz
Darksool
üzenetére
A víz felszínén úszik, meg az üvegen belül van és a szűrőház külsején látszik.
A felszínnél ahogy kicsapódik az üvegen, kézzel le tudom törölni, alul nem próbáltam, de majd holnap.
A lágyított víz nullásra van állítva, abból keverek bele.
A vízben és a fenéken nem látszik.
A követ kellett volna még mosnom talán?
szerk: a víz keménysége 21 nk0... -
Silentfrog
Topikgazda
Nálam postakürt csigák vannak a csigasügérek mellett, a sisakcsiga nem jó mert azokat kilakoltatják a házukból a sügik.
Ha nagyon elszaporodnak akkor bedobok egy alga tablettát és ott szinte egybe ki lehet szedni az akváriumból a nagyját.
Algát még sosem láttam, egyáltalán semmit.Az anci és a moszatevő márna ha megnő szétdurja a csigaházakat, én utáltam amikor bent volt aban az akváriumba.
-
Rotyi
aktív tag
A szettben volt egy Tetra Aquasafe nevű szer, abból tettem bele a leírásában szereplő mennyiséget.
A szűrő Tetra EasyCrystal FilterBox 300 ki/be kapcsolható, nem láttam rajta egyéb lehetőséget.
Műnövények vannak benne csak. Olyan mintha vízköves lenne. Sima csapvízzel töltöttem fel, van nullás is vízlágyítóból. -
Alg
veterán
Tettél bele bármi szert, vagy csak (csap)vizet? Szűrő forgatja a vizet rendesen, nincs lefojtva? Az a cucc csak az üvegen van vagy vastagon belepi az egész talajt?
Talán megcáfolnak a többiek, de szerintem ez ebben a felállasban csak akkor tud működni ha minden héten gyakorlatilag teljesen kitakarítod: leszívod a víz 70-80%-át közben az aljzatot porszívózva, műnövényeket, bújókat kivszed és lesikálod. Plusz nagyon figyelni kell hogy ne etesd túl a halakat.
Növények nélkül egy ekkora szűrővel esélytelen a bomlástermékeket eltüntetni a vízből. Felszíni hártya ellen esetleg lehet próbálni esőztetőt tenni a szűrőre.
-
Rotyi
aktív tag
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Szebb nincs?
Nagyon nem tetszik.
Ő a csigaházakról is leenné? -
oszy
veterán
Csigasügérek mellé beraktam pár darab növényt, de elkezdtek algásodni. Kb. 3 hete megy az akvárium. Tegnap ismét cseréltem vizet. Nem akarok táptablettát, mert ezek ahogy pakolnak, simán megehetik. Jó, lehet nem ennék meg, de nem merek kockáztatni.
Plusz az akvárium üvegén is megjelent a barna alga. A fehér talaj pedig már néhol zöldül. A csigaházakról tegnap egyesével letöröltem az algát/szennyeződést. Nem tudom miért gondoltam azt, hogy ezzel nem lesz annyi gond.
Gyakrabban kell vizet cserélnem? Milyen növények ajánlottak egy ilyen akváriumba?
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Egy 10Kg CO2 palackot szeretnék töltetni Szeged és környéke előnyben, de 2 hét múlva járok fent Pesten is.
Valaki tud ebben segíteni? Köszönöm. -
Alg
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni megmondani.
Eleve a carbo hatékonysága is erősen kérdéses, van akinek használ, van akinek szinte semmit - én pl. kizárólag csak helyi célzott kezelésre használom szakállalga ellen.
Viszont tekintve hogy fény hatására igen gyorsan bomlik a hatóanyag, kétlem hogy akár csak 1-2 nap után már bármi hatása lenne.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Erről a folyékony carbo-ról van esetleg vélemény? Tetra CO2 Plus
Számomra az az érdekessége, hogy elvileg elég egy héten 1X, sűrűbb növényzetnél 2X adagolni. -
twi452
senior tag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Nálam az egyik garnélás 40 literes felett van egy Samsung chipes vtac refi.
20 wattos hideg fehér, már majdnem 2 éve megy napi 8 órát. Növények szeretik bár ez alatt nincs semmi különleges növény csak hm, rotala-k, montecarlo is gyengén de növöget a hm-ek közt bár neki kellene rendes tápozás és CO2 ez látszik rajta.
Illetve nálam 2 hetente fullra benövi pár fajta úszónövény a tetejét szóval árnyékolva is vannak.
Szabályozni passz.. mert 230at kell adni neki aztán minden más be van építve a refibe. -
bringasisti
őstag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Nem lehet tudni mi az eredmény, mert a reflektor az hideg fehér és ha nem halvány a fény akkor a halak idegesek lesznek. Ezért keverik akik erős fényt használnak
-
hyundaikia
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Olcsóbb,mint egy kesz lámpa.. de lehet,h amúgy szarabb is :D
-
bringasisti
őstag
válasz
hyundaikia
üzenetére
Mi értelme lenne?
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg próbált már valaki olyan kombot,hogy LED reflektor feszültségszabályzóval világításként?
-
hyundaikia
csendes tag
A DIY megoldás a világításra vonatkozik? Mert a saját ledes megoldáson már en is gondolkodtam. Olvasgattam is a témában.
A dennerle saját scaperhez szánt külső szűrője is elég lenne egy 70 litereshez? Erre gondolok:
https://www.zooroyal.at/dennerle-scapers-flow-hang-on-aussenfilter#technicalinformation -
Alg
veterán
válasz
hyundaikia
üzenetére
Eheim 2426 szűrőnek, világítás meg pénz kérdése. Viszonylag egyszerű a DIY megoldás, nemrég volt róla szó megtalálod a topicban, vagy valami Chihiros, vagy drágábban Twinstar és társai...
A DIY-t egy 80 centis akváriumra a múltkor magamnak összeszámoltam, olyan 20-25ezer ft anyagköltségből megvan.
-
hyundaikia
csendes tag
Tetszik ez a stílus is (amit linkeltél). Mellette szól nyilvan a könnyebb megvalósíthatóság is..főleg így az elején nekem..
Galaxy razbórákat, és pontylazacokat képzeltem el az aksiba. Ők ugye nagy csapatokban szeretnek élni,így ha már az optiwhite akváriumban gondolkodom,nincs dennerle féle méret megkötés,lehetne nagyobb is az aksi. Mondjuk 100 literig tudnál nekem jó szűrőt és világítást ajánlani? Ja és akkor ilyen low tech akváriumhoz
-
Alg
veterán
Amúgy low tech-re ez egy tök jó guide
-
Alg
veterán
válasz
hyundaikia
üzenetére
Jobb minőségű az üveg - a Dennerle sima "zöld" üveg, a másik meg magas tisztaságú opti-white.
Amúgy kis utánajárással még olcsóbban is lehet csináltatni, valami akvakertész FB csoportban biztos tudnak ajánlani megbízható üvegest.
Az elején hagynám az iwagumit, valami könnyebb low tech vonalat ajánlanék sok anubiassal, esetleg mohával, cryptoval, tripartita-val ilyesmi kis igényű növényekkel. Olyan szép sűrű gumiszőnyeg-szerű monte carlo gyeped nem lesz, de lehet azért jókat alkotni.
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi a valaszt!
Ezt az aksit csak az ára miatt ajánlod,vagy minőségre is jobb?
Akkor jól sejtettem,h sajnos a szettet el kell felejtenem..
Japán stílus alatt leginkább a sok szikla,azokon kúszó zöld alacsony növényzetet értem.. (sajnos nem találtam ertékelhető képet róla.) Mondjuk annyira nagyon durván nem szeretnék elmerülni benne még így az elején,szóval mar annak is örülni fogok,ha sikerül egyesúlyba hoznom az akváriumot. Úgyhogy még nem kiforrott az elképzelés.. -
Alg
veterán
válasz
hyundaikia
üzenetére
Eléggé lebutították ezt a szettet, ha jól emlékszem korábban jobb lámpával meg akasztós szűrővel adták, úgy jó volt, így már nem venném meg ennyiért...
Sőt, az akvárium magában is elég drága, a 70essel azonos árban én inkább ezt az optit venném.
A japán stílusú az mit jelent nálad? Ha a tipikus iwagumi, az pont az egyik legnehezebb és legdrágább vonal, kelleni fog hozzá egy túlméretes szűrő (Eheim 2424 pl. ekkora aksihoz), rengeteg fény (40-50w körül, ha LED), co2, hajszálpontos tápozás, állandó vízcsere (heti 2szer 50% minimum, RO vízzel) és baromi sok kézimunka (kövekről alga levakarás, növény nyírás, mindefelé elúszó nyesedék összeszedés...). Ja, meg klimatizált szoba mert melegben még borulékonyabb mint általában.
GreenAqua bemutatóteremben lévőket úgy nézd hogy szinte napi vízcserével mennek, és heti több órát foglalkozik minden akváriummal a direkt erre tartott karbantartó, plusz bármikor bele tudnak szórni 50 Amano garnélát meg 5-10 sziámi algaevőt amik egy hét alatt letakarítanak mindent...
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok! A véleményetekre lennék kívancsi. Gondolkodom egy Dennerle scapers tank basic 55l szett vásárlásán, de az a gyanúm,hogy a szűrő ( 150l/h) és a lámpa ( led 8W) is kevés.. Növényes aksit szeretnék,japán stílusút,meg annyi halat,amennyi még esztétikailag is oké,meg egészségileg is. Szóval a kérdésem az lenne,hogy okés ez a szett,vagy ha nem és vegyem inkább külön,akkor mit ajánlanátok? Az akvarium a lekerekített stílus miatt maradna (max a 70 literes változatot választanám,ha nem szettet veszek). Köszi előre is a válaszokat!
-
mivamma
senior tag
Köszönöm a választ.
Viszont lenne világítással kapcsolatos kérdésem is. Nem vagyok egy nagy akvakertész, de mindig érdekelt, hogy mi a jó LED világítás egy halas/növényes akváriumban. Br 240 liter 120x40x50.Watt? Lumen? kelvin?
-
mivamma
senior tag
Szeretném megszüntetni az egyik akváriumot (kezd sok lenni itthon, bár tudom, akváriumból sosem elég).
Van egy 240 literes amiben különféle lazacok vannak, gondoltam beteszem melléjük, csak nem vagyok benne biztos, hogy működne a dolog. Vízhőfok, növények, búvóhely rendben lenne nekik. -
mivamma
senior tag
Sziasztok,
csak most vettem észre 10 év után, hogy van itt akvarista csoport
, mennyit segített volna egy évvel ezelőtt.....Hiába próbálok utána olvasni, sehol nem találok konkrét választ, galaxy rasbora milyen halakkal társítható?
-
bopis
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Elvileg nincs, abban bizom en is, hogy ha kihuzom, akkor mentheto.
-
bopis
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Igen, ezen en is gondolkodtam...
-
bopis
csendes tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Az az igazsag hogy eleg jo arban adjak, butorral, szuroakvariummal es szivattyuval egyutt, ezert ha tenyleg nem tudom megjavitani a nagy akvariumot, akkor sem bukok sokat. Max. veszek egy masikat.
-
Eugene Roe
őstag
Én nem venném, rengeteg pénz fog még elmenni erre, és az akvárium a leges legolcsóbb része az egész történetnek.
Nekem az aránya sem tetszik, de az a te dolgod

-
bopis
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem tudom, hogy mivel volt ragasztva, tengeri akvariumnak hasznaltak eredetileg, ahhoz erosebb ragaszto kell a so miatt, nem? Furt akvarium emiatt, de edesvizikent szeretnem hasznalni, ha javithato.
-
bopis
csendes tag
Igen, hasznalt cucc, meg nem lattam eloben, ma megyek megnezni. Van rajta 2 merevites felul. Regi akvarium, a ragasztas eddig jo volt, abban bizom, hogy javithato. Ha karcos, az mire utal, hogy hasa van es gyenge?
-
Darksool
csendes tag
-
bopis
csendes tag
Sziasztok,
adott egy 120x60x70-es akvarium, ami 8 mm-es uvegbol van keszitve, tengeri akvarium volt, ez eleg stabil, nem kellene vastagabbnak lennie? Masik kerdes, hogy van egy tuszurasnyi lyuk a ragasztason, ahol priccol a viz az elado elmondasa szerint, az mennyire konnyen javithato?
-
Darksool
csendes tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem teljesen értem mire reagáltál, én nem írtam, hogy rakjon bele bacikat
Másrészt egy 0,5 liter térfogatú eheim pickup nem éppen egy mattenfilter. Egy Eheim 2426 eXperience 350 (45-50e) + szűrőanyag simán megbírkózik az aksiddal
(csak nem szivacsot kell bele rakni)
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Darksool
üzenetére
Akkor sem kell bacikultúra, max szűz vízbe, ha nincs időd várni 2-3 hetet. A szivacs is működik, csak ott nem a ~szivacsban laknak a bacik, hanem a benne ragadt trutyiban, de az ~teljesen jó nekik. Ezért érnek el szép eredményeket ~mattenfilterrel is.
Csak ez kiállítási akváriumnál nem opció, mert ott szépen kell kinéznie, a szekrény alatti külső szűrő véges térfogatához pedig nem elég a szivacs ~hatásfoka. Nem fér bele elég, illetve gyorsabban tömődik el. Ha a 180 literes akvám végéből levágsz 10cm-t, az 22 liter, szűrőtérfogat szivacsból kvázi ingyen (<10.000ft). Ugyanez (16liter) külső szűrővel jó minőségben 140 ezer ft +30k szűrőanyag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Látásjavító szemműtét
- Crimson Desert
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) igen jól mutatna még benne 
Pont a hosszú oldal élére..
Ujjal/szivaccsal leszedhető?