- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Wááháááhááháá eltörtem a tetra 1200 egyik csapját.
Most gyorsan esztergálok egy közbetétet, így csap nélkül fog menni. legalább nem lesz fojtás... -
havri1
félisten
Veszel 2 8cm vagy 12cm pc ventilátort (extreme digital, 800ft/db, ingyenes házhozszállítással), egy 12v adapter, és fujatod a levegőt a vízre. Nálam jelenleg 1 db 8cm fújja, 25.5 fokos a víz. Ha kikapcsolom éjjelre, reggelre 27-28-ra felmegy. Mondjuk tegnap óta már klímázom, lakásba 26 fok van, de előtte 27 simán volt. Nekem a víz a szobahőmérséklet fölé megy kb 2 fokkal, valószínűleg a külső szűrők fűtik. Ezzel simán ki lehet húzni egy nyarat, különösebb szívás nélkül. Mondjuk arra számíts, hogy ezzel a verzióval nekem napi 5l víz elparolog.
-
noxon
őstag
27 fokos nálam a víz már így nyáron, ki is húztam a fűtőt, bár szerintem nem kapcsolt már be, mert alacsonyabbra van állítva.
Mik a praktikák, ha 30 fokra felmegy?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti #26091 üzenetére
Persze, de gondolom ezba szam, amite nem is biztos, hogy jol emlekszem, a teljes terheles, tehat 20x250kg 20m2-n.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti #26089 üzenetére
Az lehet, de például a vizesblokk padlója sem azért vékonyabb, mert azt egybe daruzták be.
Már megtaláltam neten a panel ajánlott terhelését, talán valami 250kg/m2, bár gyanítom, hogy az 250N/m2 nek indult.
Nyilván elbír többet, de mondjuk egy földrendésnél nem laknék alattad -
bringasisti
őstag
Bár sokan szidják de a panel úgynevezett gőzbeton ami ha lyukat akarunk fúrni bele érezhető különbség a hagyományos betonhoz képest. Én mikor a 160 as falon vezettem át a levegő csövet és a világítás kábelt profi géppel megküzdöttem
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26087 üzenetére
Nálam csak a fele van tehát ezer kiló a sarokban de eddig gond nélkül bírja az aljzat. A penel erősebb. Arra azért kíváncsi lennék hogy ha az alatta lévő szomszéd is ezt a hobbi űzné akkor azt hogy bírná.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Silentfrog #26086 üzenetére
Azt tudom hogy sokat, de 2t az már nem sok, hanem rengeteg.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26085 üzenetére
Fal mellett sokkal többet elbír egy panel mint a kertes ház alzatbetonja. Nálam is csak 8-10 centi és nincs benne vas.
Amikor építkeztünk még nem volt akváriumom. Most tuti máshogy tervezném a házat! -
noxon
őstag
válasz
atos19881101 #26082 üzenetére
Majd össze rogyik az egész ház
És még én aggódtam 576 literrel panelben.
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26081 üzenetére
Igen. De annak is vannak határai. És ugye ha fent növeled a súlyt, az lent megjelenik.
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26079 üzenetére
Panelnak nem gond. Az első emeleten 9 emelet terhelést kell elviselni.
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26076 üzenetére
Van légkondi, de így is 13 ezer a villanyszámla ezért csak ha otthon vagyok akkor módjával.
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26078 üzenetére
Azt a rohadt. Az közel plusz 2tonna a lakásban.
Biztosítók szóba állnak veled? -
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26075 üzenetére
1 700 lier
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26074 üzenetére
Szerencsére a srác építőiparban dolgozik, a teljes lakást rendbe tettek a biztosítási pénzből. Jó a viszony, nem romlott meg.
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26069 üzenetére
29evig éltem 9. Emeleten panelban ,ráadásul úgy hogy pont déltől napnyugtáig vért oda a nap. Gyakorlatilag minden nyáron végem volt. De nálad most 32fok a víz??
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26073 üzenetére
Mennyi medencéd van összesen? Hány liter víz van a lakásban?
(#26074) Silentfrog
Az tuti. Ingyen wellness. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #26072 üzenetére
Ha tudnak úszni semmi gond, sót örülnek is az említett 32 fokos házba!
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26072 üzenetére
Nemrég volt hogy mikor az előszoba medencéit töltöttem fel slaggal elkalandozott a figyelmem.....)
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26071 üzenetére
Szomszédok gondolom szeretnek.
Főleg akik alattad laknak. -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #26070 üzenetére
Ez semmiség. Előző hely ahol laktam egy hagyományos ház volt. Akkori élettársam olyan helyen dolgozott ahol voltak statikusok. Véleményt kértem, mit szolnak hozzá. Mikor meglátták hogy a 2 méteres mellet még van medence egymás feletti elrendezésben kiült a pánik az arcukra és sikítva rohantak ki a szobából.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #26069 üzenetére
A 10. emeleten van az a rengeteg akvárium?
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26068 üzenetére
Nálam 32. 4° vegyszerhőmérővel a csúcs. Nem is kapkodták a levegőt. Panelház 10. emelet. Jelenleg 31. 9° ( nem fázom)
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26064 üzenetére
24 fokon vannak 10 hónapig. Nem baj ha nyáron 30ra felmegy ?
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26066 üzenetére
Naponta egyszer kapnak kaját esténként. De akkor sem sokat.
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26065 üzenetére
Arra vigyázni kell hogy ugyanúgy mint az ember esetében ha elhízik az betegségre hajlamosít
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26057 üzenetére
Az enyémeknek akkora hasa van, mint egy terhes nőnek.
(#26062) xxxjjjkkk
Nekem is 5db van. Szeretem őket én is. Nálam van egy nagy darab jól kifejlett. Ő elbújik egész nap. De a többiek csoszognak ide oda ... Főleg lámpaoltás után indul meg az élet. -
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26063 üzenetére
Gyártanak e célra tengeri medencékhez "hűtőszekrényt" ami úgy működik hogy az akvárium vizét egy csőrendszer egy hőcserélő segítségével átvezeti a hűtő rendszeren. Nem adják ingyen. Szerintem 32° - ig nem kell aggódni
-
Sirandrish
legenda
Van valami maradando módja az akvárium hűtésének az aktív ventilátoros hűtésen kívül?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
MrTwister #26048 üzenetére
AN Droppys
Ezt az anci nem etetést cáfolnám.
Kifejezetten neki jár heti 1x uborka vagy valami, 2 naponta tabi, és igényli. Amikor elkezdtem etetni, látványosan nőni kezdett.
Amugy kedvenc halaim, van 5 db, egy nagy fa nekik, növény, elvannak.
Sokan írják, hogy nem is látják őket, ezek reggel kijönnek várják a kaját, néha kicsit elgyepálják egymást, de alapvetően békések. Kijönnek variálni néha maguktól is.
Amíg nem etettem külön, addig volt a "szokásos" bujkál nemmozdul viselkedés. Bár ha annyi algád van, elég neki, én törekszem a minimálisra. -
jegenye77
addikt
Pl a garniknak is van, hogy nem adok hetekig külön kaját.
Azok is minden sz@rt megesznek amit találnak. Egy jól működő aksiban van elegendő táplálék számukra még ha 50db is van belőlük.
Persze mikor valami finomságot adok nekik akkor egyből rámennek de utána ugyan úgy tisztogatnak szépen. -
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26059 üzenetére
Van olyan hal ami a szárazföldön képes egyik pocsolyától a másikba ugrani és úgy is életben marad.
Tehát szerintem engedjük le az akiból a vizet és tegyünk minden sarkába 1-1 nedves zsebkendőt, meg középre egy befőttesüveg kupaknyi vizet... -
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26058 üzenetére
Egy krokodil a legnagyobb ami létezik annyi energiát fogyaszt mikor a parton sütkérezik mint egy veréb amelyik a fán csücsül. Van hal amelyik télen 4 hónapig nem eszik, van amelyik mikor nyáron meleg a víz nem eszik. Ezek nem melegvérű állatok.
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26057 üzenetére
Akkor is egy élőlény amiért te felelsz. Én nem azért veszek halat hogy Survival showt játszassak vele....de nem vagyunk egyformák..
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #26053 üzenetére
Mikor az algaevő hasát nézed akkor lehet látni hogy ha nincs beesve akkor nem fogyózik. Meg nem nőne meg 25 - 30 centire
-
Tarill
őstag
válasz
Sirandrish #26053 üzenetére
pedig én is azért tartok algázó halakat hogy egyék/pucolják az algát. most akkor geci vagyok?
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #26050 üzenetére
Egy olyan embertől aki annyi ideje űzi ezt a hobbit, azt vártam volna hogy a halakat azért tartja mert szereti őket, és nem azért hogy a saját dolgát végzetesse el velük.
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26051 üzenetére
Igen komolyan gondoltam. Az anci nem egy színes érdekes hal amit a látvány okán tartunk. Feladata hogy a talajon szedje össze a kaja maradékot, pofozza a szart a szűrőbe, egye az algát. Nálam a gibbiceps sem kap kaját pedig dekoratív az ancihoz képest és a méret is más.
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #26050 üzenetére
Ez komoly? Nekem van 5 szép példány. De én etetem őket ugyan úgy. Igaz termelik is rendesen a ganét.
-
noxon
őstag
Kaptam 6 lethrinops fajta sügért, most olvastam utánuk, hogy homoksügér félék. Nem épp a meglévő halaimhoz illenek
Másnak nincs tapasztalata ezekről a halakról? -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Silentfrog #26046 üzenetére
Aquatic: Mihez képest a panzihoz képest szine szaga, a tetrához képest passz, kb hasonló, talán szebb szinű, nagyobb, de ez meg color, meg mit számít a szin... Passz. A halak imádják.
Adtak granulátum mintát, az is bejött nekik, de az még van tetra is.Valószínű aquaticot veszek utána.
Az, hogy a kaja külalakra szép, még szerintem nem feltétlen jelent minőséget, kóstolni meg nem kostoltamEgyetlen ami kétesélyes az a anci kaja, tényleg a jó minőségű 4 óra múlva sem feloldódó tabletta. Anciknak. De egyszerűen a tetra tabimin után csak azért eszik mert van, a tabiminért, a plecominért és a prodacos páncéloskajáért meg verekednek. Mindig mást kapnak, de az aquaticos nap, nem a kedvencük.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish #26045 üzenetére
Az Aquatic tápokat sztárolják sok helyen. Egyszer lehet kipróbálom, bár nem tudom, hogy miben nyilvánul meg a prémium minősége.
Most 3 féle lemezest rendeltünk Sera san-t Tropical vegetable-t és Tropical Supervit-et. 1600ft/ liter és 200 grammosak.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Tarill #26043 üzenetére
Nekem rengetegen ajánlották a JBL Novo Malawi-t a 38% Spirulina miatt többek között.
Nálam forr a víz ha azzal etetek...imádják.
Előtte a Sera Flora volt amit a spirulina tartalma miatt vettem, de közel sem volt ilyen hatásos.
Nálam amellett a Sügerek mészárolták az Anubiast...a Novo Malawi óta hozzá sem nyúlnak -
Tarill
őstag
Jbl tápok jók? Pl color?
-
noxon
őstag
Mivel etessem még a sügereimet?
Most a választék nálam, cyclops, krill, artemia, malawi mix. Szárazban meg JBL Malawi Novo, meg aquatic nature excel color.
-
havri1
félisten
Harmadjára jó lett, hát nem egyszerű ez a szűrő
Az a baj, nem tudom mi volt a baj. Leszedtem a fejet, kiöntöttem a vizet belőle, és lassan ranyomtam.
-
havri1
félisten
Kitakarítottam a tetra 1200 - ast cirka 11 hónap után. Hát nem mondom, hogy sikerült összerakni. Orrán száján ömlik a víz.
-
noxon
őstag
Eltűnt egy kis yellowom, növendék hal, döglötten se találom sehol, megették volna? Csak nem, ahhoz már nagy.
-
noxon
őstag
válasz
Silentfrog #26028 üzenetére
6 db lenne, de lehet firefish corall red lesz, csak még elég narancsok úgy nem tetszik, de azt mondja kipirosodnak még
-
noxon
őstag
válasz
Silentfrog #26026 üzenetére
Hmm... Hát akkor nem tudom, max megválok tőlük, de hátha nekem szerencsém lesz velük. Megnézzük nagy akiban milyenek.
-
-
noxon
őstag
válasz
Sirandrish #26023 üzenetére
De az a 3 balhézott? 576 literben nehogy már ne férjenek el
na meg csapatban lesznek 6 db talán úgy jobb...
Max, ha nem jön be oda adom neked ajándékba
-
noxon
őstag
válasz
Sirandrish #26019 üzenetére
Én is azt olvastam, hogy nagyon agresszívek, de akitől veszem ( nagyon régóta foglalkozik velük ) azt mondta 250 liter felett nála sosem azok, csak kis akiban. Amúgy szépek.
Csak egy auratusom van, még a kezdeti időkbőlmainganokkal köcsög volt, de azok már nincsenek.
-
Tarill
őstag
válasz
atos19881101 #26016 üzenetére
nem jó hozzá a szén, lehet pont attól van algád mert az aktívszén kivesz olyan dolgokat a vízből amik miatt jön az alga...
-
noxon
őstag
Úgy néz ki elhoznék egy-egy csapat Lethrinops lethrinus és Pseudotropheus demasoni halakat.
Tudtok ezekről valamit? Ellesznek a többi mellett 576 literben? -
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #26010 üzenetére
A szivacs nem szereti a csapvizet. A medencéből leszívott vízzel kell tisztítani
-
atos19881101
senior tag
válasz
havri1 #26013 üzenetére
Igen kosaras. Idáig csak meg szoktam lötykölni ahogy írod. Szivacsot rendeltem bele újat. Azt cserélem. De sajna az alsó durva szivacsot nem tudom kiszedni könnyedén.
tarill
Hát ha ezt előbb tudom.
Most az elsödleges célom, hogy az algától megszabaduljak. Ahhoz jó a szén. -
Tarill
őstag
válasz
atos19881101 #26008 üzenetére
Szia! ha növényezni akarsz akkor az aktívszenet felejtsd el, kiköt bizonyos tápanyagokat is! vedd is ki a szűrődből. sima szivacsot tegyél a helyére vagy bármit
-
havri1
félisten
válasz
atos19881101 #26010 üzenetére
Kosaras? Ha igen, a biológiai szűrőanyagot ne piszkald, max akváriumi vízben (vodorben) lotykold meg. Szivacsot mosd ki, vissza, és kész.
-
Dealer95
őstag
Egyébként valaki nem tudja honnan tudnék venni olcsón zúzott (vagy akár nagy darabokban is, max összetöröm) lávakövet?
Kardinális garnéláknak kellene.
Valami 150-250Ft/kg körül gondoltam.(Egyébként valakinek nem kell Yellowfire garni, 13db?)
#26010 atos19881101 : Fél óra alatt ha megcsinálod a műveletet, nem lesz gond.
Nálunk volt 6 órás áramszünet is és utána sem volt semmi probléma, NO3, NO4 szint sem emelkedett stb. -
Dealer95
őstag
válasz
atos19881101 #26008 üzenetére
Szia!
Külső szűrőnél az előszűrőt (általában szivacs, ezen folyik át először a víz) jó havonta teljesen kitakarítani.
JBL, Eheim: ezeknél ez van legfelül.
Tetra: ha jól tudom ezeknél pedig sajnos legalul.Az aktív szenet fajtától függően pár hétig (max 1 hónapig) szabad bent hagyni, utána cserélni kell.
A perlon vattát is max 1-2 havonta, amíg el nem tömődik, jó ha cseréled.Nálunk a diszkoszosba 2 hetente kell cserélni az előszűrőt annyira eltömődik és utána kb. alik folyik a víz, 0 a flow.
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Valószínű megvan az oka, miért algásodok. Ma cseréltem a külső szűrőmben (Eheim 2213 + bio töltet) aktívszenes szűrőt, és az egész szűrő tele volt barna trutyival. Kb 2 hónapja takarítottam. Normális, hogy ennyire megtelik?
Illetve most vettem tudomásul, hogy a szűrőben idővel cserélni kell az aktívszenes szűrőt, illetve a fehér finom szűrőpárnát. Az aktívszenes dobozán van feltüntetve. Maga a szűrő dobozán illetve használati útmutatójában sem láttam semmi ilyet.Valaki le tudja írni, miként kell karban tartani ezeket a szűrőket? Azt hittem pár havonta elég, ha akvárium vízben kiöblítem magát a töltetet ...
-
noxon
őstag
Szerintetek 8db 5-7 cm firefish 5000ért sok, vagy valós ár?
-
twi452
senior tag
ez tény
másik megoldás ha szépet szeretnél akkor elfelejted az esőztetőt és nézel szép és drága üveg lily-ket és kifolyókat vagy nézel olcsóbb kínaiakat amikből szintén egész szépeket lehet találniPersze ezekkel óvatosan kell bánni mert nem figyelsz, kocc és törhet.. főleg takarításnál vannak ilyen balesetek
Viszont tényleg szépek a vízben, amíg tiszták
Tegnap etetéskor az egyik galaxy beúszott a poppy gömbjébe és "leült" az aljára mert nem tudta, hogy most mi van.. aztán egy fél perc múlva azért megtalálta az utat a gömbből kifelé
A másik meg alulról megfejelte amikor ment volna fel a felszínen úszó kajáért. Úgyhogy tényleg szinte láthatatlan tud lenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W