Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz bringasisti #32397 üzenetére
Így van. A hosszú vékony cső sokkal jobban megterheli a szivattyút. A 12-es csövet is vastagabbra lehet cserélni. A csap nem lesz nagyobb átmérős ez igaz, de ez pontszerűnek tekinthető a láncban.
-
Alg
veterán
válasz bringasisti #32395 üzenetére
Miért is?
Ha a ki-és befolyó is nyitva van és tele a szűrő vízzel akkor mindegy hogy egy szintben van az akváriummal vagy alatta vagy felette, a pumpának nem kell a gravitáció ellen dolgoznia. Egyedül a szűrőközeg meg a csövezés ellenállását kell legyőznie."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bringasisti
őstag
válasz Eugene Roe #32390 üzenetére
Van még egy 1200 l/h ugyanez a típus ami a 2 méter vizet teljesen mozgatja és és 1000l/h külső szűrő
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #32380 üzenetére
Nekem tetszik :D 600l elég neki? Ez hatalmasnak tűnik.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Szancsó
aktív tag
válasz szabolcs77 #32375 üzenetére
Régen kb. nekem is így ment: annó volt egy Hydor Prof. 250, amit csak kíváncsiságból szedtem szét, hogy van -e benne valami baci (Annál (szemre) nem csökkent a hozam hónapok alatt sem - persze annak a szívó csöve 16/22 volt ha jól rémlik.)
(Viszont kifogtam egy hétfői példányt, ami sosem volt csendes, így kb. 9 hónap kínlódás után megváltam tőle.)
Am. a gyártói vízhozamok is érdekesen vannak megadva, pl. a Tetra kb. 800 l/h -ja szerintem kanyarban sincs a Hydor hasonló mennyiségéhez képest.[ Szerkesztve ]
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Danecay
addikt
válasz szabolcs77 #32386 üzenetére
Így vettem egyben az akváriummal. Gyári specifikációja szerint ez a 80L a legkisebb méretű akvárium amihez ajánlják, a legnagyobb pedig 250L. Jó utóbbihoz már minden bizonnyal kevés lenne ezzel a 80L-el már csak meg kellene birkóznia, amit egyébként szerintem meg is tesz amíg el nem koszolódik elsősorban a szívóág. Sőt tisztítás után már túl nagy is az áramlás amit csinál ezért bővítettem is az esőztető egyik furatán, hogy kicsit visszafogjam. A külső szűrő mellett még üzemel a régi belső szűrő is, így csak elégnek kellene lennie. Egyébként nagyon szép tiszta vize van az akváriumnak.
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32384 üzenetére
A peremes cső csak a tömlőrögzítés miatt lett csinálva? Elég nagynak tűnik. Hány literes akváriumhoz használod mert azért az sem mindegy? Nekem 80L-eshez kellene, lehet elég lenne egy kisebb is.
"Amit beraktál szűrőt az akkor fog rendesen működni ha a szűrő és az akvárium között minimális a cső hossza."Miért és mennyi az a minimális?
-
Danecay
addikt
Gyárilag olyan a kialakítása, hogy a kosár el van tartva az aljától valamint alsó szűrőrétegnek kerámiacső van betéve ezért nem hiszem, hogy le lenne folytva. Ennek így szerintem rendben kellene lennie. Mit értesz túltöltés alatt? Igazából mindegy is mert amikor vettem egy db. szivacs és a kerámiagyűrűk voltak benne, az aló nagyobbik kosár felében volt csak töltet de ugyanúgy hetente takarítani kellett mert teljesen elgyengült az áramlás.
-
bringasisti
őstag
válasz Danecay #32382 üzenetére
A henger 200 milliméter átmérőjű és 400 magas PVC az anyaga, peremes cső lett hozzá csinálva és bele ragasztva, és erre van a tömlő rögzítve. Kerámia cső és szivacs. Amit beraktál szűrőt az akkor fog rendesen működni ha a szűrő és az akvárium között minimális a cső hossza.
BENEFON DELTA--------N8
-
Danecay
addikt
válasz dobolan #32377 üzenetére
Lehet, hogy a ló túloldala én is örülnék neki ha nem heti procedúra lenne de elengedhetetlen. Lehet magát a szűrőt és a tölteteket nem is lenne feltétlenül muszáj, elég lenne csak a csöveket de sajnos a sajnos a szűrő szívóági csatlakozó csonkja is annyira el szokott koszolódni, hogy azt a szűrő szétszedése nélkül nem tudom takarítani. A 12-es csővel meg nem tudok mit kezdeni, az annyi, de még ha nagyobbra is tudnám cserélni attól még az említett csonk átmérője változatlan marad.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32378 üzenetére
Értem, de valamilyen csatlakozók csak kellenek ehhez is. Milyen töltetet használsz bele?
-
bringasisti
őstag
válasz Eugene Roe #32379 üzenetére
Miért vicces? Házilag gyártva nem került pénzbe. Eheim PowerLine 600 l/h tolja bele a vizet
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #32378 üzenetére
Vicces a diy szorító :D asztalos szorítóval még viccesebb lenne. Ez csak az előszűrő? Vagy hol van a pumpa? Benne a csőben, vagy az akváriumból nyomja a vizet?
-
dobolan
senior tag
válasz Danecay #32373 üzenetére
Heti rendszerességgel tisztítod a külső szűrőt? Az meg a ló túloldala... szerintem. Én fél évente kimosom a szivacsokat, cserélek perlont és kb. ennyi. 12-es szívócső amúgy nagyon vékony szerintem. Nekem gyárilag 19-es, nem tud benne annyi trutyi lerakódni, hogy lefojtsa.
-
Eugene Roe
őstag
válasz szabolcs77 #32375 üzenetére
Én egy kicsit túl lettem telepítve, ezért is kell az előszűrő :)
-
szabolcs77
tag
Hát nem tudom, nálam a br 70 liter és az eheim 250 szűrő szépen teszi a dolgát, kb évente tisztítom amikor már láthatóan visszaesik a vízhozam. CO2 megy, lakók jól érzik magukat.
Hetente szívócső meg szűrő takarítás? A csöveket 4-6 hónaponta szoktam tisztítani, de akkor is csak azért mert már koszosnak néz ki, de a szűrő gond nélkül mozgatja a vizet.
szerk: van előszűrőm, de még nem vettem ki a dobozból.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Danecay #32371 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, de a 3db derékszögű törés benne szerintem (!) nagyon megterheli a pumpát (bár még nem próbáltam). Illetve ez a szivacs túl sűrű, és kimosni is nehéz lesz. Ide pont jó a legolcsóbb kerámia / üveg karika.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32372 üzenetére
"A szívó ág is azért koszosodik mert a tartály téli van bomló anyaggal és ami a csőbe van az baci telep"
Pedig mint ahogy írtam heti rendszerességgel van tisztítva, a csövek is ugyanúgy ráadásul alaposan, direkt erre a csőátmérőre készült csőkefével a lehető legtisztábbra. Ennél alaposabban nem tudom hogyan lehetne tisztítani amit ráadásul heti szinten meg is teszek szemben másokkal akik akár több havonta tisztítják ki ugyanígy. Amennyiben még így sem eredményes nem tudom mit csinálok rosszul.
Az előszűrővel kapcsolatban nem nagyon értettem meg semmit -
bringasisti
őstag
válasz Danecay #32371 üzenetére
A szívó ág is azért koszosodik mert a tartály téli van bomló anyaggal és ami a csőbe van az baci telep. Ha előszűrő a cél akkor tudom ajánlani hogy lefolyó cső és akkor a méret se akkora mint amit beraktál, és olcsóbb mert oda meg kell pár csatlakozó alkatrész. Egyébként a csapvizet pont ilyen szűrő segítségével tisztítom mikor a medencét töltöm föl
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32370 üzenetére
Én pl. minden héten takarítom ha már a csöveket úgy is kell, a szívóág pedig a szűrő takarításától függetlenül is elkoszolódik, a szűrő tisztasága max. a nyomóág tisztaságával lehet összefüggésben véleményem szerint.
Szóval mint fentebb is írtam arra gondoltam, hogy beiktatok egy előszűrőt amit egy hagyományos vízszűrőből gondoltam megvalósítani, a helyi gazdaboltból ~3500Ft-ért
Töltetnek pedig, tessék kapaszkodni, az iszapleválasztó után szabadon rozsdamentes fém dörzsi lenne: Szerintetek mennyire elvetemült az ötlet? -
Szancsó
aktív tag
válasz bringasisti #32367 üzenetére
A szűrő maga tényleg ritkán van takarítva, de heti vízcserén vagyok általában. Akkor ránézek majd, bár ahhoz melegebb idő jó lenne.
KöszönömMy story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32367 üzenetére
Milyen tartályra gondolsz?
-
Danecay
addikt
válasz Szancsó #32365 üzenetére
Hasonló problémám nekem is van. Kb. még csak egy fél éve akváriumozok és korábban azt hittem, hogy teljesen természetes hetente takarítani a szűrőt és a csöveket de ahogy olvasgatok a témában rájöttem, hogy nem mert vannak akik több havonta takarítják csak. Sajnos az általad leírt jelenség miatt én sem tehetem meg, hogy ne takarítsam. Egyébként egy EHEIM 2213 szűrőm van egy ~80L-es akváriumhoz. Én egy előszűrő beiktatásán kezdtem el gondolkodni.
-
Szancsó
aktív tag
Lenne egy olyan gondom, hogy Tetra Ex 800 Plus szűrőnél mostanában (3-4 hete) a csövek nagyon hamar "koszolódnak". 12mm belső átmérőjűek, eddig min. 2 hetente ki kellett pucolni, mert az áramlás gyakorlatilag nullára vissza tud esni - újabban viszont olyan 5-6 naponta kell ezt eljátszanom, mert annyira tele lesznek a bacival (illetve a szokásos barnás trutyi mellett mintha ilyen zselésebb cucc is lenne). Ránézésre amúgy nem szokott vészesnek tűnni, de mégis mindig ez okozza a szűrő teljesítményének visszaesését.
Valami trükk van ennek kiküszöbölésére? Most a csőkefe mellett kapott egy gyors ecetes kezelést, meglátjuk...
Egyébként 126l -es az akva, pár éve már megy, a szűrő időnként van takarítva is (mondjuk vagy fél éve nem piszkáltam). Van némi növény benne + halakkal sincs túltelepítve (pár fekete neon + vörös fantom, 3 oto + 2 anci). Nem nagyon változott semmi - csak a csigák állománya szalad most meg kicsit + elfogyott a citromsav így a diffúzor csak mutatóban van benne (bár ez már vagy 2 hónapja így van).
Valakinek van valami tippje erre? (Túl azon, hogy cseréljem 16 -os csővel rendelkezőre Bár az Atman CF-1000 -et nézegetem, nem tudom, valakinek van -e tapasztalata vele.)My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
DrTropex
csendes tag
válasz Eugene Roe #32361 üzenetére
Nekem teljesen jó a használt is.
De mit jelent az hogy jó szűrő? Milyen szűrő?Tudom hogy könnyebb, de magát a folyamatot megszokni, figyelni rá stb, nekem pont elég a kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz DrTropex #32360 üzenetére
Olyan olcsó egy 54 literes akva, hogy nem látom nagy értelmét 20-30 liternek. Úgy nehéz megtudni hogy akarsz-e halacskát, ha nem is próbálsz halacskát. Egy 54 literes szett jó szűrővel is csak 45k+némi dekor +10-15k
-
DrTropex
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Új vagyok még az akvarisztika terén.
Töltöttem le több pdf-et is amit majd olvasgatok szabadidőmben.
Szeretnék majd egy 100 literes akvát, de még 0 tapasztalatom van ilyen téren.
Ezért úgy döntöttem először vennék egy 25-30 literest, és csak garnélát tartanék benne. A tapasztalatszerzés miatt, és nem utolsó sorban anyagi szempontok miatt is. (ha valamiért mégsem jön be ez a hobbi)
Ebben szeretnék segítséget kérni, milyen, és mekkora szűrőt ajánlatok bele, milyen alapot, illetve mire lesz még szükségem? Baktérium, növényeknek tápanyag...stb ilyenekre gondolok. Egy hónapig úgyis csak üresen ketyegne, hogy beálljon, és nehogy a garnik szenvedjék meg az én tapasztalatlanságomat. Ha vannak külső linkek vagy bármi, mindent szívesen fogadok. Előre is köszönöm! -
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #32357 üzenetére
Ami nálam is egyértelmű látványos javulást hozott az az UV szűrő volt.
Nem egész nap működött. Időzítőre kötöttem és éjszaka ment pár órát.
És igen. Érdemes belőle a drágább, jobb minőségűt venni.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
válasz Eugene Roe #32355 üzenetére
Ez így van, DE csak a márkás szűrő ami jó mert az UV-C fényt nem szereti a gagyi műanyag és lehet parkettát cserélni!
BENEFON DELTA--------N8
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #32355 üzenetére
Én már nem tudom mit csináljak ellene, zöld pont volt, adagoltam foszfátot, elkezdett szőrösödni most az üveg szóval leállok a foszfáttal egyelőre és megmérem vízcsere előtt...
Amúgy nem vészes, hetente vízcserekor levakarom pár perc alatt. A ritkítás most jót tett szerintem az áramlásnak is, az meg a BBA ellen segít.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jegenye77
addikt
Csináltam itthon Én is egyet de gyorsan tönkre is ment.
Utána mondom nem vergődök vele és Aliról vetem a Chihiros - t.
Igen. A kemény víz nem tesz jót a porlasztónak. Gyorsan tönkre megy.Pont azt mondja, hogy működött. Kevesebb alga volt abban amiben használta.
Nála ez lett az eredmény de lehet nem mindenkinél ugyan így működik majd. Ezt ő nem garantálja.
Egyébként Én is ezt tapasztaltam.
Amikor tönkre ment a porlasztó és több hónapig nem használtam, több alga lett az aksiban.
Aztán megérkezett az új porlasztó és pár vízcsere utána újra kevesebb volt az alga.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Alg
veterán
Na AquaOwner-nél találtam Youtube-on egy összehasonlítást, este megnézem de elég gyenge a némettudásom, ha valaki érti összefoglalhatná.
Ránézésre van valami minimális különbség, de nem tűnik számottevőnek.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Amúgy tényleg tök fura hogy sehol nem látni olyat hogy valaki fogna két pici kocka akváriumot, egyiket sterilizáló nélkül a másikat vele, kicseszné az ablakba és megnézné melyik lesz hamarabb/jobban algás.
Egyet találtam de az a gyártói reklám ahol vele tökéletes minden, nélküle meg mocsár lesz, ellep az alga és meghalnak a növényeid
-
Alg
veterán
Kemény vízben baromi gyorsan tönkre fog menni az elektróda.
Amúgy lehet ilyet DIY is csinálni, nem egy agysebészet, egyszerűen két hálós elektróda van a vízbe dugva és alacsony feszültség alá helyezve.
Én nem igazán hiszek benne, sehol nem láttam még objektív "vele-nélküle" összehasonlító teszteket, az érvelés mellette meg engem nem győzött meg. Ráadásul az hogy ugyanazt az eszközt adják el többféle néven, csak éppen egyszer alga ellen jó máskor meg halbetegségek ellen, engem eléggé a grabovoj-számokra, gyógyító fémlapokra meg hasonlókra emlékeztet.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
-
Bazsee71
őstag
válasz Eugene Roe #32339 üzenetére
Az lesz, 37e-ért van hozzá Juwel bútor, úgy gondoltam annyiért nem vesződök asztalossal, megrendelem együtt.
-
Bazsee71
őstag
válasz Eugene Roe #32335 üzenetére
Köszi, akkor az lesz, gyors és jó megoldás kell.
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #32331 üzenetére
Mint fentebb is írtam kevésnek gondolom a megvilágítást. Jól gondolom, hogy a barna alga megjelenése lehet ennek a megerősítése? Kb. milyen teljesítményű megvilágítást lenne érdemes beszerezni, 65W-os megfelelő lenne? Tudom, az sem jó ha túl erős. Ill mennyi időn keresztül hagyjam felkapcsolva a világítást?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Költözés miatt akváriumunkat is költöztetni kellene, viszont az elhelyezés elég komoly korlátokat szab.
Ami elférne, az egy Juwel Lido 120-as. Tudtok esetleg ebben a formátumban (60x60 cm-es alap) alternatívát? -
Danecay
addikt
Köszönöm a választ! Mulm az biztos, hogy van, remélem minél hamarabb megjön az aljzatporszívóm. Milyen lenne az ideális áramlás?
Sajnos nem csak szakállalgáról van szó hanem barnáról is, vagy lehet, hogy csak barnáról, nem tudom biztosan, elvileg annak is vannak szálai. Az az igazság, hogy több minden változás történt egy időben,
- került bele jó pár low-tech növény
- került bele egy pár hal
- elkezdtük tápoldatozni + folyékony CO2-t adagolni
- kapott plusz fényforrást az akvárium de elvileg még mindig kevés az ideálishoz a 0.5W/L-hez képest. Egy 20W-os fénycső van a 80L-es akváriumhoz, plusz ami ideiglenesen be lett rakva önmagában max. hangulatvilágításnak lenne jó szóval nem olyan számottevő.
- A szűrőtöltetek mellé kerül Matrix Trop is. Ezt csak azért gondoltam megemlíteni mert ITT azt írják, hogy oldott szilikát is okozhatja és nem tudom, hogy a Matrix Trop nem tartalmaz e ilyet. A szilikát mellet az ammóniát is említi ami a relatíve sok mulm miatt biztos jelen van.
A mai napot megelőzően múlt hét csütörtökön lett utoljára takarítva a szűrő és volt részleges vízcsere de az elmúlt pár nap alatt annyira elkoszolódott, hogy ennyire koszosnak még nem láttam, kimostam a szivacsot és olyan lett a víz mint a sárlé.
Volt még itthon algásodás gátló, azt tettem bele + carbot ami meg is mutatkozott mert a halak elkezdtek pipálni.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Tegnap megint ritkítottam.
Kijött újból egy hatalmas adagnyi Microsorum narrow, egy nagy marék Fissidens is... Bécsből a héten vihető.
Így most lett hely a szép bokros Buce meg Anubiasnak tovább nőni, meg picit visszajött az eredeti 3szög koncepció.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
A szakállalga ellen a hidrogén peroxidon és a hypón túl van valamilyen megoldás? Már most több növény van az akváriumban annál, hogy kiszedegessem mindet és legutóbb is sikerül megégetni a leveleket pedig vizes oldattal lettek átöblítve. -
djsixty
csendes tag
Sziasztok!
A napokban az AliExpressen keresgélve ezt-azt, véletlenül rátaláltam egy ilyen "soha nem tenném akváriumba" hideg párásítós elektromos "hal sokkolóra" ... [link] ...mit gondoltok, jó lehet ez valamire, vagy csak átverés? (...mint sok más kínai cucc...)
-
JHONNY 79
aktív tag
Az anubiasom levelei szélein alga eltávolítás kapcsán kipróbáltam a hidrogén peroxidos eljárást, de nekem elégette a növény leveleit. 50% oldat-50% víz arányban használtam,nem volt 1 perc az áztatás em. A kérdésem az lenne, hogy az egyiken 1 db ép levél maradt, a másikon egy sem. A gyökér képes levél nélkül új hajtást hozni, vagy amelyiken nincs levél mehet a kukába?
-
őstag
válasz Eugene Roe #32304 üzenetére
Mi lett a javítás? Dupla tömítés a porcelán elött és után?
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Eugene Roe
őstag
-
_stick_
őstag
válasz #49738752 #32318 üzenetére
Egyébként az egyik képen látszik az uszonyából egy kisebb darab, de nem akkora, mint amekkora hiányzik. Nem lepődnék meg, ha tényleg elkapta a szűrő szivattyúja. Mivel érdemes levédeni azt a részt?
A következő takrításnál átrendezem egy kicsit az egészet. Messzebb rakom majd a szűrőtől a melegítőt és kiveszek egy-két követ. -
_stick_
őstag
válasz #49738752 #32316 üzenetére
Szerintem nincs. Így néz ki most az akváriumunk, az utolsó 4 kép a legfrissebb, takarítás, metszés utáni állapot.
Ahogy a képeken látszik, eléggé elszaporodott a barna alga. Az akvárium beüzemelésnél a szűrő sugarát, kb az akvárium falára nyomtam, mert úgy tűnt nem szereti az erős sugarat a hal. Azt gondolom, hogy köze lehetett az algásodáshoz, úgyhogy most a hosszabbik fallal kb. párhuzamos. Ha szerencsétlenül úszik, akkor a sugár rálökheti a fűtőre, vagy a tartójára, de az sem tűnik veszélyesnek.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Hazaérkezve látom, hogy szegény bettának kicsit meg lett tépázva az uszonya.
Egy dolog jutott hirtelen eszembe, elég sokat szokott a szűrő (Eheim 2008) alatt úszkálni, lehet, hogy elkapta az uszonyát? Le tudom valamivel védeni, hogy több ilyen eset ne legyen? -
Eugene Roe
őstag
Én ezt nem mertem megvenni, mert volt akinél elrepedt a műanyag (persze valszeg ő nyomta 3 barra a nyomást, miközben gondolom itt is 2 alatt kell tartani). :) Ez is kínai egyébként ebayen keresd meg, csak eu-ban szitázzák rá az up aquát.
Más: ha elég kicsi a buborék, akkor az áramlattal lefordul az akva másik oldalán a föld felé, és inline esetén 70 cm helyett az én 90-es akvámnál kb. 180 cm-es út után oldódik fel teljesen.
Ha túl nagy a bubi, akkor az akváriumba jutva 10-30 cm-en belül a felszínre mászik (legyőzi az áramlást a gravitáció, kisebb sűrűségű anyag emelkedése), és nyilván ki is pukkan a levegőbe :)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz szabolcs77 #32307 üzenetére
Poppy/Lily-hez jó ez, nekem poppy van benne (kocka akvárium), a vízfelszínt éppen csak fodrozza, aztán a szembe falon lefelé fordul az áramlat szóval jó sokáig kavarognak a pici buborékok, meg meg is ülnek a mohán/növényeken néha.
Esőztetővel is jó lehet szerintem ha nem esőztetsz vele hanem a víz alá teszed.
-
Alg
veterán
válasz szabolcs77 #32305 üzenetére
Néztem kínaiakat is, azok is biztos jók, de ez helyben volt és szeretném támogatni a helyi boltot
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs77
tag
válasz Eugene Roe #32304 üzenetére
apró szemű felhő van, este csinálok képet.
Alg: milyen inline diffúzort használsz?
-
Eugene Roe
őstag
válasz szabolcs77 #32301 üzenetére
A porlasztásról küldj fényképet. Vagy rendes ködnek, vagy picúrka buborékfelhőnek kell lennie. Ha a bubi meghaladja / eléri a gombostű fejének a méretét, az már túl nagy.
Én is csak néztem hónapokig, mert a jbl inline gyárilag nem az igazi, de egy fórumos megjegyzés után kijavítottam a problémáját, és azóta rendesen porlaszt.
-
Alg
veterán
válasz szabolcs77 #32301 üzenetére
Nekem ez akkor volt mikor normál diffúzort használtam és nem keveredett el rendesen a co2, meg eltömődött a diffúzor.
Mióta inline difi van minden ok, ráadásul egyel kevesebb kütyü az akváriumban és jóval kevesebb co2 fogy - cserébe mondjuk bubiköd van...
[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
válasz Eugene Roe #32298 üzenetére
Egy fél kilós palack férne el a sarokban nagyobbat már nem tudnék elrejteni és ebből úgyis volt itthon egy még korábbról.
Minimum 3 hónapot elmegy így is nálam a csere pedig kényelmes de drága igen 😄 -
szabolcs77
tag
válasz Eugene Roe #32300 üzenetére
olyan mitől lehet, hogy megy a co2, drop checker meg folyamatosan kék? amikor már annyira sok a co2 hogy a halak fent pipáznak akkor is kék. folyadékot cseréltem benne, de akkor sem változik. mit ronthatok el?
akva br 70l, 2bubi/sec, sok növény, levegőztető nem megy, szűrő fodrozza a vizet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest