Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Ugy döntöttem délután 4-5 körül töltöm fel az akit...had száradjon

-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
hát még gömbölyű is, meg a szeme is kivan dűlledve szegénynek, de úszkál, nincs belassulva, nem pipál olyan erősen mint tegnap
mondjuk még reménykedni most sem merek -
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Köszi! Remélem tényleg úgy van.
És szorítok holnapra

-
Sirandrish
legenda
jah amugy holnap feltöltöm az Akimat....drukkoljatok

-
Alg
veterán
Sziasztok!
Van itt nekünk egy olyan. 35*40*90 (mag*mély*hossz) -es akváriumunk, szerintetek milyenre lenne érdemes/szép megcsinálni? Technikai feltételek (világítás, stb.) adottak, akvarisztikai tapasztalat is van bőven, idő kicsit kevesebb. Elsőre a márványsügér jutott eszembe, de annak ez sajna kicsi... ötletek? Minél látványosabb annál jobb.
-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Keményfákat,szöllőtőkét.Persze ami nem korhadt.Sokáig kell áztatni mielőtt elmerül.
Fenyő meg amiben van gyanta azokat nem. -
sasa311
veterán
ebbe az a szép, hogy Maswa simán csinlája a 120x50es akváriumot 6os üvegből, amíg a másik 45 cm-től 8 mm-t javasol...
Amúgy csak merevítés kérdése, hogy mennyire kell vastag üveg, dehát a sok merevítő randa is meg útba is van.
Meg ragasztó kérdése, nekem pl. van itthon durva szilikonom, ami jóval többet bír, mint a "'sima" akváriumragasztó, igaz kb 5x annyiba is kerül
-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az akvárium ragasztásának a víz szétfeszítő nyomását kell bírnia. Az, hogy 20 kiló kavics van az alján az tök8, attól nem lesz nagyobb a víznyomás, mert az ilyen súly csak lefele irányul (ugye a víznyomás oldalirányú), így az alsó üveglapot terheli, ami meg ilyen szempontból iszonyat erős, pontszerű nyomással nem egyszerű eltörni

-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
55,de 8-as üveg.160l.
Haveré kb akkora mint a tiéd 6-os üveggel.Bírja. -
Sirandrish
legenda
válasz
Motion_Blur
üzenetére
akkor jó

-
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
tölts csurig és hagyd egy napig.
Ha nem jön szét, akkor valószínűleg később se fog. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Simán jó

-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Tuti nem lessz vele gond.Nekem is ilyen az 1iken a merevítés.Sokat számít rajta.Nem fog kipuposodni,mint az 1ik munkatársamnak.

-
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
majd kiderült
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sirandrish
legenda
Nah gyerekek...mejött az Akim
(remélem végleg
)
szóval...80*30*50es...6s üvegből van és a tetejétől 2 cm-re két vizszintes merevitést kapott...ez már jó lesz így?Ilyen a "merevités"..mindkét oldalt van.
[link] -
Sirandrish
legenda
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az enyém is csipkedi

-
Motion_Blur
félisten
Oké, hogy a 3 éves gurámim meghízott, mint egy disznó és kb. 12-13 cm-es lett, de miért kell megennie a növényeimet?

-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem nem.Remélem!
-
rien
senior tag
Köszi
Azt írják a fakóságra, hogy több zöldséget kell neki adni.
Hát mondjuk ebben lehet valami, mert mostanában tényleg elhanyagoltam a zöldségelést, de van algám azért nem nagyon kaptak semmit, néha spirulina tablettát.
De mégsem hiszem, hogy ez lenne mert pár órája kaptak enni, amikor előjött a nagyobbik nagyon csúnya volt, szinte megijedtem. De kint maradt és egy kókuszon napozott
és visszaállt szépen a színe teljesen normálra 
-
rien
senior tag
Aha. Köszi!
Ha holnapig még kihúzza hozok neki. De mostmár csak fenéken van szinte mozdulatlanul, és pipál erősen, eddig teljesen elemében volt a körülményekhez képest.Ja majd elfelejtettem, már sokszor akartam kérdezni, hogy az normál az ancijaimnál, hogyha elvannak bújva huzamosabb ideig és előjönnek a búvóhelyről/sötétből foltosak lesznek, meg teljesen elhalványul a színük

-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nagyon remélem.Vízes papírba tettem,esetleg büdös lessz kissé.

-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
hát írtam, hogy sera baktopurban van a halacska
de szerintem a végét járja
-
_seth_
veterán
Nah most értem haza elseje óta, a halak bírják, egy sem halt meg azóta és sokkal elevenebbek mint amikor elmentem, úgy tűnik beállt a mini ökoszisztéma

Hazajöttem és ahogy gondoltam le is volt véve a fűtés az akváriumban pedig ment is a fűtés (LED jelzi ha fűt) és tartotta a 23-24 fokot
Csak nem volt értelmetlen megvenni a fűtőt. -
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem King british márkájú gyógyszer régebben segített.
2-vel ezelőtti válaszom a növényekre vonatkozik.

-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem lehet kézzel lepucolni róla a naggyát?Venni algaevő halakat esetleg maláji tornyoscsigát bele.Azok leeszik.A békalencse nem tudom milyen lesz.Ki tudja mikor ér oda.Tegnap reggel feladtam,azt hittem ma odaér.
-
Szilicium
csendes tag
segítség kéne teknőstartóktól!
pár napja vettük a tarajosteknősünket, és oylan mintha valami hártya lenne a páncélján. még nagyon kicsi. csak nem tudjuk ez normális-e nála. oylan mintha alga, vagy moszat, nem tudom
szoval ilyen fura a páncélja.
aki tud segíteni légyszi írjon!
köszi! -
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Élő halkajától is lehet.
-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
szépen nőnek a black mollyk
bár eggyel kevesebb a létszám
a hétvégi takarításnál egy valahogy kijött.....egy másodpercet töltött az akiban, a vitorlás egyből levadászta
nem tudtam elkapni szegéknyét
a dánióm meg csak beteg, hasvízkór
baktopurban úszkál, kaját nem adtam neki két napja
sikerült már valakinek hasvízkórból meggyógyítani halat? jó erőnlétben van, de felvan puffadva, szeme kidűlledve, sajnálom nagyon szegényt
semmi új hal/növény/dekor nem került az akiban így mi okozhatja ezt?szóval most mohát nem küldenék egyenlőre senkinek, bár a többi halon nem látok semmit, de még bármi lehet
-
Sirandrish
legenda
nah mivan? semmi kérdés vagy tapasztalat?

-
hoby36
senior tag
Sirandrish-nak és kp78-nak póstázva a békalencse.
-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Talán itt van a legnagyobb választék...tájékozódni. Meg van még valami sylvanius vagy milyen nevezetű is.
De, hogy melyik jó arra én választ várok
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
erre válasz?

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Akkor lehet,hogy ennek is....mert nem nagyon csinál semmit. Nyáron viszont állandóan kapálózik.
De akkor kicsit megnyugodtam...téli álom...legalább medve lenne. 
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Van ilyen?
Nem értek hozzájuk,csak ahol volt, ott megsajnáltam a körülményei miatt és inkább elhoztam.... -
Sirandrish
legenda
ez mitér? ugyrtem milyen akiba elég ez?
Megnevezés: Vízálló akvárium világítás
Cikkszám: 236_9052130
Méret: 20 W, 590 mm vagy 690 mm
Ár: 3239 ,-Ft -
Szilicium
csendes tag
Sziasztok!
Megvettük a tarajosteknőst!
Az lenne a kérdésem hogy milyen lámpát használjunk hozzá? Olvastam hoyg a D vitamin miatt is fonots neki a fény.
Ha valaki tudna segíteni így a kezdetekben, akkor azt megköszönném
Puszi! És boldog új évet!
-
V.Stryker
nagyúr
Az ékszerteknősökhöz konyít itt valaki? Van egy bérnevelt tekink és télen nem akar enni. Nyáron szétkajál mindent, de téli időszakban semmit nem eszik,nem is csipeget. Tavaly nem nálunk volt, de pont azért hoztuk el,hogy hátha nálunk enne...nyáron evett is,de most télen nálunk sem akar már vagy két hónapja. Normális ez?
-
kp78
veterán
Azt hiszem sajnos eddig bírta a régi aranyhalam az új lakótársakat
Két napja csak ténfergett az aksiban, főleg a hátsó falhoz simulva, ma meg elkezdett kicsit féloldalvást úszni, és főként kis körökben egy helyben
Az aksi vize 25-26 fokos, lehet, hogy ez nem tetszik neki??
Mindenesetre kivettem inkább, és visszatettem a régi aksijába, kíváncsi vagyok magához tér-e. -
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi
Valószínű előbb-utóbb csinálok egy normális tetőt.
Egyébként rendes akváriumi csöveiem vannak (de ezek is jó melegek) hátul egy sera plant color, elöl meg egy Leuci nevezetű 6500K-s daylight cső.
A serával én egyáltalán nem vagyok megelégedve, egy-két növénynek tényleg jót tett, de nekem lilás-barnásnak tűnnek tőle a növények, egyáltalán nem adja vissza a szép zöld színüket. Lehet a másik cső zavar be nem tudom
Jó lenne valami tipp növényes csőre, vagy akár egy jól működő párosításra, mert lassan cserélnem kell csöveket.tbs: Köszi a tippet, lehet kipróbálom ezt a szilikonos-szivacsos-szappanos verziót

-
sasa311
veterán
Az a gyári tető egy drága kalap szar önmagában is, de nem fogsz tudni belepaszírozni még1 csövet, egyszerűen nem fér bele, vagy annyit kéne vele dolgozni, hogy már éremesebb csinálni egy újat.
IP65ös foglalatot nem fogsz kapni, vagy ha igen méreg drágán.
Szerintem vegyél egy ilyet: a 3. - 4. kép, sajnos direktbe nem engedi linkelni.
A 3. képen nincs rajta a műanyag védőborítás, a 4.en rajta van. A lényeg, hogy ahol a neoncsőnek a fém része van, ott rajtahagyod azt a műanyagot, a cső elől meg eldobod. Így rögtön védve van a vízfelfröcsögéstől, és 2-3 év mire tönkremegy, és akkor 40ft 2 új foglalat, és kb 3 perc kicserélni. Ez így csövestül mindenestül elég olcsó. Hogyha emögé akarsz reflektort rakni, akkor egyszerűen megtoldod a vezetéket, ami a csőhöz vezet, az elektronikát kikötöd pl. a tető tetejére és úgy ahogy van mehet belülre a refihez a cső.Reflektornak karton + alufólia is jó éppen, bár vigyázni kell vele mert a sima neon azért elég meleg. Biztosabb valami fém.

Így néz ki egy akváriumi reflektor (ez egy T5ös csőhöz való de ez a lényegen nem változtat) Ezek boltba olyan 2-2,500 forint körül szoktak lenni, de ha kreatív vagy tudsz csinálni fémből egy megfelelő szerszámmal rendelkező ismerősnél
Vagy csináltok egy ilyet: XD -
tbs
addikt
Alufólia ragasztása: öcsémmel csináltunk nap-vízforralót rozsdás műholdvevő antennából. Szilikonnal ragasztottuk az alufóliát; kicsit ügyeltünk rá, hogy sima maradjon, és egy nedves, szappanos szivaccsal (hogy jól csússzon) egészen simára simogattuk a lágy szilikonon az alufóliát. (Pár helyen felfeslett, de csak tesztelni akartuk a Napot, így nem szőröztünk sokat.
) -
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi! Szóval akkor 65
De a végét nem igazán értem, műanyag gyári tetőm van azért kerestem volna olyan foglalatot amibe két csövet lehet rakni, mert azt még talán betudnám paszírozni a tetőbe, de még egy ugyanekkora foglalatnak tuti nincs hely. Vagy ezt egy házilag újan készülőbe gondoltad?Egyébként lehet az lesz csinálok rá majd egy rendes tetőt amibe akár 4 csövet is berakhatok, addig meg lesz reflektor. Egyébként kartonra alufólia (így némileg vízálló gondolom) jó lesz?
Mivel ragasszam be műanyag tetőbe?
Illetve még egy kérdés az alufólia az összetörik, meggyűrődik nem tudom, hogy mondjam, de biztos értitek mire gondolok
ez nem zavar be, mindegy?Shodan neked is köszi!
-
Shodan
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem felel meg bármilyen cső.Sok fajta van kifejezetten akváriumi célokra pl hagen,sera stb.
ezekből pedig daylight, növényes halas, tropical és még sok más ,illetve ezek kombinációja. -
Sirandrish
legenda
szeretnék egy normálisabb aki világitást..
kérdésem az lenne hogy bármilyen fénycső megfele a célnak vagy van kifejezetten akihoz való? -
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Holnap délelőtt tudom feladni.Akkor megy a cucc!
-
Sirandrish
legenda
Hoby: ma feladod a lencsét?

-
sasa311
veterán
Ez egy fénycső foglalat, ebből az egyszerű okból kifolyólag nem is létezik belőle olyan, amiben 2 cső fér el, lévén 1 csőhöz 1 foglalat kell

Amúgy IP67-eset venni szinte teljesen értelmetlen.
Az IP65 az a víz és páramentes foglalat. Ezt lehet egészen közel rakni a vízhez.
Az IP67 páramentes, de azért az már nem tesz neki jót, ha ráfröcsög a víz.
Vagyis ha olyan közel rakod a lámpát a vízhez, hogy felfröcsög a víz, akkor ez se jobb semmivel, mint a sima, ha pedig meszebb van, akkor meg tökmind1 és a mezei foglalt (40ft-ért?) ugyan annyi ideig fogja bírni.Amúgy veszel 2 T8as sima neont, olyat, amin végig a csövön egy műanyag "búra" van. Levágsz a végéből 5-5 cm-t (a műanyag borításnak) azt rajtahagyod, a cső elől meg kidobod a műanyagot. Voila.
-
rien
senior tag
Úgy néz ki nincs is semmi bajuk
legalább is remélem. Semmit nem adtam nekik de mára mindketten jobban lettek.
Mondjuk a neont már figyelgettem egy ideje, lehet nem tud leikrázni? Annak is ilyesmi tünetei vannak?
Az oldal amit korábban linkeltél húúúúúúúú gyönyörű akváriumok vannak benne.
Az alufóliát, hogy gondoltad?Hobby36: erre gondoltam, hogy olyan foglalatot nem találok amibe két cső fér el. Illetve nem tudom mit keresek
de az biztos, hogy kevés a fény két csővel. Nyáron míg a természetes fény több volt a lakásban elég volt, de most nagyon kevés
nekem teljesen megvilágítatlan helyen van az aki. -
tbs
addikt
A rendelkezésre álló (kialkudott) víztérfogat bruttó befoglaló mérete (kiszolgáló egységek nélkül): 80x60x40-50cm
80cm (hossz/szélesség) csak csökkenni tud.
60cm (magasság) lehet csökkenteni, de nem szeretném: tetszik így az arány.
40-50cm (mélység/vastagság) kérdéses. Térben álló, háttér nélküli.
Ez sokkal jobb, mint amiben reménykedtem...

Esetleg profi akváriumépítő kolléga Bp.-en..?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

mit.

Silentfrog