- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Pedig igaza van.
A H2O VÍZ.Az összes többi vagy keverék vagy vegyület.A desztilálás egy zárt rendszerű lepárlás. -
Darksool
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem. A desztillált víz az H2O, az ioncserélt vízben pedig ki vannak cserélve a kálcium és magnézium ionok nátrium ionokra...
-
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ott van egy mechanikus szűrés ami a nem oldott keménységét felfogja, és a gyanta felveszi az oldott keménységét mint ahogy a nitrát szelektív gyanta a szart. A gond hogy mikor regenerálódását végzik akkor egy ismerősnek a mosógép megrozsdásodott mert kell egy csipetnyi sósav
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
A desztillált az lepárlás során keletkezik, az ioncseréltet pedig átszűrik ioncserélős gyantagyöngyökön. Mondjuk, végeredményben lehet ugyanaz, sajna nem volt tiszta, hogy a gyantába ~ragad-e, vagy a gyantából megy a vízbe, vagy mikor hogy. Gondolom a gyantába ragad, ezért lehet regenerálni, de valaki javítson ki!

-
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Az ion cserélt víz és a desztillált víz ugyan az, csak más az előállítás módja.
-
_stick_
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Eugene Roe
őstag
válasz
_stick_
üzenetére
Ioncseréltre ne pazarold az idődet, mert ioncserélttel legfeljebb a technikát óvod, de a halaknak nem sok mindent segítesz. Fele-fele mehet nyugodtan, ha nagyon kemény a vized, akkor 2:1, 3:1 arányban is mehet a cserélt (vagy inkább desztillált, esetleg ozmózisszűrt).
Egyébként hal, garnéla és csigafüggő a dolog. Garnélának 1-2 kivételtől eltekintve jó a lágy, halaknál fele-fele, csigáknak a kemény a jó.
Ioncseréltnél az a lényeg, hogy ugyanúgy benne van a sok oldottanyag, csak a reakciókészsége van csökkentve / megszüntetve kémiai úton. Ha tényleg lágyítani akarsz, akkor desztillált vagy ozmó kell.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Ion cserélt vizet milyen arányban lehet vízcserével az akváriumba tölteni? (54l heti 2x10l vízcsere.) -
Eugene Roe
őstag
válasz
djherby
üzenetére
Lehet azért keverni a halakat, ami nagyon fontos, az a hőmérséklet, mert bár tenyésztett halakat tudsz venni, így kevésbé érzékenyek, de a viselkedésükre ettől még hatással van

Ázsiai espei razbóra jól megvan a dél-amerikai zöld neonhallal és pillangósügérrel is. A zöld neon is megvan az ázsiai mézgurámikkal. Neon és espei még együtt is szokott iskolázni

Neonnak egyébként nem kell folyóvíz, nekik a barna, tanninos álló, lassan mozgó víz illene, de az távol áll a magyar közízléstől.
-
djherby
tag
válasz
Dsandor8200
üzenetére
Szép az aki, sok sikert hozzá! Az első vízcsere simán lehet 2 hét után is, főleg ha már vannak benne halak.
A víz csere azért kell, mert egy folyót próbálunk szimulálni, és ott ugye mindig jön a friss víz. Én a heti vízcseréket javaslom, kb. 20-30%. Most már akkor jöhetnek bele a halak! Ha már egy hete megy.
A vízkezelő hasznos, nem csak a klór miatt. A nehézfémeket is közömbösíti.
Írtad a halakat. A vitorlás ragadozó hal, sok mindenre rámegy. A diszkosznak meg nagy aksi kell. Én amit javasolnék, hogy válassz egy területet (Dél-Ázsia, Dél-Amerika), és csak onnan kerüljenek ki a halak. A neon pl. dél-amerikai, a gurámi azt hiszem ázsiai.
Nem vagyok guru, ha valamit elírtam bocs. -
bringasisti
őstag
válasz
Dsandor8200
üzenetére
A diszkosz 500 literes hal ami elvan csapvíz esetén is, de azért ha kicsit mókolt a víz azt szereti. Drága és szerintem olyan tartson aki le tudja tenyészteni, megéli az élményt ezért érdemes rá költeni.
-
Dsandor8200
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Igen, gondoltam rá...
Olvastam róla, hogy nagyon kényes hal, de hallottam az ellenkezőjét is...
Azért is írtam, mert gondoltam, hogy a tapasztaltabbak majd megmondják a tutit...
-
bringasisti
őstag
válasz
Dsandor8200
üzenetére
Diszkosz?
-
Dsandor8200
csendes tag
válasz
üzenetére
Még nem tudom pontosan, de lenne vitorlás, esetleg diszkosz, neon, gurámi, razbóra, törpe, és algaevő harcsa.
Lassan majd kirajzolódik... 😁
Hogy milyen garnélát? Jó kérdés. Ma szembesültem vele, hogy sok fajta van... Egyelőre nem tudom melyikből nem lenne az ilyen halaknak táplálék, ill. melyiknek nem lenne táplálék a többi akváriumlakó..
Teljes a tanácstalanság.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
üzenetére
Nekem láthatóak
Tangerine Tigers, igaz a legnagyobb halak mézgurámik. Ha van elég búvóhely, sűrű növény és sok kő, fa, akkor egy betta vagy pillangó törpesügerek mellett is elvannak.A probléma az, hogy először be kell indítani a szaporodásukat.
Akva 1-2 hét, 20-30 garnéla, 2 hónap, nagyobb halak. Vagy amanót veszel, amit szinte sose fogsz látni, de kellően nagyok ahhoz, hogy ne egyék meg őket

-
Eugene Roe
őstag
válasz
Dsandor8200
üzenetére
Ha nincs túltelepítve akkor 2-3 hetente egyszer elég 40-50%. Biztos kevesebb is elég, de nálam a halak viselkedése is felélénkül tőle, főleg nyáron.
De nekem nagyra nőttek a zöld neonjaim, ezért heti 50%-on vagyok

Én zsugorodós kertilocsolóval oldom meg a dolgot a fürdőből.
-
Dsandor8200
csendes tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Köszi a gyors válaszokat!
Régebben én is így csinálzam, hogy amikor már szükségét láttam, csak akkor cseréltem vizet. Szűrőm sosem volt, mégis tiszta volt az akim.
Most sem akarom professzionálisan csinálni, csak hobby szinten, de ezt a tesztet kipróbálom a kiváncsiság kedvéért.
Arra tud valaki valamit, hogy garnéla társasba mehet-e? -
válasz
Dsandor8200
üzenetére
Mi figyeljük rendszeresen, vízcsere csak akkor van, ha:
- magas a nitrát v nitrit szint
- takarítani kell, mert esetleg a látvány már zavaróVíztesztnek javaslom: [link] vagy hasonló
A szürö elméletben elég, de ha komolyabban neki akarsz állni, akkor javasolt egy külsö szürö, ég és föld a különbség!
-
pjen
félisten
válasz
Dsandor8200
üzenetére
Ahogy én tudom vizet azért kell cserélni mert q káros anyagok felszaporodnak.Üres akvában nem.Esőztetőt lehet félre értem.Nekem az ha a felszín fölé nyomja a vizet.Elég ha mozog a víz felszin.
-
Dsandor8200
csendes tag
Indítót raktam bele. Több helyen olvastam, hogy 1-2 hetente vízcsere javasolt, de arról nem találtam írást, hogy új indítású aki esetén mikor kell előszőr...
Ha minden igaz, akkor a jövő hét végére tervezem a betelepítést...
Az esőztetőről azt olvastam, hogy úgy is jó, ha a vízfelszín alatt van egy kicsivel, csak mozgassa a víz felszínét. De lehet, hogy valamit félre értelmeztem, mert már sok az infó a búrámban...
-
pjen
félisten
válasz
Dsandor8200
üzenetére
A klór szinte azonnal eltávozik a vízből azért van klórszag.Én tennék bele bacis indítót.Nálam difuzor,mert zavar a csobogás.A 17W ledes világításnak inkább a lumen értékét kéne tudni.Nekem egy 110 literes felett van két 13W os led panel,nem sok egyáltalán.Én is csak műkedvelő vagyok,majd jönnek a hozzáértők és eligazítanak.Egyébként ha üres mért akarsz benne vizet cserélni.Inkáb Sera indító hogy a baci élet beinduljon.
-
Dsandor8200
csendes tag
Még annyi, hogy az akvárium egy 180l-es bútoros EHEIM, a hozzá való belső szűrővel, és a fűtővel, ill 17W-os LEDes világítással.
Ti a diffúzort, vagy inkább az esőztetőt használjátok? -
Dsandor8200
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok ezen a fórumon, de sokat olvasgatom. (Asszem)
35 év után ismét belevágtam az akvarisztikába...

Hááát... Azóta rengeteget fejlődött, én pedig (úgy érzem) egy kicsit lemaradtam. Ma egy hete, hogy "beüzemeltem" a 180l-es akváriumomat.
Az lenne a kérdésem, hogy mikor ejtsem meg az első vízcserét, és mennyit cseréljek? Szerintetek hasznosak a vízkezelő szerek, a klór eltávolítás szempontjából, vagy inkább hanyagoljam őket?
Társasba ajánlanátok kis garnélákat, vagy inkább nem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Megpróbálok egy képet is feltölteni az akimról...
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Igaz korábban már téma volt, de még nem jutottam odáig, hogy megvegyem.
63L-es akváriumon most 2 éve üzemel több kevesebb sikerrel. 15W Osram csővel.
Sima cryptok vannak most benne, meg egy kis előtéri üde zöld növényke.
Vilàgítást szeretném fejleszteni és kicsit több növényt ( pl Ambulia, HM) illetve azt is sejtem, hogy ez a 15W édes kevés.
Viszont 2 fajta lámpa között nem tudok dönteni.
-Odyssea T5 Compact 24 vagy 39W
-Odyssea 2x24w (6500k,növényes fénycső)
Fb. Low Tech fòrumban mindkét lámpát javasolták.
T5 compact olcsò 17k.
A két csöves meg a növények színe miatt tetszik csak szerintem sok a 48W már egy kis sima 60cm széles 35 magas Co nélküli akváriumra nem?
Carbo-t, Profito-t hasznàlok meg Macro-t kell még beszereznem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Whynot?
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, Köszi!
Pont itt néztem ki én is!
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Whynot?
üzenetére
Ponnt ma kerestünk ilyen szűrőt, talán itt a legolcsóbb. https://abc-zoo.hu/9297-tetra-ex-1200-plus.html.
A szivacsai jók azt semmikép nem cserélném esetleg a biolabdát érdemes kidbobni. Én egy jó ideje szivacs párti vagyok, én azzal bővíteném a megüresedett helyet. -
Directors
senior tag
válasz
Whynot?
üzenetére
Szívesen!
A lámpát igen, csak bedugod és világít is. Annyi hogy a fóliát ne felejtsd el leszedni a lámpáról. Én rajta hagytam véletlen.
Azt a szűrőt nem ismerem csak a sajátom. Abba szerencsére jó minőségű szűrőtöltet van gyárilag is.
Többiek biztosan többet tudnak segíteni majd a szűrővel kapcsolatban. -
Whynot?
aktív tag
válasz
Directors
üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek! Ugye az Odyssea T5 DUAL DP 90/100 2X39W lámpához már nem kell semmi, csak bedugom és világít?

Azt hiszem egy Tetra 1200-as szűrőt veszek, ár/érték arányban elég jónak tűnik és nem panaszkodnak rá sokan. Elég a gyári szűrőtöltet, vagy ez is dobós mint sok másikban? Ha dobós, akkor Ti milyen szűrőtöltetet javasoltok hozzá? -
djherby
tag
Ezen a Watt/Liter számon gondolkoztam a múltkor, hogy ez már elég régi meghatározás lehet, talán még a T8-as csövek idejéből. Volt nekem is 300L-es akvárium T5-ös csövekkel, de mégsem kellett 300W. Ha jól emlékszem kb. 3 cső volt 55W körül. Most már az elég jó csövek vannak akár HE/HO. A LED-ről nem is beszélve. Szerintem a Lumen/liter hasznosabb megállapítás lenne. Persze tisztelet a kivételnek, a múltkor egy hazai neves akvarista (N----o) az 54L-est 54W-al világította. Egyébként nekem sincsenek ilyen téren nagy igényeim, növények fejlődjenek és kész.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem növényest. Nem lesz CO2 meg nagy tápozás. de olyan halast szeretnék, amiben nem senyvednek a növények. Szebbnek tartom a zöldellő (nem algától zöldellő) akváriumot és a halaknak is jobb szerintem.
-
-
Directors
senior tag
válasz
Whynot?
üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ekkora üvegem van.
Nekem Hydor professional 350 van. Nagyon erős szűrő, jó a benne levő gyári töltet. Ha szeretnéd veheted a nagyobb testvérét is. Attól függ mennyi növényt és halat akarsz majd tartani.
Világításból nekem Odyssea Dual Pro 2x39 W T5 lámpa van. -
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
Most kezdeném újra 20 év szünet után ezt a hobbit és nagyot változott a világ technológia terén. Légy szíves segítsetek! 100*40*50-es halas akváriumhoz milyen külső szűrőt és világítást javasoltok?
-
Bridgeman
csendes tag
Silentfrog , djherby : Köszi!
-
djherby
tag
válasz
Bridgeman
üzenetére
Szia, amit most felraktam 9,6W/m 120 led 840lm/m és 6500K-s. Viszont a led típusát nem tudom. Ami előtte volt akvárium-om a 300L-es ott is lecseréltem, oda 2835-öst vettem az is hideg fehér volt 1020 lumennel. Ha a mostani nem jött volna be, akkor néztem volna nagyobbat lumen-ben. Olyan 1300 körül. Neked az a 600 kevés lesz, és inkább 6000K körülit nézz.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Persze értem hogy van kényszer helyzet, csak meg kell nézni a folytó mekkora és az égő hengeres része mekkora és máris látszik hogy miért nem tökéletes. Meg a kompakt cső se tudja a hagyományos egyenes élettartamot
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti
üzenetére
Az meglehet, de vannak olyan helyiségek ahol azt fogad a lámpatest
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az E27 et el kell felejteni. Nincs benne rendes elektronika és semmit nem ér.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti
üzenetére
Sajátmárkás táppal használom, bár még szalag nem döglött be, de e 27-est, gu 10-eset vittem már többet vissza, szó nélkül cserélték.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ezt nem ismerem konkrétan, de általában csak akkor van gari ha ipari a táp. Rá kell kérdezni.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Bridgeman
üzenetére
Ha csak energiatakarékossági célból cserélnél szalagra akkor csak akkor éri meg beruházni ha t8-as csöveid vannak. A T5-ös csövek watt/ lumen fényererő nagyon hasonló.
Ha mégis a csere mellett döntesz érdemes olyan szalagot választanod amire több év garanciát ad a gyártó, úgy pár évig nem lesz vele bajod. A 600Lm/ 7,7 watt sem nevezhető energiatakarékosnak, hisz egy SMD5730 18 wattal már 3000 Lm fényerőt biztosít. Sajnos melegszik tisztességesen.Erre pl 2 évet adnak és az ára sem vészes. [link]
-
Bridgeman
csendes tag
-
djherby
tag
Jó híreim vannak! Beindult az élet. 2 hete kaptam a kollégámtól maradék LED szalagot, 3 x 50 cm-t raktam a tető alá. Most már új levelet hozott az anubias. A többi is biztos, de rajta látni legjobban. Azért az siralmas, hogy a gyári szettek ennyire alkalmatlanok. A szűrő sem elégséges, és a világítás sem.
-
Bridgeman
csendes tag
Volt egy halvány sejtésem emiatt.És a talajlakó munkások erre a problémára még rá is tesznek egy lapáttal...(gondolom)
-
djherby
tag
válasz
Bridgeman
üzenetére
Kérdés mekkora mennyiségről van szó. Ha egy kicsi akvárium 54L akkor bevállalhatod a mosását. Én is jártam így nemrég egy kis felületen. Azt kiszedtem, és valóban egy kicsi hypo a vízbe, és lehozta. De az egészet nem vállaltam volna. A szűrőket is meg lehet szépen takarítani. Ajánlom: dörzsi szivacs, fogkefe.
-
villamos
őstag
Buta 5let. Belevarrni egy párnahuzatba, és bedobni mosógépbe valamilyen kímélő programon...
-
twi452
senior tag
Mondjuk a hypo lekapja szerintem arról is az algát. Kérdés, hogy akar-e az ember a mosogatásával bajlódni 😄(én tuti nem állnék neki)
-
Bridgeman
csendes tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Köszi a választ,bár reméltem,hogy létezik vm eljárás,ami ledobja az algát a manado-ról.
Ezt hogy értsem,hogy 2-3 év az élettartam?
Nem vásárolgatni szeretnék,csak egy nagy takarítást csinálni.
A szűrők,amiket szintén tisztítani szeretnék: AQUAEL FAN-2 és TETRATEC EX600. -
Bridgeman
csendes tag
Sziasztok!
Egy erősen elhanyagolt akváriumot szeretnék újra indítani.Az alján világosbarna Manado kavics van,amin már annyira megtelepedett az alga,hogy szinte fekete.Mit javasoltok,mivel tudnám hatásosan megtisztítani?(És ez vonatkozna a külső és belső szűrőkre is.) -
oszy
veterán
válasz
stifi82
üzenetére
Olvass is.
https://diszhal.info/ -
stifi82
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok profi akváriumos.
Bemegyek a boltba veszek halat ami tetszik.
De azt veszem észre hogy mindenki csak el akar adni.
Van ilyen olyan hal az akváriumomban aztán egyre csak fogynak.
Azt vettem észre hogy elfogyott a jávai moha mert gondolom növény evők a halak mert a díszhal tápot ha bedobom nekik oda sem mennek rá a moha meg szépen elfogyott előtte meg adtam el belőle.
Kérnék segítséget út mutatást merre tovább. Milyen szempontokat figyeljek hogy félre ne vezessenek? -
spyduck
nagyúr
Túl sokan vagyunk :) Kell a hely a Xinguknak :D
9 db (nagyok) parazitamentes zöld diszkosz elúszna.https://www.youtube.com/watch?v=-8_1bIgis64&feature=youtu.be
-
twi452
senior tag
válasz
djherby
üzenetére
Igen 1w/litert szoktak számolni ha felpörgetett növényes akváriumot szeretnél csinálni.
Ehhez viszont nem elég csak a fényt megadni.
Utána kell menni 25-30 mg/l stabil co2 szinttel amit igazából normálisan csak palackos rendszerrel tudsz biztonságosan megoldani.
Illetve természetesen tápozni kell ehhez mérten mert ennek az a lényege, hogy mindent megadsz a növényeknek maximális szinten amit csak fel tudnak használni(kicsit többet is) különben nem igazán működik és jönnek az alga problémák ha valami megborul ebben.
Ezért szűrik ezeket a fajta akváriumokat nagy szűrőkkel mert az ad egy kis plusz helyet arra, hogy ha valami nem oké akkor még megoldja erőből/tartalékból a szűrés.Ha nem használsz co2 rendszert akkor én 0.5-0.7 w/l körül lőném be a fényt vagy ha ledet építesz akkor dimmeléssel tudsz kísérletezni a fényerővel úgyhogy ott lehet erősebbet építeni.
-
twi452
senior tag
válasz
djherby
üzenetére
Az 55wattos compact az már necces kicsit 54 literre szerintem és ugye azt nem tudod szabályozni egyszerűen mint a ledeket.
Ennyi fénnyel már erősen ajánlott a tisztességes és főleg egyenletes co2 beoldás különben tényleg csak alganevelő akvárium lesz amiben nem leled majd az örömöd 🙂 -
twi452
senior tag
válasz
djherby
üzenetére
Ha jól láttam ebben valami 6 wattos led fénycső van a leírás szerint. Ez nem hangzik valami jól így elsőre növények szempontjából.
Nálam a 40 literes garnélás nem igazán tápozott akvárium felett is egy 20 wattos Samsung ledes vtac reflektor van és ezzel sincs alga problémám viszont nő benne rendesen a hm, rotala és még nagyon lassan de a montecarlo is futkos. Egyedül az igénytelen microsorum ami kicsit szenved tápanyaghiánytól.
Igaz vannak úszó növények amik árnyékolnak de úgy tűnik ez a 20 watt sem túl sok pedig fénye elég durván van.
Ja a szűrése pedig egy két szivacsos levegős szűrő úgyhogy nem mondanám high technek a rendszert 😄
Ebben garnéla wellness az elsődleges úgyhogy a többi utána jön, ezért sincs rendesen tápozva sem 🙂
Szerintem nálam a szűrést leginkább a növények és az agyagos talaj végzi.
Mondjuk nem szeretném felkeverni mert nagyon csúnya dolgok lehetnek az aljzatban már 😅 -
djherby
tag
Sziasztok! Problémám: 54L-es gyári AquaEl aksi LED-es. Talaj JBL Manado, most vettem alá Aqua basis-t. Szűrés Eheim aquaball. Most vettem bele új növényeket, és ezek is pusztulnak. Hullanak a levelek, az echinodorus levele bomlik, voltak ilyen szálas növények, azok közül kb. az egyik él. Korábban is pusztultak, ezért vettem újakat. Van egy ilyen ágas-bogas úszó féle, azzal nincs gond szépen fejlődik. Na meg olyan mintha nem gyökeresednének. Tápozás van TF micro-macro + foly. carbo. Már több tíz éve halazok, de így még nem sz*ptam. Ezelőtt egy 300L is volt, abban sóderben az echinodorusnak akkora gyökere volt, hogy kijött a fél talaj. Már megfordult bennem, hogy kivágom a Manadot. De adtam még egy esélyt. A világításra gyanakszom még. Kinek mi az ötlete, Köszönöm!
-
twi452
senior tag
-
oszy
veterán
Tegnap megcsináltam a cső rövidítést. Sajnos egy picit megtörik a cső a szűrő csatlakozójánál.. Erre majd ki kell találni valami DIY megoldást.
És milyen jó, hogy szétszedtem... Rengeteg kis csiga volt a szűrő aljában + nem az a nagy tömítés volt a ludas, hanem az a kis kerek a kosárban. Picit el is deformálódott, de nagy nehezen sikerült helyesen beraknom. Legalábbis remélem, hogy ez okozta a levegősödést.
Be kentem minden tömítést vezelinnel.A képet netről szedtem szemléltetésnek.

-
ooloo
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Gondolom , ha üzemen kívül van akkor nem kell a lámpa alatt elhaladni víznek . Illetve egy "kémlelő" is felszerelhető abba a pozícióba . Ez csak feltételezés a részemről .
-
ooloo
őstag
válasz
Csabesz666
üzenetére
-
bringasisti
őstag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Megnéztem a videót nem lettem okosabb, szét kéne szedni és megnézni a víz útját. Én nem értem miért kell a szivattyú és a szűrő közé építeni ? Én szerintem ha használsz szűrőt utána kell kötni. Meg minek bele mágnes?
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy ilyen
UVC szűrőt. 3 bevezetése van, ezt hogyan kell bekötni? -
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Így szoktam csinálni takarítás után. De délután szerintem szétszedem és ki is takarítom megint az egészet plusz levágom a csövet, ahogy javasoltad.
A tömítést egyébként szilikonzsírral szoktam bekenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Háztartási gépek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A H2O VÍZ.Az összes többi vagy keverék vagy vegyület.A desztilálás egy zárt rendszerű lepárlás.
Tangerine Tigers, igaz a legnagyobb halak mézgurámik. Ha van elég búvóhely, sűrű növény és sok kő, fa, akkor egy betta vagy pillangó törpesügerek mellett is elvannak.

Pont itt néztem ki én is!
mert vásárlási tanácshoz több infó kellene.