- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Vannak halas hverjaim,egyik másik kétherente 1 Neomagnolt dob a vizbe.

-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
+1
-
Silentfrog
Topikgazda
Ugye nem azt a tanácsoljátok hogy a szűrő szivacsát csap alatt folyóvízzel érdemes kimosni? Mert ez nagy hiba lenne. Szivacsot az akváriumból levett vízzel takarítjuk mert a a szivacsokban lévő baciknak a legkisebb mennyiségű klór is a vesztét okozza, ez esetben a biológiai szűrést szinte teljesen hazavágjuk.
-
natë
nagyúr
A szivacsok mellé nem nagyon fér a szűrőbe vatta, gondolom nem helyettük kellene.(?)
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem akarok tiszteletlen lenni, félre ne érts! Sőt. Vitát sem akarok nyitni. Leírom.

Szivacs szerkezetű szűrőanyag. Ha nyomkodod a szerkezete összetöredezik vagy összeesik. Tönkremegy. Aztán lehet venni újat!
Erős vízsugár alatt szépen, alaposan átlehet öblíteni! 
De úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné vagy éppen hozzászokott.

-
bringasisti
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
#30078 ban írtak szerint kell eljárni mert ha a szivacs teli van sz@rral akkor vissza rakja a helyére? Akkor felesleges kivenni!
-
szabolcs77
tag
válasz
bringasisti
üzenetére
én meg pont az érvekre lettem volna kíváncsi, illetve ha nem nyomkodom, akkor hogyan szedem ki a koszt (egyenlőre nincs szivacsos előszűrő és minap belenéztem a külső szűrőbe és volt ott annyi cucc hogy csak na)?
-
bringasisti
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
Azért nem soroltam az érveket mert 55 éve akvarizálok és még soha senki nem állította az ellenkezőjét
-
twi452
senior tag
válasz
üzenetére
Na igen.. nálam a szívó ágon van egy gyári szivacs garnélavédelemhez és ha elfelejtem kinyomkodni hetente (ami megesik) akkor gyakorlatilag sűrű iszapot tudok utána kisajtolni belőle következő alkalommal 😁
Mondjuk a belső szűrőanyagokhoz nem kell csak ritkán nyúlni mert ez megfogja a durva dolgokat már.
Azért szoktam nézni, hogy egy ilyen kicsi szivacsból, hogy jöhet ki ennyi szar 😂 -
natë
nagyúr
Más : tegnap vettem észre, hogy az egyik páncélos harcsám szeme melletti területen, ahol az a kis "szarva" van, egy nagy foltban a húsa látszik, gyakorlatilag az a kis szarv eltűnt. Nem tudom, hogy szedte össze a sérülést... Meggyógyulhat vajon?
-
pjen
félisten
válasz
szabolcs77
üzenetére
Én időnkét folyó vízzel ki is mosom,aztán az aksi saját vizével át öblítem.
Igaz 110 literben van 15 hal,1-2 hetente 30% víz csere. -
szabolcs77
tag
fontos érveket sorakoztattatok fel a nyomkodni vagy nem nyomkodni a szivacsot ügyben

-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
NEM kell nyomkodni!
-
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Ok
-
natë
nagyúr
Ilyen fiatal akvánál teljes vízcsere öngyilkosság lenne ugye? Ez a hintőpor nem állítható meg, a szűrő is fújja ki...😪
-
Alg
veterán
Dehogy nem, csak kicsit gondolkodni, esetleg farigcsálni kell hozzá

Vagy eldobni a fedelet és fedél nélkül használva bármiylen világítást tehetsz rá ami tetszik.
De van pl. Ilyen, ez befér a fedél alá és kb elég is a 60l-re.
A garnéla meg nem mászik ki ha jól érzi magát bent
Legalábbis nekem Március óta egy cherry sem akart szökni. -
Alg
veterán
Az egy másfél méteres cső, szóval nem hinném
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Adott hosszban azonos T-típusú fénycsövek mindig azonos teljesítményűek lesznek - vannak viszont LED-es betétek amivel kiváltható, esetlege lehet bele plusz LED szalagot tenni DIY, vagy levenni a tetőt és rárakni egy profibb világítást.
-
bringasisti
őstag
A külső szűrő hatékonyabb mert nagyobb a szűrőanyag térfogat és ha olyan típust választasz amibe nincsenek rekeszeket akkor olyan arányban választod meg a számodra szimpatikus szűrőanyagot ahogyan akarod. Például a mostani esetben több " vatta " kerül bele amit nyilván gyakran kell cserélni de ha letisztult a víz mehet szivacs helyére. Rugalmas a rendszer. Azért mert van egy kis bizonytalanság egyből ne rohanj vásárolni, várd meg míg kialakul egy végleges kép akkor elég dönteni. Az új szűrőbe be tudod rakni a mostani szűrőanyagot így a baci kultúra nem sérül.
-
Sajnos " a sok lúd, rókát győz"-ött

A rohadt erőszakos béldózer guppik széttúrhatták szegény anci "fészkét" mert mára egy bogyó sem volt már bent a kis csőben

Egyik szemem sír a másik nevet, mert jó lett volna nézni a kis ancikat ahogy felcseperednek, de a kis akváriumban ami 30 literes, már így is elég szűkösen vannak a halacskák (kb 20 guppi, két házmester, két anci) és ahogy nézem az ancik már most kinőtték ezt a kis pocsoját.
Elajándékozni, meg szinte lehetetlen halat, ahogy azt már tapasztaltam
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem tisztítottam még, 2 hét után öngyilkosság lenne.
Érdemesebb külsőre váltani? (ugye 60l az akvárium) Ha a külsőre váltok, ott ugye megint nem lesznek baktériumok..
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Jaja levegő volt. Kinyomtam belőle 😁
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Most meg magától elkezdett buborékokat engedni a belső szűrő, mintha pezsgőt tolna ki ...
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszi!
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Annyira nem durva szerintem. Alighanem a penész maradványa. Ilyen friss vizet nem nagyon cserélnék, vagy ioncserélttel mehet a fele?
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Igen és igen.
Igen gomolyog. Maga a víz tiszta, tehát nem tejszerű. Szemcsék, kis foszlányok láthatók mindenre lerakódva. Ahogy nézem a garnélák mintha ennék.A víz tetején is porszerű pöttyök vannak. -
natë
nagyúr
Újra kérdezek

AZ akvárium már két hetes, benne vannak a halak is. A starter máig ment minden nap.
Eddig mindenki él és virul (kop-kop), viszont a vízben fehér szemcsék lebegnek, a növényeken, üvegen is van fehér lepedék. A szűrő oldalán is. Laza, simán porszívózható, de úgy látom a belső szűrő nem tud megküzdeni vele. Lehet, hogy a menet közben kivett vasfáról lemálló penész maradványai? Vagy sokáig ment a starter? Esetleg valamiféle alga lehet?
-
natë
nagyúr
2+2 cory, 3 algázó géb, néhány garnéla mellé mit ajánlotok 60l-re? Platti vagy razbórák?
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szuper tipp! Nagyon szépen köszönöm -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
KillHates
üzenetére
Damillal rákötöd egy akkora kőre hogy a szőlő ágat amivel lent marad és pár hét múlva szabadon engeded amikor már lent marad.
Fa mindenképp kell az anciknak az emésztésüknek fontos hogy tudjanak mit rágcsálni .Az anci hím egy darabig( kb 7 napig ) őrzi a kicsiket tehát annyira nem szoros a határidő.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszi a jó tanácsot! Bízom benne, hogy sikerül majd elcsípnem a kis gézengúzokat!
Olvastam hogy 4-10 nap a kikelés, elég tág intervallum
Annyi kérdésem lenne még, hogy azt is olvastam, hogy az anci szeret fát rágcsálni(?) és van egy kis szőlő gyökerem azt szeretném betenni nekik. De hogyan tudnám megoldani, hogy lent maradjon a fa? Gondolkodtam, hogy hozzá drótozom egy nagyobb kőhöz, de halottam, hogy az anci nagyon érzékeny a fémekre (főleg a rézre) és félek, hogy ezzel gond lenne. A másik, hogy pattex piszollyal ragasztanám fel, de azzal is aggodalmaim vannak. -
Sziasztok! Ma reggelre(?) lepetézett az Ancim. Kell valamit extrát csinálnom, hogy minél egyszerűbb legyen nekik, vagy csak ne cseréljek vizet, csak szűrőt sűrűbben és figyeljek az etetésre meg a víz hőfokra?
Olvastam, hogy a hím gondoskodik a picikről - ahogy nézem bőszen őrzi is a kis csövecskét. Kb mennyi idő mire kikelnek?
Kis Guppykkal (kb 20) laknak együtt. Azt olvastam, hogy nem szabad kivenni az ikrákat mert bepenészesednek, ha el vannak választva.
Akinek van valami tanácsak, azt előre is köszönöm.
-
natë
nagyúr
Corydorasból 2 kékpajzsos 2 panda párosítás is jó? Elegen vannak így?
-
Alg
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Ezzel csak az a gond hogy utána te sem tudod majd megregulázni az elszabadult növényeket
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Az ötlet frankó!
Még ugye nincs hal, előszöt garnélák jönnek majd. -
natë
nagyúr
Úgy néz ki, hogy kezdenek beállni a növényeim, kivéve a valiznéria, ami folyamatosan elengedi a talajt magától, s elrohad lassan minden levele. A gyökere bezzeg nő.
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Ilyesmi az enyém is, de gyufát most nem dobok bele

-
bringasisti
őstag
Mikor még forgott a topik sokszor volt vita hogy ha egy külső szűrő nem megy fél egy vagy 3 napot áram kimaradás miatt mikor pusztulnak el a bacik. Veszel egy terméket amit hermetikusan lezártak 1 éve a kamionban -10° utazott majd a bolt kirakatában sütötte a nap. +40° nyáron át! Gondolod hogy van benne valami? Politika nélkül: Főváros mint beruházó nem akarta jogvita miatt a Csepeli Szennyvíztisztító hálózatra kötni a csatornát. A kivitelező azt mondta hogy a Francia import baktérium ( rothadó szar ) éhen hal és kártérítést fog kérni! Mitől marad életben a baci egy lezárt edényben?
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
A starter minden nap megy, a nagy szemcse pedig max 2-3 mm.
-
natë
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Mi okozza? Miért kavicson van csak?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mesterséges intelligencia topik
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- ldave: New Game Blitz - 2026
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 3060 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- PS5 fat konzol
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)