Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9627) Gnor27


Gnor27
csendes tag

Hali!

Egy HGST 1 terás winyót ki kellett szedni a lapimból mert szerelőhöz ment a gép. (ennek már 3 éve)
A winyó 2,5-ös kicsi így egy usb-s külső tokba rakva nem akart elindulni csak csipogott. Beleraktam egy azonos típusú lapiba fél éve és felállt rajt a rendszer is. Most kellett volna róla valami így egy külső tápos keretbe tettem bele de sokáig megint csak csipogott, de a gyors ki-bekapcsolás segített és felpörgött. Viszont az 5-6 partícióból pont 3 lényegeset nem lát a gép. Illetve látja hogy ott van csak nem éri el. Azt mondja h RAW formátumú és hibás paraméter illetve nem elérhető meg hasonlók. Az Easeus most fut és látja a mappákat. 50 perce megy és csak a partíció hatodát nézte át de az is 162k fájl, szóval elvileg ott lehet minden.
Fix mbr vagy akármilyen más helyreállítással érdemes lenne próbálkozni vagy csináljam egyből adatvisszaállító programmal? Mit javasoltok?
Amúgy ez a csipogás dolog olyan h a 2 terás WD Caviar Green ugyanezt csinálta éveken keresztül az asztali keretben. Mindig egy gyors ki-bekapcsolás kellett h elég indítóáramot kapjon vagy nem tudom mit, ahhoz h hajlandó legyen felpörögni.
A külső usb tok pedig egy usb kábeles külön táp nélküli tok. Abban nem is mozdult.
Most beleraktam a winyót egy másik lapiba amiben van plusz hely. A 3 meghajtó ott van de nem tud róla a gép semmit sem. A maradékokat látja és rohadt lassan de olvasni is tudja. Pl az egyikről másoltam 4-5 gigát és legalább 20 percig tartott miközben a sebesség a nulla és a 2-3 m per másodperc között ingadozott. Egyébként nem tudom hogy ez normális-e de az a tippem h semmiképp sem.
Ez a kis winyó egyébként egy jófajta Hitachi 7200-as és jó nagy cache is jár hozzá, talán épp 32 megás. Most nem jut eszembe.
Mit javasolnátok? Mi lenne a legegyszerűbb és mi a legbiztosabb? 1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.