Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6150) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Üdv!

Egy rövid kérdésem lenne, de előtte a történet köretnek.

Egyik barátom 64 gigás vadi új memóriakártyára mentette az addig winyón tárolt családi fotóit (egyetlen JPG nevű mappában volt több rendszerezett almappában a gyűjtemény). Mivel másolás után néhány mappába be tudott lépni és innen pár képet gond nélkül meg tudott nyitni, naivan azt hitte minden rendben történt a másolás során, így a winyóról törölte a képeket tartalmazó mappát.

Másnap szeretett volna a memkártya egyik mappájából pár képet átmenteni pendrive-ra és itt kerekedett el a szeme, mivel be sem tudott lépni a kérdéses könyvtárba. Kiderült, hogy több ilyen "beléphetetlen" mappa is van a memkártyán.

Ezt követően a memkártya és a forráswinyó hozzám került. kb. du. 3-tól kerestetem különböző programokkal a forráswinyót, de a kérdéses JPG mappát egyetlen recovery program sem mutatja, így nem jutottam előbbre az adat visszaállítással. Tavalyi ill. tavalyelőtti dátummal viszont szépen látható nagyobb mennyiségű fájl is a visszaállító programokban természetesen visszaállíthatatlan minőségben, de a lényeg, hogy látszanak, míg a két napja töröltek NEM.

A memkártyáról készítettem egy full recovery-t. A mappa és fájlszerkezet szépen lementésre is került, de a problémás fájlok 0 tartalmú bájtokból állnak. Valószínű, hogy másoláskor már nem kerültek megfelelően a memkártyára, így semmire sem alkalmasak.

A kérdés pedig: miért nem láthatóak az utoljára törölt fájlok. (W7, először lomtárba kerültek, majd onnan lett ürítve)

Egy jelentős problémát már találtam közben: webkamera képének videofelvétele erre a partícióra történik és találtam elég nagyméretű felvételi fájlokat mai dátummal, tehát jelentős mennyiségű írás történt a kérdéses partícióra. De még mindig nem értem miért nem láthatóak a visszaállító programok keresési adatbázisában a fájlok?

A kérdésemben a visszaállítás minősége érdektelen. A jelentős írási mennyiség miatt feltételezem, hogy nem is lehetne visszanyerni problémás képeket.

read-only mode on the forum

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.