Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamaskata
csendes tag
Jelentem, visszajött az Aspire One 722-m a szervízből, valóban winchester csere lett belőle. Egy hét alatt pikk-pakk lezajlott a dolog, futár vitte, futár hozta, nagyon olajozottan ment minden.
Kb. naponta kaptam az sms-eket és e-maileket: ma megérkezett a gép, ma elkezdtük javítani, ma kész lett a javítás, ma becsomagoltuk és előkészítettük a szállításra, ma átadtuk a futárszolgálatnak stb. :-)))))
Summa summarum: nagyon elégedett vagyok a szervízszolgáltatással, leendő vevők figyelmébe ajánlom :-) -
spyduck
nagyúr
Acer Aspire 3100 bontás!!!! : [link]
-
bagyusz
őstag
válasz
mokus1
üzenetére
Én sem találtam túl sokat, de van egy-kettő.
OCZ Nocti mSATA SSD 30GB
Kingston SSDNow mS100 32GB
Kingston SSDNow mS100 64GB
Intel X25-M 80GBAz a vicc, hogy ezeknek az SSD-knek sokkal kisebb az előállítási költsége, de még is drágább.

-
bagyusz
őstag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Még tavaly agusztásában konzultáltam az acerrel a garival kapcsolatban.
Acer support
Én:
....a garancia vesztés elkerülése érdekében, mit cserélhetek ki a laptopomon?
support:
Kedves XXXXX
.....Amennyiben a készülék rendelkezik szerviz nyílással, onnantól kezdve a hozzáférhető alkatrészeket cserélheti valamint eltávolíthatja....... A gyári alkatrészeket a garancia időtartalma alatt őrizze meg.....
Tehát, ha a szervizkapun belül van a mini pci-e foglalat akkor lehet cserélni a gari vesztés nékül.
-
bb.bocs
őstag
válasz
üzenetére
ahhaaaa. akkor a vinyót ramot meg dvd irót szedhetem szanaszét
király
ezt jó tudni
ez mindig igy volt ?
és ha belekötnek , hogy tegyükfel, memóriát bövitettem? vagy cseréltem benne irót? éés vajon az én gépembe ( 5750zg) milyen csatis hány mm es mekkora caddy kell? -
bb.bocs
őstag
válasz
bagyusz
üzenetére
acer aspire 5750zg... hát a pci s dolog elég drága ahogy néztem. meg nemtudom lehet e eme gépbe
az egycsavaros megoldás jónak tűnik. majd ha lesz pénzem ssd re meg külsö házra meg 1 külsö házra még az iróhoz akkor lehet megpróbálom
amúgy akkor mitől veszitek garit? mert igy lassan már teljesen bontom a gépet ha mindenhez hozzányúlok ?
mitöl veszitek garit? -
bagyusz
őstag
Valamit valamiért dolog, én pl nem használom kb 2dvd írtam ki vele, még a windowst is pendrive-ról telepítettem mivel 10x gyorsabb.
bb.bocs: Nem kell az egész gépet megbontani, egy csavart kell kiszedni és utána már kilehet húzni oldalt az ODD-t. Garancia vesztés veszélye meg nem áll fent.
Mini PCI-Express SSD is egy alternatíva lehet, ha van a gépben egy második foglalat.
-
mokus1
addikt
válasz
üzenetére
Ha csak egy HDD helye van akkor tényleg bukó a 64 gigás SSD sajnos.

-
bb.bocs
őstag
válasz
üzenetére
programok + windows össszesen 50gb...64gigás ssd trimm es ( bár nemtudom mire jó a trimm de ajánlják
, de aranyárban 
-
bb.bocs
őstag
válasz
üzenetére
igen. hát az ssd aranyárban van sajnos... legalábbis ami nekem elég lenne... legalább 70gb 80 ra szükségem van minimum
-
addikt
Köszönöm a válaszokat.

bb.bocs: Egy SSD tényleg sokat dobna rajta gyorsaságba, én nemrég vettem Samu 470-et és hát eszméletlen gyors vele a gépem.

Ha memóriát bővítesz 4-ről 8-ra azt max. játékok alatt meg ramzabáló alkalmazások alatt fogod csak észrevenni... -
sowi
őstag
válasz
üzenetére
nincs
-
bb.bocs
őstag
hello 1 kérdés, acer aspire 5750 zg t lehet turbózni valahogy? a memóriát a max 8 ra bövitettem ki... vinyó nem érdekel. a teljesitményre gondoltam. pl proci gyorsitás, ami biztonságos még, meg ilyesmikre, bármi ötletre
nem fontos, csak érdekelne 
-
mokus1
addikt
válasz
üzenetére
Nem igazán.Esetleg vannak bővített biosok amikben több az állítási lehetőség.Ott belehet állítani.
-
sowi
őstag
válasz
üzenetére
biosban nincs
-
addikt
Üdv!
Anno az asztali gépemnél be lehetett állítani, hogy hány foknál kapcsoljon le a gép, ha már nagyon felforrósodik.
Acer laptopoknál van ilyen? BIOSban nem találtam, fontos lenne.
-
mokus1
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Az Nvidia programja tökéletes erre.De csak akkor ha nem a legfrisebb intel driver van fent.Mert ha igen elveszi ezt a lehetőséget.
-
Krike
aktív tag
-
w.miki
veterán
köszi...
szerintem 32 bites az XP-m...
meg lehet nézni valahol, hogy pontosan az-e?akkor ha 4GB-hoz újra kéne telepítenem az egészet?
ha mégis +2GB veszek, attól még menni fog vele vagy csak a gond lesz vele? (esetleg majd később újratelepítem, 1 éven belül...)
a két DIMM-ben lévő memória egyforma legyen? akkor a Hynix-et is le kell cserélnem?
ÁRak? -
Krike
aktív tag
válasz
w.miki
üzenetére
Szia,
Ha 32 bitest oprendszered van, akkor max. 3GB-ig fogja látni a memóriát, tehát ebben az esetben 1GB-al tudod növelni a méretét(rakhatsz bele 2GB-os modult is, de abból is csak 1GB lesz elérhető)
Ha 64 bites az XP, akkor egy 2GB-os modul mehet bele.
Én ezeket a modulokat javaslom: [Kingston]Árakat a neten kellene keresni, változó lehet.
Amennyiben a gép így is használható, akkor én nem bővítenék, hanem használnám, amíg működik, és utána vennék egy újat, persze ha megteheted. Vagy eladnám így a legjobb ajánlatért, és szintén néznék egy másikat.
-
Krike
aktív tag
válasz
ricsko1234
üzenetére
Szerintem ne állítsad át, nem véletlen, hogy 1066MHz-en mennek. Amit esetleg nyerhetsz vele, az a bizonytalan működés, és gyors hajhullás lesz. Törődj bele, ez a gép ennyit tud, a GT520 belépő szintű VGA, a játékbeli teljesítménye ennyi. Az FPS mértékét a számolóegységek száma jobban befolyásolná, de abból ugye 48 van neki, a GT540 96 egységével szemben.
-
w.miki
veterán
Helló!
Van egy Acer Aspire 5735z 322G25Mn lapotpom.
Ebbe egy 2GB-os memória van DIMM1 foglalatban, a pontos típusa:
Hynix 2GB 2Rx8 PC2 5300S-555-12A gépen XP Pro van.
Szerintetek érdemes bővíteni a memóriát?
Ha igen milyen típust ajánlatok?
Ugyanezt keressem, vagy bármit be lehet tenni mellé?
Mekkorát és kb. mennyibe fog kerülni?Lehet még fejleszteni valamit egy ilyen gépen?
-
ricsko1234
csendes tag
Lenne egy utolsó kérdésem még. Milyen programmal tudom beállítani azt, h a GT520M legyen alapértelmezett VGA-ként? Magyarul ne is legyen használatba az intel vga.
-
Muerte
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Ott van a leírás benne,hogy az égvilágon más változtatás nincs a régi biosához képest csak annyi hogy amikor bedugod a memóriakártyát akkor folyamatosan világít a led.Ennyi.Ha ezért megéri Neked kockáztatni egy esetleges géplekukázást akkor csináld meg,én nem beszéllek le róla

-
ricsko1234
csendes tag
válasz
Muerte
üzenetére
Természetesen tisztába vagyok azzal, h egy 800Mhz-es alaplapba nem fogok tudni bele rakni egy 1333Mhz-es ramot.
Ez egyértelmű.
Ezt a ram állítgatást úgy olvastam egy fórumba, azért érdeklődtem.
A bios-t pedig nagyon egyszerű okból frissítem. A tudat, h a legfrissebb bios-van a gépemen.
Ma azért telepítettem újra a notit, mert teljes frissítést akartam csinálni. Az Acer oldaláról letöltöttem a notimhoz tartozó összes driver-t és felraktam. Azért, mert én azt akartam h a legfrissebb driver-ek legyenek rajta. Ha nincs sok jelentősége, én akkor is a legfrissebb drivereket/biost akarom a gépemen. Csak ennyi az oka.
Törődök a notival. -
mokus1
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Ha alapból nagyon meleg a VGA-d én nem tuningolnám.85fok fölé ne engedd játékok közbe akkor nem lesz belőle baj.Én mindig is így használtam a laptopokat és sose volt belőle baj.Itt azért nagyobb hőre tervezik a chipeket mint asztali fronton.
-
Muerte
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Ne haragudj meg,de mi a jó büdös francért akarsz biost frissíteni?
Van valami különös oka?,mert ha igen szívesen segítek de ha az új biosba nincs radikális változtatás akkor minek akarod frissíteni?Lenni szokott általában hozzá leírás hogy mit változtattak a régihez képest.Ezt megkerested,elolvastad?Ramot nem lehet tuningolni laptopokban!Kivétel a csúcs gépekben azokban is moddolt biossal,de ott is csak az időzítést tudják belőni a Mhz az egy adott tényező.Acerekben nincs rá lehetőség,nincs ilyen opció a biosukban.Ha az alaplapod és a procid támogatja az 1333Mhz-et akkor annyin fog menni,ha csak 1066-ot támogat akkor hiába teszel bele 1600-as ramokat az akkor is csak 1066-on fog menni.
-
mokus1
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Nem nem fogod tudni állítani a memóriát.De mint fentebb írtam a windows-os mappából indíts.
Még akkor se nyernél memóriával szerintem 2 fps-t se ha 2400mhz-en mennének a ramok. -
-
Muerte
addikt
válasz
rakloo
üzenetére
Az amikor túlhajtod a procit vagy a vga-t és túlmelegszik,ilyenkor visszaveszi automatice a vezérlés az órajelet míg vissza nem hül a gép.Játék közben hirtelen lezuhan az FPS 80-ról 5-re
és kb. mintha diafilm vetítést néznél.Néhány laptop fajta köztük a régi acer-em is azonnal lehibernált ráadásul és csak kb.5 perc elteltével volt hajlandó újra indulni. -
Muerte
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
memória tuningot

-
ricsko1234
csendes tag
válasz
mokus1
üzenetére
Köszönöm szépen..
erről az oldalról töltöttem le. (acer) http://support.acer.com/us/en/product/default.aspxbios fülecske--> és az elsőt. Vagy is az 1.17-es verziót. Ezzel a névvel.: (Fixes broadcom 57785 cardreader LED always light when plug memory card.)
Letöltöttem, és van egy Windows és Dos mappa. Mind a kettőben van .exe fájl. Melyiket indítsam el?
Am, Memória tuningot, vagy legalább is 1333Mhz-re h tudom beállítani? Bios frissítés után biosban? -
Muerte
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Úgy igaz ahogy sowi írta.Biost csak akkor frissítünk ha érdembeni javítások vannak benne,egyébként felesleges piszkálni.A tuningot meg felejtsd el,főleg acer-nél amiknek egyébként is gyenge a hűtésük,egyáltalán nem ajánlatos

Ha meghúznád 10%-al a vga-t meg a procit és tegyük fel olyan szuper hűtése lenne a gépnek hogy nem throttlingolna (ami kizárt) akkor kb. nyernél vele +5 FPS-t.Nem érdemes bajlódni vele hidd el. -
mokus1
addikt
válasz
ricsko1234
üzenetére
Szia!
BIOS-t töltsd le acer honlapjáról és a windows alapút elinditod nem lesz baj de legyen töltőn ne futass mellette SEMMIT! ez ennyi.
VGA: Msi afterburner töltsd le azzal tudsz órajeleket állítgatni.Ja modbios-t ne csinálj nehéz és ugrik a garid is.
-
ricsko1234
csendes tag
http://logout.hu/cikk/acer_aspire_5742g_gt420m_65_oc/tudnivalok.html
Ezt a cikket olvastam el... És itt elég jó, és biztonságosnak tűnik minden. Csak jó lenne pár FPS-t nyerni. :/ Akkor vmi más ötlet, h egy GT520M-ből kihozzam a maximumot?
-
sowi
őstag
válasz
ricsko1234
üzenetére
neked meg Redback kolleganak is csak azt tudom mondani, ha ilyen kerdesek felmerulnek akkor a legjobb, ha sehogy
notebookban ilyen prociknal es VGAknal az almoskonyv szerint nem erdemes tuningolni, aztan majd hallgathatjuk, hogy deszarezahutes folyton throttlingol... -
ricsko1234
csendes tag
Helló mindenkinek.
Egy Acer Aspire 5750G-vel rendelkezek, és biost szeretnék frissíteni. Nem nagyon merek csak úgy belepiszkálni, mert nagyon féltem a notit, és nem akarom h vmi gáz legyen. Inkább a biztosra mennék. Segítséget kérnék, h kell biost frissíteni 100% tökéletességgel.Ami azt illeti, szeretnék még VGA-t + CPU-t tuningolni. E témában is kénék egy kis segítséget.
Előre is köszönöm...üdv.: Ricsi...
-
Redback
csendes tag
Hmmm. A bios frissítés, hogy történik? Hogy csináljam?
-
Redback
csendes tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5720z típusú laptopomban tönkrement a VGA (Geforce 8400m GS). Körbenéztem, olvasgattam fórumokat, véleményeket. Vásároltam ennek a helyébe egy Geforce 9300m GS videokártyát. Egy win7-el elláttuk a gépezetet. Mindent visz, csak egy probléma akad. A saját kijelzőjén nem jelenít meg semmit a laptop. A kijelző bekapcsol, van háttérvilágítás, de mintha nem kapna jelet. Az előző videókártyával iylesmi nem fordult elő. Tudnátok esetleg valamilyen tanáccsal szolgálni? Külső monitoron tökéletesen visz mindent. (filmek, játékok...) Köszönöm előre is!
-
CharrDen
csendes tag
Ma sikerült beszélnem az Acer ügyfélszolgálattal, szerencsére a DHL fogja nekem kivinni Csehországba a gépet, bennük legalább megbízok, viszont van valami, amit tudnom kéne az alap dolgokon kívül? (fénykép a cuccról, jól csomagolni, merevlemezről biztonsági másolat stb)
-
CharrDen
csendes tag
Értem. Nos csak a hangszóró nem működik, jackes külső hangszóró/headset megy rendesen, csak a headset jack csatlakozója meg kicsúszik a gépből, nincs ami megfogja. A billentyűvel meg... nos középen kell megnyomni, úgy megy rendesen.
-
TotO'
aktív tag
válasz
CharrDen
üzenetére
Szerintem a jack aljzatba belement valami szösz, nekem telefonba ment bele zsebpiszok, és teljesen ugyanígy viselkedett.
A másik kettőre nincsen tippem, nem g.ciskedésből vagy lenézésből, de nézz át még egyszer minden szoftveres beállítást alaposan!
A bill nekem néha azt csinálja, teljesen random gombokra, hogy nem lehet teljesen lenyomni.. erősen le kell nyomni és akkor kattan egy picit hangosabbat mint amilyen hangot alapból ad, és utána jó.. De nálad más lehet a baj, viszont szervízben meg lehet g.ciskedhetnek, hogy hát "jó ez csak jó helyen kő nyomni" ... majd Peak válaszol
-
<Mateus>
tag
Hello!
erről a laptop-rol tudtuk valami infot mondani?
Acer aspire 7535g-824g50mn -
CharrDen
csendes tag
Sziasztok!
5 hónapja vettem egy Acer Aspire 5750G-t, ami 1-2 napja meg is hibásodott. Eddig hangot nem igazán használtam, néha-néha a hangszóróját. Ám egyik napról a másikra feltűnt, hogy nincs hang, így megnéztem a vezérlőpultot, hangbeállításokat, semmi gond nem volt (legalábbis szoftveresen). Tehát a hangszórónak abszolút semmi hangja nincs.
Ekkor elővettem egy headsetet, aminél feltűnt még egy hiba: a hangszóró jack csatlakozóját amikor bedugom a gépbe, szinte magától kiesik, nem is kell meghúznom. A mikrofon csatlakozója rendesen "bekattan" és ott is marad, így van viszonyítási alap.
A harmadik gondom az ma derült ki, mégpedig a szóköz (space) gombnál. Nem akarja érzékelni ha benyomom, csak ha abszolút a billentyű közepét nyomom meg. A gomb rendesen lenyomódik, csupán nem érzékeli a billentyű bal oldalán (ahol leginkább használom).
Hogy lehetne orvosolni ezeket a gondokat? Garanciám még van rá, de nem szívesen küldeném ki Csehországba hetekre, csakis hogyha elkerülhetetlen.Üdv,
Krisz -
endruboy1
senior tag
válasz
tamaskata
üzenetére
Nem találja a vinyót amiről bootolni tudná a Windowst. Most vagy meghalt a merev lemez vagy ahogy írja is kilazult a kábel. Ha a hátulján a csavarok nincsenek leragasztva vagy matricázva (többnyire nincs) akkor gari vesztés nélkül kibonthatod a vinyóig illetve a RAM-okig. Vedd ki és tedd vissza a vinyót, ellenőrizd hogy a kábel rendesen bele van-e dugva hátha tényleg csak kontakt hiba az egész.
Ha nem ez akkor elég valószínű hogy hardveres a hiba és irány a szerviz. -
tamaskata
csendes tag
Sziasztok!
Két hete boldog (na jó, most nem annyira) tulajdonosa vagyok egy Aspire One 722-es netbooknak. Mindezidáig szuperül ment a gép, de hétvégén filmnézés után egyszer csak lefagyott, majd kékség és azóta nem igazán működik. Az Acer felirat után villogó kurzor, egy kattanás és a következő felirat jelenik meg:
Check cable connection!
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device -- insert boot disk and press any keyRészemről nem igazán értek hozzá, segítenétek, hogy ez hardveres vagy szoftveres hibát jelent? Küldjem szervízbe a kéthetes masinát, vagy van rá megoldás házilag is?
Annyit már próbáltam, hogy bekapcsolás után folyamatosan nyomogattam az Alt+F10 gombot a Win7 újratelepítéséhez, de nem történt semmi.Előre is köszönöm ha tudtok segíteni!
-
Bator92
tag
Köszi a segítséget. Már sikerült. Azt meg tudjátok mondani, hogy ilyenkor ha kiviszem a notebook képét a tv-re az fullHD-s lesz? (ha nem állítok semmit)
-
Bator92
tag
Hello!
5750G-n hogy lehet működésre bírni a hdmi-t? Rákötöttem tv-re, de nincs semmi visszajelzés, mintha semmit se csináltam volna. Gondolom valami driver hiányzik hozzá. Mit kéne tennem? Mindenből feltettem elméletileg a legfrissebb drivert, de nem akar működni...
-
Mikisys
őstag
válasz
Cheesy
üzenetére
Ha nem használod a gépet, akkor a beállításoktól függően, egy idő után lekapcsolja a HDD-t.
Miután lecsuktad, elaludt, de még előtte kikapcsolta a HDD-t és felnyitás után nem kapcsolta vissza, mert ez nincs beállítva a beállítási menüjében.
Energiagazdálkodás: HDD ki-bekapcsolása, hibernálás, sleep, hasonló menüpontokat nézd végig és annak megfelelően állítsd be, ahogy neked jó.
Ha nem sikerül valamiért így jól beállítani, akkor azt érdemes választani, hogy lecsukáskor kapcsolja ki a HDD-t és felnyitás után pedig, a bekapcsológombbal kapcsolja be.
Ha nem sikerül, akkor a gyári lemezéről hiányzik valami, vagy a Windows beállítás nem jó, vagy felülírja a gyárit, vagy.....
Legegyszerűbb kikapcsolni a gépet, ha nem használjuk, ez biztos megoldás és ettől nem hibásodhat meg.Üdv!
-
Cheesy
őstag
A hdd-n lefutott Victoria, semmi jelentős problémát nem mutatott. Ha beadom garanciába és elküldik oda ahol a naaaagy szervizesek ránéznek, mi mást tudnak még lefuttatni rajta, mint amivel én már teszteltem? Mert még ha mindig egyfajta hibát adna, de nem. Így még mindig nem tudom biztosra melyik alkatrész a hibás. Okosabb csak akkor leszek, ha felrakok rá a gyári Home Pro helyett egy Ultimatet amiről tudom, hogy működik rendesen.
De ha tudtok még olyan tesztről amivel ki lehet szűrni egyéb alkatrészeket, ne habozzatok javasolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagyis egy oldalt ahol az SSD 90/25MB-ra képes de azért nem adok pénzt
király