Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyusz
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Most hirtelenjében én sem találtam, csak síma 3g modemet, meg kellene nézni, hogy van-e második mini pci foglalat. 3g
-
h1n1_900
senior tag
Na 1Óra alatt "kitisztítottam" a gyári Aceres Win7-et.
Arra kéne rájönnöm, hogy lehet azt megoldani, hogy 5%-nál ne kapcsoljon/aludjon/hibernáljon le. XP-nél ezt ki lehetett kapcsolni. Mert még most is ír 20percet.
-
bagyusz
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Ha nincs is külön még egy mini pci foglalat akkor a wifi helyére belehet rakni egy 3g+wifi kettő az egyben párost, azt meg argep.hu-n meglehet találni.
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
valaki erre tud választ?
-
bzs73
őstag
válasz
bagyusz
üzenetére
Így van, de ez az amit írtam. i7 cpu val már csak hűtőpaddal bír el.
i3-al semmi hangja, és közel sincs ilyen melegedés. i5 -el még szerintem elbír, de az is határeset már. A lényeg végül is hogy nem értem hogy hogy adhatnak ki ilyen notit i7 cpu-val, hisz tisztán látni hogy az már sok neki. Nem hiszem el hogy mikor elkészítették nem látták acer-nél, hogy ez hosszú távon nem egészséges.
-
Tárgyaljátok ki, én kiléptem egyenlőre a notik köréből.

-
bzs73
őstag
válasz
bagyusz
üzenetére
Hát ez nem csoda. Talán szerencse, mert először ezt a notit i7 procival készítették el, ahhoz méretezték a hűtést. Azért azzal már van melegedés rendesen, de elbír azzal is.(Épp hogy elbír
). Tudom mert egyik ismerősnek van ilyen noti, i7 cpu-val, és hát ott nem is igazán a cpu és vga melegebb, az is pár fokkal, hanem maga az egész gép. A bill is felmelegszik keményen, meg az egész noti. Itt ott már szinte forró 1h játék után, szóval az csak is hűtőpaddal használható.
Egyébként én nem bírok ventit szabályozni. 1-2 progival próbáltam, de semmi nem látja.
Mondjuk nem izgat, mert jó csendes így. -
bzs73
őstag
válasz
bagyusz
üzenetére
Az 5750G-ben 2 hőcső van, mert már szétszedtem.
2310-el és gt540vga-val semmi nagy melegedés nincs, még gt550 órajelek felett is megáll max 80fok körül. A cpu meg 70 fok körül van.
Hűtőpad használatával meg így alakulnak a hőmérsékletek 1h játék után.hőmérsékletek
Én kellemeset csalódtam az első acer notimban.
-
h1n1_900
senior tag
Itt 100% hogy gond lesz emberek!
Amikor a proci 73c langyos levegő jön ki.
5750-en amikor 60c volt a proci forró levegő jött ki belőle

-
válasz
üzenetére
Nincs elbaszva, egyszerűen 2.5cm vastag. Még nem olvastam olyan korszerű notiról ahol ne lenne gond a cpu throttling. Lehet hogy valamit elnézek. Persze van aki nem tudja mi ez az egész.... A ph-s tesztben sem szerepel a hiba egyik notinál sem, arra mennek h vékony stb, vidd vedd jön a zsé, arról nem írnak hogy gázos ha sokat játszol. Notebook chech nyersen leírja ha valami **ar! A mostani mit lehet venni 160k-ért tesztben sem szólnak erről.
pedig ott is vannak beteg példányok. -
-
mokus1
addikt
Tájékozodtam már erről a prociról több tesztet is néztem.Több fórumot is olvastam.Többször láttam ezt a fajta cpu-t ajánlani is jöttek az olyan trollok mint én és leszólták a CPU-t
Nem véletlen.Egyrészt architektúrálisan is elég gyenge a cpu sajnos és ráadásul borzasztóan nevetséges órajellel így 2011 vége fele
Tény hogy a VGA alkamas játékra de a cpu az kevéske. -
padra
aktív tag
válasz
mokus1
üzenetére
Tudom hogy sem a kérdés,sem pedig a válasz nem ebbe a topikba való.De gondoltam nem irányítom át a "milyen notebookot vegyünk" topikba hanem inkább válaszolok a kérdésére.Nem ez az első,és nem is az utolsó hogy nem a megfelelő topikban kérdeznek,és kapnak rá választ.Ettől nem fog összedőlni a világ.
"Mert ez a proci a xvidek lejátszára se elég nem hogy játszani vagy bármire."
Legközelebb légyszíves tájékozódjál,mielőtt ilyet írsz.Mert nem1x-2x ajánlották már ezt a laptopot olyanoknak akik játékra is alkalmas gépet keresnek.Mert nemhogy xvidek lejátszására,de még játékra is alkalmas.
-
Salvador20
őstag
hi!
Az acer Aspire one Happy 2-höz tudok berakni 3g belső modemet, és ha igen, akkor hol tudok hozzáá venni? Mert egy mini pcie hely van, de csak lenovo modem van, illetve azt találok -
h1n1_900
senior tag
Ma beszereztem SymbianOS 5830TG laptopját

Remélem nem fogok benne csalódni. Bár hűteni kell külső hűtővel ha játszani akarok
-
padra
aktív tag
válasz
agnes920426
üzenetére
Ezt ajánlanám.Szerintem megbízható,2 év garancia,az általad felsorolt dolgoknak megfelel,
és talán a legjobb ami játékra is megfelel,és kihozható 130k-ból. -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Van egy Acer Travelmate 4151 lmi laptop. Képernyő cserére érett. 15" XGA képernyő kéne bele, de még nem szedtem szét addig, amíg nem tudom milyen csere képernyő kéne bele. Tudtok segíteni? Hány pines, wide, 4:3, mi kell bele? Esetleg milyen típusokból tudok még ilyet kimenteni? -
agnes920426
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Egyátalán nem értek a laptopokhoz.
Szeretnék laptopot venni, kb: 130 000Ft-ért. Megbízható, viszonylag gyors gépet. Internetezésre, játékra, tervezőprogramokra, filmnézésre használnánk. Mit tudnátok ajánlani? (márka, típus és hogy miért ajánljátok) Hol a legjobb venni? Tudtok valami helyet?Köszönettel: Ágnes
-
bzs73
őstag
ssd-t én is veszek bele jöv hónapban, mert jelenleg csak annak van hangja, ha nincs játék.
Na meg sebesség is jobb lesz, nem kicsit. Én samsung 470 szériát veszek bele, 128gb-t.
Hát fps-t nem néztem. Igazából csak megnéztem bírja-e, ill mennyi tartalék van benne, és ennyi. Minden játék megy húzás nélkül, egyenlőre nincs szükség rá.
Ami még nagyon meglepett az az aksi. Brutális jól bírja. 5h felett neteztem vele, wifi, stb, 50%-os fényerővel. SSD-vel ez még növekedni fog. -
Dapro
senior tag
Örülök, hogy tetszik. Gari bővítés megéri szerintem. Nekem mondjuk alapból 2 év van rá és 135k volt újonnan.
Most ssd berakásán gondolkozom és videókártya tuningon amint lesz egy hűtő alatta és az le is hűti.
Volt valamilyen játék amire jó hatással volt a tuning nálad?
Nekem a BFBC2 kicsit akad (csak kevés az fps de nem akad), bár high-on van, de nem is akarom lejebb venni. -
bzs73
őstag
Üdv nektek.
Hát én most jutottam itt a ph-n egy 5750g-hez, és hát kellemesen csalódtam az acer -be.
Előtte egy sony volt, az új e szériából, hát az hangosabb volt, és hőfokok ugyanilyenek voltak, sőt kicsit magasabbak. Ha nincs játék akkor mindenre a hd3000 van beállítva, és semmi hangja a notinak. Játékok alatt is cpu max 75fok, gt 540 meg max 80fok-on volt.
A hűtés hangja még játékok alatt is kellemes. Az első acer notim, de kellemes meglepetés számomra.120k-ba nagyon megérte szerintem. Gari van még rá több mint 6 hó, majd meglátom kibővítem-e. A gt540 lazán húzható gt550 felé is, 2-3 fok emelkedést tapasztaltam, de igazából felesleges. Minden játék szépen megy. Szóval nem rosszak ezek az acer-ek.
-
Dapro
senior tag
Melyik a "legolcsóbb" és leggyorsabb SSD amit bele tudok pakolni egy acer 5750g-be?
-
Peak
addikt
válasz
mokus1
üzenetére
az alaplapodra igen.
a gép egészére nem, csak kitolódik a garanciád vége annyi nappal, amennyit a szervizben volt jogos/garanciális alkatrészcserén/javításon.nem kell egyből bosszankodni, a szerviz nem azért van hogy bosszantson, hanem hogy elháritsa a bosszantó meghibásodást

-
public73
senior tag
válasz
mokus1
üzenetére
okés, így már rendben!

véleményem szerint, ha sikerült már telefonon is egyeztetni és plusz e-mailben is jelezted, hogy Te ragaszkodsz ahhoz, hogy ne bántsák az SSD-t, így a fönnálló javítási és szállítási költség az Acer-t terheli.
gondolom én, lajikus, akinek szintén SSD-n van a rendszer a (notiban) és a gyári merevlemezt a rack-ban használom adatok tárolására.
-
mokus1
addikt
Nagyon gyorsak egyelőre ezt külön meg is köszöntem.
Csak a gépi emailek... Szóval ha nem telefonálok csak email-t küldök meg sem tudom hogy rossz az alaplap és azt cserélik. És így első olvasásra felbosszantott. Aztán a telefonon megnyugodtam
Ilyenkor újra indul a garancia? -
Peak
addikt
válasz
mokus1
üzenetére
aha. tehát akkor most csináltunk a bolhából egy elefántot.

a készülék konfigurációja eltért az eredetitől, ezért kaptál egy ajánlatot az automatikus ajánlatkezelő rendszerből annak "helyreállitásáre", amit TE vagy igényelsz vagy nem igényelsz.

a garaniciális alkatrész cserét nem is érintette semmi, az rendben lezajlott ahogy olvasom 2-3 nap alatt, ezért szállitási költséget amúgy sem kaptál volna.igazából még most sem értem mi a probléma.
tömegizgatás? közléskényszer?
no offense!
peace!
-
mokus1
addikt
válasz
public73
üzenetére
Elnézést csak kicsit feldúlt voltam.
Van egy laptopom amibe alapból egy 500as vinyót szerelnek mivel ezt és a memóriát garancia elvesztése nélkül cserélheted én tettem bele egy SSD-t. És így is vitték ki a szervizbe.
Ma jött egy email hogy 7000ft a szállítási költség engem terhel és ha elfogadom kicserélik a merevlemezt a gyári 500asra ami még 22500ft.ez áfával 35000ft.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam hogy szándékosan küldtem ezzel a merevlemezzel mivel a gyári 500as HDD-n adataim vannak amiket nem tudtam lementeni és mivel nem garantálják az adatok biztonságát így nem azzal küldtem. És nem is szeretném hogy kicseréljék.
Ekkor mondta az ügyfélszolgálatos hogy akkor az alaplapcserét elvégzik és a HDD-hoz nem nyúlnak csak írjam le az email-ben kapott email-ra. Megírtam az emailt magyarul és el is küldtem.
A kérdés az volt hogy akkor 100% hogy nem nekem kell majd állítani a szállítás költségeit ha semmi egyéb plusz nem kérek a garanciális cserén kivül.? -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Acer notimat elküldtem garanciába kedden. Kedden el is vitték már írtak is hogy mi a probléma de én nem a gyári merevlemezzel küldtem ki mivel az cserélhető bővíthető a garanciális szervizelésen túl és én egy másikra cseréltem.
Jött ma az email hogy szervíz ajánlat. HDD cseréje 22500ft+7000ft + VAT= 35000Ft.
Persze én nem szerettem volna ha a HDD-t cserélik mert tökéletesen műkődik és nem ez a gép baja.
Fel is hívtam egy kedves úriembert hogy mégis mi a gond. Aki arról tájékoztatott hogy alaplapcsere is volt a készülékben és még ezt is találták.Persze én erre nekem nincs szükségem így azt mondta se a HDD-t se a szállítást nem nekem kell finanszíroznom. Itt megnyugodtam megírtam az emait. Magyarul.
Remélem most már hátra dőlhetek és várhatom hogy hozzák a megjavított laptopomat. Mert ilyenkor már biztos nem számolják fel a szállítást az én számlámra? -
merkerik
csendes tag
acer as5560g-4332 vennek tud rola valaki valamit ? nemnagyon talaltam a neken

-
Tecnamo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Húgomnak néztem egy laptopot, nevezetesen a Acer Aspire 5742-382G32Mn Brown LX 4GB-t. Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla, van-e jobb alternatíva ugyanebben az árkategóriában (105-120e)? Esetleg ti mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm a választ! -
Milyen gép van aceréknek ami nagyon sokat megy, színvonalas, de nem drága? Kb olyan üzemidőre gondolok mint az 5830TG-m.
-
romulan
tag
válasz
wolfwood132
üzenetére
Pedig ott van az Application fülnél.
(Elkéstem.)
-
wolfwood132
csendes tag
Köszönöm szépen

-
bagyusz
őstag
válasz
wolfwood132
üzenetére
-
wolfwood132
csendes tag
igen tudom hogy van csak ujra raktam a gépet és a hivatalos oldalon nem találom :/
közben lehet megtaláltam

-
bagyusz
őstag
válasz
wolfwood132
üzenetére
Az egy beépített launcher progi, acernek is van ilyen.
-
wolfwood132
csendes tag
Sziasztok! , adott egy Acer Aspire 5542G , mikor meglett véve volt rajta egyfajta grafikus program ami az éppen a gépen végrehajtott módosítást mutatta, ha vki nem értené itt egy videó http://www.youtube.com/watch?v=X_w2hIYUSe0 0:40 után látni fogja mire gondolok, valaki nem tudja mi lehet ez a program esteleg honnan szedhetném le újra?
-
bagyusz
őstag
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Van egy pár éves Acer Extensa 5620G notebookom. A kijelző sarkánál eltört a burkolat a sok használattól, így nem lehet lecsukni, ezért szeretném cserélni a kijelző burkolatát. Ezt mennyire nehéz házilag kivitelezni? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy esetleg más típusokkal "kompatibilis" lehet a burkolat? Tehát más típusnak van-e esetleg ugyanolyan burkolata.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv!
Attila -
TotO'
aktív tag
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy a gt540 nem akar rendesen beindulni, ha játszani szeretnék.. alap értékekről (shader 100mhz és ilyenek) max csak 400ig ugrik fel, a core is 50ről csak 200ra ugrik fel, viszont a kihasználtság az 100% folyamatosan így a hőmérséklet sem ugrik fel annyira mint kéne...
Mi a teendő? nem telepítettem semmi újat igazából, én energiatakarékosságra gondoltam, de olyan beállítást nem láttam, tehát nem is piszkáltam ilyesmit.

-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Aspire 5536G-m van. Borzasztóan melegszik, előbb 97°C-ig ment fel a processzor hőmérséklete játék közben. Lehet ezzel kezdeni valamit? Próbáltam tisztítani azt az egyetlen szellőzőt, de nem sokat javult.. -
romulan
tag
válasz
üzenetére
Ennek legolcsóbb ára 142500 Ft. Műszaki tartalom - ár aránya jelenleg a legjobb.
Ha azt is nézzük, hogy csak 1 év garancia van rá (csehekhez kiküldeni), és nem tartalmaz Windows 7-et, kicsit más a helyzet. Min. 2 év garanciával és legális Win7-el máris 170-190 ezernél tartunk.
Csak ötletként
MEDION® AKOYA® P6627 (MD 97722)
2 év garanciával 579 EuroHa elég az i3:
MEDION® AKOYA® P6630 (MD98560)
1 év garanciával 479 EuroMEDION® AKOYA® P6630 (MD 97724)
2 év garanciával 529 Euro -
vincenthanna
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről: acer Aspire 5750ZG-B954G50MNKK ???
spec:
Intel B950 2.10 Ghz.
Vga: Gt 520m 1Gb
RAM: 4Gb
HDD: 500Gb -
törölt tag
Sziasztok,
épp laptopvásárlás előtt állok, néztem egy gépet egy Acer Aspire 5750G-2434G64-est.
Milyen tapasztalataitok vannak ezzel a géppel kapcsolatban? Vagy ha esetleg tudok mást/ajánlanátok mást 150k körül, hasonló tulajdonságokkal?
Köszi -
nggabi
félisten
szerintetek lehetne egy emachines e525-be (ugyanaz mint a 725) utólag mikrofont rakni? elvileg ugyanaz mint valamelyik acer, de azért sajna mégsem... gari már lejárt szóval nyugodtan garázdálkodhatok
amúgy is szét kéne szedni újrapasztázni, és mivel nincs szerelőablak így a házat totál szét kell csavarozni...jó poén volt tőlük h van webkamera, 2 hangszóró de nincs beépített mikrofon csak jack aljzat
(10 centes alkatrész
) és ezt persze csak akkor veszed észre amikor hazaérsz és ki akarnád próbálni... -
Sofian
őstag
Üdv!
Frissen vásárolt 5750G-n az istennek nem tudom felrakni az Optimus támogatást Win7 alá... illetve a GT520M drivere sem megy fel sem az Acer féle.. sem pedig az Nvidia oldalán elérhető... mindegyik azt mondja hogy nem talál megfelelő hardvert... AIDA-ból pedig látszik.. illetve a Win7-is látja mint GPU-t... csak annyit ír, hogy nem megfelelően működik.. Intel HD driver már fent van és működik is rendesen..
Ötlet.. valaki?

-
polip
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
CPU-Z-vel kiderült, hogy mégiscsak visszaveszi, akkor viszont nem értem, hogy miért fűt ennyire. Kb fél percenként elkezdi pörgetni a ventilátort egy tíz másodpercre, majd elhalkul. Rohadtul idegesítő.
-
szőröscica
addikt
Acer 5742Z-ben, hol lehet beállítani, hogy vegye vissza a processzor órajelét?
P6100-as Pentium van benne, és folyamatosan 2ghz-en van, bármilyen energiagazdálkodást állítok be neki. -
oszy
veterán
Még egy kérdés. Hátha erre vki ír is megoldást.
Van a gyári Win movie maker. Mi a francért dolgozik lassan? Zene nélkül akarok egy montázst csinálni kb. 400 képből. A proceszort néztem, de 100%-osra van állítva. Az nVidias panelban meg nem lehet hozzáadni a media makert, h azzal dolgozzon csak az alaplapit.

-
Peak
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
azé' ez a sor megér egy misét

Keresd a VGA driver beállitásaiban, hogy miként kezelja az érkező jelet az LCD panel.
- Felbontástól és aránytól függetlenül nyújtsa teljes képernyőre,
- vagy felbontástól függetlenül, de arányában megtartott képet nyújtson a lehető legnagyobbra,
- vagy ne nyúljon hozzá, a kapott kép mindig nativ felbontáson lesz megjelenitve, középre zárással. -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud nekem valaki segiteni ? Van egy Acer Aspire 7750G notebookom és a vga kártyája AMD Radeon HD 6650M !!! Az lenne a gondom ha kisebb felbontásban szeretnék játszani mint a nativ felbontás pl 800x600 akkor a képernyö közepére rakja a játékot , körbe fekete csik van . Hogy tudom beállitani hogy teljes képernyöre rakja ki és ne a közepére . Valami béállitást kell modositani ??? Tud nekem valaki segiteni ebben ??? Köszi a választ elöre is !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Fury 15 G8 - i7-32GB-1TB
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. 91C gpu , 96C gpu, ráadásul az életéért könyörög mert ahogy látom a képen erős Throttling van.

Nem véletlen.Egyrészt architektúrálisan is elég gyenge a cpu sajnos és ráadásul borzasztóan nevetséges órajellel így 2011 vége fele 

(10 centes alkatrész