Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icons
addikt
Igazad lesz!65W-os a töltő. A feszültség ugyanakkora, de az enyém 4,46A-es, a töltő pedig 3,62A (kb, most pontosan nem emlékszem!)
Ergó a laptopnak semmi baja nem lehet, de ha sokat fogyaszt, akkor ne legyen töltőn! Köszi, akkor megpróbálom kikapcsolva tölteni, vagy pedig akkor, amikor nem használom (a proci most is 0,77Ghz-n pörög, IGP megy, stb. De azért jobb a biztonság
)Még szerencse, hogy TimeLineX-et vettem

-
Krike
aktív tag
Olvasd el a géped alján, milyen bemeneti feszültség, és áramerősség kell neki. A problémát az okozhatja, hogy míg a sima 4830T-nek elég a 65W.os töltő, addik a 4830TG-nek a nagyobb, 90W-os kell. szerény vélaményem szerint kikapcsolt állapotban töltheted vele a gépedet, csak hosszabb ideig fog tartani, de bekapcsolva ne tedd ezt, mert a diszkrét vga használata esetén le is éghet a nagyobb áramfelvétel miatt a töltő.
-
icons
addikt
Hello!
Van egy Acer Aspire TimeLineX 4830TG gépem, amihez a töltőjét otthagytam valahol.
DE van egy Acer TravelMate 4070es laptophoz töltőm. A notebookoldali csatlakozó ugyanúgy néz ki, és bele is megy. A kérdésem az, hogy szabad-e ezzel tölteni (5napról lenne szó
)?A töltőn van egy ilyen AC konverter vagy valami, az kisebb, mint az enyémen. Ha lehet gond, akkor mi? Tönkreteheti a laptopot, vagy van már benne védelem?
-
Ubul86
őstag
sziasztok...használtan kaptam egy acer 5000-rest,semmi baja,csak fehér képernyőnél 5-6 folt a kijelző alján megjelenik...annyira nem zavaró,de érdekelne a véleményetek,hogy vajon mi lehet,és esetlegesen terjedhet -e későbbiek folyamán?
filmnézés közben pl egyáltalán nem zavaró,mert nem igazán látszódik,csak elég világos háttérnél
-
Peak
addikt
válasz
hekkerman
üzenetére
a notebook vásárlásának napjától számitott 360 napon belül regisztrálható a bronze és silver garcsomag, azaz a 2 évre és a 3 évre bővítési csomag.
a 3 évre plusz véletlen sérüléseket is lefedő biztosítással együtt adott PLATINUM garkit csomag a notebook megvásárlásától számitott 90 napon belül regisztrálható.
-
Peak
addikt
válasz
hekkerman
üzenetére
Ez egy ázsiai oldal drága felhasználó.
(asia - pacific ocean region )
Te meg európában vagy.
Tök más piac, tök más adatbázis.
A garkited regisztrálására a notebookod vásárlásától számitott 360 nap áll rendelkezésedre, szóval még pont beleférsz, csak ki ne csússz belőle, figyelj oda rá.
-
hekkerman
tag
Akkor mégegy utolsó kérdésem lenne.

https://www.acer-apac.com/acer_web/
ide beírtam az snid számomat, és ezt kaptam:
We are sorry, we could not find your record. This could be due to: -
- The searched number could not be found
- The product warranty has expiredViszont én 11.10.19-én vettem a gépem, kiskereskedésben. Akkor a garancia kiterjesztésnél gondolom az számít.
-
Peak
addikt
Acer garkit vásárlása esetén a gyártói korlátozott jótállási időt terjeszted ki.
Ez idő alatt ingyen ad alkatrészt és ingyen javít a gyártó, de pl. nem követelhetsz semmit sem PTK szerint, mert annak semmi köze nincs hozzá.De ha egy forgalmazó a saját döntése értelmében azt mondja, hogy mint Fogyasztói jótállás nem 1, hanem 2 vagy 3 évet ad, azzal magára vállalja a PTKban foglalt összes kötelezettséget a Fogyasztó felé, a teljes általa vállalt időtartamon belül.
Ez idő alatt a javítás összes költsége őt terheli, a gyártóra nem tolhatja át. -
hekkerman
tag
ACER SV.WNBA0.B01 Garancia kiterjesztés 1 évről 3 évre
Ez a neve, igazából, ha nekem elromlik, tökmindegy, hogy ki vállal felelősséget érte.
Rendes pc szaküzletben találtam ezt amúgy. google-ba beírva több helyen is árulnak ilyet.Akkor ez is ilyen, amit te leírtál? Mármint ahol venném, átvállalja a garanciát? Vagy mégis normális? Nem tudom eldönteni.

-
Peak
addikt
válasz
hekkerman
üzenetére
van olyan, hogy Acer Advantage warranty extension, ez az eredeti acer garancia kiterjesztése.
és van minden más, amit a cégek hangzatos marketingel és elnevezéssel értékesitenek, olcsón, mint pl. médiamarkt.
ezek NEM a gyártói jótállást hosszabbítja meg, hanem a FOGYASZTÓI jótállási időt növeli meg az ELADÓ fél saját kötelezettségére.
NEM összekeverendő az Acer saját garanciájával.
-
-
hekkerman
tag
Üdv!
Ha jól látom, nem lehet máshol kapni +1 év garikiterjesztést 15,6os géphez, csak acer shopban?
-
crazyluke
csendes tag
Help! Acer aspire 5715z re most raktam fel az xp met de a videokari driverét sehogy se tudom fel tenni ezt írja ki amikor beteszem a lemezt-the procedure entry point RegGetValueA could not be located in the dynamic link library ADVAPI32.dll.- Valami ötlet?
-
sowi
őstag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
8 giga a max, csak 2 slot van benne, akad olyan acer gep is amiben 4 van, ez nem az
-
addikt
válasz
üzenetére
Illetve még egy láma kérdés.
Aida azt írja, hogy DIMM1 és DIMM3 foglalatban van ram, akkor lennie kéne DIMM2-nek és DIMM4-nek is, nem? De én csak kettőhöz férek hozzá, vagy ha tovább bontom a gépet akkor lesz még két üres slot? Vagy hogy van ez?
-
addikt
Sziasztok!
Azt hol tudnám megnézni, hogy maximum hány gb ramot kezel a notim? Aspire 7745G-434G1Tmn-ről lenne szó. Jelenleg 8GB van benne, de most lenne lehetőségem jó áron venni 16gigát (2x8).
Válaszokat előre is köszi! -
Krike
aktív tag
válasz
tonkia
üzenetére
Mire akarod használni? A GT 610M a GT 520 aktualizált változata, multimédiára jó lesz, de játékra pl. erős kompromisszumokkal csak. A GT630M, amivel már jobban lehet játszani, ez a GT540M karint alapul, de a legjobb választás a GT640M lenne.
Sorrendben 48, 96, 384 shader modul. -
tonkia
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és kinéztem egy frankó acer v3 531g laptopot. Na már most -tök jó a kütyü de a benne lévő geforce gt 610m kártyáról azt halottam hogy gondok vannak ez tényleg igaz vagy csak felfújják.
A segítséget nagyon megköszönném!!! -
SmithGab
csendes tag
válasz
shteer
üzenetére
Az volt az első, hogy újra telepítettem, hátha a telepítéssel volt gond. Próbáltam 64bites verzióval is. Azzal is ugyan azt csinálja. Egy olyan tippet már kaptam, hogy csak 1 partíció legyen a HDD-n és úgy telepítsem először. Ezt kipróbálom ma, de nem értem ez miért okozhatna gondot.
-
SmithGab
csendes tag
Sziasztok,
Egy Acer 5750Z laptopra szeretnék Win7-et rakni. Linpus Linux volt gyárilag rajta. Win7 telepítőjével töröltem a 2 partíciót ami rajta volt, majd létrehoztam 2 NTFS-t, és a WIN7 is létrehozott magának egy kisméretű partíciót amire szüksége van.
A Win7 telepítő végigmegy, de a legutolsó újraindításkor nem tud bebootolni. Ha a dvd van elsődleges boot-nak megadva, akkor arról bebootolja a Win7 telepítőt, kiírja, hogy nyomjak meg valamit a DVD-ről való indításhoz, de nem nyomom meg, mivel már HDD-ről kéne bootolnia. Amikor átváltana HDD-s bootolásra, akkor viszont újraindul. Bejön az Acer logó majd fekete képernyő és restart. Ezt ismételgeti, amíg power gombbal ki nem kapcsolom.
Ha a HDD az elsődleges boot, akkor egyből bekapcsolás Acer logo után ismételgeti az újraindítást.
BIOS-ba, sata mód AHCI-n van. Semmit nem állítottam a BIOS-ban át, csak a boot sorrendet.
Köszi minden ötletért!
-
sowi
őstag
válasz
fikifiki16
üzenetére
acer aspire one 522 vagy 722, illetve most a legujabb a 725, ezek mind AMD procis, HD ready gepek, messze gyorsabbak mint az intel atom, es ha jol emlekszem tobb memoriat is lehet pakolni melle
-
fikifiki16
csendes tag
válasz
shteer
üzenetére
hát 56ban tudom eladni az inspiront és kb olyan 65ben tudok venni Acert. Vagy most találtam egy srácot aki lehet h 57ben adna egy zsír újat. De nézegettem az Asusokat is.
http://www.argep.hu/trend/ASUS/ASUS-Eee-PC-1015BX.htmlSzerinted melyik lenne jobb?? (annyira nem érted a procikhoz)
-
sowi
őstag
válasz
fikifiki16
üzenetére
nem, inkabb 522-est vegyel
-
shteer
titán
válasz
fikifiki16
üzenetére
az acer dual core atom-os, biztosan pörgősebb a mindennapos használatban. mennyit kell ráfordítanod a cserére?
-
fikifiki16
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Van nekem egy Dell Inspiron Mini 1018om és leszeretném cserélni egy ACER Aspire ONE D270-26Cws -re. Szerintetek megéri esetleg lecserélni??
Köszi -
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Játékok VGA limitesek mostanában, és tegyük hozzá a GT520 a 48 shader modullal igencsak belépő szint
Szerintem jobban jársz, ha használod így a géped, és majd cserélsz egy korszerűbbre. Én ha véletlenül vennék laptopot játszani is, GT640 alatt elfelejtenék most mindent. -
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Bár hozzátenném, nem tudom mit akarsz az erősebb CPU-val. Ha jól emlékszem GT 520M van benne, és játszanál. Viszont erősebb CPU-val sem fognak számottevően jobban menni a játékok. Csak akkor cserélj CPU-t, ha valami kódolás, vagy hasonló számításigényes feladatod van esetleg.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. kérdésem a következő lene. acer aspire 5750zg laptopban lehetséges e a processzor csere nagyobbra? ( 2 magos cucc) mondjuk iylen 3 ghz esre gondolok. vagy akármi erősebb intelre.
ha lehetséges mennyibe kerülhet és van e értelme?
válaszotokat előre is köszönöm
-
shteer
titán
válasz
alex devil
üzenetére
asztal, tulajdonságok, multivezérő (vagy valami ilyesmi) beállítások?
az enyém ha töltőn van, alapból a dedikáltat használja asszem
-
alex devil
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet rábírni az 5755G laptopomat, hogy a GT540es videokártyát használja a Windows élményindex számításnál? -
Toma.ma
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek gépvásárlás ügyében!
Mindenképpen Acer-t szeretnék , mert jelenleg is az van (Aspire 5542G) 3 éves lesz de még mindig bírja...Leszeretném cserélni egy újra az ár Kb 180 Ft körüli lenne !
Játszanék is vele meg filmeznék esetleg filmvágás... úgyhogy nemártana a teljesítmény.... az aksinak nem kell sokat bírni ,mert keveset használom töltő nélkül...Nézegettem különböző weboldalakat de nem igazán találtam megfelelőt....
Ha valaki tudna ajánlani egy igazán erős ,jó és megbízható típust annak megköszönném...

-
Mártonka110
csendes tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, a következő dologban. Van egy kijelzőhiányos Acer Aspire 5315-öm. Nem a legjobb a konfig benne, de szeretném feldobni.. Milyen árban juthatok hozzá esetleg egy erősebb procihoz? Vagy némi ram-hoz.. Nem csodát szeretnék, csak hogy jobban működjön

-
Kalmika27
csendes tag
Sziasztok
Van egy erdekes esetem ez egy ACER 4820-as minden gyonyoruen mukodik kulsokepernyovel kiveve a kepernyot,LCD kepronyo cserelve kabel is, a gombokat is probaltam amivel ki/be lehet kapcsolni a kepernyot de semmi. Valakinek valmi otlet koszonom elore is.
Kalman -
beach head
senior tag
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Azokhoz a gombokhoz hogy működjenek szerintem a launch managert kell telepíteni, letölthető onnan, ahonnan a driverek. De a wifi gomb elvileg anélkül is kellene működjön. Csak azért mondom mert nekem akkor működött a többi ha az fel volt telepítve, kivéve a bluetooth mert gomb ugyan van hozzá de bt nincs benne, vagy csak alapból egy selejtes szétbuherált szart sóztak rám anno.
Na mindegy, próbáld meg feltelepíteni. És a routherben nincs h

-
Peak
addikt
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
1. megnézed a matricát a gép alján. OTT a pontos tipus. reméljük senki nem cserélte ki láttatlanban más tipusra.
2. AIDA64, EVEREST, SiSoftSandra, egyéb diagnosztikai programmal megnézed chip szinten, hogy milyen WiFi van benne, majd a CHIPgyártói honlapról letöltöd a megfelelő meghajtót. nem a notebookgyártó oldalán található 1-2-3 éves driverekkel szarakodsz.örülünk vincent?

-
Noxy
veterán
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Hol kerested? [link]

-
shteer
titán
válasz
Dickassman
üzenetére
mSATA ssd-vel bővíthető házilag
ooloo: máskor is

-
Dickassman
csendes tag
Hello,
Van egy acer M3 581-TG-m, 500 GB HDD és 20 GB SSd-vel.
Ki szeretném cserélni az SSD-t hogy egy másikra tudjam telepíteni a win 7 et meg a drivereket, lehetséges ez?
Ha igen, hogyan tudom megcsinálni? Házilag? ÍHová kellene elvinni? Milyen típusu SSD-t lehet belerakni? -
shteer
titán
-
ooloo
őstag
válasz
shteer
üzenetére
Gondolom , hogy jól megnézted a képeket ... láttad az égési nyomokat ? Egy alkatrészteljesen elégett ( a képen sárgával bekarikázva ) . A kivett alaplaphoz csatlakoztattam a tápot.... a megszenesedett alkatrész nagyon hamar felmelegedett...
Horribilis összeg a javítás ?
-
Ubul86
őstag
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
szvsz gyorsindító gombok...nálam is voltak,csak oldalt,az E-n kívül mindegyiket felismerte azonnal...amúgy acer oldalán a laptopod típusánál néztél már drivert hozzá? nálam ott volt
elvileg a launch manager az
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdvözletem!
Azt szeretném kérdezni hogy az alábbi képen látható bekeretezett részben lévő gombokat hogy hívják és melyik driver kellene hozzá Xp-hez?
Esetleg a Biosban kellene beállítani őket hogy működjenek?
Legfőképp a Routher bekapcsolása lenne jó mert nem tudok vele jelet fogni.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Acer Aspire 5310
[+]ViiiiktorOC
-
Dickassman
csendes tag
Hello,
Van egy acer M3 581-TG-m, 500 GB HDD és 20 GB SSd-vel.
Ki szeretném cserélni az SSD-t hogy egy másikra tudjam telepíteni a win 7 et meg a drivereket, lehetséges ez?
Ha igen, hogyan tudom megcsinálni? Házilag? ÍHová kellene elvinni? Milyen típusu SSD-t lehet belerakni? -
randras
veterán
Oké, köszi értem.
Már csak egy a gond: a laptop tavaly szeptember 15-én lett vásárolva. Találtam pár linket, ahol serial alapján meg lehet nézni a gari státuszát.
[link], [link], [link], [link]
A http://www.lookupwarranty.com volt az egyetlen, ahol infót találtam a gép tényleges gari idejéről, eszerint szeptember 27-ig tart (mert akkor lett véve, tavaly). Mivel a kettő ellentmond egymásnak, melyiknek szabad hinni?
-
aximcore
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Van egy Acer 5750G-m és elkövetkezett az a idő, hogy vegyek alá egy hűtő padot szerintetek ilyen árfekvésben van jobb is vagy tökéletes lesz : CoolerMaster
-
Krike
aktív tag
válasz
randras
üzenetére
Garancia kitrjesztést a vásárlástól számított egy éven belül tudsz venni, és csak egyszeri alkalommal terjesztheted ki azt. Tehát el kell döntened, hogy 1 vagy 2 évet akarsz. Gondolom az egy éves alapgariban benne vagy még.
Ez egy külön termék, tehát nem kell bevinned a gépedet, hanem megvásárolod a kiterjesztést, kinyitod, és a leírtaknak megfelelően regisztrálod a gép gyáriszámának megadása mellett. És igen, az, amit választotál Notebook +1 év az jó, vagy a Notebook +2 év. Van még Platinum is, ami +2 év, és véletlen baleset elleni biztosítás, de azt csak 90 napig tudod reggelni a vásárlástól számítva. -
TeeJay
félisten
válasz
NEMO1968
üzenetére
köszi
nekem nincs bajom mert még csak másfél éves a laptop és rendszeresen ki is fújatom a port belőle hogy ne rakódjon tele
csak érdeklődtem hogy lehet-e a gyári Sunon ventilátor helyébe valami nagyobb jobb lapátost esetleg jobb csapágyazással készült maglev ventit venni ami halkabb és kevésbé pörög mint az eredeti...kár hogy itt még nincs lehetőség fejlesztésre pedig lenne rá igény

-
NEMO1968
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Hello!
Mindent lehet csak akarni kell,de arra készülj fel,hogy barkácsolás nélkül nem fogod megoldani.
Minden noti más és más,még márkán belül sem biztos hogy kompatibilsek egymással,hát még más márkákkal.
Szal meg lehet oldani,de lehet hogy csatit kell cserélned pl,vagy vezetéket toldanod.
Ha találsz olyat,ami jó lehet,annak máshol vannak a rögzítési pontjai,stb.
Inkább próbálj meg a gyárival mókolni valamit.
Pl.ACER-nél matrica le,és egy kis WD 40 bele.
Saját esetem.
Egy ACER gépemben meghalt a venti.
Megrendelem az újat,leírva a gép pontos típusát,még a venti adatait,számát is beleírva.
Erre kaptam egy olyat,hogy rövidebb volt a vezeték rajta,a 3 csavarból csak 2-őt tudtam becsavarni,és ráadásul ellentétesen forgott az eredetivel.
Ennyi.
Bocs a hosszú hsz.ért. -
randras
veterán
Felhomályosítanátok, hogyan működik a garancia kiterjesztés?
Acer Aspire 5755G-hez szeretnék venni/kérni. Be kell vinni megnézetni előtte? Innen a második jó lehet nekem?
Ha igen, annak letelése után esetleg lesz lehetőségem még egy +1 éves csomagra?

-
ooloo
őstag
Üdvözlök mindenkit !
Alaplapos kérdésem lenne ....
Az ACER ASPIRE 5xxx sorozat darabjaiban ugyan az az alaplap ? Természetesen méretre és beszerelhetőség szempontjából kérdezem . Valószínűleg elszállt az alaplapi tápegység , és ha cserére kerülne a sor , akkor komolyabb alaplap is mehetne bele . Használtan filléres tétel ... úgy tudom .
Milyen jelentéssel bír az Aspire 5738ZG modellnél az utolsó két betű ? ... A ZG -re gondoltam .
-
Muerte
addikt
Átérzem a problémádat hidd el,jártam már így,de ilyen esetben kideríteni a hiba okát "házilag" szinte lehetetlen.Én a helyedben a szervízben bevizsgáltatnám (nem javíttatnám) néhány ezerből megúsznád és aztán az eredménytől függően dönthetnél megéri-e neked megcsináltatni vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jó tudni,nem igazán zavaró, de azért ott van a jelenség. Néztem rajta filmet tegnap,nem is vettem észre,facebooknál a világos háttér miatt picit látszik. Remélem nem fog tovább terjedni 
Igazad lesz!