- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
Hello
Van nekem egy Acer V3-531G Laptopom.
Egy program miatt WIN XP- 64 bitet tettem rá. De ez a laptop driverkészlete nem rendelkezik XP kompatibilis driverekkel...
Valami ötlet mert muszáj az XP.
Elkezdtem a WIN 7es driverekt feltenni rá a hang rá is ment... a LAN driver megfagyott és utána hiányzo driver fájlra hivatkozva meg is halt a rendszer.
-
Noxy
veterán
"De ha van ilyen csatlakozó, márpedig a képek alapján van, amit Peak berakott, akkor szerintem simán tudniuk kell róla"
Mivel törölték a hozzászólását berakom a képet:
Nézd meg ezt a képet vágatlanul. Mi hiányzik róla?
Az kell oda amit Peak berakott?
Akkor nem láttatok még ilyent szétszedve, csak képeken.
Figyeljetek, nem vagyok nyeretlen 1 éves, és tudom hogy mit veszek, meg mit beszélek.
Lehet hogy egykét lámát itt ti kiosztotok, de jó lenne ha leszállnátok rólam. -
Krike
aktív tag
Ha a megrendelésben szerepelt a megnevezésben az oprendszer, akkor adniuk kell, ha nem akkor nem. A gyártók közül kevesen raknak bele lemezen oprendszert, így Acer sem, hiszen a telepítő a merevlemez rejtett partícióján van. Feltelepülés után a sokak által utált alkalmazások között van olyan, amivel simán bármikor tudsz készíteni recovery DVD-ket.
Más: a második HDD esetében Peak-nek van igaza, ha egy HDD-vel adják el a gépet, akkor azzal kell működnie, akinek kettővel kell, vegye azzal. Ha a lehetőség ott van, akkor jó, utána kell érdeklődni hogy lehet megoldani. A legnagyobb bajnak azt tartom, hogy az emberek nem néznek utána megfelelően vásárlás előtt a paramétereknek, fejleszthetőségnek, csak megtetszik nekik az adott gépen valami, és utána hőbörögnek.
Volt ilyen a 7750-es esetében is anno, mi is utánanéztünk, és EC-CO-sok simán küldték a megfelelő alkatrészeket. De ha van ilyen csatlakozó, márpedig a képek alapján van, amit Peak berakott, akkor szerintem simán tudniuk kell róla, kivéve, ha még nincsen frissítve a központi adatbázis a friss gép miatt.Ezek az esetek bármelyik gyártó gépével előfordulhatnak, felesleges fikázni az ACER-t ilyenekért, gondolkodni kell, nem kapkodva vásárolni.
És befejeztem ezt a témát
-
Year
tag
Ez is szép
Amikor rendeltem a gépet elvileg feltelepített win7-el jött volna. Kibontottam és a gépen sem feltelepített win se hozzá járó cd amin a driverek lennének
Hívtam őket,hogy ez,hogy lehet? Erre flegmán közölte a srác,hogy ő most ezzel mit kezdjen? Ennyivel elintézte....Többet acert nem veszek abiztos
-
OverKiller
tag
Valaki nem tud olyan helyet ahol lehetne venni Aspire 5750G-hez kártyaolvasó "fedelet"?
Akár az is jó ha valaki bont ilyen lapost és eladná belőle ezt a kis műanyagot.
Egyszer kivettem, hogy betegyem az SD kártyát, aztán az benne volt egy bő hétig, majd amikor kivettem, már nem találtam meg.. -
Noxy
veterán
-
Peak
addikt
nem. rohadtul nem ezt jelenti.
azt jelenti, hogy a tervezéskor 2 teljes értékű 2,5"os meghajtó helyet FRÖCCSENTENEK a házba, de gyári konfigurációtól függ, hogy 1 vagy 2 HDD kerül bele, annak megfelelően kiépitik a 2. slotba az elektronikát, kábelezés, kerül bele esetleg keret, ilyesmi.
legyünk tisztába a fogalmakkal. -
Szojka.J
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem pont mai darabbal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Van egy Acer Aspire 4315 laptopom, amit szeretnékpicit javítgatni. Több helyen is azt olvastam, hogy bármilyen 478-as procit bele lehet tenni, ez lenne a választott: Core 2 Duo P8600 2,4Ghz 3MB L2 cache 1066MHz FSB. Menne-e vele, illetve ha mi történik, ha nem kezelné az 1066MHz FSB-t a lap? Illetve amiket eddig olvastam, ott azt írták, hogy max 2gb ddr2 ramot lehet beletenni, de volt 1-2 olyan oldal, ahol 4gb-t említenek maximumként. Ebben tud-e valaki segíteni, hogy mi a maximuma? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Year
tag
Sziasztok!
A 7750G-be elvileg belemegy 2 merevlemez.Ma próbáltam belevarázsolni egy 2,5"ssd-t de ha belerakom nem lehet rátenni a fedölapot. Van erre valami megoldás?
-
bb.bocs
őstag
válasz
OverKiller #26065 üzenetére
aha. hát igazából nem használom ki a procit szóval eladom, nem akarok még hűtést is venni. köszi az infót
-
OverKiller
tag
válasz
bb.bocs #26062 üzenetére
Szia!
Nekem is 5750G-m van, i5-2410M + GT520M, és alapvetően nekem is melegszik, ilyen 80 fokig megy fel, és nincs vele bajom. Jelenleg egy NotePal X-Slim van alatta, úgyhogy szerintem érdemes beszerezni egy hűtőpadot, ha játszol is vele, mert ezeket a gyári hűtéseket nem hiszem, hogy high-end gaming-re tervezték.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
One d270 masinának a kamera előtti plexi egyik napról a másikra eltűnt.
Se leejtve,se szerelve nem volt,2 hónapos még csak.
Ez ragasztva volt vagy csak bepattintva?Gondolom ilyenre a gari nem vonatkozik,de lehet ilyent egyáltalán külön venni? -
bb.bocs
őstag
válasz
online1986 #26061 üzenetére
aha. hát köszi az infót. nálam 90 foknál tök élvezhetően mennek a játékok. csak jó lene a 72 fok
nem tudom kompatibilis e a gépembe (acer aspire 5750zg)
-
online1986
tag
válasz
bb.bocs #26050 üzenetére
90 fok volt nekem is i3 2350M terhelés alatt Acer spórolt a hűtésen!
90 fok nem igazán tesz jót a gépnek szerintem!Hűtés csere ezt került a gépbe [link].Sikeres eredmény 72-74 fok (mx-2 paszta).És a venti is csak játék közben pörög fel max-ra! Apire 5755G i3 2350M 4GB ram GT630M 2GB DDR3 erről a gépről van szó!
85 fok után élvezhetetlen a játék a gépen!Ez volt a tapasztalatom! -
Year
tag
SZiasztok!
Lenne egy kis gondom,ma hotak nekem 1 2 terrás merevlemezt, volt hozzá egy telepítőcd azt felraktam. Erre nem ismeri fel a külsö lemezt és a gépben lévő merevlemez fele eltünt. Vagyis volt C/D/E éscsak a C van...
Tudtok erre valami orvosságot? -
bb.bocs
őstag
amúgy utánanéztem msotk icsit. az én gépemben alapból b940es volt. annak a max teljesítménye 80 vagy 85 celsius
az i5 ös max teljesítménye 100foka b940 70 75 öt használ terhelés alatt ergo 90%át.
az i5 terhelés alatt eddig 90fokra ment fel de csak 1 játéknál a többinél 75 körül volt a 90fok itt szintén a cucc 90% a.
ergo mint2önél 90% ot használ, annyi kül hogy az i5 nél folyamatosan pörög a hűtés 1 hőfok után, míg b940nél nem mindig.de okos vagyok xD
-
bb.bocs
őstag
aha.érdekes. akkor nem értem a logikát miért melegszik jobban. a venti 100%on pörög. szóval nem értem. de lehet ebbe silányabb hűtést tettek
2430as procival árulták ténylegde fura. nem értem a dolgot
akkor mégis normális a 90 fok játék közben ? xD teljesen kivagyok D:mondjuk minden féle párosítással láttam már a gépet. gt610mes cidikariva, más procival legaláb 4 félével. agyamat eldobom mi a normál
-
bb.bocs
őstag
válasz
online1986 #26049 üzenetére
és mennyi volt előtte?
kérdezem kollégákat hogy ha ö neki a gépében intel core i5 2520m es proci lenne, melegedne e a gépe? ( az enyém igen mert az enyémet nem gyártják csak max b950es procival. de az övét gyártják cor i5ös procival[link])
és az én gépemben 5755zg ben milyen gamer gép hűtésére tudnám vűcserélni a gyárit,hogy pl -10fokot nyerjek?
-
online1986
tag
Sziasztok én láttam i5 melegedést ahoz szolnék !Nekem a tapasztalatom Aspire 5755G GT630M-val rev.1 hűtés volt rajta és melegedet!Vettem egy rev2 hűtés itt [link][/L azóta 72 fok játék közben!
A gpu és cpu-n kivűl más csipeket is hűt és a vga memóriát is!Szerintem sokat számit!72 fok -
bb.bocs
őstag
válasz
plaszy #26046 üzenetére
aha. hát az enyém nem tudom szabályozza e magát. játék közben 69fokos max. a másik az i5ös viszont 80 85 is volt a legteteje 90 volt ha core i5öst akarok lehet érdemes alá hűtés?
mind1 ha valaki elviszi a procit akkor eladom pár napon belül, ha nem akkor megtartom. bár most kéne a pénz... a vásárlóm lemondta mert beijedt hogy melegedni fog a gépe, pedig gyártják a gépét i5 ös procival is... na mind1 ( 5755z vagy mi az ami neki van)
-
bb.bocs
őstag
válasz
plaszy #26044 üzenetére
igen már szétszedtem, mivel telón beszéltem nem figyeltem eléggé... már bevan dugva a venti és jó
ettől még a proci ugyanolyan meleg mint a core i 5 ös. nem is értem. akkor tényleg nem melegebb mint a b940... ez jórakhatom vissza a core i5 ötmiért mondják hogy nem elég hozzá a hűtés? b940 kb 50 fokos, az i5 meg 55 fokos. 5 fok a kül. játéknál persze mind2ö elég rendesen felmegy
-
bb.bocs
őstag
érdekes az acer aspire 5750zg m mel 80 fokos ...a core i5 el alapfokon 60fok volt és max 90 re ment fel ergo akkor mégsem melegszik jobban a core i5 mert ugyanannyi a hömérséklet csak nem figyeltem
-
Krike
aktív tag
válasz
ledger #26034 üzenetére
Megnéztem [Kingston] oldalon, ők is csak 667-es modulokat ajánlanak. Ha menne 800-as modullal, beírnák.
Szerk: [Intel] oldalon a chipset is 533/667 Mhz-et támogat.
Márkában meg mehet minden normálisabb: Kingston, Kingmax, Samsung, Adata......
-
ledger
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Extensa 5620-1A1G12Mi laptopom. Szeretném bővíteni/cserélni a memóriáját(RAM-ot) .
Eddig 1Gb volt/van bent 667MHz.
Most szeretnék bele 4GB-ot ( 2GBX2GB) 800MHzEz van írva a kis könyvébe:
"Akár 1/2Gb mennyiségűDDR2 533/677MHz-es memória,2/4GB-ra bővíthető két soDIMM modul alkalmazásával (kétcsatornás működés támogatása)(csak bizonyos modelleken található meg)"
Nos ha 800MHz ramokat veszek azzal nem fog működni??
ha esetleg tudnátok márkát is ajánlani megköszönném. -
plaszy
őstag
Sziasztok ismét!
Ez lenne nekem is a problémám, egy 8935G-nél.
Mitől lehet ez?
(VGA driver frissítés-visszatevés nem oldotta meg a gondot. Sem pedig az MSI Afterburner progi - amivel lejjebb vettem a frekiket.)
Alaplapomon csak a 4670-es dedikált VGA van engedélyezve, tehát nem vált az integrált és e között.
Egyébként a jelenség 2D-ben jön csak elő, netezés közben. Megvan nyitva 2-3 lap, és fogja magát és ezt csinálja. No meg alvó állapotból felébresztés után is, a böngészőbe menve.
Csak a kikapcsológombbal lehet kikapcsolni. Elég idegesítő, hogy már napi 3-4x is csinálja.
3DMark-al és Furmark-al is megy minden rendesen.
-
attila206
tag
A bezel az a kijelzőnél lévő belső műanyag keret? Ha igen, akkor rosszul vettem ki a az előbb belinkelt ebayes oldalnál ([link]), hogy belső és külső burkolatot adnak 25 fontért? Néztem, hogy csak a belső keret majdnem 50 dollár: [link]
Amennyiben én szedném szét a burkolatot, megnézni, hogy miért ment szét a zsanérnál a burkolat, attól még a garancia megmarad? -
attila206
tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek tanácsot kérni. Egy ACER timelinex 5830TG típusú laptopom van, amire még anno 3 év garit kaptam (még most is él rá garancia). A kijelző burkolatának a tetejét egy kislámpával véletlenül megolvasztottam (még régebben), valamint tegnap le is esett egy székből, aminek következtében a zsanérnál található kijelzőt takaró hátsó alumínium rész meghajolt.
Képek:
[link]
[link]
[link]
Amennyiben visszavinném oda, ahol vettem szerintetek mennyiért csinálnák meg nekem? Mi jót lehetne ezzel kezdeni? Ebay-en találtam hozzá egy kijelzőburkolatot, érdemesebb lenne azt megrendelnem és kicseréltetnem a burkolatot? Link: [link]
Előre is köszönöm a választ! -
Prezi88
csendes tag
Én is Köszi! Írok a tagnak
-
Sipiiii
csendes tag
Köszi!
-
Sipiiii
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam az eBay-en egy Aspire 7750g notebookot, HD 6850M-es videókarival, i5 2410m processzorral van szerelve, az a problémám, hogy random rebootol a masina, meg tudnátok mondani miért? Egy év garancia van még rá, Németországból rendeltem, itthon is érvényes rá a gari?
Válaszaitok előre is köszönöm!
Sipiiii
-
Prezi88
csendes tag
Sziasztok!
Totál új vagyok a fórumon, ezért az elmúlt szűk 3 órahosszát olvasással töltöttem, de nem találtam olyan topicot, ahol a kérdésem szerepelt volna.
Nem csak a fórumon, hanem az ACER laptop használók között is új vagyok.Típusom: aspire v3-531g, b970proc. 2.3ghz, 8gb ddr3, gt630m 1gb vga,
Probléma: Röviden és tömören. A GPU eléri a 75 fokos limitet, visszaejti az órajelet (játékokban elviselhetetlen ugrást eredményezve), tudom ilyen a védelmi rendszere ennek a típusnak. 3-4mpen belül visszahűl és megint engedi pörögni a karit. Régebbi játékokban nem zavar, mert nem éri el a hőfokot, de pl veszünk egy mai játékot, ami megy 40-50fpssel, de 30mp-enként leesik 20fps-re, az azért idegesítő.
Angol fórumokon próbálkoztam, ott azt találtam, hogy ennek a Thermal Throttling a neve. Valami hőmérséklet általi folytás, ha jól fordítom.
Ahogyan próbáltam megoldani: Vettem hűtőpadot, és vákuumos laptophűtőt is. Jelent valamennyit, de egy izmos játékon nem segít egy két kis ventilátor. Koszos nem lehet, mert új.
Vélemény: Azt tudjuk, hogy közös a hűtés a proci és a vga között, de mintha a procit nézné a gép saját ventije. Mert bizony, ha a proci nem meleg relatíve, a vga meg igen, akkor nem pörög eléggé a venti. Ezért melegedhet fel annyira a vga.
Kérdés: Hogy lehet kikapcsolni a hőmérséklet-folytást? Vagy! Hogy lehet a hőmérséklet limitet fentebb emelni?
Progi nem engedi, hogy a fan-speedet növeljem, inaktív mindenhol. Milyen hűtést csináljak rá, hogy emelkedjen fel 75 fokig sem? Szobaventi?
Légkondi?
Megmondom őszintén, a teljesítménye lenyűgöz, amíg nem éri el a 75 fokot. Emiatt csalódott vagyok kicsit, hogy ennyit kifizettem érte. Segítsetek kérlek!!
Sziasztok! Laci
-
bb.bocs
őstag
egy kis infó.normális?hd youtube közbennagyban
-
bb.bocs
őstag
örülök és csöndben vok.csak mivel összevariáltam a gépet azért félek.és 3.1en megy...energiatakarékoson jobbb de felmegy itt is 2.6 ra kb. de ahogy látom a 3.1 csak 1 mag...
teljesítménycentrikuson 70 fok.3.1 ghz
kiegyensúlyozottan 60 fok és 3ghz
energiatoson meg 56fok és alig ghzyoutube fullhd film közben
-
Peak
addikt
válasz
bb.bocs #26013 üzenetére
bizonyára tudják az intel tervezői, hogy miként kell működnie egy processzornak, és valószinüleg az OS kernelét sem hülyegyerekek irták.
egészen biztos, hogy neked a processzor órajelét és hőmérsékletét kell 0-24 vizslatnod és ellenőrizgetned, vagy inkább örömmel használnád a gépedet? -
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
újraraktam a 8at és megy a turbó boost...,űmeg az ssd
-
-
Toby888
senior tag
Üdv srácok.Van valakinek valami jó tippe hogy miért nem indul a win 8 az Asus aspire V5-531-es laposon ??
Új hozzászólás Aktív témák
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest