- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
Mtomasz81 #12997 üzenetére
Nyisd ki és nézd meg a ram és flash típusát: a ram a százlábú, a flash 8 lábú ic a proci közelében. Ha nincsen legalább 32MB a ram és 4MB a flash akkor nem is érdemes próbálkozni. Utóbbi esetleg forrasztással áthekkelhető nagyobbra, de kérdéses hogy megéri e a vesződést... Továbbá a procira is nézz rá - előtte utána verziókon AR7240-es volt, valószínűleg ezen is az lesz, továbbá a nyákon is lehet egy verziószám rászitázva ami közelebb juttathat a válaszhoz...
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Van egy régebbi routerem tplink tl-wr740n, amit repeaterként szeretnék használni. A fő router egy asus rt-ac66u. Azt javasolták nekem hogy egy cfwt tegyek a tplinkre. A Gargoyle router oldalon csak v1, 3 van ehhez a típushoz, de az én eszközömnek az alján v2.5 van, de ilyen nincs a listában. Melyik verziót tegyen rá? 741nd v2-t ajánlották hogy azt tegyen rá. Tényleg az kell rá?
-
Tegnap kaptam egy levelet a UPC-től:
Tájékoztatjuk, hogy az előfizetéséhez kiosztott IP címről VPNFilter Malware észlelés történt....
IP: 89.135.18.164
Észlelt kártevő: VPNFilter MalwareMűszaki javaslataink:
A VPNFilter egy malware amely a következő eszközöket fertőzhette meg: Linksys, MikroTik, NETGEAR, és TP-Link routerek, illetve a QNAP NAS eszközöket.VPNFilter malware eltávolítása lépésről lépésre:
1. Csatlakoztassa le az eszközét a hálózatról.
2. Végezzen el egy gyári értékekre való visszaállítást az eszközén (gyári értékekre való visszaállítás esetén az eszközén lévő beállítások elvesznek!).
3. Változtassa meg az Admin jelszót.
4. Frissítse az eszközön lévő Szoftvert és Firmwaret.
5. Az eszközön lévő aktív funkcióknál változtassa meg az alap jelszót.Amennyiben további kérdések merülnek fel, kérjük forduljon Cégünk telefonos ügyfélszolgálatához a 1221-es telefonszámunkon, ahol munkatársaink a hét minden napján, a nap 24 órájában készséggel állnak az Ön rendelkezésére.
Egy tp-linken fut ez: LEDE Reboot 17.01.4 r3560-79f57e422d / LuCI lede-17.01 branch (git-17.290.79498-d3f0685)
Hogyan tudom eltávolítani, ill. beállítani úgy hogy vissza se jöjjön?
-
stopperos
senior tag
Inkább ezt nézd:
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06-SNAPSHOT/
Folyamatosan megy a fordítás.Én feltettem előző héten egy TL-WR841ND ver8.1 és egy TL-WR740N ver4.2x eszközre. Az elsőre simán felment, a második beakadt egy bootloop-ba és tftp-vel sikerült ráküldeni végül.
-
QG
tag
Sikerült, végül egyszerűbb volt, mint gondoltam.
Viszont most próbálnék rá tenni DDNS modult, de nem megy:Installing luci-app-ddns (2.4.8-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ramips/mt7621/packages/luci/luci-app-ddns_2.4.8-2_all.ipk.
Installing ddns-scripts (2.7.6-20) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ramips/mt7621/packages/packages/ddns-scripts_2.7.6-20_all.ipk.
085409 WARN : Service section disabled! - TERMINATE
085409 WARN : Service section disabled! - TERMINATE
Configuring ddns-scripts.
Configuring luci-app-ddns.
//usr/lib/opkg/info/ddns-scripts.postinst: .: line 130: can't open './ddns'
//usr/lib/opkg/info/luci-app-ddns.postinst: .: line 130: can't open './40_luci-ddns'
//usr/lib/opkg/info/luci-app-ddns.postinst: .: line 130: can't open './40_luci-ddns'Mi lehet a gond?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12991 üzenetére
Sikerült force installal, előtte valahogyan behoztam winscp-n, minden fele tilto ablak ellenere es bemasoltam.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #12990 üzenetére
Failed to allocate uclient context - a hiba, ez este lemaradt, mert levágtam a laptopot.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12989 üzenetére
Koszi!
Winscp nem csatlakozik, a programkod jo lenne, amit adtal, de nem hajlando letolteni a direktlinkrol (van net wifin, lanon van a router).
Kezdem elengedni ezt a dolgot, nevetséges, hogy nem lehet egy nyomorult img-t feltenni.
Latszolag nem, nyilvan a vlan reset lefutott.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12988 üzenetére
Mondtam próbáld meg ssh-n is frissíteni... Sysupgrade parancsal, ahogy a leírásban van...
Ha van net...wget -O /tmp/original.img "<url_to_the_image>"
sysupgrade -n -v /tmp/original.imgDe biztos, hogy történt valami, csak te nem vetted észre...méghozzá a teljes network konfigod nullára lett állítva... Bár az értelmét annyira nem értem elvégre flashelsz egy másik imaget, de ki tudja bármi lehet, én nem ismerem ezt az eszközt.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12987 üzenetére
Igen, ez volt az első, amit csináltam, addig nem is kezdtem el gondolkodni a registry-s .ppk-s sz@rságon, amíg úgy láttam, hogy esetleg ez miatt nem működik a buli.
Azon kívül, hogy jobbklikk, újraindul, nem történt semmi. Én nem tudok róla, hogy módosítottam volna a switch configot.Azt írja, hogy nem megfelelő fájlformátum. Ez valami 17.01.4-es verziójú LuCI, ami fent van. Amit fel szeretnék tenni az a latest gyári linksys fw.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12986 üzenetére
Ennél jobban nem tudom leírni, hogy ahelyett, hogy futtatni próbálod a FÁJLT amit nem hoztál létre futtasd közvetlen a tartalmát puttyban...(vagy hozd létre a fájlt, pl winscp-vel...) de az előbbi egyszerűbb...
Vagyis kimásolod ezt és bemásolod puttyba (jobb klikk)
swconfig dev switch0 set enable_vlan 0
for port in 0 1 2 3 4 5 6; do
swconfig dev switch0 port $port set qmode 0
swconfig dev switch0 port $port set pvid 0
done
#---------------------------------------------------
# Remove vLANs from Network:
echo "config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr 127.0.0.1
option netmask 255.0.0.0
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd8c:9db6:b7ec::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr 192.168.1.1
option netmask 255.255.255.0
option ip6assign 60
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcpv6'
" > /etc/config/network && rebootDe amúgy ott van a leírásban, hogy ez csak akkor kell, ha módosítva volt a switch konfig, ha nem tudsz róla, akkor 99%-ban biztos vaagyok, hogy ez nem is kell.
Luci milyen hibát ad? Ad egyáltalán hibát? Mikori image kb? 3-4 hete volt egy hibás luci amit nem lehetett weben frissíteni...[link] ha e tájékban telepítetted, akkor azért nem tudod frissíteni, ez esetben parancssorból telepítsd...
Winscp-vel átmásolod /tmp-be a fájlt, és frissíted a leírás szerint cli-vel.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Headless #12985 üzenetére
Amit írnak? Mutasd meg, hol írja merre van a “Key.ppk”...hol írja, hogy generáljak neki? (a könyvtárat megcsináltam, az ne zavarjon meg, hogy ugyan az az elérési út és a név, nekem így egyszerűbb lekövetni).
Szóval miután leírtad, hogy nem hoztam létre (a mit is?...) gondolkodtam és kigoogle-ztam, hogy mi és hogyan lehet ilyen ppk-t csinálni - ha már nem találtam - betettem a helyére.Nem ész nélkül másolok, megnéztem mi az a kódsor és mivel a 2-es utasítást szerencsére tisztán ki tudtam venni - be kéne másolni 1:1-be - mindettől függetlenül nem megy a gyári .img telepítése, továbbra sem (luci alól próbáltam, ssh és config-“custom” ssh belépéssel egyaránt). Ne a lehordó válaszokból derüljön ki kérlek, hogy miért nem megy, meg hol keressem a nemlétező leírásban, amire kértem, hogy ne hivatkozzunk, mert számomra nulla eddig a segítségtartalma.- hagyjuk.Ott tartok, hogy a chmod ./vlan.sh +x ; ./vlan.sh nem fut/nem találja. Kérdésem, hogy mit kell még tenni, hogy működjön?
Köszönöm.
-
Headless
őstag
válasz
#Morcosmedve #12982 üzenetére
Szia!
Te értelmezed is amit írnak vagy csak másolgatod a parancsokat ami le van írva?...
Mondjuk az tény, hogy a puttyos(windows-os) megoldás el van túlozva minek ssh-key-es azonosítást belekeverni egy ilyen leírásba nem értem, de mint látom a képen az ssh kapcsolatot sikerült végülis jelszó segítségével létrehoznod.
A második persze hogy nem megy, mert futtatni próbálsz egy fájlt, amit nem hoztál létre. Ezt legegyszerűbben úgy kerülném ki, hogy fognám azt a fájl tartalmat kimásolnám és beilleszteném putty ablakba (ctrl+c majd az ablakba jobbklikk)...
Ezzel visszaállítod a vlan configot alapra utána mehetsz a frissítésre, ami igazából csak egy sysupgrade, akár lucin keresztül.
De mindenképp javallom, hogy előszőr mielőtt kérdeznél értelmezd a leírást és ne másolj semmit sem ész nélkül...
Pl ahogy az ssh kulcs elérési útvonalánál bent hagytad a
c:\\path\\to\\ssh.key
de ezt a lépést mint írtam meg átugorhatod szimplán azzal, hogy rootként a jelszóval ssh-zol be a routerre. -
8zabi
őstag
hamarosan érkezik egy vérfrissített verzió, az OpenWrt 18.06, erről a GitHub árulkodik
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Radius szervert használ valaki Openwrt-n? Az user/pass párosokat ugye egy config fájlban tárolja, ami simán kiolvasható. Nem gond ez, ugyanúgy biztonságos?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
vargalex #12980 üzenetére
Megcsináltam a registry bejegyzést (betöltöttem, nem tudom a merge alatt mit ért az útmutató) letöltve a PuTTY Confg-ot txt-be, majd bemásoltam a PuTTY-ba a 2-es lépést, utána megnyitom rendszergazdaként a PuTTY-t (betöltom a listában már megjelenő SSH.OpenWrt-t), parancssorban futtatnám, a 3-as pontot (chmod ./vlan-reset.sh +x ; ./vlan-reset.sh), de nem megy. Ezért írtam, hogy ne a linket tegyétek be, mert az alapján!? csinálva nem megy. Keresi a Key.ppk-t:
Regedit:
-
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12972 üzenetére
Melyik első lépésre gondolsz? Ha normál flash-elésre, akkor a vlan gyári állapotra allitásával kezdődik, ami copy+paste.
-
Gyurka6
őstag
Nem sürgős..., eddig nem csinálta meg. Régebben beszéltünk, hogy eee kis pc-m van, aminek az érintő ernyőjéhez nincs rendes driver (így azon jobb oldalt jön fel a +menű és a setup utáni elsőt tudom elérni legtöbbször, csak néha jön fel mind (most nem), w7-en meg nagyon lassú. Nem sokára "rendes" net-hez és géphez érek
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
vargalex #12971 üzenetére
Azt próbáltam, hogy átváltok a másik particióra, de nem jött be semmi a router IP-jén.
Normál flash-elésen nem tudom mit értesz, de nyilvánvalóan nem indul el a gyári img-ről semmi.A linken már az első lépés esetén hiába értem, ami le van írva, de nem csináltam, ezért nem tudom, hogy kell.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
#Morcosmedve #12970 üzenetére
Mi hiányzik szerinted onnan?
Elég sok lehetőséged van még a normál flash-elésen kívül: tftp, kwboot, recovery (a WRT-kben van egy alternate firmware partíció, ahonnan speciális indítással a bootloader a gyári másodlagos firmware-t indítja. -
#Morcosmedve
veterán
Nem működik sajnos stabilan az USB kezelés, így nem maradhat az OpenWRT.
Linksys WRT1900ACS-en hogy tudok visszamenni a gyárira (ne a wiki oldalt linkeljétek azt én is látom, de az kevés, hogy látom
)
Köszönöm!
-
suste
veterán
A "network" configot kell akkor is szerkeszteni, és átírni másik subnet-re (pl 192.168.2.1) a LAN interfészt.[link]
Trunk telepítésnél arra figyelj, hogy mindent tegyél fel ami csak kellhet (és elfér
), mert ez naponta változhat!
Egyébként ha dir860lb1 -ről van szó, akkor jobban jársz szerintem egy vargalex vagy headless builddel, ha valamelyikben minden benne van neked ami kellhet. -
-
krealon
Topikgazda
"várható valamikor a Broadcom chipes Archer C5-ök támogatása?"
A Broadcom-nak nincsen nyilt forrasu (Fully Open Source) Wifi drivere.
Nem csodalom, hogy az OpenWRT fejlesztok nem akarjak magukat szivatni vele.Ezert is lenne nagy ervagas a nyilt forraskodu projekteknek, ha a Broadcom felvasarolna a Qualcom-ot.
Szerencsere ez nem tortent meg. -
-
Jut eszembe; várható valamikor a Broadcom chipes Archer C5-ök támogatása? V2 és tettestársai?
-
Headless
őstag
Szia!
Ha DHCP-s interneted van, akkor bedugod és menni fog, ha nem, akkor egyszerűbb egy másik router mögé kötni a telepítésig (már ha van) így akkor szintúgy lesz rögtön internete.
Ha PPPoE neted van, és nincs másik routered, ha az szívás, de az sem vészes...
ezután mehet a telepítés...
-
QG
tag
válasz
vargalex #12954 üzenetére
Helló!
Már vagy 15 routerre raktam OpenWRTt, többnyire TL1043ra és TL841re, de eddig mindig csak stabilat, LUCIval beállítva.
Jól tudom, hogy a trunc verziónál nincs LUCI?
Van valami guide (akár angolul) ami elmagyarázza a dolgot az elejétől? Amit én találtam, az feltételezi, hogy már van a rotuernek internetkapcsolata, de én azt is csak LUCIn keresztül tudom beállítani.Köszönöm,
András -
-
Hello,
Tudtok-e tippet adni?
500-as Digó netünk lesz, és kéne valami router, ami Openwrt-vel képes legalább nagyjából kiszolgálni. Mi az, ami elég erős ehhez?
AC-s wifi nem hátrány...
Van egy 1043v1-em, aminek mondjuk a wifije döglött, de gyanítom, hogy nem csak attól lassul be a háló, hanem a proci is kehes - ezen elvileg gigás a wan, de valószínű inkább vennék valamit helyette. -
QG
tag
Szeretnék egy OpenWRT kompatibilis, ACs routert 25ezer alatt.
Vettem egy D-Link DIR-860L-t, sokkal rosszabbul teljesít, mint az öreg TL1043as. Viszont mivel panelben vagyok, 30 különböző 2,4es wifi interferál, 5GHz-t akartam.
Vettem két hete egy TL Archer C7et, viszont v4et adtak, arra nincs stabil OpenWrt verzió, visszaküldtem.
Ma érkezett meg egy Archer C5, amit 3 antennásnak hirdettek, és a dobozán is ilyen kép van, ám valójában v2, két antennával. Megy vissza ez is.Milyen routert lehet ma Magyarországon kapni 25 ezer alatt, ami megy az OpenWRT stabil verziójával, és tud ACt?
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Mobiltelefonon / kliens / és a routeren /szerver / kiépítésre került saját VPN. Mobilról rendesen kapcsolódok is a saját local hálózathoz / az otthoni IP címet látom /. Elérek mindent / router, médialejátszó, számítógép, stb. / Azonban érdekes módon, ha bármelyik / mobilon / lévő böngészőben meg szeretnék nézni egy weboldalt, akkor ott már nincs internet kapcsolat. A .ovpn fájlban ezt a sort helyeztem el: redirect-gateway local def1, próbáltam a local szó elhagyásával is, de úgy sem volt jó. Amennyiben a teljes sort törlöm, akkor működik a böngésző is, de akkor nem az otthoni szolgáltatói IP cím jelenik meg, hanem a mobilnet szolgáltatójáé. Mi lehet a probléma?
-
xabolcs
őstag
válasz
kovbandi82 #12945 üzenetére
A bpi-n vedd fol a kerdeses cimeket a rebind protection whitelist-re, vagy kapcsold ki a rebind protection-t!
Persze a reklamszurest is kikapcsolhatod a fo routeren.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kisskd #12944 üzenetére
Szia!
Itthon most szerintem leginkább a Linksys WRT szériát (1200AC/1900AC/3200ACM) érdemes beszerezni. Sajnos a DIR-860L külföldön sem kapható már, kifutott termék. Persze, ha van jó áron támogatott, a már említett MT7621-es SoC-al szerelt router, az is jó választás lesz.
-
Headless
őstag
válasz
kisskd #12944 üzenetére
Szia!
Sajnos a dir860l kifutott teljesen már sehol sem kapni. viszont a xioami olyan áron van, amit minden más gyártó megirigyelhet, persze azt tudni kell róla, ha szükséges a sok lan port, akkor az nem lesz jó, habár céges környezetben a switch úgyis elengedhetetlen, akkor meg már mindegy.
Openwrt/lede alatt a mostani fejlesztések az mt7621AT-s platformot elég komolyan veszik, hardveres nat, wifi stb... Szóval ha alternatívát keresel akkor ezekkel szereltekkel nagyon mellé nem tudsz nyúlni. Bár nem nagyon van olyan, amit leakasztasz a médiamárkt polcairól. Persze az openwrt támogatottságot is nézd az elején van pár asus is, de azok a drága kategóriák.[link]
Jelenleg inkább a 76x2, 7603-as wifivel rendelkezőket érdemesebb választani.
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Linkit 7688-as openwrt-s modul a "legújabb" hivatalos 0.9.4-es CHAOS CALMER (15.05.1, r49203) -el. Ebből szeretnék egy (többek között) wifi erősítőt csinálni. A gyári felület ap-sta módba váltása működik, de akkor a forrás DHCP szerverét használja, a modul pedig nem is kap IP címet. Szeretném ha saját tűzfalvédett alhálózatom lenne. Eddig jutottam vele: a sta felcsatlakozik a forrás publikus wifire, a modulon van net, az ap wifi is létrejön és a felcsatlakozó eszköznek ad IP címet, de ezen az eszközön minden kérés "ERR_CONNECTION_REFUSED"-ba fut. Nyilván a kettő közötti átkötés hiányzik még, de nem tudom merre induljak tovább. Tudnátok légyszíves segíteni?
root@mylinkit:/etc/config# cat network
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdc5:f120:3bff::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0'
option force_link '1'
option macaddr '9c:65:f9:1b:f1:05'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.99.1'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '0'
config interface 'wan'
option proto 'dhcp'
config interface 'wwan'
option proto 'dhcp'
root@mylinkit:/etc/config# cat wireless
config wifi-device 'radio0'
option type 'ralink'
option variant 'mt7628'
option country 'TW'
option hwmode '11g'
option htmode 'HT40'
option channel 'auto'
option linkit_mode 'apsta'
option disabled '0'
config wifi-iface 'ap'
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option network 'lan'
option ifname 'ra0'
option ssid 'linkit-ap'
option key 'password'
option encryption 'psk2'
option seq '1'
config wifi-iface 'sta'
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option network 'wwan'
option ifname 'apcli0'
option led 'mediatek:orange:wifi'
option ssid 'ext-wifi'
option key 'password'
option encryption 'psk2' -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Adott egy BananaPI LEDE-vel, a system logban az alábbi bejegyzéseket írja:
Sat May 5 22:14:10 2018 daemon.warn dnsmasq[3031]: possible DNS-rebind attack detected: s.youtube.com
Sat May 5 22:08:42 2018 daemon.warn dnsmasq[3031]: possible DNS-rebind attack detected: www.googleadservices.com
Sat May 5 22:08:59 2018 daemon.warn dnsmasq[3031]: possible DNS-rebind attack detected: ssl.google-analytics.comA "hálózat" nagyjából így néz ki:
Nos látható, a net felé nem a Bp, hanem egy Asus AC58u van, gyári softal, annak a logja semmit nem ír. A többi eszköz nem adja ezt a hibát. A 2 Tplinken is LEDE van, a Raspberryn Raspbian. Arra tudok gondolni, hogy a Raspbianon futó Pihole DNS szerver szórakozik, mert amúgygy ezek reklám "oldalak".
Nem tudom valaki tapasztalt-e ilyet. Ha támadnák a routert, akkor az Asusban jelenne meg először a bejegyzés nem? -
kisskd
tag
Üdv!
Szokatlan, és rendkívül zavaró problémába ütköztem: nem találok router a piacon, ami tetszene. Tudnátok segíteni?
Évekig elvoltam a korai 1043ND/WDR3600/WDR4300-asokkal, azóta is jól szolgálnak, sokat nem kellett keresgetnem, hogy az akkori igényeimet kielégítse, évekig le volt ezzel tudva minden beszerzés. Most viszont kellenének új eszközök, új funkciók.
A router ajánlós topicban openWRT/CFW gyűjtemény sajnos nincs, itt visszaolvasgatva találtam a Xiaomi-t, és a 860L-t, de ahogy nézem ezek sajnos nem beszerezhetőek itthon. Most egyrészt gyorsan, másrészt számlásan szeretnék vásárolni, harmadrészt meg jó lenne egy olyan típusra bukkanni, ami BP-n a besétálok-megveszem kategóriába esik, hogy tudjam miért kell szaladni, ha gyorsan van szükség utánpótlásra (pl. megáll a vidéki irodát egymaga kiszolgáló WDR4300).
Mit tudtok ajánlani, ami van itthon is, és jó vétel 20-30-40k kategóriában? Azért írtam több szinten, mert érdekelnének a lépcsők, hogy el tudjam dönteni, melyik helyszínre mi az ideális.
Általános "feltételek": legyen rá "központi" openWRT lehetőleg, ne kelljen arra hagyatkozni, hogy adott fejlesztő folytatja-e a támogatást, menjen minden funkció (wifi, USB), és legyen gyors(abb) 2.4+5GHz wifi (jelenleg az N-is elég lehetne az eszközök többsége miatt, de örülnék kicsit előrelátóbbnak).
Ami várhatóan egyiken sem lesz: komolyabb NAS tevékenység (max. scannernek egy samba), torrent (erre van NAS).
Ami adott helyeken kellhet (máshol nem, így nélkülük jó opcióra is kíváncsi vagyok): openVPN szerver, Digi1000 "kiszolgálása", "sok" flash helynek (16+) örülök, hogy lehessen halmozni a hasznos kiegészítő funkciókat.Segítséget előre is köszönöm!
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! NordVPN beállításában kérnék egy kis segítséget PÜ -ben, ha lehet. Köszönöm.
-
Hogyan lehet az Openwrt-ben rávenni a ddns-t, hogy curl-t használjon és ne wget-et?
Az Ipdns nem megy wget-tel
Ha leszedem a szolgáltatást és a wget-et, majd visszateszem a szolgáltatást és utána a wgetet akkor megy, mert a curl-t ismeri fel először. Így minden frissítésnél elérhetetlenné válik a szerverem, és újra kell csinálni.
Nincs valami konfig ehhez? -
laracroft
senior tag
Sziasztok,
Nem vagyok vmi nagy arc OpenWRT-ben ezért hozzátok fordulok
Van ehhez hasonló 4G routerem, mely 4G kapcsolaton jelenleg is működik.
Van neki egy Console, egy WAN/LAN1 és egy LAN2 portja.
Szeretném hogy a WAN/LAN1 port úgy működjön mint a LAN2 port, tehát kapjon DHCP-n IP címet, mellette persze szeretném a 4G kapcsolatot is.Itt van a network fájl tartalma:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd27:0360:860a::/48'
config poe 'poe'
option poe_button '0'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option macaddr 'XX:XX:XX:XX:XX:XX'
option gateway '192.168.1.1'
config interface 'wan'
option proto '3g'
option device '/dev/ttyUSB3'
option service 'umts'
option apn 'net'
option username 'root'
option password 'wmrpwd'
config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option proto 'dhcpv6'Előre is köszönöm a válaszokat
-
Headless
őstag
válasz
Laszlo733 #12935 üzenetére
Vpn-nek a lényege a lan elérése, ha ezt nem akarod, akkor a push route-ot ki kell törölni és a akkor csak a szervert fogja elérni a tunnel ip címével azt hiszem alap esetben ezt 10.8.0.1-re állítottam. A többinek semmi köze a vpn-hez...
Ha sambaval akarod megoldani, akkor elsősorban felhasználókat kell létrehoznod oda és olyan megosztásokat létrehozni hozzá. Semmi köze a vpn-nek hozzá. Guest belépést tiltani, ha meg ftp, akkor ott kell megfelelően létrehozni a jogokat.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
Laszlo733 #12930 üzenetére
Sziasztok! Keresgéltem a neten beállítási segédletet a VPN -nél lévő felhasználói jogosultságok beállításához, de nem találtam számomra hasznos információt. Az előzmények alapján a VPN -en keresztül hozzám kapcsolódó felhasználók esetében, csak azt szeretném elérni, hogy csak az /mnt/ download mappához férjenek hozzá és abból ne tudjanak kijönni, illetve a lanhoz se féjenek hozzá. Hogyan tudom ezt megvalósítani?
-
kovbandi82
őstag
Létrehoztam a filet, újraindítottam a logolást és működik! Köszi a segítséget!
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #12931 üzenetére
Mappa létezik? kitudja lehet az a baj.
Beállítás óta restart volt? Ha nem tedd meg vagy legalább a log szolgáltatást indítsd újra (system/startup/log restart). -
g0dl
addikt
-
Headless
őstag
válasz
Laszlo733 #12923 üzenetére
9092 létrehoz mindent ami kell, csak le kell töltened a kliens konfigot és használni. Userek úgy vannak, hogy mindenkinek külön kliens konfigot kell (certificate/key párost kell generálnod erre szintén van lehetőség a 9092-es oldalon, hogy új klienseket generálj. Egy konfigot egy eszközzel használj. tehát ha neked kell laptopra és telefonra is külön hozz létre neki.)
-
Laszlo733
aktív tag
Köszönöm. A leírásod alapján engem a 2. pont megvalósítása érdekel az otthoni eszközök biztonságos elérése, router -re való telepítéssel. Ennek telepítése megoldható Luci -ban, vagy egyéb módon valósítható csak meg? Illetve itt van -e lehetőség arra, hogy külön user -eket is felvegyek szabályokkal?
-
g0dl
addikt
válasz
Laszlo733 #12920 üzenetére
Otthoni környezetben két probléma kapcsán szokott felmerülni a vpn, és ezek más célt szolgálnak, és másként kell megvalósítani
1. Az otthonról folyatott böngészés, stb. anonimizálása valósítható meg rendszerint vásrolható vpn szolgáltatásokkal. Itt a cél, hogy a különböző oldalak ne tudjanak azonosítani (triviálisan) .*
2. Távolról szeretnéd az otthoni hálózatodat ( pl. NAS-t, otthoni kamerát stb.) biztonságosan elérni. Ez esetben egy vpn szervert kell az otthoni rendszeredben telepíteni ( ez mehet a routerre, vagy a mögötti egyéb gépre is).
* Egyéb módszereik így is bőven léteznek, de azért felmerül a kérdés, ezt mennyire jogszerűen, az ígért, vagy kötelezően betartandó személyiségi jogok figyelmbe vételével használják. Biztos mókás lesz az első gdpr bírság utáni pislogás.Bár afelöl sincs kétségem, hogy az eu-s bürökraták is elsősorban egyéb célok kapcsán fogják ezt a bunkósbotot "érvként" suhogtatni.
-
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Pár napja olvasom a VPN -nel kapcsolatos telepítési és konfigurációs beállításokat, de valami ennek ellenére nem teljesen világos. VPN kapcsolat abban az esetben is létrehozható, ha nem csatlakozok egy fizetős, vagy nem fizetős VPN szolgáltatóhoz sem? Illetve ebben az esetben milyen előnyök használhatók ki. Fizetős verziónál úgy látom, hogy anonimitást élvezhetünk, saját LAN -unkat elérjük távolról is, elrejthetjük az IP címünket stb. Addig eljutottam, hogy a 9092 -es oldalról telepítettem a VPN szervert, melynek hatására létrejött egy új interface vpn0 névvel. Valamint telepítettem a openvpn-easy-rsa és a openvpn-openssl fájlokat. A szolgáltatásokban meg is jelent az OpenVPN menüpont. Ezek után nem tudom merre tovább. Ebben kérném a segítségeteket. A fizetős VPN szolgáltatás szóba jöhet / korlátlan adatforgalmú /. Két kedvezőt találtam:
-
kovbandi82
őstag
Köszi a választ mindenkinek.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #12916 üzenetére
Ha hdd van már pedig én úgy emlékszem van be lehet állítani logfájlt is. Állítsd a hdd gyökerébe mondjuk és megemelheted a logméretet. Luciban is meg lehet tenni
Rendszer ->rendszer ->log
-
krealon
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12916 üzenetére
"Maga a log fájl fizikailag hol található?"
A memoriaban. Alapertelmezetten nem kerul kiirasra, mert a routerekben levo falsh tarolok hamar tonkre mennenek a folyamatos irastol.
Erdemeseb egy fix IP-vel rendelkezo gep syslogjaba kuldeni mindent (ldlog_ip
opcio). -
kovbandi82
őstag
Lenne még egy kérdésem:
Szeretném, hogy a System log nagyobb legyen, jelenleg visszamenőleg csak kb 2-3 órát logol be.
Nos elvben az /etc/config/system fájlban kell a option log_size '64' értéket fentebb venni igaz?
Maga a log fájl fizikailag hol található? -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Újabban a következő hibát dobja az egyik vinyó:
device descriptor read/64, error -110
Utánnanéztem, lehet tápellátási hiba illetve vinyóház inkompatibilitás is. Utóbbit egyelőre kizárnám, mivel kb 2 hónapja megy ez a ház, és az elmúlt hetekben - heti 1x - csinálja ezt.
Cseréltem USB Hubot, annak tápkábelét, meg a a vinyóház USB kábelét is, biztos ami biztos - tudom egyszerre egyet, de biztosra megyek.
Igazából a kérdésem az lenne, a fenti 2 dolgon kívül más is okozhatja ezt a hibát? Vinyó 100/100-as, nincs baja.. -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Ennek alapján módosítottam a /etc/config/dhcp -ben lévő konfigurációs állomány, de nem akarja szűrni a felnőtt tartalmakat:
config tag 'kids'
list dhcp_option '6,208.67.222.222,208.67.220.220'config host
option name 'gyerek_tablet1'
option mac 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
option ip '192.168.1.128'
option tag 'kids'config host
option name 'gyerek_tablet2'
option mac 'yy:yy:yy:yy:yy:yy'
option ip '192.168.1.129'
option tag 'kids'A kapcsolódó klienseknél a dhcp -be beírt IP címek jelennek meg, míg a DHCP bérleteknél új 192.168.2.173 és 192.168.2.174 IP címek jelennek meg.
Mi lehet a probléma?
-
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Amennyiben telepítésre kerül a routerre az OpenVPN, akkor van -e létjogosultsága a távoli FTP elérésnek, vagy az teljesen feleslegessé válik onnantól?
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! A Transmissionban egy két letöltésnél a következő hibaüzenet jelenik meg, de ettől függetlenül a letöltés megy. Mi lehet ez? tracker gave http response code 0
-
Headless
őstag
válasz
amstro555 #12906 üzenetére
Amúgy annyi kitétel, hogy a 9092-es stat nem rögzíti minden időpillanatban az összes kliens felhasználását, hanem naponta írja a kliensek felhasználását. És az össz sebességet ábrázolja grafikonon. Ahogy suste képén is látszik.
Persze módosítható lenne, egy kis belenyúlással, de ahhoz valószínűleg tudni kéne hány db kliens van. Vagy meghatározni egy maximális darabszámú klienst. És akkor azt mutatja. Ezt most én nem fogom tudni megcsinálni egy jó ideig.
Leírás suste oldalán, 9092 telepítése pedig csak egy mentés visszatöltése... Ha sok helyed van, akkor mehet basic, ha kevés akkor inkább a statset, abba kevesebb minden van.[link]
És még annnyi, hogy alapértelmezetten a /mnt/STATS mappába rögzítí az adatokat, ha nincs hdd rádugva ,akkor én áthelyezném /tmp-be. Vagy ha van és nem /mnt-be van csatolva akkor áthelyezném a hdd-re egy mappába. Ezt a statset oldalon a konfig módosítással megteheted.
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #12901 üzenetére
Ha a másik router is atheros, akkor WDS-t csinálj!
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy TP-Link 1043ND v1. Most felraktam rá az OpenWRT-t.Azt szeretném beállítani, hogy vegye egy másik WiFi router jelét, és LAN-on csatlakozva rá adja azt tovább.
Azt tudtam csak beállítani, hogy rácsatlakozok a másik routerre, és LAN-on kitolja a netet, meg mindent, de másik tartományban vagyok, amivel a gondom, hogy a MiniDLNA-t nem látom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest