Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
Sziasztok!
Van egy routerem ami relayd-vel pseudobridge-ként üzemel. Egy rádiója van, ez egyrészt kliensként működik és felcsatlakozik egy másik routerre amin a net van, másrészt access point is amire az ezközök telefon stb csatlakoznak fel.
Az a kérdés, hogy azt hogyan tudnám megoldani, hogy a router kliensként csak akkor csatlakozzon, ha éppen valami (telefon stb.) csatlakozik hozzá. Ha pedig éppen nem kapcsolódik hozzá semmi, akkor kliensként bontja a kapcsolatot.
Létezik erre a problémára valami okosság amit csak feltelepítek és működik? Esetleg tudtok linket ahol scriptekkel foglalkoznak, amikkel ezt esetleg össze lehet mókolni?
Üdv!
-
suste
veterán
-
stopperos
senior tag
Eddig 12 eszköznél tartok ahol LEDE fut: 2db Archer C7 v2, 1db Archer C20i, 1db wr740n v?, 3db wr841n v?, 5db wr941nd v3. Ezek közül már korábban is jópáron OpenWrt futott.
A 4/32 tényleg nagyon minimum, a következő stabil kiadás valószínűleg már nem fog felmenni. De most sem lehet extra csomagot telepíteni alap beállításokkal. Ettől eltekintve szépen futnak. 4db 941-es és a 2db Archer C7 egy kollégiumban szolgáltatnak wifit és nincs rájuk panasz. Korábban gyári szoftverrel kb fél-egy nap után elérhetetlenné váltak vagy ledobálták a kapcsolódó eszközöket.
Szerintem nyugodtan próbáld meg a lede fw-t. A te eszközöddel még nem találkoztam, de valószínűleg azzal sem lesz gond. -
suste
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
ne kérdezd, hanem próbáld ki (ha tudod
)
szerintem a wds miatt egyformán kell mennie a kliensnek és az ap-nek, még akkor is ha lenne 2 rádiód
de a kérdésedből lejön, hogy nem értetted meg a wifi beállítások logikáját, pedig pont ezért csináltam ilyenre a 9092/basic/wifit:-van ugye "Wifi device" rész, ami a radió eszközt állítja (itt szándékosan nem is csináltam hozzáadás gombot, mert routereknél nem nagyon szoktak hozzáadni plusz wifi egységet -bár ugye USB-set lehetne)
a routerekben általában egy 1db 2,4ghz-es rádió van, és ha ennek a beállításait megcsinálod (channel, HW, HT, txpower...), akkor ezzel fog működni-és van a "Wifi networks" rész, ahol a wifi hálózatokat állíthatod be, amiből ugye annyit veszel fel amennyit akarsz, sokféle paramétert máshogy beállithatsz (mode, ssid, hidden, encryption, key, network...) az egyes hálózatokhoz, de a "Wifi device" az ugye fix.....
-
dethroner
veterán
Kitöröltem mindent az overlay listában, így már engedte a mentést HT mode b/g

De elgondolkodtam, lehet-e az ember olyan módon telhetetlen, hogy a két router egymáshoz más szabvány szerint csatlakozzon (n), míg a hozzájuk csatlakozó kliensek csak g-n?
Vagy meg lehet-e azt csinálni, hogy megszabom melyik kliens milyen szabvány szerint csatlakozzon, és akkor mehetne valami csak g-n, míg mások amik nem ilyen háklisak és esetleg kellene a gyorsabb net, azok mehetnének n szerint ugyanarról a routerről? -
stopperos
senior tag
Szia, szerintem lede fw-vel próbálkozz. Abból ahogy néztem van tl-wr941-v6.
Csak a stabil kiadásokban van luci, a snapshot-ban nem lesz.
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
vennék egy tp-link tl-wr940n v3 routert. Íme a wiki oldala. Azt írja, hogy ez 941n v6.
Viszont azt is írja, hogy a hivatalos kiadás csak a kínai verzióhoz készült. de itt van snapshot. Innen ez már jó, nem?
Meg ugye ze a verzió kell nekem:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr941nd-v6-squashfs-factory.binMert van ugye cn verizó, az nem jó nekem.

Meg ebben a buildben lesz luci?
-
pulpi
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Hali
Csinátam egy gyári beállításokat. Most van 5Mb szabad helyen. A transmission fent van gyárilag, Azzal nincs is gond. De sehogy sem tudom betenni az OPKG listet rendesen. Kicseréltem com.cn-re és talál is egy két dolgot, de nem mindent, csatolok képeket. És a Luci mappában benne van a luci-app-minidlna*.ipk de sehogy nem találja, meg a routing mappát sem.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Esetleg van másik opció a DLNA-ra?
Meg olyan kérdésem lenne hogy az Ngrok és Aria2 mire jók?Köszi a segítésget

-
suste
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
ennél többet is ha lenyitod a listát
(overlay clean)de közben leesett, hogy te 4mb-os routerre valszeg felpakoltad a repairokat, amikben egy csomó olyan dolog is van, amire semmi szükség USB nélkül
na ezeket kéne kipucolnod a listáról, és akkor lesz valszeg elég helyed -
suste
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Akkor csinál ilyet ha nincs elég hely menteni, ezt is írtam az előbb....
Mennyi a szabad hely?HW g/n, HT 20 = n20
HW g/n, HT 40 = n40
HW g/n, HT b/g = g
HW b, HT b/g = b (itt már mindegy hogy mire van állítva a HT, de azért legyen egyértelmű...)
Stb, stb...
Szerintem elég logikusan van felépítve
. -
dethroner
veterán
Amikor konfiguráltam a WDS-t, akkor még nem foglalkoztam a b/g/n dologgal, majd gondoltam teszek egy kísérletet, hátha kevesebb wifi gondom lenne a telefonnal. A fő routert gond nélkül be is állítottam, de a másodlagost nem lehet, se a luci alatt, se a 9092/setup/basic/HT mode résznél. Hiába rakom b/g, vagy akár NA állásba, mentés után visszaáll n-20MHz-re. HW mode-nál pedig csak g/n és b lehetőség van.
-
dethroner
veterán
Suste féle Barrier Breaker 14.07-ben hogy lehetne a wifi-t G szabványra korlátozni?
-
krealon
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
"a sorosportra csatlakoztattam soros kábelt, puty-ban megnéztem mit ír ki bekapcsolásnál....nos összevissza számok karakterek, semmi értelmes szöveg."
En egy A5-V11 kompatibilis router soros portjaval kuzdottem, ami szinten ilyen ertelmetlen szoveget nyomott.
Eloszor probalkoztam 9600-bauddal, aztan a masik veglettel 115200-zal. Mindket esetben zagyvasag jott.
(Sulyosbitva azzal, hogy ha a routeren az RX csatlakoztatva volt, nem boot-olt...)Mergemben gondoltam kiprobalom a tobbi erteket is, es 57600-as erteknel elkezett jol mukodni.
Szoval lehet, hogy neked is vegig kell probalgatni a kulonbozo sebessegertekeket, hogy magtallad a megfelelot.
Es persze alapveto, hogy UART-USB adapterrel kell csatlakozni, mert a szamitogep 12V-os soros portja megsuti az eszkozt.
-
stopperos
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
A soros porton akkor szokott véletlen karaktereket dobálni, ha nem jól van bekötve és a "levegőben lóg".
Nézd meg hogy a forrasztásaid jók-e, illetve hogy nem kell e még valamit rövidre zárni
-
suste
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
hát inkább a stabilitással, wifivel és hasonló fontos dolgokkal foglalkozzanak, mint ilyenekkel
szerintem
persze ha valaki fizet ilyenekért (is) majd, akkor jogos lesz bármilyen elvárás....
(#10965) Zirowe
nemtom milyen routerről van szó, de tuti megoldható
persze igaz ez a szoftveres részre is, minden csak idő kérdése (drivert vagy takarót "építesz"
) -
vargalex
Topikgazda
-
Headless
őstag
válasz
Zirowe
üzenetére
ledet nem így kell kiakpcsolni, egyrészt van led konfig vagy pedig a ssh-n keresztül a trigger fájlt kell none-ra állítani és a világgoságokat nullára. [példa]
/sys/class/leds/*De inkább a ledonfigot javaslom. (
/etc/config/system)Szerk: akkor nem szóltam, nálam pont 1043 van simán megvan /sys/class/leds-ben.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ha az swconfig mt7620 esetén helpnél nem írja a wikiben jelzett
Attribute 3 (int): led (Get/Set port group (0 - 3) led mode (0 - 15))sort a portoknál, és az ezzel kapcsolatos parancs kiadása során
swconfig dev mt7620 port 0 set led 0kiírja, hogy ismeretlen parancs, akkor egyáltalán nem tudom kikapcsolni a lan ledeket?
-
Csabesz666
aktív tag
Adott egy tp-link tlwr941nd v6-os ruter. Rátöltöttem openwrt-t, és bekapcsolásnál, az összes led felvillan, majd csak a power led ég. másik féle indításnál (reset gomb nyomása, majd bekapcsgomb) 3mp után a lock ikon is kigyullad a ruteren. Webwe felületről nem lehet elérni. a gép hálózati adaptere felismeri, de a ruteren nem jelzi, hogy a lan portra van dugva valami. TFTP-vel próbálkoztam, sehogy nem akar kapcsolódni rá. a sorosportra csatlakoztattam soros kábelt, puty-ban megnéztem mit ír ki bekapcsolásnál....nos összevissza számok karakterek, semmi értelmes szöveg.... Valahogy fel lehet éleszteni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Zárt forrású, csak x86 és béta arm bináris létezik. Így esélytelen.
-
Headless
őstag
Amennyiben, a transmission benne volt az fw-ben de te azt törölted majd újra feltelepítetted így kétszeresen foglalja a helyet. Ugyanis a /rom vagyis squashfs partició csak olvasható ennek köszönhető a factory reset lehetősége is.
Vagyis ahhoz hogy a transmission ne foglaljon két helyet ahhoz törölnöd kell az újat. De nem olyan egyszerű ez (hirtelen én sem tudnám mi a helyes lépések sorrendje) inkább tényleg csinálnék egy factory resetet majd azután telepíted a minidlna-t. Configokat persze elmentheted.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
erre valaki?
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van egy xiaomi routerem amin openwrt pandorabox van. egy évig használtam gond nélkül, de aztán a transmission elkezdet szórakozni meg a minidlna és leszedtem őket és nem tudtam visszatenni mert az opkg listet nem tudta frissíteni. Azóta próbáltam rérakni több verziót is, ami frissebb, valahol meg a transmission, de a minidlna-t sehogy sem tudom felvarázsolni. Jelenlegi verzió
penWrt/PandoraBox 14.09 r1696 / LuCI (0.12+git-4d0a20b)
és mikor rámegyek hogy update list ez a hibaüzenet fogad:
(I)Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.pandorabox.org.cn/pandorabox/packages/mt7620/packages//base/Packages.gz, wget returned 8.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.pandorabox.org.cn/pandorabox/packages/mt7620/packages//telephony/Packages.gz, wget returned 8.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.pandorabox.org.cn/pandorabox/packages/mt7620/packages//packages/Packages.gz, wget returned 8.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.pandorabox.org.cn/pandorabox/packages/mt7620/packages//routing/Packages.gz, wget returned 8.
* opkg_download: Failed to download http://downloads.pandorabox.org.cn/pandorabox/packages/mt7620/packages//management/Packages.gz, wget returned 8.(/I)leszedtem hozzá egy package listet és meg van a minidlna.ipk is de putty-ból meg egyszerüen nem tudom felrakni.
Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv:
Pulpi
-
DrojDtroll
veterán
OpenWrt tud valahogyan Hamachi kliens lenni?
-
-
Off topic, de hátha valakinek van ötlete merre induljak:
Asus router és asus repeater. Egy Amlogic box nem tud mit kezdeni vele. Ha csak a router megy akkor kapcsolódik és nagyon vékonyan csorog a Net. Ha a repeatert bekapcsoljuk akkor csak kapcsolódik a routerhez de utána nem jön adat.
A routerben nézve mint kliens folyton ugrál az IP-je a router tartománya és a repeater-é között. Magáról folyamatosan a routertől kapott címét írja ki.
Természetesen pont a repeaterről kellene működnie mert messze van a router.
A házban több mobil és fix eszköz használja a Netet gond nélkül.Valakinek van valami segítő ötlete?
A repeaterek nem WDS-ként működnek?
-
lócitrom
őstag
mivel sehova sem haladok a kis projektemmel ide is írok. ha jól sejtem a problémám inkább szoftveres mintsem hardveres krach. szóval nekiláttam ennek. a cél az lenne, hogy letesztelem melyik firmware fekszik igazán az igényeimnek. addig jutottam el, hogy Gargoyle-t tettem fel a router-re, majd jött az OpenWrt sysupgrade, ami vagy nem sikerült jól, vagy nem jól csináltam...
-
woodworm
veterán
válasz
markussandor
üzenetére
A xiaomi r1d-t tudom beépített 1TB-os hdd-vel.
Látom a szakmai topikokban, hogy nem ajánlott a 100-as portokkal szerelt ac-s készülék. Sokszor halkan megemlítem, hogy ha a vevő megérti és elfogadja a korlátait vagy olyan hálózaton van, ahol nem elérhető nagyobb sebesség és a távlati tervekben sem szerepel a bővítés, de az ac-re szüksége lenne, akkor jó routereket lehet kapni ebben a kategóriában is.
A xiaomi mini pl. összevethető árban a tplink 84x-es sorozatával, kiegészülve az ac tudással. Ha a 941nd szinte kihasználhatatlan tudását nézem, akkor pedig jobb árú, gyakorlati sebességben ugyanolyan tudású routert kapok. -
suste
veterán
válasz
markussandor
üzenetére
pl hogy távolabbról, és stabilabban kihajtsad a 100Mbit/s-t wifin

nem sok olyan 2,4ghz-es wifi van, ami tudja a valós 100Mbit/s-t
egyébként a belső hálóra is jól jön, ha valaki mindenáron wifin akar fullHD3D vagy 4K filmezni....
és pont én mondom ezeket, akinek nincsen szüksége a gyors wifire, és nem is érti minek kell a gyors net
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Többen is használtok xiaomi routert, ezért itt kérdezem, hogy létezik olyan xiaomi router, aminek gigabites a WAN/LAN oldala?
Nem is értem, hogy minek kell egy 100 Megás lanhoz AC wifi... -
Centaurus
tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket , hogy hogyan tudnám a transmissiont időzíteni.
Szeretném ha estére kikapcsolna és nem menne a vinyó (elég hangos)és reggel meg visszakapcsolna.
Előre is köszönöm a segítségetek. -
dethroner
veterán
Hát én ezt nem tudom, biztosan igazad van. Annyit leszűrtem hogy néha akkor is a 6 méterre lévő 841-re csatlakozott a teló, ha a 1043 itt volt 2 méterre. Erősebb a 841 rádiója én úgy veszem észre. Ezzel az appal meg lehet oldani, hogy ne ragaszkodjon annyira egyik routerhez sem.
A parancsok futtatása, már emlékszem
Ha nincs elgépelés abban amit bemásoltál, akkor az első parancsra no output/error a válasz.
A másodikra Command output: 0 -
suste
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
a linkelt app ugye kliens oldali, ami jól jöhet pl repeater alatt (és saját hálózatnál), de a wds a szerver oldalon oldja meg, és így tudja a routerek terheltségét is figyelni (előfordulhat, hogy kisebb térerővel nagyobb sebességet kapsz, mint nagyobb térerővel...)
parancsok:
szerintem már volt róla szó: 9092/system/runcommand (parancs futtatás?
)
vagy ha nincs 9092, akkor SSH-n (putty)
re remélem nem begépeled, hanem copy/paste.... -
dethroner
veterán
1043-on még Lede van, a 841-re raktam egy vízköpőt. Kínomban már mindent kipróbálok. A WDS remekül működik a két rendszerrel, ezzel az appal gyakorlatilag olyan remekül be lehet állítani hogy amint gyengül az egyik router, tizedmásodperc alatt felmegy a másikra. De sajnos az én telómon ez nem segít, néha ennek ellenére is elveszíti a hálótatot (akkor is ha csak egy router működik, nincs ennek köze a WDS-hez)

Viszont azt elfelejtitek hogy nem vagyok egy openwrt szagértő
Hová kell beírnom ezeket? -
itanczos
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Lelestem a kliens oldali automatikus route beállításról:
route add -net 192.168.1.0/24 gw 10.8.0.2
Ahol a 192.168.1.0/24 a távol lan hálózat ip tartománya, a 10.8.0.2 a helyi tun0 adapter átjárójának a címe.
A parancsot elfogadja, a route táblában megjelenik a sor, ránézésre jól.Mindkét oldalon a tun0 interfész egy vpn zónában van. A tűzfal beállításoknál a 2 zóna között szabad átjárás van.
Az érdekesség az, hogy látszólag nem is arra megy amerre a route tábla kívánná!
De most, hogy leírom, jut eszembe, hogy van mwan3 használatban. Lehet, hogy az kavarja meg a route táblát?!? -
Egy tudományos kérdésben kérek segítséget.
TL-WR842NDV2-n eddig BB volt. Dropbear-ben nem engedélyeztem semmit (root belépés jelszóval, stb.) csak egy kedvenc portot és hogy minden irányból fogad ssh-t. Kulccsal mentem be. Nem nyúltam a port forwardinghoz.Feltettem a CC-t. mindent ugyanúgy beállítottam. Kulcsok ugyanazok. Nem tudtam kintről bejutni. Visszautasította a kapcsolatot. De ha a portomat forwardoltam:
Any TCPakkor megy. Nem egy gépről akarok bemenni. Arról az oldalról nem tudom szűrni.
From any host in wan
To any router IP at port xxxxx on this device
Tunneling lesz rajta.Attól félek, hogy ezzel kissé szélesebbre tártam az ajtót, mint kellene!?
Létezik, hogy a CC-ben nem elég az a beállítás ami régebben volt, vagy elrontottam valamit?
Tudom úgy beállítani, hogy csak az ssh-t fogadja?
Vagy hogyan kell ezt CC-ben biztonságosan megoldani? -
itanczos
senior tag
válasz
markussandor
üzenetére
Szia!
Azon túl vagyok, az nem elég, vagy másképp kell, nem tudom... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Multibit
üzenetére
A ticket-ben csak annyi van, hogy senki nem tartja karban. Tehát nem lehetetlen, de Kaloz-nak gondolom egyéb dolga is van elég, úgyhogy semmiképpen ne mondd neki, hogy én javasoltam, hogy fordulj hozzá.

Nálam is megy tulajdonképpen minden eszközön a wifi WRT3200ACM-en, de a sebességgel nem vagyok elégedett. Mobil eszközökön a Speedtest.net kb. 15 Mbps-t tud 2,4 GHz-en, igaz iperf3-al jóval többet mérek notebookról.
-
Multibit
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Megkéred Kaloz-t, hogy fordítson cups-o
Ennek ellenére lehetséges a fordítás? Akkor megkérem őt, hogy segítsen.vagy buildelsz magadnak
Ez - egyelőre - nem megy
EZ alapján működik az Airprint gyári szoftverrel. Én magam nem próbáltam. Viszonylag hamar openwrt került a routerre, csak most lett rá szükség, hogy iPad-ről nyomtassak.
A jelzett build-del remekül működik nálam a wifi. Igaz, csak egy 55 nm-es lakótelepi lakásban használom, de sem a 2.4 GHz-re, sem az 5 GHz-re nincs panaszom. Nálunk csak mobil eszközök használják a wifi-t, minden más ami drótozható, az drótozva van. Csak az én Lumia phabletem használja a 2.4 GHz-es frekvenciát, a többi eszköz 5 GHz-en kommunikál. A Lumiám 20 MHz-es csatornaszélességgel működik kb. 30-40 Mbps letöltéssel és kb. 16-18 Mbps feltöltési sebességgel (speedtest.net). Böngészés, levelezés, Skype, Viber, Transmission Remote - nagyjából ezek mennek nálam telefonról.
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Adott két lokális hálózat, különböző IP tartománnyal (192.168.0.0/24 és 192.168.1.0/24).
A két hálózatot szeretném összekötni interneten keresztül OpenVPN-nel.
A két router-en OpenWRT fut. 15.05.1.
Az egyiken beállítottam server módban, TUN-nal. A másikon client módban. A kliens hálózatban látom a server hálózatot, azon belül a gépeket.
De a server hálózatból nem tudom elérni a kliens hálózatot és a gépeit.Mi a megoldás?
-
krealon
veterán
válasz
Zirowe
üzenetére
"ha szamomra ismeretlen mac cim van a kapcsolodo wifi eszkozok listajanal, a host resznel pedig nem kap ip cimet es csak egy kerdojel van, akkor az elvileg azt jelenti, hogy vki epp wiresharkolja a halozatom?"
Ez a WPS es az UPnP mellekhatasa.
Pont ugyanannyi informacio, mint az, hogymilyen wifi halozatok erhetok el a kornyeken. Amiatt miert nem parazol?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Multibit
üzenetére
Megkéred Kaloz-t, hogy fordítson cups-ot, vagy buildelsz magadnak. Gyári firmware alatt megy IOS-ről a nyomtatás?
Egyébként WRT1200AC-n milyen OpenWrt alatt a wifi? WRT3200ACM-en LEDE alatt nem az igazi, főleg a 2,4 GHz. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem igazán jobb, mint DIR-860L-en...
-
Multibit
nagyúr
Szeretnék nyomtatni iPad-ről, amihez Airprint képes hálózati nyomtató kellene. Maga a nyomtató rendben van (Canon MF212w).
Jelenleg ez a build van a routeremen:kaloz
Mildly Customized Chaos Calmer [CC] Build (Released October 13, 2016)
Based on kernel version 3.18.36CUPS már nem támogatott CC alatt - jól tudom? Hogy fogok nyomtatni iOS alól? Vissza kell állnom gyári Linksys fw-re? Nem lennék túl boldog, éppen az OpenWRT miatt wettem Linksys WRT1200AC-t.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ha szamomra ismeretlen mac cim van a kapcsolodo wifi eszkozok listajanal, a host resznel pedig nem kap ip cimet es csak egy kerdojel van, akkor az elvileg azt jelenti, hogy vki epp wiresharkolja a halozatom?
Fix a halozatra wifin keresztul csatlakozo eszkozeim szama, mindegyiknek van neve es fix ipje a routerben, ez az ip szamomra ismeretlen es ugye ip-t se kap..
-
Headless
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Systemx: out of memory-ról arra következtetek, hogy elfogyott valamiért a ram a letöltés közben oka, nagyon jó kérdés, de próbának először újra indítanám a routert hátha felesleges feladatok futnak még ha ez nem segít kinyomnám (disabled-re rakni az uhttpd-t) a luci-t és ssh alól próbálnám telepíteni.
-
Headless
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Ha tanulás/ megértés a cél akkor ne ezekkel az előregyártott oldalakkal csináld, hanem közvetlen konfigokból/ luciból/ssh alól csináld meg, bár bevallom a relayd konfigot én sem ismerem, azt suste csinálta még régebben. De openwrt minden szempontból tökéletes, az alapján mindent meg lehet csinálni.
Luci startup-nál ne a startra hanem enable-re kattints ez úgymond engedélyezi a bootkor indítást. Ezután vagy a startra vagy újraindítod a routert és jó vagy.
-
rostiron
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Ahogy javasoltad "Én úgy csinálnám, hogy:...." így működik. Igazából se erre se a wds-re nincs szükségem, csak próbálok tanulni..
Ahogy én próbáltam: " Próbáltam úgy, hogy rányomok a client relayd gombra, ekkor kapcsólódik R1-hez. Utána átdugom a pc-t R1-re, belépek r2-re a 192.168.1.126 címen, ekkor már tudom telepíteni a relayd csomagot. Innentől kezdve minden jónak tűnik, de még sincs net azokon a gépeken amiket R2-be dugok." Rájöttem hogy így is jó, csak valamiért utána még R2-be a Luci---System--Startup -nál rá kell nyomnyi a relayd -nál a startra. Akkor már lesz net R2 re dugott gépeken is.
A dolog szépséghibája, hogy ha újraindítom R2-őt, akkor megint nincs net R2-n levő gépeken addig, míg megint rá nem nyomok a reyald startra a Luci---System--Startup -nál. -
adoks
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Közben frissítettem 15.05.1-re.
opkg update megvolt igenFrissítés után viszont újra kell raknom a csomagokat.
Egyébként rájöttem hogy az lehet a baj hogy kevés a router saját memóriája.
Veszek egy USB-Hub-ot és újrapróbálkozom majd.
Egyébként úgy szeretném megcsinálni hogy hálózatból egy nasról szeretnék
lejátszani a routerbe dugott hangkártyával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Warships
- Anime filmek és sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Gyúrósok ide!
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- További aktív témák...
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de minden hibába. Az only g beállítással is leesik a hálózatról ez a retek telefon, pedig ennek akartam kedvezni még a sebesség oltárán is áldoztam volna érte, de hiába. 
)

Mik azok, amiket szívfájdalom nélkül törölhetek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)