- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
Eloben meg nem lattam, de nagyon orulok, hogy mar megvasarolhato es mindegyik vasarlasbol $10 az OpenWrt-hez jut.
Felig-meddig mar a Xiaomi is elkezdte, amikor 3 LAN portot tett a routerjeire. Meg aztan a GL.iNet utazorouterjeinel sincs tobb: 1 WAN + 1 LAN + WIFI.
Egyebkent nem csak neked fura a kialakitasa! Masik szembetuno, hogy az egyik portja 1G mikozben a masik 2.5G.
Nem is az volt a cel a fejlesztoknek, hogy harcba kuldjek a boltok polcain levo routerek ellen! A fenti cikkben (de mar az ev eleji bejelentesben is) le van irva, hogy mi cel vezerelte oket.
-
Olvastam pl. hogy
8,192,512 bytes for newer revisions (at least reported for rev. 1.4 and 1.5) - Use the image as downloaded, without stripping.
Csak nem értem. Most akkor ezzel(a kicsomagolt mérete stimmel) simán frissíthetek WEB-es felületen, vagy mindenképpen ssh-n keresztül kell a sysupgrade paranccsal?
Pedig ennek a nevében is szerepel a boot...
Vagy az a biztos, ha a linkelt csonkolt fw-t, töltöm fel /tmp-be? -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
Persze, hogy ez van fél óránként, hiszen, mint láthatod, 3600 másodperc a lease time. Azért írtam, hogy a DHCP működéséből adódóan, ha nem kapcsolod ki az eszközt, ez nem fog változni, mert a routered a lease time felénél küld erre az IP-re egy renew-t, azaz ismét megkapja 1 órára. Majd így megy egészen addig, amíg egyszer kikapcsolod 1 órára. Persze, még akkor is megvan az esély, hogy ugyan ezt kapod vissza. Biztosan másikat akkor kapsz, ha módosítod a MAC címed.
-
vargalex
Topikgazda
A log a RAM-ban van, alapból 16 KB. Külön nem tárol az IP váltásokról, az is a log része.
Viszont a DHCP működéséből fakadóan legfeljebb újraindulás után kaphatsz új IP-t. (Persze előfordulhat elméletben a váltás, ha pl. a szolgáltató újraindítja a DHCP szerverét egy másik tartománnyal.) -
stopperos
senior tag
FBI átvette a domaint, és megnézte, hogy melyik IP címekről kapcsolódnak. Majd értesítették az adott internetszolgáltatót, akihez az IP cím tartozik. (utolsó bekezdés)
A te esetedben például az is lehet, hogy az eszközöd egy olyan IP címet kapott a szolgáltatódtól, ami korábban egy fertőzött eszközhöz tartozott.
-
vargalex
Topikgazda
-
taki01
őstag
-
Közben megkérdeztem a cert.hu-n, hátha. Pár órán belül jött egy szűkszavú válasz:
A sérülékenységgel érintett termékek jelenlegi listája:
Linksys E2500;
Linksys WRVS4400N;
Mikrotik RouterOS for Cloud Core Routers-t futtató eszközön (1016-os, 1036-os és
1072-es verzió);
Netgear DGN2200;
Netgear R6400;
Netgear R7000;
Netgear R8000;
Netgear WNR1000;
Netgear WNR2000;
QNAP TS251;
QNAP TS439 Pro;
Minden olyan QNAP NAS amely a QTS vezérlőszoftvert futtatja;
TP-Link R600VPN.Szóval valószínűleg tiszta vagyok
-
vargalex
Topikgazda
Nem jártam még utána, hogy hogyan lehet ellenőrizni. Illetve, hogy egyáltalán érintett-e az OpenWrt. Ha igen, akkor inkább az AA-s Samknows doboz, mint a LEDE. De most pontosan hogy van nálad? Az UPC-s modem router üzemmódban van? Ugyanis a Samknows eszköz nem NAT-ol, switch-ként működik.
-
Peter789
senior tag
sztem az ilyen szaknyelvet akkor sem érti meg az ember, ha magyar címkék vannak ott - ha érted hogy mit állítasz akkor mind1 hogy éppen angol vagy magyar - ha pedig rákeresel, akkor lehet nem is találsz rá semmi használhatót... ha angolul van, akkor legalább rá vagy kényszerítve hogy felszedj valamennyi nyelvtudást...
kedvenc példám egy régi voodoo3 driver, amit magyarítottak (vagymi
) : "PCI löketek engedélyezése" - sztem ettől nem lett közelebb a user a megoldáshoz, ellenben ha legalább "PCI burst mode" lenne ott, akkor lenne mire rákeresnie
más: a luci honnan tudja, hogy egy adott interface uptime-ja mennyi? az adatforgalmat megmondja az ifconfig, de időt nem látok ott, és a súgóban sem találtam olyan paraméterezést amitől elárulná...
-
Peter789
senior tag
soha nem értettem, hogy miért jó ha nem angol
azt a pár tőmondatot és címkét csak megérti mindenki - ha angolul nem érti, akkor magyarul se fogja... ha bármi gondod van és elakadsz, a magyar üzenetekre töredék találatot találsz. ha leírás alapján akarsz valamit megoldani, az is angolul lesz és lehet vadászni hogy vajh melyik melyik akkor...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged