- Egy korszak vége
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Internet fejlesztés országosan!
- Asszociációs játék. :)
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
T-CAT
tag
válasz krealon #13490 üzenetére
Köszi a segítséget!
Ezek szerint, ha a tápot kicserélem akkor se biztos, hogy megjavul...
Sőt, én nem hiszem, hogy a tápcsere bármit is javítana a wifi sávszélen.
Érdemes még vele foglalkozni? Lehet ezt szervizeltetni valahol? Kondicsere, ilyesmi....
Vagy esetleg tudtok nekem openwrt-s nem túl drága alternatívát? OpenVPN, wakeonlan és smb usb-s tár megosztás (NAS) ami nekem fontos szempont lenne. Ezért lenne jó openwrt-s, lehetőleg 2,5 és 5Ghz-es dual N-es.
Köszi előre is! -
rozsaf2
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérem: egy TP-Link WDR-4300-as routeren van egy vargaalex által publikált OpenWRT verzió, mely a routerre telepítésre került. Alapvetően nem történt semmi a routeren (vagyis én semmit nem állítottam) egyszer csak minden kintről befele engedélyezett kapcsolatot a router nem fogad....
Tapasztat valaki hasonlót? Sajnos nem értek annyira az OpenWRT-hez, grafikus felületen kattogtam össze....
Köszönöm előre is a segítségeket.
Üdv.
rozsaf2 -
E.Kaufmann
veterán
válasz kovbandi82 #13496 üzenetére
Ühüm, én mondjuk újra gondoltam. Egy egri találatot kaptam csak amúgy is, de postával már nem érné meg.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Headless
őstag
sziasztok nextcloudot (owncloud) használ valaki openwrt-n? a régi hardverekhez képest lehetne előrelépés mondjuk a mir3g-n és dir860-on? Lehet az elkövetkezendő pár napban ki fogom próbálni.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
válasz E.Kaufmann #13495 üzenetére
Hardveraprón találsz
-
PistiSan
addikt
válasz E.Kaufmann #13493 üzenetére
Szerintem erre a célra egy raspberry pi sokkal alkalmasabb lenne, sokkal jobb hardver.
-
-
Headless
őstag
válasz E.Kaufmann #13491 üzenetére
Szia, ha olcsó/pici eszköz kell, akkor nexx 3020H vagy F az A-ban 4 mb flash van csak. 4 mb felejtős, 8 mb necces de elvileg beletudsz férni. Ha viszont rászánsz kicsivel többet a xiaomi router 3G kb egy 10-es. Ez jóval erősebb én készítek hozzá buildet is. De van padavan is hozzá amit jobban preferálnak mostanság.
Viszont az ntfs fájlrendszert én elfelejteném. Amúgy router kell vagy csak egy nasnak megfelelő eszköz, ha utóbbi vannak jobb célhardverek is.
-
E.Kaufmann
veterán
Melyik most az legolcsóbb OpenWRT kütyü, akár Kínából rendelve, amivel meg lehet osztani vezetékes hálózaton egy USB-s merevlemezt?
Elég, ha SD felbontású anyagokat át tud paszírozni időben 100mbit-es hálózaton.
A legutolsó OpenWRT-hez milyen csomagok kellhetnek ehhez, hogy írható is legyen az NTFS kötet és SMB megosztás is legyen? Mennyi hely kell a flash-ben, ha nem akarok fordítani saját OpenWRT képet?PS: az se baj, ha minél kisebb, mert az asszony nem szereti látni a kütyüket, max használni.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
T-CAT
tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok! ....és nem is túl expert
Egyszer csak belassult a wifi a routeremen. le és feltöltési speed is 20Mbps környékére esett 2,4 és 5GHz-en is. Helyesebben úgy fest, hogy 23Mbps. Mintha valami bekorlátozná.
Előtte többszöröse volt távolságtól függően, de most ha a router tetejére rakom a telefont akkor se mérek ennél többet.
Mértem laptoppal, telefonnal, ugyanaz a helyzet. Antennát is cseréltem a routeren úgy se változott.
LAN-on megvan a teljes net sávszél 240/20Mbps UPC, úgy nincs gond.
Csak a wifi lassult be.
Restart megvolt, látszólag minden rendben van, semmit nem bűvészkedtem vele mostanában. A környék se lett zsúfoltabb szerintem.
Router: TP-Link TL-WDR4300 v1
Firmware: LEDE Reboot 17.01.1 r3316-7eb58cf109 / LuCI lede-17.01 branch (git-17.100.70571-29fabe2)Van valakinek ötlete mi lehet?
Haldoklik a router?Előre is köszi!
-
vargalex
Topikgazda
Igen, a hiba az, amit írtam. A /overlay-od nem a jffs2 partíció, hanem a RAMDRIVE-ban található. Így teljesen normális, hogy újraindulás után elvesznek a beállítások.
Ha 2,3 MB a firmware, előtte kb 1 MB a kernel, 128 KB az u-boot és mögötte 64KB factory. Ezzel lehet, hogy valóban be is telt a 4 MB-os flash. Sajnos a ramips target-ekből nincs tiny verzió, így lehet, hogy csak a saját build marad (esetleg squashfs paraméterek módosításával).[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
ch_m
csendes tag
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.1/targets/ramips/mt76x8/openwrt-18.06.1-ramips-mt76x8-tl-wr840n-v5-squashfs-sysupgrade.bin
Ezt raktam fel, semmi pluszt nem telepítettem.
Nem ad vissza semmilyen hibaüzenetet hogy nem tud írni vagy olvasni stb... azért nem értem.
Ha újraindítom minden beállítást eldob és default openwrt.
[ Szerkesztve ]
-
ch_m
csendes tag
Üdv!
Sokadikként megkérdem, hogy adott TL-WR840N v5 szépen felment rá az openwrt de bármit állítok luci-n keresztül változtat is a beállításokon de nem menti el. Hiába nyomom hogy save megcsinálja, de ha újraindítom új ssh key generál és minden default. Tud valaki nekem segíteni ? Köszönöm
-
Headless
őstag
válasz vargalex #13478 üzenetére
Úgytűnik a ping kevésnek bizonyult wget viszont elég. Habár a ping is tiltva van szerver oldalon, ahogy http is.
Bár biztos van különbség a kettő között mert volt egy olyan probléma is, hogy adtak nekem egy konfig fájlt amiben a tömörítés ki volt kapcsolva, de sophos xg-ben lévő openvpn csak 2.3-as valószínű és ott hibás volt a tömörítés kapcsolója bármi volt beállítva tömörített. Én meg ügye 2.4-et használok itt ez javítva lett. Így tömörítés nélkül csatlakozott. És a ping tökéletesen ment, viszont semmilyen más adatforgalom nem ment, amint bekapcsoltam a tömörítést elkezdett működni minden. Szóval a ping valami más utat jár be, lehet nem veszi adatforgalomnak.
-
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem volna, hogy openvpn esetében. server oldalon push requestel be lett küldve egy inactive paraméter (15 perc), én szeretném törölni kliens oldalon, ez lehetséges? sajnos nem nagyon reagált az "inactive 0"-ra félek tőle, hogy a szerver oldali beállítás magasabb rendű, mint a keepalive esetében.
Amennyiben nem írható felül szerintetek egy cronjobban futtatott ping elég lehet vagy konkrét forgalom lenne szükséges? pl akár egy http lekérés, amit a szerver oldalon amúgy eldropolnak. szóval célba nem ér, de én küldök adatot. Ebben az esetben nem szüntethetné meg a kapcsolatot az inactive. Jól gondolom?
-
bagamery
csendes tag
Sziasztok,
a legújabb 18.06-os openwrt-nél van egy problémám. A hálózaton amit kiszolgál, vannak mac és windows gépek is. Szeretnénk VPN-en kapcsolódni kívülre, L2TP kapcsolattal.
A Mac és iOS rendszerek gond nélkül kapcsolódnak, de a Windows-os gépek nem tudnak kapcsolódni.
Felraktam már nathelper csomagokat, stb, de ez csak a pptp kapcsolatot "gyógyította" meg, az l2tp-t nem.
Ha a routert visszacserélem a régi chaos calmert futtató router-re, akkor minden gépről tökéletesen megy a VPN. Átnéztem tűzfalat, telepített csomagokat, sehol nem találok olyan különbséget, ami ezt befolyásolná.
Van valami ötletetek?
-
-
wolf13
őstag
válasz vargalex #13469 üzenetére
Köszi , megnézem.
Ahogy nézem , nem te voltál az első, csak a te hozzászólásodon akadt meg először a szemem rajta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz wolf13 #13468 üzenetére
Szia!
Failsafe módhoz valamennyire működő OpenWrt kell. Ha az nem megy és a routeren olyan bootloader van, ami tartalmaz tftp recovery-t, akkor azzal van esélyed még.
Hol neveztem én "napocska led"-nek a system ledet?
Alex
-
wolf13
őstag
válasz vargalex #13456 üzenetére
Szia.
Mivel időm nem volt rá, így a gyári fm nem is próbáltam feltenni. Viszont az a furcsa helyzet állta elő, hogy a "rossz" boot-os fm próbálkozásom után tegnap reggel eldobta magát a router. Utána olvastam, és tudom ez volt az oka, hogy féltégla lett, csak nem értettem miért nem egyből halt be, kellett neki majdnem 3 nap. Na de mindegy is. Nem is ez felé irányulna kérdésem. Ugye még elvileg ha failsafe módba tenném akkor kezdhetnék vele valamit. De ez nem jön össze , ahogy te nevezed, napocska led nem kezd el gyorsan villogni. Ahogy ráadom a tápot, nekem abba a pillanatban szinte az összes led felvillan, ilyenkor nyomom meg a reset gombot. Így kerül olyan állapotba , hogy a képen látható jobb oldali led világít, és ha rádugom a PC-t akkor még annak a led-je.
Nem is érem el PuTTy val. Lehet, hogy nem is fogom tudni failsafe módba tenni?
Esetleg, ha nem, pontosan mit takar tftp-n/soros porton történő élesztés.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
vargalex
Topikgazda
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13465 üzenetére
Amit linkeltem első leírást, abban ez a típusú router volt az alany, erre gondoltam, természetesen openwrt-vel. Sajnos már nem vagyok bent, ezért a pontos sorokat nem tudom linkelni, de emlékeim szerint ez volt:
new high-speed usb device number 2 using ath79-ahci ( a vége nem biztos)
volt más is, ami az usb-s port helyes működésére utal, de sajnos már nem tudom linkelni.Ha még neked oké, akkor jövő pénteken térjünk vissza rá, mert csak akkor leszek legközelebb ebben a suliban.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13464 üzenetére
Az mit jelent, hogy a leírásban szereplő típusú? A gyári firmware leírását OpenWrt-t használva már ne nézd! Megjelenik, mint nyomtató? Pontosan mit látsz a dmesg-ben csatlakoztatáskor?
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13463 üzenetére
Egy konica minolta bizhub 163-ról. Közben még megnéztem a dmesg kimenetet is, ott is szerepelt a port...szóval végképp nem tudom mi van. Vagy a router nem tudja (pedig a leírásban szereplő típusú) vagy a nyomtatóval van valami gebasz...
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13460 üzenetére
Akkor most a routeren van a nyomtató? p910nd-t elindítottad? Kliensen hogy config-oltad?
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13449 üzenetére
Nos sikerült megoldanom. Egyik kábel a wan-ba, a gép az egyik lanon. Tehát tök sima felállás...Igy már tudtam letölteni simán csomagot. Itt viszont már megint elakadtam. A leírás szerint csináltam mindent, mégsem megy a nyomtatás. Elvileg látszódik a nyomtató a listában, fel is tudom telepíteni, de valami nem oké. Ebben még lenne esetleg tipped?
-
wolf13
őstag
Most sikerült winscp-el belépnem. E videó szerint próbáltam a visszaállítást :
Viszont a kicsomagolás közben ezt a hiba üzenetet kaptam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz wolf13 #13452 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen routerről van szó, de TP-Link-ek esetében a gyártótól általában olyan firmware tölthető le, ami tartalmazza a bootloader-t is. Az OpenWrt pedig nem írja a bootloader-t (helyesen, hogy ne tudj teljesen téglát gyártani belőle), így azt le kellene vágni belőle, vagy olyan firmware-t letölteni, amiből valaki már letörölte.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Flowtation
őstag
Hmm. Erre nem is gondoltam. Egy próbát megérhet. Köszi a tippet.
(#13452) wolf13:
Esetleg próbáld meg azt, hogy lerövidíted a fájlnevet. Azzal a hosszú névvel nekem sem ment. Vagy a pontokat kell kiszedni, vagy valami rövid név kellett, úgy működött. Persze arra figyelj, hogy a verziószám is egyezzen. pl. 841n ver 1.x, 2.x stb.[ Szerkesztve ]
-
wolf13
őstag
válasz wolf13 #13443 üzenetére
Azért kérnék segítséget, mert openwrt alol betallózott image file nem tetszik neki : A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki
Pedig gyártó oldaláról szedtem le , és bin kiterjesztésű.
Próbáltam Winscp-el is csatlakozni, hogy úgy teszem fel, de nem enged.
@ Flowtation : Köszi, próbáltam azt is, úgy sem tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz Flowtation #13450 üzenetére
És ha visszaraknád a routert router módba? A wan portot ráakaszthatod a sulinetes routerra, a lanon meg dhcp-n osztana ip-t. Akkor tudod mi a címe, eléred, és a netre is ki tudna menni. Telepíted a nyomtatóhoz szükséges csomagokat, aztán mehet vissza a mostani beállítás.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13449 üzenetére
Látod ezt nem tudom. Nekem megoldás lenne az is, hogy addig dhcp-re teszem a routert, amíg leszedem a nyomtatóhoz szükséges csomagokat. Nincs valami parancs, amivel kilistázhatom az ip-ket, hogy melyiken lehet a router? arp -a nem jó erre?
Esetleg ha a lan dhcp-re és a routeren is beállítok egy dhcp szervert, mondjuk valami c osztályú tartománnyal?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13448 üzenetére
Nem egyszerűbb akkor DHCP-re tenni a LAN interface-t, majd mondják meg, hogy mi lett az IP címe? A router úgyis folyamatosan menni fog, így nem hinném, hogy változna.
Persze a kérdés még az, hogy azzal foglalkoznak-e, hogy lehetnek-e mögötte kliensek. Azaz ezt tiltják-e, vagy nem.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Flowtation
őstag
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13444 üzenetére
Igen, IOS-ben meg lehet adni olyanokat, hogy csak DHCP kliensek kapjanak forgalmat...
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13402 üzenetére
Szia!
Azóta nem tudtam foglalkozni a dologgal, de jó lenne megoldani, mert rágják a fülem. A lényeg dióhéjban annyi, hogy a router ap módban működik, a lannál megadva a fix ip, mask, gateway, mégse tudok csomagot frissíteni/letölteni. Minap próbálkoztam mindenhogy és azt figyeltem meg, hogy fix ipvel még a gatewayt se tudom pingelni, míg dhcp-n igen. Elképzelhető ez, hogy a cisco 892-ben van egy olyan opció, hogy a fix ip-k le vannak tiltva?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Van egy TP-Link TL-WDR3600 v1-es routerem. Pár éve OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 fut rajta. Hogyan tudnám legegyszerűbben visszatenni rá a gyári fw ? NAS használata mellet nincs szükségem openwrtre , viszont pár hete elkezdte eldobálni a wifit az eszköz, gondoltam visszateszem az eredeti fw, hátha az segít, és nem kell újat vennem.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz vargalex #13441 üzenetére
/etc/network/interfaces
-ben is beállítottam statikus IP címet, majd egyszerre újraindítottam a szervert és a routert. Egyelőre lekopogom működik minden, szerver megkapta a saját statikus címét, többi eszközök csatlakoznak és megjelennek a pihole felületén. Egyedül blokkolni nem blokkol semmit, de ez már nem ennek a topiknak a témája4 8 15 16 23 42
-
vargalex
Topikgazda
válasz tonyrulez #13440 üzenetére
Nem a routeren, hiszen ott letiltod a DHCP szervert. Le is kell, hiszen egy hálózaton nem jó, ha 2 önálló DHCP szerver van.
A statikus IP-t elvileg jól állítottad be.Alex
-
tonyrulez
őstag
válasz tonyrulez #13437 üzenetére
De amint újraindítottam a pihole szervert, nem kapott ip címet, így el sem tudtam érni a felületét... Openwrt-n visszakapcsoltam a DHCP-t, így kapott címet már. lyenkor mit lehet tenni, hogy annak rögzített IP címe legyen? Tudom hogy távolodunk a topik témájától, de jó lenne ezt még megoldani
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
-
whiterat
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a wifi MAC filternél (TL-WR1043ND V4) )mennyi a maximális száma a listába tehető mac addresseknek?
Továbbá, hogy az OpenWRT tud olyat wpa2-Enterprise módban, mint a DD-WRT, hogy a radius szervernek a csatlakozni kívánó eszköz wifi mac címét küldi el username+jelszóként?
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz vargalex #13434 üzenetére
Ha jól veszem ki, igen:
tonyrulez@brix:~$ tail /etc/dhcpcd.conf
# A ServerID is required by RFC2131.
require dhcp_server_identifier
# Generate Stable Private IPv6 Addresses instead of hardware based ones
slaac private
interface enp3s0
static ip_address=192.168.1.105/24
static routers=192.168.1.1
static domain_name_servers=127.0.0.1[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
tonyrulez
őstag
válasz vargalex #13430 üzenetére
Szia!
Pi-Hole-ban bekapcsoltam a DHCP szervert [kép], gateway-nek routert [kép], és OpenWRT-ben letiltottam a DHCP-t [kép]. Pi-Hole nem mutat egyetlen DHCP bérlést sem, csak 2 klienst jelez [kép] (vagyis csak localhost és router), illetve wifi-re nem lehet csatlakozni "Nem sikerült az IP-címet konfigurálni" hibával, csak kábelen van net. Mit rontottam el? (Természetesen router újra lett indítva)
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
vargalex
Topikgazda
válasz tonyrulez #13427 üzenetére
Szia!
Ha a PiHole a DHCP szerver is, akkor azon kívül, hogy azt rendesen config-olod (a router LAN IP-je a gateway, stb.), valamint a routerben a LAN interface-on letiltod a DHCP szervert (bár, ha a router indulásakor már fut a DHCP szerver a PI-n, akkor ezt érzékelni fogja és úgysem indítja az OpenWrt) és beállítod a LAN interface IP-jét, semmi más dolgod nincs.
Az a 6,192.168.1.105 beállítás éppen azt jelentené, hogy a router marad a DHCP szerver, de a kliensek felé más DNS szervert hirdessen, ne magát.[ Szerkesztve ]
Alex
-
tonyrulez
őstag
válasz kovbandi82 #13428 üzenetére
Én viszont szeretném látni hogy melyik eszközön mi lett blokkolva, ez csak a DHCP-vel érhető el, jelenleg csak a routert jelzi minden query-nél.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
-
tonyrulez
őstag
válasz tonyrulez #13418 üzenetére
Ismét én. Szeretném beállítani hogy a Pi-hole legyen a DHCP szerver. Jelenleg csak úgy használom hogy az Interfészek - WAN - Haladó beállítások - DNS-nek megadtam a Pi-hole IP címét.
Viszont ezen leírás alapján megcsinálnám a 2-es opciót. Interfészek - LAN - DHCP kiszolgáló - DHCP beállítások - 6,192.168.1.105, Pi-Hole-ban pedig beállítottam a rputer-t (192.168.1.1) upstream DNS szervernek. Routert újraindítva net volt, de a Pi-hole egyáltalán nem volt használva, nem növekedett a query számláló, és log is üres volt utána. Ha meg megnyomom hogy Interfész figyelmen kívül hagyása
- DHCP tiltása ezen az interfészen, akkor eltűnik az a beállítási lehetőség is ahol a 6,192.168.1.105-öt adnám meg.Valakinek van ötlete hogy hogyan lehetne működésre bírni? Valaki csak használja a pihole-t
4 8 15 16 23 42
-
g0dl
addikt
Egyrészt
A https használat alakulásának görbéje azt mutatja, hogy ultrabéne helyek érhetők el csak http-n .
Már 70% felett.Másrészt a https kérésből a teljes url-t nem fogod kiszedni plain textben, hacsak nem kezd el a rendszer proxyzni, és saját certekkel dolgozni, ami jellemzően nem az otthoni megoldások jellemzője.
-
metalman
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata E-lins router gyártóval kapcsolatban?
Open source firmware-el kínálnak routereket beépített LTE modemmel. Sajnos nagyon nehéz olyan készüléket találni, ami rendelkezik beépített 4G modemmel és nyílt forráskódú firmware telepíthető rá.[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
Gargoyle alapból tudja, a "gyári" OpenWRT tudtommal nem, de valahogy biztos rá lehet venni azt is. Esetleg proxy... A különböző egyéb verziókról (vargalex, suste...) meg majd a többiek biztosan megmondják.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
aicon
senior tag
Van arra lehetőség hogy naplózzam hogy belső hálózaton levő gépekről milyen weboldalak lettek megnyitva?
Valami olyasmi mint pl. a böngésző előzmények a Firefoxban, de központosítva.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Üzembe helyeztem egy Pi-hole-t, így Luci-n erre irányítom a DNS-t, viszont ha lehalna a szerver, akkor másodlagos címnek az 1.1.1.1-et adom. Csak a Luci-ban nincs kiírva hogy elsődleges és másodlagos DNS Biztonság kedvéért kérdem, hogy az "Egyedi DNS szerverek használatánál" felső sorba megy a Pi-hole címe, és a második sort csak akkor használja ha az első nem elérhető?4 8 15 16 23 42
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy régebbi Huawei hg850a gpon terminalom. Ez a Telekomos modem. Van erre valami openwrt? Ha kell uarttal is fel tudom tolni, de mInden megoldás érdekel. Lényeg, hogy valami alap switchet kihozzak belőle, router funkció sem lényeg. -
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Igaz x86, már túl inteligensre sikerült alkotni, amikor észleli, hogy a monitor nagyobb felbontású, átvált rá. Hogyan tudom erről lebeszéni?[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
CheGhost
aktív tag
válasz hyper83 #13413 üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe az alábbi topikot, mely kifejezetten az általad felvetett kérdéssel foglalkozik:
Fórumok » Hálózat, szolgáltatók » Milyen routert?[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
hyper83
tag
Sziasztok,
tudnatok ajanlani egy viszonylag megfizetheto(max 30 ezer FT) WIFIs dual vagy harom savos routert, amin jol fut az OPENWRT? (pl. TP-Link Archer A7 AC1750 milyen?)
Elore is koszi![ Szerkesztve ]
-
krealon
Topikgazda
válasz Victoryus #13410 üzenetére
Elvileg megoldhato.
3G/4G felhasznalaskor legegyszerubb a rOOter firmware hasznalata, de ugy latom, hogy erre a tipusra meg nem keszult el. (Ami nem csoda, hiszen az alapjaul szolgalo OpenWRT-ben is csak a 18.06.0 verzio ota tamogatott.)
Ha erzel magadban erot sajat firmware keszitesre, akkor itt vannak a scriptek rOOter firmware gyartashoz. -
Sziasztok! Azt esetleg tudja valaki, hogy egy ASUS RT-AC51U router openwrt-vel felismeri-e a ZTE MF190 usb-s modemet? A normál oprendszere sajnos nem ismerte fel, nincs a választható modemek között.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
rabbit1975
csendes tag
Köszönöm! Azt hiszem ennyi a lényeg! Összerakom és tesztelem....
Csabi
-
vargalex
Topikgazda
válasz rabbit1975 #13407 üzenetére
A switch üzemmód annyi, hogy a beérkező netet az egyik LAN portra kötöd. A DHCP-t kikapcsolhatod, de automatikusan észre is veszi, hogy van másik, így nem indítja el.
Érdemes az így konfigurált router LAN interface-ját statikus IP-re állítani a megfelelő tartományból, vagy az egészet DHCP-re állítani, így neki is az első router fog osztani.
Esetleg, ha szükség van az összes portra, akkor a wan portot azonos VLAN-ba (vagy hálózatba) lehet tenni a LAN portokkal.Alex
-
rabbit1975
csendes tag
válasz krealon #13406 üzenetére
Az egész cucc távol lesz...nagyon távol! És full felügyelet nélkül. Ezért volna jó, ha a kamerát/ kamerákat távolról újra lehet indítani, konfigolni ha szükséges. Az alap router dhcp. A CPE510 pár úgy van beállítva, mintha csak egy hosszú kábel lenne.A másik végén rádugtam a router wan portjára és az szórta wifin a netet. Ami módosítva lett, az a 741 ip-je 192.168.1.1- ről 2.1-re Így működik, használható netezésre ( és ez volt az egyik lényeg ) A kamera képe is átjön visszafelé akár a neten is, de csak onvif protkollal és mobilon nézhetően. Még ezzel sem volna akkora gond, de amit esetleg rögzített a belső sd kártyára már nem tudom át tölteni ha szükséges. Illetve ami nagyobb gond, ez olyan mintha nat-olt hálózat lenne, így kívülről nem elérhető semmi ami a 2. router mögött van. Ezért kéne az openwrt-t switch üzembe kapcsolni, és a dhcp-t kikapcsolni. A dhcp-t megtaláltam és kikapcsoltam, de nyilván onnantól a gépen kellett ip-t beállítani, hogy csatlakozni tudjak a 741-hez. A switch üzemmód érdekelne inkább. Úgy az alap router osztaná mindennek az ip-t. Akkor már lehetne forwardolni stb. Remélem sikerült válaszolnom..
Csabi
-
krealon
Topikgazda
válasz rabbit1975 #13405 üzenetére
"A kérdés a hogyan?"
Fizikai hozzaferessel, vagy tavolrol?
A tavoli eszkozok kozott van-e olyan, ami nem DHCP-vel van konfiguralva?
Halozati alapismereteknek (ip, netmask, routing, alhalozat szamitas) birtokaban vagy-e? (Enelkul kinkeserves barkoba lesz, es azt en nem vallalom.)
-
rabbit1975
csendes tag
Sziasztok!
Oly rég foglalkoztam a témával, hogy segítségre szorulok. Próbálom röviden. Van egy router amiből jön a net utp kábelen. Ezt a netet továbbítom egy CPE510 párral. A vevő oldalon egy tp-link wr741nd osztaná a netet házon belül. Ezt eddig sikerült úgy összehozni, hogy ment a net, és egy kamera képe is megvolt onvif platformmal. A 741 más ip tartományban volt, hogy ne legyen ütközés. Viszont így, távolról nem tudtam elérni a kamerát onvif nélkül. Valahol olvastam, hogy a távoli routert switch módban használva dhcp-t kikapcsolva, az alap router fog ip-t osztani, így elérhető lesz minden a távoli router mögül is.Remélem érthető voltam...
A Tp-link TL-WR741N /ND v1 : OpenWrt Barrier Braker r40352 / LuCI Trunk (svn-r9964)A kérdés a hogyan? Vagy 3X kizártam már magam!
Előre is köszi aki szán rám egy kis időt!
Csabi
-
wigyori
tag
válasz Speeedfire #13382 üzenetére
https://forum.openwrt.org/t/support-for-new-archer-c5-v4/15889/13
Ennyi a konkret info egyelore, ha van esetleg ilyen routered mar, osszerakhatok egy image-et, ami eselyes hogy mukodik.
-w-
-
Flowtation
őstag
válasz vargalex #13402 üzenetére
A router ugye ap módban van, akkor a cisco-tól kap mindent, nem? Egyébként amikor a 194-es végződésű gateway volt akkor is az ipconfig szerint 254 volt...nem értem már abszolút. Fordítva: hiába írom át a routeren a GW-t, akkor is 254-lesz.
Egyébként most hívtak a sulinettől, mivel gondok vannak a dns-el is, az egésznek az a lényege, hogy ha tudom rakjam át a szerverünket a publikus tartományba, meg úgy unblokk az egész hálózatunk a szerver mögött legyen, és ne a cisco mögött. Sok a baj, alig tudnak valamit haladni...bla,bla. Jövő héten állhatok neki, de legalább küldöm az ms-t a francba, és átállok inkább a linuxra.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flowtation #13401 üzenetére
PC-n biztos, hogy ugyan az a gateway, mint amit a routeren állítottál be?
Alex
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #13400 üzenetére
Bocs a dupláért. Átraktam, net volt ugyanúgy, de pl. a tracert 8.8.8.8 nem futott le csak a .254-ig, utána timeout. Nem is találtam meg a routert a hálózatban, ping broadcast majd arp -a parancsokkal, uh reseteltem és beállítottam újra mindent. Most meg a gateway a .194 végűre változott, azaz a router fix ip-jét jelzni annak.
szerk: a cisco dhcp-hez most nem férek hozzá, mert még mindig kutyulják a netet, de bárki fél kezébe lefogadom, hogy valami sulinetes kavarás van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Óra topik
- Egy korszak vége
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest