- Egy korszak vége
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Internet fejlesztés országosan!
- Asszociációs játék. :)
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
amstro555
tag
Köszönöm! Inkább a rrdtools-t próbálom meg, bár kicsit kínai. Azt hittem, hogy simán felteszem ezt a csomagot a Luci-ban, újraindítom és megjelenik egy újabb menüpont. Hát ennél azért bonyolultabb. https://wiki.openwrt.org/doc/howto/statistic.rrdtool leírja, de nem merem megpróbálni, mert messze van a router és használják folyamatosan. Ha elrontom a tűzfal szabályt, kizárom magam és akkor utazhatok 100 km-t
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! Szeretném látni valamilyen grafikus felületen, grafikonon az elmúlt időszakban az egyes ip címek által le- és feltöltött adatmennyiséget (IP traffic). A TP-Link TL-WDR3600 v1 routeren OpenWRT vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI (trunk+svn9655) van. Létezik erre valamilyen megoldás? Tomato alatt egy asuson régen ment.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Headless #12890 üzenetére
Nincs hardcode-olva semmi. Az uhttpd config-ból veszi a commonname-t.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Headless
őstag
Ha ddns-t használsz lanon is és NAT loopbacket, akkor megoldható lehet a letsencrypt, csak kell egy webszerver amivel hitelesítheted a domaint. (persze ott az uhttpd- de az ssl-re van állítva, vagyis érdemes egy másodpéldányt futtatni, ami nem ssl-re is hallgat.)
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
Headless
őstag
válasz Laszlo733 #12889 üzenetére
Lég egyszerűbb a ignorálod, vagy hozzáadsz egy kivételt, vagy a kliensen telepíted a root certificatet ami elvileg a /etc/uhttpd.crt fájl. Persze ez csak akkor fogja azt írni, hogy király, ha a router hostneve openwrt és úgy is hívod meg, mivel hardcodeolva van a kulcsgenerálásnál. (/etc/init.d/uhttpd generate_keys)
-
Headless
őstag
válasz Laszlo733 #12884 üzenetére
Routerben lévő wan ip biztos azzal megegyezik, amit ezen az oldalon látsz?
Teljes firewall konfigot mutass. Esetleg még egy ssh-n/9092 runcommandba újraindított firewall restart (
/etc/init.d/firewall restart
)kimenet is segíthet a hiba megtalálásában.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Laszlo733
aktív tag
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Linksys WRT3200 router Lede-vel. Az FTP távoli elérést nem sikerül sehogy sem beállítani. Felhasználók 9092 alatt létrehozva. Próbálkoztam már portforward-al és szabállyal is. Mit javasoltok beállításnak, ami működhet? Például portforwald- nál külső random porton kívánom a belső 21-es portot elérni.
Telefonon kliensen a passzív mód bepipálva.
-
sanzi89
addikt
Csak az újabb hardver verziókhoz (pl. TL-WA901ND v5) nincs támogatás a "régi" OpenWRT-vel. De szerencsére ahol az újabbak üzemelnek, ott nem kell a WPA-Enterprise. A CC-t próbáltam, már nem fért el a gyári fw-be a wpad.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
csordi
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni Trasmissionel kapcsolatban.
Nagyon régóta használom gond nélkül. Rendszeresen szoktam frissíteni a programcsomagokat, eddig probléma nélkül. Kb. 2 hete viszont történt egy frissítés és azután a Transmission nem hajlandó működni. Transmission Remote GUI-t használok a torrentek kezeléséhez. Azóta ezzel sem tudok csatlakozni. Látszólag viszont a Transmission hiba nélkül indul a routeren.
Van valami ötletetek, hogy mit kellene megnéznem, leellenőriznem? -
sanzi89
addikt
válasz Headless #12874 üzenetére
Biztos nem elegáns, de úgy tűnik, hogy a 14.07 Barrier Braker-t feltéve volt hely a wpad csomagnak. Remélem nem lesz gond a további konfigokkal, és működni fog minden.
Nagyon köszönöm a segítséget!
A privát üzenetes ajánlatom még mindig él.
-
sanzi89
addikt
válasz stopperos #12872 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, de a tengernyi melóm mellé ez a kísérletezgetés most nem fér bele.
Ha valaki érez magában elég elhivatottságot, és tudna segíteni nekem egy spéci csomag létrehozásában, akkor kérem, hogy keressen fel privátban. Természetesen nem ingyen kérném. Előre is köszönöm!
-
válasz sanzi89 #12867 üzenetére
Sajnos nem tudsz mókolni. A 4/32 miatt az opkg is csak akkor fut le, ha kiszedsz pár feed-et (elfogy a memória).
Azt tudod csinálni, hogy fordítasz magadnak.A 17.01.4 forráskódját kicsekkolod. Beállítod a környezetet. Veszed a 17.01.4 seed fájlját, vagy választasz egy csupaszabbat, pl innen. Kiválasztod, hogy csak a te 901-esed legyen benne, és berakod a te csomagod is. Fordítasz (4 cpu magon -j5 tel). Ha minden jól ment, akkor egy működő képes eszközt kapsz.Valahogy így (de javítsatok ki, pár hónapja csináltam, akkor még alakult vissza openwrt-re):
git clone https://github.com/lede-project/source lede
cd lede
git fetch --all --tags --prune
git checkout tags/v17.01.4
./scripts/feeds update -a
./scripts/feeds install -a
cp ../config.seed .config
make defconfig
make menuconfig
make -j5Szerk:
Nekem 0-ról betanulni 1-2 óra volt. Nagyon jól megcsinálták a környezetet. Az első pár sikertelen fordítás után (túl sokat akartam), már működőképes image-ek készültek. (+sqm, muninlite, nlbwmon)[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
sanzi89
addikt
válasz Headless #12870 üzenetére
Nem tudom mekkora meló lenne a nulláról beletanulni, és csinálni egy saját firmware-t, de jelenleg nem sok kedvem/időm van hozzá....
Kezdjük azzal, hogy az se igazán tudom, hogy melyik csomagra van szükségem.[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz sanzi89 #12869 üzenetére
Azért mert Törölni a WPAD-MINI-t nem törölheted. squashfs particióról, mert read only.
Ezért írtam, hogy buildelj sajátot.
csinálj egy build környezetet és csináld meg. Vagy keress egy olyan buildet amiben ezt eszközölték, általában vannak ilyen speciális buildek, pl a 841N-re is van egy csomó custom build.
Még akár a a debug információkat is kitörölheted a kernelből, így további helyet spórolva, vagy strippel kivághatod a felesleges nem használt funkciókat. 0.1 mb-ot is nyerhetsz vele.
build system létrehozása:[link]
Ha a 17.01-es branchet akarod használni, akkor a végét se hagyd ki. mérete általában kisebb szokott lenne a régebbi kerneleknek, nagyobb az esélyed.
-
Headless
őstag
válasz sanzi89 #12867 üzenetére
Buildelj sajátot, csak azokkal a csomagokkal, amik neked kellenek. Ha még úgysem fér bele, akkor még a squashfs size-ot is tudod növelni amivel csökkenhet az fw mérete 1-2 %-al.
De a wpad mini-t kiszedve szerintem belefér a wpad is.
-
sanzi89
addikt
Van sok TP-Link TL-WA901ND v3-mas AP telephelyeken kihelyezve a gyári FW-rel. Működtek is szépen, amíg szép lassan felduzzadt az eszközszám, aminek hatására véletlen szerűen csontra fagytak. Ezt a problémás varázsütésre megoldotta, hogy a gyári firmware-t lecseréltem az éppen aktuális OpenWRT-re. Telt múlt az idő, és a WPA2-Personal titkosítás átalakításra került WPA2-Enterprise-ra. Így központilag lehet a hozzáféréseket, eszközöket menedzselni, sokkal tisztább, szárazabb érzés. Node, az alap OpenWRT-ben nincs benne a WPA2-Enterprise támogatás. A gyárilag fent lévő wpad-mini helyett kellene a "full" wpad, és itt jön a probléma, ugyanis az AP-ban csak 4MB tárhely van... Jelenleg a 17.01.4 verzió van fent, és frissen, telepítés után így áll a rendszer:
És elvileg 400KB kell a wpad-nak. Van arra bármi esély, hogy a nem szükséges csomagok törlésével csinálok neki helyet? Elég reménytelennek tűnik elsőre. Van bármi javaslatotok azon kívül, hogy dobjam ki az összeset a kukába és vegyek rendes Access Point-ot?
-
-
félisten
-
vargalex
Topikgazda
Ezt én is kíváncsian várom, mert egész biztosan nem a LAN-nál kell beállítani router üzemmódban. LAN-nál az lehet sokaknak fura, hogy a protokoll Statikus és nem DHCP. De ez valóban így a helyes, hiszen statikus IP-vel rendelkező interface-on hallgat egy DHCP szerver...
A szakadozáshoz: rendszer naplót nézted már (LuCI-ban az Állapot->Rendszernapló, vagy Status->System log)?[ Szerkesztve ]
Alex
-
félisten
Sziasztok!
D-Link DIR-860L routerem van, es par honapja telepitettem ra OpenWRT-t.
Ket kerdesem lenne:
1.) Sikerult beallitani a kapcsolatot, de nem volt tul egyszeru. Eddig azt hittem, hogy tudom mit jelent a WAN/LAN, de itt LAN-ra kell allitani a PPPoE kapcsolatot, hogy menjen.
Hol talalok errol ertheto leirast? Szeretnem erteni, hogy mit hogy allitok be.2.) Az a gondom, hogy szakadozik a kapcsolat.
Naponta 1-2 alkalommal tapasztalom. Magatol 1-2 per alatt helyrejon, neha kicsit lassabban.
Eddig nem sikerult eleg gyorsan belepni a router menujebe, hogy kideritsem, hogy van-e ilyenkor pppoe kapcsolat.
A kerdesem, hogy letezik-e valami log, amibol kiderul, hogy mi okozta a szakadast.(Ugyanezen a neten egy TP-Link router gyari szoftverrel soha nem szakad.)
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Ha a firewall > custom rules -nél felvettem egy dmz szabályt, amit most meg szeretnék szüntetni, akkor van egyéb teendőm azon kívül, hogy innen kitörlöm az erre vonatkozó sorokat és jóváhagyom? A routert azóta újraindítottam, és port forward-al kinyitottam inkább a szükséges portokat...
OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Van egy Nexx WT3020F-em, a legújabb (LEDE) firmware-rel. Ez egy switchen keresztül kap netet, viszont 30-50 percen belül eldobja a netet, újrainditas után hibátlanul működik ennyi ideig. Mit kellene beállitanom, hogy ez ne forduljon elő? Ha nem a switch-re van kötve, akkor minden oké, nem dobálja a kapcsolatot. -
HXY
addikt
Sziasztok!
Kb. 2 éve feltelepítettem a watchcat csomagot/alkalmazást grafikus felület nélkül.
Elfelejtettem, hogy hol lehet konfigurálni. A luci alap csomagkezelőjében kiírja hogy hol, de nincs most rendes internetem, csak mobilos, ha valaki megnézné, akkor köszönöm szépen neki! -
Headless
őstag
válasz gazso75 #12852 üzenetére
Már pedig ott van az ,ahogy írtam is. Port forward, szerkeszted a bizonyos portforwardot és ott bekapcsolod. Vagy ha már ennyire nem találod, akkor uci configban reflection-nek hívják.[link] de csakis redirecteknél használható rule-nál nem. Itt még találsz egy reflection_src string változót is. Értéke "internal or external". Bár, hogy pingelni sem tudod az elég érdekes, most így hirtelen.
De amúgy ha tényleg ennyi mindent használsz én biztos hogy már vpn-eznék a helyedben. És lan ip cím alapján hívnék meg mindent.
[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
Headless kolléga azt javasolta, kérdezzek itt, hátha valaki tud megoldást.
A javaslata NAT Loopback, de ezt a tűzfal beállításoknál nem találtam.
Javasolta még a host, vagy dnsmasq módosítás. Ezzel csak az a bajom, hogy ha routert beállítom, akkor a port átirányítások nem működnek.
LANból nem tudom meghívni a routert dyndns címmel ( public IP-vel simán megy ), nem is tudom pingelni ( nem találja a hostot ).
Bárhol vagyok a világban, simán megy, csak LANon nem működik.
Néhány configom a dns címre hivatkozik, nem szeretném itthon állítgatni, hogy menjen.Ötlet ?
-
Magnat
veterán
Üdv,
hol tudom beállítani, h a wan interface ne a szolgáltató (Digi pppoe) által adott dns címet használja, hanem manuálisan megadott címet? Illetve ugyanezt hol tudom a klienseknek leosztott dhcp konfigban beállítani?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
CheGhost
aktív tag
-
Csirke
tag
Sziasztok!
Jelenleg mi a legjobb/legerősebb router, amire valamilyen cfw-t lehet rakni? DLNA, torrent lenne a fő felhasználás, meg persze a szokásos router funkciók. Jelenleg van egy TP-Link Archer C5, de ez valamiért nagyon instabil, ezt kéne kiváltani. 1TB hdd lóg rajta fixen, meg egy LG tv próbálkozik DLNA-n filmet játszani, de random idő után megszűnik a DLNA látszani. Torrent meg elég sok prociidőt eszik. Nem olyan vészesen sok torrent fut (legalábbis egy WDR3600-on fut ennél több is), de adatmennyiségben van vagy 750GB.
Szóval jöhetnek a javaslatok! Nem azt mondom, hogy pénz nem számít, de nem az az elsődleges szempont.Előre is köszi!
www.solarplan.hu
-
Zirowe
nagyúr
válasz Dadan01 #12844 üzenetére
Az lg tvmen korábban nem volt gond a sorbaállítással, csak azzal használom a minidlnat, az androidos lejátszót ritkán használom és sambaval.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Headless
őstag
aki megunta már a fekete/fehér luci-t. És van kedve szórakozni,összeszedtem egy pár értéket amiket módosítani kell lci CSS-ében ha valaki sajátot szeretne csinálni, de itt van az én szürke-narancs kombóm.
bootstrap témához jó.
a
/www/luci-static/bootstrap/cascade.css
legvégére kell beilleszteni ezen sorokat.Ha valakinek van még kedvenc színösszeállítás megoszthatja velünk, és közzé tesszük majd valahol, susteval.
[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
válasz Zirowe #12843 üzenetére
Régebbi minidlna esetében is volt ilyen jelenség. A samsung h6400-as tvm a kisbetűs címeket leghátra sorolta, könyvtárak legelöl, majd a fájlok. Most LG tv van webos 3.5, itt a könyvtárak és a fájlok együtt vannak, de a kisbetűs címek szintén a végére kerülnek, keverve. Én ez alapján azt mondanám, hogy eszköze válogatja. De nézd meg te is, mondjuk egy androidos lejátszóval ami kezel dlna szervert, vlc, bubble pnp.
-
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #12842 üzenetére
Elvileg egy 2014-es tv, sok minden nem változott.
Bár pár hete volt egy fw frissítése, de hogy már előtte meg lett volna a probléma, arra sajnos nem emlékszem.Köszi, a forceolást este kipróbálom.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
vargalex
Topikgazda
válasz Zirowe #12841 üzenetére
Alapértelmezésben a miniDLNA a kliens által kért sorrendben adja a listát, így lehet, hogy ott változott nálad valami. Persze van lehetőség force-olni a sorrendet.
Alex
-
Zirowe
nagyúr
Más is észrevette az a rendkívül zavaró featurét az 1.2.1-es minidlna-nak, hogy listázásnál érzékeny lett a kis/nagybetűs file nevekre? (meg nekem most nem az elejére sorolja a mappákat, ha file is van egy mappán belül, hanem a végére)
Nem nagyon találtam minidlna changelogot, max ezt, de ott ilyen "újítás" nem szerepel, max az 1.0.23-nál, hogy case insensitive és tök jó lenne, ha tényleg így működne.
-
_NCT
addikt
válasz vargalex #12839 üzenetére
Igen, az XML-RPC-s sérülékenység miatt. Habár csak belső lan-on engedélyezett az elérés, ahogy a POC-ból nézem ez teljesen irreleváns.
Ezt nem láttam, mármint hogy az rtorrent is érintett, és ahogy olvasom még rosszabb a helyzet mint Transmission-nél....
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Headless #12838 üzenetére
Pont ezért kérdeztem, mert igazából ebben az rtorrent (és az utorrent) is érintett.
Alex
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok,
Rtorrent fog egy WDR3600-on valaha is normálisan futni? Seedelek vagy 50 torrentet és ebből most szeretnék 2-őt letölteni, de a load eléggé felmegy, folyamatosan dolgoztatja a CPU-t. 2.8 és 4 közötti load van, de van hogy újraindul a router.
Konfig beállítás, vagy ne is akarjak rtorrent-et ezen a routeren? Az elmúlt hetek Transmission történései alapján szeretnék másik kliens programot...
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Az Archer 1200-nak is kell az okosítás, hogy tudja a max sebességet, mint az 1043ND-nél?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
andras12
csendes tag
hello,
Szeretnek forditani egy minimal-image-t a meglevo routeremhez TP-WR740N.
De nem jovok ra hogy mit csinalok rosszul, a wpad-mini ki szeretnem venni a packages-ek kozul,
es hozzaadni a wpad -ot. De egyszeruen figyelmen kivul hagyja a parancsaimat.Ez alapjan probalkozom:
https://www.pcsuggest.com/build-openwrt-minimal-image-custom-firmware/köszi a segitseget elore is.
-
Headless
őstag
válasz Melorin #12824 üzenetére
NAT-olt hálózatban/ elszeparált hálózatban nincs broadcast ami küldené az infót hogy van dlna. Így csak olyan eszközök/appok tudnak csatlakozni, amik ip cím alapján tudnak csatlakozni. Ilyen nagyon kevés főleg dlna-nál. TV-k biztos, hogy nem.
Böngészőben eléred a 8080-as portját a nasnak?
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
2 napja bűvölök egy tűzfalszabályt owrt alatt de nem jutok dűlőre, remélem elfér ebben a topikban a bajom.Adott egy LAN amin van egy NAS, rajta bekapcsoltam az UPnP/DLNA -t. Ezt a LAN-on lévő PC látja, és a normál wifi-n lógó eszközök is.
Viszont van egy vendégwifim is ami el van szeparálva a LAN-tól, egészen más IP tartományon van az egész és szeretnék egy átjárót a vendégwifi és a NAS-DLNA-között. Na ez nem jön össze.
Egy ilyen átjárót már létrehoztam más célra ami működik is, így néz ki:IPv4-tcp, udp
From any host in Guest
To IP [NAS IP-je], port 8080 in lanViszont a DLNA nem akar működni, amit én így írtam be a tűzfalszabályokhoz:
IPv4-[B]tcp[/B]
From any host in Guest
To IP [NAS IP-je], ports 50001-50002 in lan
IPv4-[B]udp[/B]
From any host in Guest
To IP [NAS IP-je], port 1900 in lanA NAS szerint ezeket a portokat használja a DLNA szolgáltatás.
Viszont a vendégkliensek nem látják a megosztást. Ahogy átmegyek normál wifire, azonnal megjelenik a DLNA forrás a klienseknél, szóval én ezért gondolom, hogy a tűzfalnál van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Hét nappal ezelőtt vásároltam egy zidoo x8-as médialejátszót. Android/OpenWRT rendszer. Minden úgy működött, ahogyan azt várni lehetett, viszont tegnap ip címet váltott, azóta nem érem el a transmissiont webről. Létezik erre egyszerű megoldás?
-
Headless
őstag
válasz tonyrulez #12821 üzenetére
Elvileg mehet, csak megeshet hogy volt egy változás pl 2017 elején utf8-ra átállt az oldal, ha neked az előtti verzió van, akkor a korábbi oldalak kódolása nem lesz jó. De mennie kell. Ha van hely (extroot) akkor repairt rakjál fel.
-
Sziasztok,
Van egy Tplink hordozható routerem (WR902ACv1EU), amire LeDe-t tettem fel jópár hete. Most épp szükségem lett volna rá, de nem tudtam rendesen beállítani, gondoltam én botor visszateszem a gyárit... persze tftpd-re nagy ívben tojt, így megpróbáltam a sysupgrade-t. Azóta bootloopos. Uboot látszólag még megy (ledek alapján), de továbbra sem vagyok vele előrébb, ha letojja a gépemet...
Van tanácsotok?
Tegnap még működött...
-
Headless
őstag
válasz tonyrulez #12818 üzenetére
Szerintem elsősorban nézd meg a mi (suste/én) rss-ünket. Az, hogy szüneteltetve kell hozzáadni az egy true/false bool az rpc requestben így hozzáértés nélkül bármikor átírható. Suste meg még jópáran aktívan használjuk megelégedéssel. Hogy kell telepíteni suste 1 hszel feljebb leírta. De igazából csak transmission*.tar.gz mentést kell visszatölteni, illetve curl vagy wget-ssl telepítése szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
transmission-rss-t fel lehet varázsolni openwrt-re?
Össz-vissz annyit szeretnék elérni, hogy RSS-ből adjon hozzá torrenteket szüneteltetve. Flexget-nél ez azért sokkal kisebb, nem tudom erőforrásban milyen a kettő közötti különbség.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
suste
veterán
válasz #Morcosmedve #12816 üzenetére
Van egy csomó extra dolog még a felületen, pl a torrent RSS.
Ha tetszik a webfelületünk, akkor használhatnák az automount -unkat is:
1: router off, hdd lehúz, router on,
2: 9092/System/webcommanderrel: törlöd a /mnt/sda1 mappát (/mnt marad).
3: 9092/System/backup/download: utolsó automount mentést letöltöd, majd a restore résznél felrakod.
4: hdd particionak "mnt" nevet adsz pl win alatt
5: rádugod a hdd-t a routerre -
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #12815 üzenetére
Elküldi, igazából az időtartam jónak tűnik.
Új kérdés, a DLNA (Media-Shared néven fut nálam a miniDLNA), sda1 mappát mutat a TV-n, mikor ilyen nincs, mert direktbe mount-oltam a HDD_t, hogy lehet ráébreszteni a valóságra, hogy a HDD gyökerét mutassa?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
Köszi!
Működik! Meg marha jó a wifi analyzer!
Egy kérdés még, hogyha én kihuzom és bedugom, automount-ot hogy lehet? Vagy fogja tudni (nem akrom lerántani tele adattal)? Illetve elfogja-e küldeni x idő után a HDD-t suspend-re vagy sem? Ha igen, leht állítani az idejét?
Köszönöm!
© asszongya'hogy
-
suste
veterán
válasz #Morcosmedve #12813 üzenetére
1: megpróbálhatod luciban csatolni
2: ha semmiképen nem akarsz putty-zni, akkor a mi webfelületünkön is csinálhatod:
felteszed az utolsó "basic" mentést innen, majd meghívod a "routerip:9092" -es portot a böngészőben (root/jelszavad)
utána a 9092/system/runcommand -ban kiadod ezt a parancsot (ha az eszköz /dev/sda1)
sima másolás+beillesztés, majd elküldés gomb:mkdir /mnt/sda1
mount -o noatime,nodiratime,big_writes /dev/sda1 /mnt/sda1 -
suste
veterán
válasz #Morcosmedve #12811 üzenetére
ahogy az előbb is írtam:
- kmod-fs-ntfs
+ kmod-fuse -
suste
veterán
válasz #Morcosmedve #12807 üzenetére
mindegy mit csinálsz, csak a samba beállításokat ne piszkáld!
a csatolásoknál pedig a "/mnt" alá mount-olj (azon belül bárhova), és akkor a samba rendben leszNTFS: a kmod-fs-ntfs -t szedd le ha fent lenne, és a kmod-fs-fuse és az ntfs-3g legyen fent
utána tudnod kell mountolni, legalább parancssorban -
Headless
őstag
válasz #Morcosmedve #12807 üzenetére
ahelyett, hogy ntfs-t "beröffentsd" inkább felejtsd el... és használj ext4-et mint korábban jópárszor említve lett az ntfs nem linux alá való. lassú, nincs rendes jogrendszere.
-
#Morcosmedve
veterán
Köszönöm szépen!
Na, most megy rendesen = feltettem a miniDLNA-t, beállítottam, látja a pendrive gyökeret és onnan mindent, a TV is, plusz Win10-en is elég rákattintani a Hálózati ikonra. Tény, néha gondolkodik, mikor fel akarok másolni, de ha elkezdni, akkor megy a hálózati írás is.
-
Itt az idő, hogy valahogyan az NTFS-t életrekeltsük mint mount.
Annál is lehet /mnt vel indítani, UUID elvileg más lesz a samba-ban HDD lesz a neve, aztán kész!?Az a baj, hogy hiába rakom át a fájlrendszerét a Mount menüben, nem látja a gyökeret, ezért nem tudom UUID-be(n) beállítani...
© asszongya'hogy
-
suste
veterán
még sosem használtam a hálózatfelderítést, mert én is IP alapján szoktam keresni/felcsatolni a megosztásokat, de amikor most beírtam a címsorba a "\\gépnév\" -et, akkor egyből megjelent a bal sávban a router gépneve, és látta a megosztásokat is......
headless
tudom, hogy extrém eset, de már velem megtörtént:
leszakadt az sda1 és sdb1 lett, de úgy hogy beragadt, így a beállított /mnt/sda1 mappába nem csatolta
nem tudom, hogy az openwrt-s automount ilyenkor mit csinál? semmit , vagy esetleg megpróbálja azt amit induláskor csinál, vagyis felcsatolja a /mnt/sdb1 -be?szerk:
(#12804) #Morcosmedve
én az "invalid users root" -ot lecserélném "force user root" -ra, hogy tuti mindent tudjon kezelni
és persze utána vagy restart, vagy legalább samba restart[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
1.: jogos:
2.: módosított samba general:
3.: Direkt belépegetést nem tudnak...windows, ok.
Fix csatolás helyett mit javasolsz és hogyan? - most egyébként látszik az USB-s eszköz gyökere.
Headless:
iP:
A not presentet én sem értem, főleg, hogy direktben bejön.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Headless
őstag
válasz #Morcosmedve #12801 üzenetére
mi ez a 155.100.1.1-es ipv4 cím? ez nem privát ip cím tartományból való. először ezt mindenképp helyre tenném, a TV valószínűleg samba-t ígyse úgyse látja... dlna-t látni fogja ha egy alhálózaton van a két eszköz... a másik ami egy szar az a windows hálózatfelderítése, semmi értelmes dolgot nem tud csinálni, ip címmel kell használni az biztosan működik minden esetben.
Suste: Deviceban UUID van megadva az jó úgy, habár azt írja, hogy not present azt nem tudom mit jelent... ebben az esetben mivel felvan csatolva.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz #Morcosmedve #12801 üzenetére
1:samba template oldal kimaradt
2:pont erről beszéltem, hogy fixen megadod a "/mnt/sda1" -et samba-ban, amiből simán lehet gond
ha már így akarod kézzel állítgatni, akkor samba-ban csak "/mnt" -t adj meg, és akkor minden fog látszani a hálózaton, ami ebben a mappában van (akár /mnt/sda1, akár /mnt/sdb1, /mnt/sdxy....)
(ezt a fixen beírós csatolást egyébként sosem szerettem, mert mindig csak a gond volt belőle)3: az hogy eszköznév alapján nem látja a win, az szerintem a win hibája, sajnos ez mindig probléma volt win alatt
én médialejátszóknál is szoktam látni hogy meg lehet adni ip alapjáni útvonalat, de új tv-knél nem néztem még ..... egyáltalán tudja a TV a samba-t? általában csak DLNA-t ismernek
nekem a régi SAMSUNG-B sorozatnál SAMIGO-val ip alapján simán megy a samba[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Újra beállítottam, most ez a helyzet (mondjuk nem tudom, hogy miért volt olyan, hogy az IP-s belépés nem ment).
samba:
mount:
így megy (írás/olvasás is):
így nem:
Ami a bajom ezzel, hogy ez félmegoldás, mert pl. a TV sokat nem tud vele kezdeni, onnan nem lehet belépni IP-re...
Automount van az megy is vfat-el (FAT32-es pendrive), NTFS mount az sehogyan sem, de azt egyelőre hagyjuk, alapvetően jó lenne látni ezt a kötetet TV-ről (tabletről, stb.).Köszi!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest