Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
poffsoft
üzenetére
Szerintem az a baj, hogy egyszerre több dolgot akarsz beállítani, ami csak akkor megy, ha már érted mit csinálsz.
Szóval ha multiwan-t akarsz, akkor indulj az alaptól, és csak ezzel foglalkozz, semmi mással.
-factory reset
-normál wan kapcsolat beállítása, kipróbálása, majd letilt
-wan2 kapcsolat beállítása, kipróbálása
-multiwan telepítés, beállitás -
poffsoft
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Lehet, de ezt tuti nem én csináltam.
A lan meg wan nincs bridge-ben tudtommal. A lan iface-ben a lan és a wifik vannak bridgelve.Na, most meg a luci van összeomolva, nem tudok belépni:
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:49: Session data invalid!
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:49: in function 'read'
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:72: in function 'reap'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:278: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:124: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:123> [/M] -
vargalex
Topikgazda
válasz
SztiviVander
üzenetére
Én a DIR-860L-en mindig sysupgrade-val frissítettem OpenWrt-ről LEDE-re, illetve fordítva is. Soha nem volt gond.
-
-
poffsoft
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Ahogy nézem, a wan-nál maradtak szenzitívek, kösz.
Suste, Headless:
Abban biztosak lehettek, hogy egyiket sem én szerkesztettem, kézzel.
Valóban jó nagy a katyvasz.
Openwikit (is) átrágtam, de nekem nem működött.
Tudom, hogy a portok száma több.
Tudom, hogy maradt egy üres vlanom, de nem hiányzik. -
suste
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Elég egyértelmű a leírás, kár találgatni: [link]
A factory a tp-link -nél működhet, de másik gyártónál nem biztos. -
stopperos
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nálam a TL-WR740N v4 simán ette CC-ről a LEDE frissítést (factory), nem tartottam meg semmit. Ma próbálkozok majd az SQM-el.
-
SztiviVander
addikt
szerintetek felmegy a rilizelt lede a cc-re upgrade-ként (config fájlok nem megtartásával persze) egy arcsi c5-re? vagy inkább vissza gyári és onnan factory? dir860 az letérdelt ettől, bár az valami korai snapshot lede volt.
-
Headless
őstag
válasz
poffsoft
üzenetére
Topikgazdáktól egy törlést kérek, a te érdekedben poffsoft, ők szerintem tudni fogják miért.
Amúgy amit elsőre észre vettem hol a wan2 interfész és a hozzá tartozó wan2 zóna. Nem így kéne megcsinálni, hogy a lan zónába interfész nélkül beraksz valamit. Meg aztán minek van 4 VLAN?
ELég lenne 3 wan1,wan2,lan. Így most nincs használatban az egyik portod..Sőtt ezzel a konfiggal most két porton sincs kapcsolat.Amúgy egy nagy katyvasz ez a konfig van itt minden mint a bazárban.
Más, azt ügye tudod, hogy a lan portok száma nem mindig egyezik meg azzal mint ami a dobozra van írva.
Valamint az mwan3-at is be kell állítani, valószínűleg tartalmaz egy alap konfigot de nem biztos hogy az neked jó/elég. És az sem biztos hogy működni fog telepítés után emiatt meg az openwrt wikit nézd át. Létre kell hozni a két member-t meg stb-t. Bár még én se állítottam be soha ilyet.
-
poffsoft
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, tudom.
Valójában a kapcsoló menüben önálló vlanba raktam a wan2-t.Network
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdea:0fd2:0bf9::/48'config interface 'lan'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.2.1'
option delegate '0'
option stp '1'
option _orig_ifname 'eth0.1 wlan0 wlan1'
option _orig_bridge 'true'
option ifname 'eth0.1'
option gateway '192.168.2.100'
option dns '192.168.2.100'config interface 'wan'
option _orig_ifname 'eth0.2'
option _orig_bridge 'false'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'pppoe'
option username '*********'
option password '*********'config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option vid '1'
option ports '0t 4 5'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option vid '2'
option ports '0t 1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option vid '3'
option ports '0t 2'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '4'
option vid '4'
option ports '0t 3'Firewall
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'config zone
option name 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'
option network 'lan To4g 2router'config zone
option name 'wan'
option input 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'
option network 'wan wan6 wwan 2wan wan3 wan2'config forwarding
option src 'lan'
option dest 'wan'config rule
option name 'Allow-DHCP-Renew'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option dest_port '68'
option target 'ACCEPT'
option family 'ipv4'config rule
option name 'Allow-Ping'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
option icmp_type 'echo-request'
option family 'ipv4'
option target 'ACCEPT'config rule
option name 'Allow-DHCPv6'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option src_ip 'fe80::/10'
option src_port '547'
option dest_ip 'fe80::/10'
option dest_port '546'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Input'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
list icmp_type 'router-solicitation'
list icmp_type 'neighbour-solicitation'
list icmp_type 'router-advertisement'
list icmp_type 'neighbour-advertisement'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Forward'
option src 'wan'
option dest '*'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'config include
option path '/etc/firewall.user'config rule
option src 'lan'
option name 'Block-Internet-Access'
option src_ip '192.168.1.110'
option target 'DROP'
option dest 'wan'
option extra '-m time --localtz --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 10:00 --timestop 22:00'
option enabled '0'config rule
option target 'ACCEPT'
option name 'Transmission-web'
option family 'ipv4'
option dest_port '9091'
option proto 'tcp'
option src '*'config rule
option target 'ACCEPT'
option name 'Transmission'
option family 'ipv4'
option src 'wan'
option dest_port '21234-21300'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '443'
option family 'ipv4'
option name 'Luci-HTTPS'
option enabled '0'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '50000-50100'
option name 'FTP-WAN-Passive-Ports'
option family 'ipv4'config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option src_dport '9094'
option dest_port '21'
option name 'FTP-Forward'
option enabled '0'
option dest_ip '192.168.2.1'config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option src_dport '9095'
option dest_port '22'
option name 'SSH-Forward'
option enabled '0'
option dest_ip '192.168.2.1'config include 'miniupnpd'
option type 'script'
option path '/usr/share/miniupnpd/firewall.include'
option family 'any'
option reload '1'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option name 's9999'
option dest_port '9999'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp udp'
option dest_port '9092'
option name 's9092'config zone
option output 'ACCEPT'
option name 'guest_guest'
option network 'guest_guest'
option input 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DNS'
option dest_port '53'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option name 'guest-DHCP'
option src_port '67-68'
option dest_port '67-68'config forwarding
option src 'guest_guest'
option dest 'wan'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'guest_guest'
option dest 'lan'
option name 'Canon'
option dest_ip '192.168.2.174'config rule
option enabled '1'
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp udp'
option name 'Torrent'
option dest '*'
option dest_port '20001-20100'[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Xiaomi R1D router. SSH hozzáférést szeretnék... Ehhez letöltöttem a hivatalos oldalról az miwifi_ssh.bin-t, fel is ment sikeresen. (kikapcsolt routerbe pendrive bedug, resetet benyomva bekapcsol, majd ha villog a sárga led, akkor flashel. Ment is az ssh-putty, winscp egy darabig, majd volt, nincs. Odáig jutottam, hogy feltettem rá egy cfe mini servert, amit pingelni lehetett, de böngészőben nem indult el. Így viszont nem lehet rá tenni extra rendszert, mondjuk tomatot. Szóval volt ssh nincs ssh... Annyit ír, hogy connection refused.
Próbáltam újra flashelni, de nem megy, nem villog a sárga led. Maga a router ok, mindene működik, webes felületről frissíthető... visszatettem azt a romot amivel jött, majd újra a developert, de csak nem megy a falsh.
A routeren alapból openwrt van, csak módosított. Hogy lehetne erre ssh-t varázsolni? A benne levő hdd-n van a komplett rendszer, tehát hozzáférhető, megnéztem. Gondolom van valami config fájl vagy ilyesmi amivel meg lehet oldani? -
poffsoft
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Van egy eth0.2 switch wan, ez pppoe (itt a modem bridge)
Van egy eth0.3 switch wan2 néven, ezen lógna a mobil router (huawei b593u) , ami a 192.168.3.1 címről dhcp-zik. A wan2 értelemszerűen dhcp kliens.
A wan és a wan2 a wan firewall zone-ban van.
Van egy eth0.1 LAN interfész, a 192.168.2.1 címről dhcp-zik lan felé. Ez a lan firewall zone-ben vanA mwan3 beállításai pedig gyári állapotban (konkrétan most el van távolítva, mivel ha feltelepítem, bármit csinálok, nincs internet a routeremen...)
-
stopperos
senior tag
Kijött a friss LEDE 17.01
-
Nestor16
senior tag
Hát más úgy értve, hogy innen, arról nem tudom. Itthon hát a Chrome automatikusan újrapróbálkozik a lekéréssel, nekik kicsit ritkábban tűnik fel, inkább olyanok vannak hogy emiatt többször is újra kell hívni néha a Zoiperen Voipon a számot.
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26)
TP-Link TL-WDR3600 v1
Kernel verzió 3.10.49Vagy 1 hónapja tettem fel újra ezt (nem tudom azóta volt-e frissítés, nem nézem folyamatosan), előtte vargalexé volt fent, de szokatlan volt és kevesebbet tudott, viszont az sem produkálta ezt a hibát. A gyárival szintén sosem volt gond.
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Suste féle friss firmware van fent a TP-Link WDR3600-n. Még mindig megvan nálam az a probléma, hogy az első oldalkérésnél rögtön 404-el tér vissza majd második nekifutásra már betölti a tartalmat és ez ugye minden eszköznél/programnál elő jön, nem mindig de elég sokszor. Más rendszerrel és a gyárival sem volt ilyen problémám. Másnak nem jött elő?
-
TheProb
veterán
Megvan mi az egyik fő ok...
A fő routeren persze, hogy megint elszállt minden módosítás..., így maradt a wifi sima AP módban...
Komolyan nem értem mért nem ment ez a szar, se lucin, se 9092-n. Pedig már összeszögeltem 45% szabad helyet...bár azt se értem, hogy /etc/config alatt hol a wireless file
-
TheProb
veterán
Na átolvastam a leírásod, én is így csináltam lényegében.
Megnéztem a 9092-es "gyorsbeállítót", a 3. gomb, a WDS-ethernet lenne az, hogy a 2. router wifin csatlakozik a main routerhez és a kliensek a 2.-ra etherneten keresztül? Mert erre böktem, de így se jó.Amúgy ez a terv, amit fent írtam, wifi kiterjesztés nekem nem szükséges, csak, hogy a 2. routerre tudjak kötni utp-vel klienst. Ha meg még közben repeatel is, akkor elmegy a sávszélesség a 2 router között egyéb dolgokra.
-
suste
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
ha a kliens routeren van 9092, akkor ott érdemes megcsinálni, mert csak 1-2 gombnyomás
egyébként a wds beállítás a legkényesebb a beállítási sorrendre, ahogy ezt anno írtam is a logoutos cikkemben...
és ha van valami fölösleges/rossz beállítás, akkor van az a belassulás, amit te is tapasztalsz
még fontos lehet, hogy a routereken lehetőleg ua fw legyen (mindegyiken vagy BB, vagy mindegyiken CC, vagy stbstb) -
TheProb
veterán
Próbálgatom ezt a WDS-es dolgot, 1043ND v2 a main router és ehhez csatlakoztattam egy 841ND v7-et.
Elvileg a bridge-lés már megvan a kettő között, de a kliens router LAN portjain még sincs kapcsolat. Se a DHCP nem oszt címet a master routerről, pingelni se lehet a master routerra kapcsolódó kliens gépekről a kliens router mgmt IP-jét.Amiket csináltam:
master routeren:
- wifi módot átállítottam AP WDS módraKliens routeren:
- lan interfésznél megváltoztattam az mgmt címét + átírtam a def gw-t a main routerra + kilőttem a dhcp-t
- Wifi-nél csatlakoztam a fő router SSID-ra, majd átállítottam a wifi módot client wds-re és csatlakozást a lan-hoz
- lan interfészen a tűzfal beállítását "nincs magadva"-ra állítottam, ez nemtom mért jó, de a leírás ami alapján csináltam ezt is írta...
- lan interfészen megnéztem és be van pipálva, hogy csatlakozzon a wifi wds-es adapterhez.Mit kéne még megnézzek?
Amúgy csak próba és kíváncsiságként próbálgatom ezt, így sokat nem várok tőle. De annyit már most észrevettem, hogy eléggé leszopja a wifi szávszélességét... Mióta összerittyentettem a 2 routert, azóta wifi-n keresztül marha lassan tölt be 1-1 oldalt... Ez normális? Ellenben ha nagy nehezen bejön a speedtest, akkot meg leméri az 53/45-öt...
u.i.: Wifi-nél az ország és a MHz mennyire érzékeny dolog? Anno ha US-ról átállítottam HU-ra, akkor teljesen elszállt a wlan-om és nem lehetett rá csatlakozni többet. 20-ról érdemes váltani 40MHz-re?
-
TheProb
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Jah, közben én is rájöttem. Azt hittem, hogy a logolásom tette tele az agyát, de töröltem azt is, az ütemezést is, meg a teljes /overlay mappát is és még mindig nem tudok egyik webes felületen sem permanens módosítást csinálni...
SCP-n keresztül már át tudtam írni amit akartam, de ez akkor se megoldás :/
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
DHCP reservation-t miért nem tudok törölni se luci-ról, se a 9092-es porton lévő felületről? Rányomok, hogy törlés és oldal frissítés vagy mentés után újra ott van a listában az adott kliens. Ugyan ez a "gépnevek" alatt, onnan se tudom kitakarítani amit akarok.
Úgy rémlik mint ha már ezt anno kérdeztem volna, de most nem sikerült megtalálni a kérdésemet. :/
-
btz
addikt
Üdv!
Keresek egy olyan openwrt csomagot, hogy multiwan. Létezik ez még? Én csak mwan3 csomagot találtam.
Ehhez a dual wan problémához kellene. -
woodworm
veterán
Ha a következő 4 sor el van távolítva a scriptből, akkor gyakorlatilag az platformfüggetlen?
board=$(cat /tmp/sysinfo/model|tr 'a-z' 'A-Z'|tr '/ ' '-')
owrt=$([ -f /rom/etc/openwrt_release ]&&ROM="/rom";grep DESCRIPTION $ROM/etc/openwrt_release|sed "s/.*=//"|tr -d "\"'")
echo $board
echo $owrtMert ahol elérhető más custom fw is az adott készülékre, egy kicsit szélesebb spektrumban hasonlítható össze.
-
btz
addikt
Üdv!
Nem tud valaki olyan leírást Openwrtvel, hogyan lehet olyat csinálni, hogy van két wan interfész, lan switchen az egyik wan legyen az átjáró az internet felé, aki pedig wifin csatlakozik annak a másik wan legyen az internet átjárója?
Az egyik wan dhcp kliens a másik wan pppoe. A wifin a pppoe wanon kéne kimenni, kábelen a dhcp wanon.
Előre is köszi, akinek "wan" ötlete. -
-
poffsoft
veterán
Sziasztok, ez inkább hálózatépítéses kérdés, de lassan megőrülök..
Szóval, adott a wdr3600 (Suste BB-vel), a wan-on lóg a net , pppoe-vel.
Van egy mobilnet router, huawei B593, ennek a netét kellene megosztani a WDR3600-zal.
A huawei csak dhcp-zni tud, semmi más üzemmód nincs rajta.
Ha a wdr wan-t dhcp kliensre váltom, és rádugom a huaweit: nincs net (bár a routerek beszélgetnek)
ha fix ip-re rakom: nincs net.ha multiwant kapcsolok be: nincs net (csináltam a switchben egy w2 és w3 wan interface-t is.)
Az a kérdésem, hogy hogyan kell konfigolnom a két routert, hogy :
1) a Wan1-en a pppoe net menjen
2) a Wan2-n a huawei net menjen
3) a multiwan menjen.ill. ha később a pppoe megszűnik, hogyan kell beállítanom a wan-t, hogy a huawei nete menjen?
-
kovbandi82
őstag
MiniDLNA felcsatolt hálózati meghajtót lát nektek? Többször rápróbáltam, és nem töltötte be a fájllistát

-
SirRasor
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy ennyire befolyásolhatja.
Háááát akkor visszaállok inkább gyárira.
Közben felment a Gargoyle, mert úgy lehet v2-ről v3-ra átállni, mert csak v2-re lehetett a webes felületről visszamenni könnyen..mind1, szóval kíváncsiságból nyomtam egy speedtestet és 388 mbitet ért el azzal. -
Ha van egy ilyen forrás: [link] akkor ebből elvileg lehetséges csinálni egy működő firmware-t a routeremre? (xiaomi r1d) Még sose csináltam ilyet, és félek, hogy tégla lesz belőle. Régebbi verzió van ddwrt-ből, de nincs benne transmission, meg volt valami gond a partició kiosztással is. Azóta viszont úgy tűnik a kínai srác módosított pár dolgot, viszont nem találtam újabb kész verziót. A xiaomi oldalán van a routerhez gyári blockchain is.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
openwrt faq: nincs hw nat
a sw nat meg ennyit tud. de leginkább ennyit se, a 300 az egy igen jó érték (a v3-ban azért nemkicsit erősebb a cpu mint a v1-ben). ha kell az 500 vagy a gigabit akkor irány a gyári fw. de ha a wifi fontosabb akkor meg örülni kell hogy 300at ki tud köhögni magából a nat. -
SirRasor
addikt
Helló!
Van egy v3-as Tplink 1043ND router, ami gyári szoftverrel tud 800mbit WAN-LAN sebességet. Speedtesttel ki is mértem 500-at, fasza.
Rátoltam openwrt-t, és 300 mbit fölé nem tudok menni. Ez mennyire normális? Lehet vele kezdeni valamit, vagy vissza a gyárira? Csak abban meg a wifirész gyatra
Ugyanilyen router csak v1-es max 130 mbitet tudott és openwrt alatt ez 170-re emelkedett. Azt hittem ezzel jót teszek a mostaninak is

-
btz
addikt
Össze is dobtam a tapasztalataimat, életem ha nem is első, de második Openwrt-s VPN szerver kialakításról. Lehet, hogy még bonyolítom a dolgot a kulcsokkal, állítólag jobban nyomon lehet követni a használatot, ha mindenkinek saját kulcsot generálok a kliensére. Szóval vannak dolgok, amivel hálózati problémákat tudok magamnak generálni egy unalmas napon

-
btz
addikt
-
btz
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Üdv!
Közben az /etc/config/firewall állományból kitöröltem a vpn tűzfalzónára vonatkozó sorokat, majd újra létrehoztam, így most jó.MÁS: Most viszont a VPN-el szenvedek.
Szeretnék a routeremre egy vpn szervert. Ezen a routeren nincs a wan oldalra dugva semmi, a netet a LAN porton kapja, a LAN egy dhcp kliensként kap ip címet (192.168.1.250) egy szolgáltatói eszköztől (192.168.1.4).
Meg is csináltam a szervert. A VPN kliens a beállítások után sikeresen felcsatlakozik a szerverre (192.168.2.* tartományból kap címet), de se netet, nem kap, sem a LAN-ra kapcsolt eszközöket nem éri el. Csak a Tplinket az 192.168.1.250 címen.
[Ez] alapjapján indultam el a konfigolásban. A How To írja hogy lehet csinálni TAP interfészt is, de azt az Android csak rootolva ismeri, ezért maradnék a TUN(Traditionál) módszernél. Gondolom valahol a tűzfalban kéne összehozni az átjárást a LAN és a TUN interfész között.
Esetleg ha egy alhálózatra tenném a két interfészt? (Szerintem abból routing probléma lenne).
Tehát a cél a LAN (192.168.1.* tartomány) elérése, és az internet elérése a VPN kliens eszközökről.
Vannak ötleteim, de várom a hozzáértőbbek javaslatát. -
kovbandi82
őstag
Tárgytalan

-
kovbandi82
őstag
Azt hol lehet beállítani, hogy a /www megnyitásakor ne a lucit, hanem az index.html-t hozza be? Hiába vettem ki az átirányítást az index.html-ből, átdob a luciba egyből

-
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82
üzenetére
Miért a php? nem tudod megoldani a nélkül?
Amúgy configban, vagy az init.d-ben kell megadni, a php configot.
-
kovbandi82
őstag
Ismét segítséget kérnék, tudom már utáltok

Nos szeretnék pár alap php kódot futtatni a webszerveren, magamnak, amivel nem is lenne bajom, vagyis a megírásával.
Telepítettem a php-t fel is konfiguráltam, a /www-ben fut is, de én egy másikban, a www6065-ön szeretném, ugye az egy másik "mappa", ott azonban nem tudom, nincs engedélyezve. Ott is lehet, vagy csak a /www-ben?
uhttpd a webszerver -
suste
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
dehogynem tudsz
minden olyat, aminek nincsen kernelvonzata, csak force-olni kell a telepítést
a linkelt cifs meg az OYE buildemből való, így valszeg az is menni fog ha feleröltetedmajd lehet újra forgatom valamikor a nexx-et...
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
ezt kéne felerőltetned: [link]
nemrég vettem csak észre, hogy a nexx-nél hibás volt a kernelszám mod, így nincsen kernelszám, és így nem is fogad el alapból semmilyen csomagot
-
kovbandi82
őstag
Átírtam, most pedig ezt írja:
Package wput version 0.6.2-1 has no valid architecture, ignoring.
Package knockd version 0.5-1 has no valid architecture, ignoring.
Package mc-old version 4.6.2-1 has no valid architecture, ignoring.
Downloading http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages_ramips/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt@ipdns.
Downloading http://suste.xmsk.ovh/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages_ramips/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt@ixmsk.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/base/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_base.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/luci/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_luci.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/management/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_management.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/oldpackages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_oldpackages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_packages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/routing/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_routing.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/telephony/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_telephony.
Package knockd version 0.5-1 has no valid architecture, ignoring.
Package mc-old version 4.6.2-1 has no valid architecture, ignoring.
Installing kmod-fs-cifs (3.10.49-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/mt7620n/packages/base/kmod-fs-cifs_3.10.49-1_ramips_24kec.ipk.
Collected errors:
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/kmod-ledtrig-gpio.list: No such file or directory.
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fs-cifs:
* kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) * kernel (= 3.10.49-1-ef9ac24c0d24577bacf18aca745d1aba) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-cifs. -
suste
veterán
válasz
kovbandi82
üzenetére
a szerverek változtak:
susteopenwrt.ipdns.hu
suste.xmsk.ovh
suste.besaba.coma /etc/opkg.conf -ba ezeket kell felvinni/javítani
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok, ismét gondban lennék. Adott egy Nexx 3020 Suste/Headless BB-vel, legújabb mentések fent vannak.
Nos ha a 9092-ből telepítenék, akkor ezzel a hibával kidob:Package wput version 0.6.2-1 has no valid architecture, ignoring.
wget: bad address 'suste.ixmsk.eu'
Collected errors:WDR4300-al minden jó, de ez szívat.
-
markussandor
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
én ezeket tettem fel:
luci-i18n-ahcp-hu
luci-i18n-base-hu
luci-i18n-firewall-hu -
Csabesz666
aktív tag
OpenWrt Chaos Calmer 15.05 luci-t szeretném magyarosítani, sehol nem találok nyelvi csomagot.... a segítséget előre is köszönöm!
-
suste
veterán
válasz
-Prometheus-
üzenetére
CC-vel simán megy ....
Lehet a busyboxos wget ősrégi? Ha ez az indok, akkor örülök neki
. -
-Prometheus-
tag
Na, kicsit kutakodtam még a témában. Az IpDns oldal a PHP_AUTH_USER nevű indexet hiányolja a $_SERVER tömbből. Na most wget-tel sehogy nem tudtam elérni, hogy az kitöltődjön. Csináltam egy dummy PHP scriptet a szerveremen, ami annyit csinál, hogy kiírja ennek, meg a PHP_AUTH_PW-nek az értékét, majd meghívtam wget-tel és curl-lel is.
Ugye a link így néz ki:
http://nev:jelszo@update.ipdns.hu/update?hostname=domain.ipdns.hu&myip=0.0.0.0Ez wget-tel semmilyen formában nem működött, akkor se, ha így hívtam:
wget "http://update.ipdns.hu/update?hostname=domain.ipdns.hu&myip=0.0.0.0" --user=nev --password=jelszoAztán gondoltam egyet és kiírattam a request header-öket is. Mint kiderült, az a jelentős különbség a wget és a curl hívása között, hogy előbbi nem küld Authorization header-t, utóbbi viszont igen.
Közben rátaláltam erre:
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=446949
Eszerint 1.11-es verzió óta alapértelmezésként nem küld Authorization header-t a wget, viszont bevezettek egy opciót, ami visszahozza az azelőtti működést.
Ubuntu alatt kipróbáltam, --auth-no-challenge opcióval tényleg működik a dolog, az IpDns URL-lel is. Ugyanez vonatkozik a teljes értékű wget csomagra. Sajnos a BusyBox-ba épített wget-nél viszont nincs ilyen opció (legalábbis nálam).A dynamic_dns_functions.sh-ban nálam (továbbra is LEDE, ddns-scripts 2.7.6-12) a wget elérési útja which-csel van lekérve, ami /bin/wget lesz, ha nincs telepítve külön wget csomag, viszont /usr/bin/wget, ha igen (azaz a különálló wget-et fogja használni ez is, ha telepítve van). Így itt megoldást jelentene, ha lenne egy olyan lehetőség a ddns-scripts-ben, hogy megadhassunk paramétereket, amiket ő továbbítana a wget-nek. Onnantól már csak telepíteni kellene a teljes értékű wget csomagot (már ha valaki mindenképp ragaszkodik a wget-hez a curl-lel szemben).

TL;DR: Akinél wget-tel is megy, annak valószínűleg 1.11-nél korábbi verziója van, mindenki másnak telepítenie kell a curl-t, hogy működjön. Hacsak nem siklottam el további fontos részletek felett.

-
footy
addikt
Privoxy-val van valakinek tapasztalata?
Mennyire stabil es mennyire eroforrasigenyes?
Egy GL AR150-re menne fel. -
Headless
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
BB alatti ddns script ide tartozó része:
# globalis konfig értéke, vagy ha nincs beállítva, akkor nem curl-t használ
USE_CURL=$(uci -q get ddns.global.use_curl) || USE_CURL=0
# ha nem futtatható a curl, akkor felülírja az eredeti opciót
[ -x /usr/bin/curl ] || USE_CURL=0
...
...
grep -i "\+ssl" /usr/bin/wget >/dev/null 2>&1
if [ $? -eq 0 -a $USE_CURL -eq 0 ]; then
#Teljes értékű wget van telepítve és nincs eröltetve konfigban a curl, akkor azt használja (SSL támogatás)
....
elif [ -x /usr/bin/curl ]; then
#ha futtatható a curl, akkor azt használja És az előző nem teljesült.
elif [ -x /usr/bin/wget ]; then
#ha futtatható a wget (busyboxos) azt használja és az előzőek nem teljesültek.
else
#Előzőek nem teljesültek, hibaüzenet nem tud mit kezdeni vele. nincs program hozzá
fi -
suste
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Ha talál curl parancsot a ddns script, akkor azt használja, annak hiányában a wget...
ha jól emlékszem, akkor pontosan így van megírva a ddns script
tényleg érdekes a hiba, mert nekem is küldözgettek üzenetet régebben, de én amikor átálltam interfész vizsgálatra a webes helyett, akkor onnatól már nem volt gond/e-mail -
woodworm
veterán
Ha talál curl parancsot a ddns script, akkor azt használja, annak hiányában a wget megy? Hogy működik ez?
Egyébként évekkel ezelőtt telepítettem a transmission és az ncore miatt a curl csomagot, de nekem is jött figyelmeztetés, azután abbahagyták. A beállított esemény interfész a wan port, soha nem volt piszkálva. Ennek fényében érdekes a jelenség és szerintem nem is lesz rá magyarázat.
Ja, két domainre a link van beírva, a harmadiknál pedig már módosítva lett közben a service és a lenyílóból lett kiválasztva. -
suste
veterán
válasz
maestro87
üzenetére
nagyvonalakban mind a 2 egyfajta webes le/fel-töltést tud (csak mindegyik másfajta paranccsal)
végeredményben neked fel kell tölteni az ip-det a dns szolgáltatód oldalára, hogy ő öszekapcsolhassa a megadott dns neveddel, és ezután a dns nevedet használva elvezet az ip-dre (remélem így érthető)ha van helyed, akkor tedd fel a curl-t, és elvileg megoldódik a dolog
ha nincs elég helyed telepítgetni (4MB flash, vagy 8-16MB de már telepakolva), akkor problémásabb a dolog, de ezért írtam, hogy nem csak curl-lal megy.... -
suste
veterán
válasz
-Prometheus-
üzenetére
nem azt mondtam hogy a curl nem oldja meg, csak azt hogy nem a wget a hibás

-
-Prometheus-
tag
Petikeje hozzászólása előtt (aminek a végén ott a potenciális megoldás is) eszembe se jutott volna, hogy esetleg wget-tel nem megy, de valóban attól javult meg nálam, hogy telepítettem a curl-t. Igaz, ez LEDE snapshot alatt történt.
Gondolom az ipdns.hu-n se véletlenül írják, hogy "CURL megy, WGET nem!". Gyanítom, ahelyett, hogy kinyomozták volna, miért létezhetnek olyan esetek, amikor wget-tel valamiért nem működik, inkább odaírták, hogy azzal nem megy és kész.

-
suste
veterán
válasz
-Prometheus-
üzenetére
nekem simán megy a busybox-os wget -tel BB-n és CC-n is! (curl nélkül)
-
maestro87
őstag
válasz
-Prometheus-
üzenetére
Alapból fent volt. (OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342)
Az ipdns.hu ezt írja: URL: (CURL megy, WGET nem!) -
footy
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Az a problema hogy nem tudom kihagyni az openwrt-s routert, mert az a padlason van beepitve az antennaval egyutt. A sophos tuzfal pedig a pinceben lenne. Azt egyebkent sem tennem ki az idojaras viszontagsagainak. (Szerintem egy X86-os rendszer erzekenyebb ra mint egy ARM SOC)
Az LTE kapcsolatot PPP-vel hivom meg, viszont ha a sophos tuzfalrol inicializalnam a kapcsolatot, akkor szerintem PPPoE kellene mert ethernet keresztul akarok PPP-t. Vagy rosszul gondolom? -
Headless
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Csak a jelszavad nem tudod, akkor én nem resetelnék, hanem failsafe mód és
mount_root
passwdÉs kész.
Amúgy reset az 15 másodpercnél tovább kell nyomni a wps/reset gombot.
Alapból nincs jelszó beállítva, luci ilyenkor figyelmeztet és jelszó nélkül beenged.
-
Nem enged be ott se. De ezt is lehet resetelni ugyanúgy, mint a gyári firmwaret nem? Újraindítás megvolt már, meg kikapcs/bekapcs. Minden megy rajta, wifi/samba/transmission csak az admin felületre nem tudok belépni, meg a 9092-re se. Se lanon se wifin, bár nem hinném, hogy ez számítana.
Esetleg visszaállt alap "gyári" jelszóra? Csak azt meg már nem tudom mi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC játékok egyben
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nekem viszont nem a leírás nem világos hanem az hogy a kollegaúr mit csinált.

Azt tudom, hogy egy telepíthető csomag (legalábbis a curl (libcurl), mert wget csomagot nem talál a luci), de mit csinál?