Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
A routerrol root-kent probalok bejelentkezni. A NASon igy neznek ki a jogosultsagok:
root@NAS:~/.ssh# ls -ltra
total 20
drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 3 07:05 ..
-rw-r--r-- 1 root root 963 Feb 12 14:25 known_hosts
-rw-r--r-- 1 root root 598 Feb 27 07:47 id_dsa.pub
-rw------- 1 root root 672 Feb 27 07:47 id_dsa
-rw-r--r-- 1 root root 390 Feb 27 09:37 id_rsa.pub
-rw------- 1 root root 1679 Feb 27 09:37 id_rsa
drwx------ 2 root root 0 Feb 27 09:37 . -
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Rossz topicból jövök ide, másolnám, engedelmetekkel:
Van egy régi, tplink tl-mr3220-as routerem, gyári verzióval. Szeretnék rá tenni openwrt-t, azt olvastam az oldalukon, hogy erre a cuccra az AA verzió ajánlott a 4mb miatt. Kerestem az oldalon a letöltendő cuccot és ERRE az oldalra jutottam. Namost itt nekem melyiket kell letöltenem? Ha a tar.bz2 végűt, akkor az alkalmas lesz arra, hogy gui-ból frissíthessem?
Vagy teljesen rossz irányba megyek?
Előre is köszönöm!szerk: a fórumtárs EZT az oldalt javasolta, miért?
-
-
Nnnna újra HPH bus error téma.
Tehát, leszedtem nagy nehezen a php-t, force, force-depends, stb. Most végre nincs fent.
Amint azt mondom neki, hogy opkg install , akár csak downloadonly a /-ben levő egy mappába (van a /-en 1,5GB hely, extrootos) nem tud rá írni, és read-only lesz a filesystem.
A / -be keletezik egy .fs_state -> 2 link.
...miafranctólcsináljaezt?
-
Zirowe
nagyúr
Lede van fent, de a 0.8.3., basic és format fel van rakva, az automount a korábbi problémák miatt kikapcsolva.
Igen, a formázást minitoollal csináltam, bár szerintem ugyanazokat a beállításokat használtam, mint az előző vinyónál.
Igazából tökéletesen működik, szóval akkor nem para, ha nem bolygatom?

-
suste
veterán
válasz
Zirowe
üzenetére
1: a fő probléma hogy windowson formáztad, és még ha megfelelő programot választottad is (pl minitool), akkor sem állítottad be rendesen (sda5 -kiterjesztett partíció)
2: ha a mi rendszerünk van, akkor az automont miatt nem kéne piszkálni az fstab-ot (üresnek kéne lennie)
egyébként a képen az "sda1" csak a csatolási pont neve (ide van csatolva az sda5), és ha ez volt eddig is, akkor pont jó hogy ez maradt, nem? -
Zirowe
nagyúr
Még annyi kérdésem lenne, hogy tegnap lecseréltem a routerre dugott vinyót.
Szabályosan unmountoltam, utána a helyére az újat, hogy a beállításokat ne kelljen átírni.Az előző sda1 volt, az új sda5.
9092/cgi-bin/tune2fs.cgi oldalon ez szerepel:
Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xd454ce7d
Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 1985 1953519615 1953517631 931.5G f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 2048 1953519615 1953517568 931.5G 83 Linux/dev/sda5 mounted to /mnt/sda1 as ext4tune2fs 1.43.4 (31-Jan-2017)
tune2fs: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while trying to open /dev/sda1
Couldn't find valid filesystem superblock.A 2. és 3. beállításnál is állítható, hogy sda1 vagy sda5.
9092/cgi-bin/format.cgi oldalon ugyanez, csatolási pontoknál pedig ez van:

Kérdés az, hogyan tudom eltüntetni az sda1-re vonatkozó részt, illetve ha hagyom így, az tudja-e bmilyen módon negatívan befolyásolni a működést?
-
suste
veterán
válasz
markussandor
üzenetére
tökmindegy mert egyik sincsen
legalábbis még eddig nem olvastam olyat, hogy egy router wifijével minden tulaj meg lenne elégedve (de ez nem csak openwrt-re igaz)
a wifi egyébként is mindig egy nagy lutri
(kiváncsi leszek vargalex linksys-ére, bár ő nem jó példa, mert nála minidg minden jól működik
) -
markussandor
senior tag
válasz
markussandor
üzenetére
AC867-et akartam írni...
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Melyik manapság kapható gigabites AC750-es routert javasoljátok, amelyik operwrt kompatibilis?
Legyen stabil a wifije mindkét frekvencián. -
Zirowe
nagyúr
Sajnos mobil nézetben nem tölt be, csak ha átváltok asztalira, nem is értem mi lehet a baja, viszont sajnos ezzel kapcsolatban nem találtam semmilyen beállítást.
Jelenleg leden ez van fent:
transmission-web_2.92+git-4_mipsel_24kc.ipkA megfelelő openwrt csomag ez lenne:
transmission-web_2.84-3_ramips_24kec.ipkEzt a hibát dobja:
Unknown package 'transmission-web'.
Collected errors:
* pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for transmission-web fou nd, but incompatible with the architectures configured
* opkg_install_cmd: Cannot install package transmission-web. -
LeventeTe
újonc
Sziasztok mindenkinek. A tanácsotokat szeretném kérni, mert nekem elfogyott az ötletem. Adva van egy Netgear router, amire felraktam egy OpenWrt-. Szépen ketyeg is rajta. Adva van egy Tp-link AC-1200 as. (Jelen pillantban a TP-linkról megy a net.) A koncepcióm az, hogy az OpenWRT-s routert beteszem a TP-link tüzfalnak. Az eddig próbálkozásaim kudarcbafullattak. Ha át is engedi a netet az OpenWRT-s router, azt mégsem lehet pingelni. (Tplink 192.168.0.1, OpenWrt 192.168.1.1) Mit javasoltok, hogyan állitsam be a két eszközt? A helpet elöre is köszönöm. :-)
-
-
-
Hello,
Php5 mitől dobhat bus error hibaüzenetet?
Feltelepül, de parancssorból csak ennyit mond, nyilván az uhttpd meg ennyit se. Cc 15-ön van, egy Tp841-en.Köszi minden ötletet

-
suste
veterán
az AP-t azt ugye a wifire szokták írni, és tudtommal nincsen olyan wifi ami képes kitolni a gigabitet (a marketing számokkal ne dobálózzunk)
tehát nincsen ilyen router, tökmindegy milyen fw is lenne rajtaa routerekben az egy switch-en lévő ethernet portok között csak az adott switch maximális sebessége a korlát, szintén tökmindegy milyen fw van rajta
szóval maga a kérdésed nem logikus

egyébként a routerekben a wifi maximális valós sávszélét általában kitolja az openwrt is, hiszen ehhez gyár fw alatt is erős vas kell, és ennek sincsen köze a HWNAT-hoz
-
btz
addikt
Openwrtvel szerelt router AP módban kitud tolni magából gigabitet? Mert olyankor nincs NAT így HW NAT sem kell.
Logikusnak tűnő dolog, de azért rákérdezek, biztos, ami biztos. -
bleachhun
csendes tag
Olvasgattam az OpenWrt wiki-ét.
40 MHz channel width (up to 300 Mbps) for 802.11n devices ONLY
The default max channel with of 20MHz supports a max speed of 130Mbps. Increasing this to 40MHz will increase the maximum theoretical speed to 300Mbps.
The catch is that in areas with a lot of wifi traffic (and Bluetooth etc. which share the same radio frequencies), 40MHz may decrease your overall speed. Devices should detect interference when using 40MHz , and drop back to 20MHz. YMMV.
Edit the file /etc/config/wireless, and restart the wifi AP by executing the following commands…
uci set wireless.radio0.htmode=HT40+ # or: HT40- if using channel 11
uci commit wireless; wifi
Note that option 'htmode' should be set to either HT40+ (for channels 1-7) or HT40- (for channels 5-11) or simply HT40 on versions >= to 14.07. You have to use WPA2 encryption with AES.
For an explanation of the HT40+ vs. HT40- options, and other related information (e.g. for use of 5GHz band channels) see: http://hostap.epitest.fi/cgit/hostap/tree/hostapd/hostapd.conf.be van állitva a HT40+ DE MÉGSE 300mbps hanem csak 150mbps. a Noscan is 1 es.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poffsoft
üzenetére
A multiwan-t engedélyezted is? Mert a bemásolt config szerint tiltott. Illetve magát a multiwan szolgáltatást elindítottad? Nekem anno valami ilyen egyszerű config-om volt (csak teszteltem):
config multiwan 'config'
option default_route 'balancer'
option enabled '1'
config interface 'wan'
option weight '10'
option health_interval '10'
option icmp_hosts 'dns'
option timeout '3'
option health_fail_retries '3'
option health_recovery_retries '5'
option dns 'auto'
option failover_to 'balancer'
config interface 'wan2'
option weight '10'
option timeout '3'
option failover_to 'balancer'
option dns 'auto'
option icmp_hosts 'dns' -
-
sziasztok
router: WDR3600
nem tudja valaki megmondani, linkelni, hogy az ART partíción mit kell módosítani a nagyobb TX power érdekében?
LEDE alatt már nem működik a reghack, kernelt kéne újrafordítani ATH_USER_REGD beállítással, de ezt minden verziónál meg kéne csinálni, az ART módosítás viszont végleges lennea pepe2k féle u-boot mod már megvan (plusz egy kis tuning), így nyugodtan lehet ART-ot flashelni webfelületen
lehet nem a legjobb topik, de hátha valamelyik szaki látja
-
woodworm
veterán
válasz
bleachhun
üzenetére
Nekem is "járatni" kellett, mert rakoncátlankodott, valami okból nem szórt a rádió, bár be volt kapcsolva. Jelenleg jól működik az 5GHz is, a próbálgatások után ezen a sávon állítottam be a kapcsolatot. A xiaomiban ugyanaz a wifi chip van, de abban tudtommal a gyári driver üzemel a padavan alatt. A másolási sebesség a xiaomi miatt itt is ~90 Mbit.
-
woodworm
veterán
válasz
bleachhun
üzenetére
Egy hete próbálgattam egy xiaomi minivel az összekapcsolást, nekem sem jött össze a 150-esnél gyorsabb link. Viszont a másolási sebességem hozta a fast etherneten elérhető maximum környéki értékeket, ami ugye a xiaominál korlátozó tényező. Nem végeztem pontos méréseket, csak a tc-re hagyatkoztam, nekem ez elég.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bleachhun
üzenetére
A 11g biztosan nem gond, viszont itt olyan opciókat látok, amik default-ban biztos nincsenek benne. Pl. bursting, ff, compression, xr, ar Madwifi opciók (ráadásul nem wifi device-ra, hanem wifi network-re vonatkozó), szerintem nálad mindkét eszköznél mac80211 van.
Nekem ennyi a config ide vonatkozó része:
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'pci0000:00/0000:00:01.0/0000:02:00.0'
option channel '4'
option htmode 'HT40'
option txpower '20'
option country 'HU'
option noscan 1 -
bleachhun
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
-
bleachhun
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Dlink:LEDE Reboot 17.01.0 r3205-59508e3 / LuCI lede-17.01 branch (git-17.051.53299-a100738)
Tp link:LEDE Reboot 17.01.0 r3205-59508e3 / LuCI lede-17.01 branch (git-17.051.53299-a100738)
Laptopot most nem tudom megnézni sajna.
De WDS modban is max 150mbps a kapcsolat:
150.0 Mbit/s, 40MHz, MCS 7, Short GI
150.0 Mbit/s, 40MHz, MCS 7, Short GIholott mind a kettő router képes 300mbps re.
Digi 1000res csomagom van
Ha közvetlen Modemre dugom és speedtestet mérek megkapom a valos értéket
Ha routeren akkor kábé a fele.
ha Wifin akkor max a 15%Nem szeretnék a gyárira vissza térni, mert jobban szeretem a OpenWrt (DD-WRT is próbáltam de ott 75mbps ! tudtam kicsikarni belőle maximum) más forumokon a DD-WRT írták, hogy azon "jobb" de nekem nem.
Igy hozzátok fordultam, hogy mi lehet a gebasz.
-
stopperos
senior tag
TFTP módszerrel sikerült a zárt gyári szoftverről (error code 4503) áttérni LEDE valamire, majd onnan sysupgrade a lede-17.01 verzióra.
Már csak annyi gond van, hogy nem támogatott Archer C20i-n az 5GHz, de erre fel voltam készülve. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az authorized_keys-be az elfogadott publikus kulcsok kellenek (router esetén ez a /etc/dropbear/authorized_keys file-ba kell). Ha a routerről akarsz ssh-zni a NAS-ra, akkor a /root/.ssh/id_dropbear file-ba rakd bele a privát kulcsot (-i kapcsolóval megmondhatod azt is, hogy melyik file-t használja). A NAS-ra kell a publikus kulcs.
-
footy
addikt
Van valakinek leiras ahhoz hogy ssh kulccsal be tudjak jelentkezni a a routerrol a NASra?
A NAS-on generaltam egy RSA key-t ezt bemasoltam az Openwrt routeren a /.ssh/authorized_keys-be , de nem mukodik
-
bleachhun
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Egy Samsung laptopot csatlakoztattam azon 150mbps (eddig 75 meg 45mbps) volt nagy nehezen feltudtam húzni 150mbps re(luci felületen nem tudom beállítani a dolgokat ssh kell a config filet) mert alapesetben még a 150mbps se éri el. Valamiért csak 11g lehet se ng se n only semmi kevés az 5ghz felületen se tudom beállitani, hogy 20-20 vagy 20-40 width csak azt hogy 20-40-80.
2.4 en is 20 vagy 40.
Ha WDS alkalmazok akkor is csak 150mbps a router között holott 300mbps re képes a tp-link.
Dlink configja a 2.4Ghzconfig wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option disabled '0'
option bursting '1'
option ff '1'
option compression '0'
option xr '1'
option ar '1'
option txpower '20'
option channel '3'
option noscan '1'
option distance '12'
option hwmode '11gn'
option htmode 'HT40+'
option country '00'5Ghz
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11a'
option htmode 'VHT80'
option txpower '20'
option country '00'Amint a Luci ban modositom 0 ázodik és Legacy modba áll és 150mbps helyett 75mbps re zuhan.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Akkor viszont nem értem, mert pont ma volt egy ilyen, és nem töltődtek be a weblapok, és dinamikus dns megújítás sem volt az újratárcsázás után, viszont a transmission meg seed-elt és töltött is lefelé....
Az IPv4 WAN állapota: kapcsolódva volt.A hálózat csak úgy rázódott helyre, ha kiadtam ezt a parancsot putty-ban:
/sbin/ifdown wan && /sbin/ifup wan && /etc/init.d/firewall restartEgyéb info: a Te build-ed használom...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
A tűzfal WAN up-ra "újraindul" automatikusan. Legalábbis, ha nem csal az emlékezetem.
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni a szakiktól egy kis segítséget!
Néha nekem adsl modem és router között megszakad a kapcsolat, a modem nem dobja el a dsl-t, csak router-nél van újratárcsázás!
Ezzel kapcsolatban szeretnék egy olyan parancsot kérni, ami ha ilyen szakadás van akkor nem csak újratárcsáz, hanem újraindítja a tűzfalat is a routerben.
Ugyanis előfordul, hogy nem működik rendesen a hálózat, ha ilyen újratárcsázás van...
Illetve az a parancsot hova kell majd beírnom?
Jelenleg is van a chron-ban egy időzített teljes hálózat és tűzfal újraindítás, de az az ilyen random szakadásnál nem sokat ér, mivel az időzítve van....Lehet volt már erről itt szó, csak nem tudom, hogyan keressek rá, illetve több mint 10000 hozzászólás elolvasása sokáig tartana...
Köszönöm szépen előre is a segítséget!

-
poffsoft
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Nem, a mwan3-at leszedtem, mert a multivan fixen fent van, nem leszedhető. Plusz sokkal egyszerűbb a felület.
Plusz nincs tele hibaüzenetekkel (metrika, default routing).
Igen, wan és wan2 a wan zónában, a lan pedig lan zónában van, ahogy wiki írja.
Network:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdea:0fd2:0bf9::/48'config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.2.1'
option stp '1'config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'pppoe'
option username '..........'
option password '..........'config interface 'wan2'
option ifname 'eth0.3'
option proto 'dhcp'
option delegate '0'
option auto '0'config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option vid '1'
option ports '0t 3 4 5'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option vid '2'
option ports '0t 1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option vid '3'
option ports '0t 2'Multiwan
config multiwan 'config'
option default_route 'fastbalancer'
option enabled '0'config interface 'wan'
option icmp_hosts 'dns'
option dns 'auto'
option timeout '3'
option weight '1'
option failover_to 'fastbalancer'config mwanfw
option wanrule 'fastbalancer'config interface 'wan2'
option icmp_hosts 'dns'
option dns 'auto'
option timeout '3'
option weight '1'
option failover_to 'balancer'Mwan3 (most uninstalled)
config interface 'wan2'
option reliability '1'
option count '1'
option timeout '2'
option interval '5'
option down '3'
option up '8'
option metric '2'
list track_ip '8.8.4.4'
option enabled '0'config interface 'wan'
option count '1'
option timeout '2'
option interval '5'
option down '3'
option up '8'
option metric '1'
list track_ip '8.8.4.4'
option reliability '1'
option enabled '0'config member 'wan_m1_w3'
option interface 'wan'
option metric '1'
option weight '3'config member 'wan_m2_w3'
option interface 'wan'
option metric '2'
option weight '3'config member 'wan2_m1_w2'
option interface 'wan2'
option metric '1'
option weight '2'config member 'wan2_m2_w2'
option interface 'wan2'
option metric '2'
option weight '2'config policy 'wan_only'
list use_member 'wan_m1_w3'config policy 'wan2_only'
list use_member 'wan2_m1_w2'config policy 'balanced'
list use_member 'wan_m1_w3'
list use_member 'wan2_m1_w2'config policy 'wan_wan2'
list use_member 'wan_m1_w3'
list use_member 'wan2_m2_w2'config policy 'wan2_wan'
list use_member 'wan_m2_w3'
list use_member 'wan2_m1_w2'config rule 'sticky_even'
option src_ip '0.0.0.0/0.0.0.1'
option dest_port '443'
option proto 'tcp'
option use_policy 'wan_wan2'config rule 'sticky_odd'
option src_ip '0.0.0.1/0.0.0.1'
option dest_port '443'
option proto 'tcp'
option use_policy 'wan2_wan'config rule 'default_rule'
option dest_ip '0.0.0.0/0'
option use_policy 'balanced' -
vargalex
Topikgazda
válasz
matthewKER
üzenetére
Biztos, hogy nem kapja minden interface ugyan azt a MAC címet. Az egyik valóban azt kapja, a többi pedig +1, +2-t (vagy -1, +1-et).
Te ezen nagyon nem tudsz mit nyomozni. A szolgáltató ilyet oszt ehhez a MAC-hez. Nekik kell jelezni, hogy új eszközt állítottál be és privát IP-t kapsz. De neked publikus kell. -
matthewKER
tag
válasz
matthewKER
üzenetére
Sikerült kipróbálnom az egyik másik TP-Link routerem MAC címével, azzal már publikus IP-t kapok.
Ennek ellenére nagyon kíváncsi lennék, hogy mi is pontosan a probléma, mert látszólag minden interface ugyanazt a MAC-címet kapja (ami megegyezik a router matricáján leírttal), ahogy a gyári szoftver esetében is, ahol viszont publikus címet kap:
Ezzel publikus IP
Ezzel privát IP
Ez a config -
bleachhun
csendes tag
Sziasztok, van egy Dlink Dir 860L B1 Routerem, amin OpenWrt megy. Se a 2.4ghz se a 5Ghz nem tudom a maximumot kihozni!
2.4Ghz maximum 150mbps tudtam kicsikarni.
Mi lehet a gond? Átrágtam mindent a Wifinél, vagy 20width vagy 40 nem tudom kiválasztani hogy a 40 es csatorna alatta vagy felette legyen semmit. Van egy Legacy és N beállításom.
DD-WRT vel is próbáltam de semmi ott még rosszabb.Tplink TL-MR3220 2.4Ghz hálózaton szintén csak 150mbps.
AP és WDS mód ban is mind2 nél (csak 2.4Ghz sáv van WDS esezve.)
Valaki tudna segiteni? Elöre is köszönöm a választ.
-
matthewKER
tag
Kábelsat-2000 Kft., akik az Axián Kft.-től veszik az internetszolgáltatást. Kábel TV-s internet, sima DHCP klienssel kellene működnie (ennek is volt konfigurálva a gyári szoftveren és OpenWRT-n is). Képet is teszek majd fel, de most visszaraktam az eredeti konfigurációt, mert el kellett mennem és nem akartam a többieknek így otthagyni a hálózatot.
MAC címet nem próbáltam átállítani. A lejelentett eszköz-szűrést kizárnám, volt itt már több router/eszköz, ami publikus címet kapott. Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy valamiféle MAC címen alapuló korlátozás ez, kipróbálom majd, amint tudom. -
btz
addikt
válasz
matthewKER
üzenetére
Melyik szolgáltató? Pppoe vagy dhcp kliens-nek van beállítva a wan interface? Képernyőképet tegyél fel az interfacekről.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
matthewKER
üzenetére
Szia!
Milyen szolgáltató? Próbáltad azt, hogy a wan interface-nál módosítod a MAC címet? Ugyanis az OpenWrt által a WAN-hoz rendelt IP cím más, mint gyári esetén (mivel igazából 1 db MAC címmel rendelkezik az eszköz, a többi csak kalkulált).
Lehet, hogy a szolgáltató csak a lejelentett MAC címekhez oszt publikus IP-t. -
matthewKER
tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Bocsánat, "Új" helyett véletlenül a "Válasz"-ra mentem
Van egy TL-WR1043ND routerem (v1), amin most lejárt a garancia, így OpenWRT-t tettem rá. Ezidáig semmi gond, sokszor csináltam ilyet, azonban belefutottam egy nagyon furcsa problémába:
OpenWRT-vel privát IP címet kapok a szolgáltatótól, amin keresztül ugyan elérem az internetet, de az internetről nem érem el a hálózatomat. A gyári szoftverrel és a saját gépemmel is publikus IP címet kapok a szolgáltatótól (szolgáltatói hiba esetén és a modem inicializálási fázisában előfordul, hogy privát IP címet kapok, azonban az teljesen más IP tartomány, és az internetet sem érem el akkor).
Próbáltam logokat böngészni, de nem sokra mentem vele, az udhcpc nem túl beszédes. Próbáltam alapméretezett átjáróként használni azt az átjárót, amit a publikus IP-címhez kapok, de ez sem vált be.
Találkozott már ilyennel valaki? Tudna valaki segíteni a diagnosztizálásban? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Multibit
üzenetére
Szia!
Az iperf-nél a -r kapcsolóval kétirányú tesztet végeztél. Próbáld meg nélküle.
Hogy házon belül tudj NAT sebességet mérni, kapcsolj a WAN oldalra egy PC-t statikus IP-vel. Ezen futtasd az iperf-et szerver módban. Ekkor a routeren a WAN interface-on statikus IP-t kell beállítani azonos tartományból, mint a szerver gép. Természetesen ez a tartomány más legyen, mint a LAN.
Ha van egy másik gigabites (LAN-on tudja a gigabitet) routered, akkor jóval egyszerűbb a helyzet. A szerver PC-t és a mérendő router WAN lábát is ennek a gigabites eszköznek a LAN oldalára kötöd. Így minden mehet DHCP-n. -
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni az OpenWRT-vel. Az iperf használatával kapcsolatban lennének kérdéseim.
Itt van két mérés:multibit@wrt1200ac:~$ iperf -c iperf.volia.net -r
------------------------------------------------------------
Client connecting to iperf.volia.net, TCP port 5001
TCP window size: 43.8 KByte (default)
[ 3] local xxx.xxx.xxx.xxx port 46893 connected with 82.144.193.18 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-66.6 sec 4.00 GBytes 516 Mbits/sec
Server listening on TCP port 5001
TCP window size: 85.3 KByte (default)
multibit@wrt1200ac:~$ iperf3 -c iperf.volia.net -i 1
Connecting to host iperf.volia.net, port 5201
[ 4] local xxx.xxx.xxx.xxx port 44074 connected to 82.144.193.18 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 4.50 MBytes 37.7 Mbits/sec 40 234 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 5.02 MBytes 42.1 Mbits/sec 0 250 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 5.50 MBytes 46.1 Mbits/sec 0 259 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 5.66 MBytes 47.4 Mbits/sec 0 262 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 5.52 MBytes 46.3 Mbits/sec 0 262 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 5.69 MBytes 47.8 Mbits/sec 0 262 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 5.57 MBytes 46.7 Mbits/sec 0 267 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 5.77 MBytes 48.4 Mbits/sec 0 281 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 6.02 MBytes 50.5 Mbits/sec 0 305 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 6.88 MBytes 57.7 Mbits/sec 0 341 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 56.1 MBytes 47.1 Mbits/sec 40 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 55.9 MBytes 46.9 Mbits/sec receiver
iperf Done.Az iperf és iperf3 által mért sebességek jelentősen eltérnek. Ennek mi az oka?
Hogyan kell kialakítani egy olyan környezetet, ami "házon belül" lehetővé teszi a NAT sebesség mérését? A fenti mérésekhez - mint látszik - külső szervert használtam. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, megint pentek, megint tesztelgettem az fwket.

Lede stable es mai snapshotot probaltam xiaomi minin es 860l-en.
860l szamomra tovabbra se jo egyikkel se, xiaomi mini a stable-el ismet pocsek wifit ad.
Viszont a mai snapshot xiaomin nagyon jo, strangeorange/pandorabox szeru wifi ertekeket ad, ezert eldontottem, hogy bekoltozok ra, mindent telepitettem.Egy gondom van, hogy a mobil eszkozeim nougatos androidon vannak mind, ami alatt a chrome mindig asztali webhely beallitasa nem mukodik, ezert minden oldal alapbol mobilnezetbe tolt be eloszor.
A problemam az, hogy a snapshottal a transmission webfelulete mobilnezetbe betolt, de egy torrent se latszodik, csak ha ujratoltom asztali webhelykent.
Eddig ilyennel mas verzional (pandorabox vagy cc) nem talalkoztam meg.
Firefox alatt is ugyanez a helyzet.Mi lehet a problemaja es orvosolhato-e a router oldalarol?
-
poffsoft
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
így tettem.
Akkor most a mwan3-at kellene beállítani.
Ha engedélyezem, máris megszakad a kapcsolat a routerrel is, meg persze a nettel is.A load balancing/Áttekintés-nél a wan és a wan2 is offline (ha be vannak kapcsolva).
Az Advanced/Diagnostika-nál
wan:
ping default: no gateway
ping tracking: no gateway
checking routing table: no default routingwan2:
ping default: 192.168.3.1 ok.
ping tracking: 192.168.3.1. okszóval, hogyan tovább?
-
stopperos
senior tag
válasz
stopperos
üzenetére
Csomag telepítés 4/32 miatt nem egy leányálom a 740-en. Hogy tudjon futni az opkg, ki kell kommentelni a
/etc/opkg/distfeeds.conffájlban az utolsó kettő sort, meg ami még nem kell.
Így már nem zabálja fel a memóriát az opkg, és lehet telepíteni. SQM nem fért fel, viszont a muninlite+xinetd igen. -
vargalex
Topikgazda
válasz
poffsoft
üzenetére
Szia!
Szerintem valami ilyen kellene a network config-ba:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdea:0fd2:0bf9::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.2.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'pppoe'
option username '*********'
option password '*********'
config interface 'wan2'
option ifname 'eth0.3'
option proto 'dhcp'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option vid '1'
option ports '0t 3 4 5'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option vid '2'
option ports '0t 1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option vid '3'
option ports '0t 2'A LAN-nál a gateway-t és a DNS-t kihagytam, mert nem válaszoltál, hogy az mi lenne...
-
stopperos
senior tag
Valakinek van tapasztalata Archer C20i-vel? Nem merem megkockáztatni a frissítést a gyáriról.
-
SztiviVander
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
De te saját ledebuildet használsz, az úgy nem ér!

Amúgy nem mondtam és nem is gondolom hogy a dlink volt a hibás, azért is írtam hogy korai snapshot volt és nyilván bugos mint a fene.
Közben felment arcsira simán a sysupgrade fájl, meglássuk elmegy-e ez is majdnem 3 hónapot.
Mondjuk openconnect firewall szabályain faragni kell még mert ami a régivel jó volt azzal most nem érem el a belső hálót csak a routert.@stopperos: köszi! Majd akkor egyszer kipróbálom ezt is. Gondolom végülis nincs túl sok különbség a factory meg a sysupgrade verzió között.
-
stopperos
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Én eddig tp-link 740, 841, 941 nél mindig factory-val frissítettem openwrt verziók között. Most a 740-re ment még csak LEDE, factory imaget használtam, beállítások törlése. Nem volt gond vele. Más kérdés hogy nagyon érezni hogy kevés már a hely és csomagot csak parancssorból tudok feltenni rá.
Hétvégén megnézem a többit is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)