Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.O.C.
tag
válasz Mela Kehes #9550 üzenetére
A system pref>language-en belül van valahol keyboard viewer (vagy keyboard and character viewer?), kiteheted az óra mellé és onnan lehet lesni
-
sztikac
őstag
válasz Mela Kehes #9552 üzenetére
-
sipi723
tag
sziasztok!
abban tudnátok segíteni, hogy adott egy pc amivel szoktam szinkronizálni az iphone-t. ha ugyanarra a gépre rádugok egy ipad-t akkor nem fogja összekeverni az itunes a dolgokat? nyugodtan lehet két eszközt ugyanazon a géppel szinkronizálni? -
baliii
senior tag
Sziasztok! Godolkoztam, hogy vezek egy powermac-et, de a kinézett darabon 10.4-van. a leopard még felmegy rá, azt szeretném feltenni, van is egy cd-m amit tesom macbookjához adtak, de azt olvastam, hogy ez igy nem jo mert az a cd csak ahoz a géphez jo... ez igaz?
-
Xero
nagyúr
Igen igaz.
szerk: Najó bővebben is.
Szóval egyrészt, a gépekhez adott telepítők modell specifikusak, ráadásul a MacBook még Intel telepítős is szemben azzal a ténnyel, hogy a PowerMac-hez PPC-s telepítőre, vagy legalább is univerzálisra lesz szükség.
Mivel megvásárolni már nem tudod ezt a telepítőt, így a legjobb megoldás ha besétálsz egy kereskedőhöz vagy felhívod és kérsz tőle egy kallódó telepítőt.[ Szerkesztve ]
-
muzsikpeti
aktív tag
Adott egy macbook air és egy canon 5D, és nem ismeri fel a fényképezőgépet!
A canon honlapján található szoftverre azt írja, hogy PowerPC alkalmazások már nem támogatottak.
Ötlet esetleg?
Köszi előre is! -
TheMarci
addikt
válasz muzsikpeti #9561 üzenetére
Én az aperture, vagy az iphotoba szoktam belemásolni a képeket, azok felismerik a gépet, egyébként a lion sem ismeri fel nekem külső meghajtónak.
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz muzsikpeti #9563 üzenetére
Tudtam, hogy még van valami, de nem jutott eszembe, hát az Image Capture nevű progi, ami alapból fennvan, szerintem régebbi gépeken is.
Do You Dream?
-
Teng
aktív tag
A mac mini mivel nem megy csak aktív mikrofonnal, amit nem találtam mindez idáig egy boltban sem, webcamot meg nem szeretnék venni. Arra gondoltam, hogy veszek egy bluetoth-os headszetet azzal szerintetek jó lehet? Esetleg akinek van bluetoth-os headsetje kipróbálná nekem? Főképp msn-re és skype-ra lenne használva.
-
vistyan
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Kezdő vagyok MaC témában és elnézést ha már volt ilyen kérdés de nem rágtam át magam az összes HSZ-en.
Játszani,játszani és megint csak játszani szeretnék Mac-en. Érdemes asztali Macben gondolkodni ha ennyire játékmumus lennék vagy irány vissza a sima PC topikba és ott keresgéljek?
Ha megfelelő akkor kérlek titeket ajánljatok valami jót. Olyan 300k körül gondolkozom árban.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv
-
Ear001
addikt
válasz vistyan #9569 üzenetére
Hát izé. Vannak játékok Mac-re, de nem ez a platform, ahol az újdonságok döntő többsége megjelenne. Az ok egyszerű. A hardver. Nézd meg milyen videokártyák vannak a Mac-ekben, nem túl izmosak egy PC-s szemével. Az operációs rendszer ugyan többet hoz ki belőlük, mint amit egy Windows felhasználó gondolna, de saját árnyékukat azért nem tudják átugrani.
Szóval az a kérdés, milyen játékokkal szeretnél játszani, de aligha a Mac lesz a te irányod.
-
Galahed
senior tag
A fene tudja, ha jatszani jatszani es megint csak jatszani szeretnek, akkor visszamennek PC platformra.
Irtad, hogy 300 korul szeretnel venni. Hasznaltan kapsz persze. A MAC valasztek elegge be van hatarolva, ha ujaonnan szeretnel asztali iMAC-et akkor jelenleg kb 4 fele kozul tudsz valasztani. Mig a PC-t szabadon konfiguralod (lasd grafikus kartya, alaplap, stb) itt be vagy hatarolva, meg van kotve a kezed rendesen. Ujonnan 1200 euro -nal indulnak az arak (iMAC) persze van MAC mini is olcsobban.
Osszefoglalva jatekra inkabb a PC platformot javasolnam...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ha játszani szeretsz, akkor PC vagy konzol.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Játszani,játszani és megint csak játszani szeretnék Mac-en. Érdemes asztali Macben gondolkodni ha ennyire játékmumus lennék vagy irány vissza a sima PC topikba és ott keresgéljek?
Irány vissza Vagy konzol. Bővebben előttem már leirták."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék majd valamikor vennie egy Mac mini-t elsősorban fejlesztéshez kell. Van apple wireless billentyűzetem és az lenne a kérdésem, hogy mielött elindulna a gép akkor is működik, tehát elérhető pl a Hardver teszt vagy ehhez vezetékes billentyűzet kell.( ugye a D betűt kell noymvatartani indítás után)
A kiszemelt a következő generáció lenne, mivel ebben ha jól sejtem legalább egy intel HD4000-es lesz és remélem június - július környékén elrhető lesz (mint ahogy az előző két generáció).
Egyetlen játék sorozat van amivel szeretnék játszain ez pedig a simbin sorozat, amihez az ajánlott vga az nvidia 6800, ahogy nézegettem ennél még a intel hd3000 is többet tud tehát menne rajta.
-
Bobby G.
senior tag
Üdv!
Szerettem volna egy új particiót létrehozni, de folyamatosan ezt az üzenetet kapom:
"Partition failed with the error: Could not modify partition map because filesystem verification failed"Ez miért van, és hogyan lehetne orvosolni vajon?
-
Ki szeretném próbálni a Windows 7-et egy 2009-es Mac Mini készüléken, összehasonlítandó egy Vmware Fusion alatti és a natívan futtatott teljesítmény érdekében.
4G memória és 320G HDD áll rendelkezésre OS X Lion alatt.
A Boot Camp segítségével a Windows driverek már egy FAT32-es meghajtón vannak, egy gondom azonban van, nem csinál _SEMMIT_ a Boot Camp ezen kívül!
Egy 60G-s partíciót állítok be, amit látszólag létrehoz, aztán kéri a Windows telepítő DVD-t, de azt nem tudok neki adni, majd rEFIt-tel boot-olok neki egy Pendrive-on lévő telepítőt. Amikor azonban az bejön, sehol semmi BOOTCAMP partíció...
???Egyetlen partíció van a diszken, futtattam már Repair disk és Repair permissions funkciókat is egy telepítő DVD-ről, de semmivel nem jutok előbbre.
Mi a teendő ez esetben?
-
Ez esetben semmi gondom nem lenne, azonban _semmi_ nem változik, nincs semmiféle üres terület a Windows telepítőben.
Csak 3 partíció jelenik meg:
200M GUID partition table
~280G az egyetlen, fő OS X partíció
690M ez nem tudom mi lehetde üres terület nincs semmi utánuk.
A logban ennyi jelenik meg, amikor elindul a particionálás:
kernel[0]: disk1: alignment error.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Oldman2 #9581 üzenetére
Ilyen nekem is volt már, hogy szimplán nem hozta létre a Bootcamp Assistant a partíciót. Nekem semmi nem oldotta meg. Letettem a Win telepítésről végül
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Oldman2 #9583 üzenetére
Azután volt egy SSD cserém, és simán TM mentésből visszapakolva már szerette. (Gyanút fogtam, hogy szokás szerint a jó nagy semmi hátha megoldotta a baját, és de! )
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Ha valakinek van 2011es 27"-os iMac (i5 2,7ghz,6750m) az irjon egy privit légyszíves!!
Lenne pár kérdésem!
üdv
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
hoodoo86
tag
válasz Barett 50cal #9585 üzenetére
Nem 6770M?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Barett 50cal #9585 üzenetére
senior tag létedre örömteli, hogy tisztában vagy azzal, mire is való a fórum
-
Tikichan
csendes tag
Sziasztok!
Mit tudtok arról, hogy van értelme töredezésmentesíteni a rendszert? Win alatt nyomattam, de mióta macem van eszembe nem jutott, most meg idefrag kiakasztott amikor 70% piros voltA másik, hogy a vinyómon 1 partició van, és szeretnék még 1et, viszont Disk Utility-ben, ha kiválasztom a partition fület, nincs ott a sarokban az a kis fül, amivel lehet méretezni a particiót. Ilyenkor mi van? Próbáltam bootolás előtt, de ottsem jött össze vmiért.
Más: Megvettem appstore-ból a Growl appot, erre nem látja az appjaimat, csak a cloudot... Olvastam, hogy sok embernek csinál ilyet, de semmi használható megoldást nem találtam. Esetleg ti tudtok valami választ?
Üdv:Zefír
-
Djroberto
tag
Tudja esetleg azt valaki,hogy mikor jön ki az ÚJ IMAC??
illetve milyen speccel lesz esetleg?
köszi
:-)
-
-
válasz Nyugdíjas #9584 üzenetére
Éjjel megcsináltam egy visszaállítást, ugyanúgy nem megy a Boot Camp átméretezés.
Olvastam, hogy a bootcamp valójában nem csinál semmi különlegeset, csak átméretezi az Mac partíciót...
Pontosan mit kellene a sikeres Win telepítéshez ezek után _kézzel_ megcsinálnom?
1. Maradhat a GUID partíciós tábla, vagy kell egy MBR formátumú?
2. Elég ha Install media-ról átméretezem a HFS+ partíciót? -
Alex91
félisten
válasz Djroberto #9592 üzenetére
Miert erdekes, hogy mekkora valtozas lesz
A lenyeg, hogy en mar nem vennek a frissitesig semmit, aztan meg eldontenem, hogy majd akciosan a regit, vagy inkabb az ujat.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Djroberto
tag
Hát csak azért érdekes,hogy megéri-e várni.
Mert ha ugynúgy I5 lesz benne csak ici-pici magasabb órajelen,akkor nem várnék vele.
Én azt akarom,hogy megveszem az alap modellt,egyből teletolom rammal 2x4gb már elég is vagy 4x4,nem tudom hány foglalat van. Ebbe is még noti ram megy? 1333mhz?
Plussz belerakok egy 256-os ssd-t.
Ezért lehet mindegy várok-e vagy sem.
-
Djroberto
tag
válasz tDr1v3r #9599 üzenetére
mondjuk azért lehet érdemes várni 1-2 hónapot.
Akkor valszeg a proci lesz erősebb,lehet alapon 1Tb lesz és jobb VGA.
Azt valaki tudja,hogy az alapban is ki van építve az SSD helye?
Láttam egy videót ahova beinstalláltak egy +ssd-t az eredeti hdd mögé rejtve félig meddig.Nem tűnt egy egyszerű mutatványnak,de sokallom a +500-600 EURO-t egy ssd-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest