Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Szerintem kicsit osszemosod a fusion driveot az sshd-vel (volt ilyenem is, igen jo dolog)"
Sehol nem írtam ilyet, tudom hogy az SSHD hogy működik, meg azt is hogy az FD hogy, mindkettőt használom
Az FD-nél összeadódik a két eszköz kapacitása, ahogy mondod, DE nem raid0 módon, ahol a blokkok round-robin módszerrel vannak elosztva a két lemez között (ezért aztán buksz is mindent ha kiesik az egyik), hanem egyszerű auto tier-el. Szóval kb. olyan mint egy jbod tömb, csak kapsz mellé egy blokk szintű auto tieringet + write cache-t az ssd-vel (mindkettő featuret adja az FD).
Ennek megvan az az előnye, hogy ugyan nem olvas egyszerre a két eszközről mint a radi0 (miért is olvasna, itt más a cél), cserébe viszont jó esélyed van rá, hogy 1db file-hoz tartozó blokkok ugyanazon disken maradnak (hangsúlyozom: nem biztos). Namost ugye ha kell az a file, ÉS pont a másik disk döglött meg, akkor 100% hogy vissza tudod a jóról hozni az adatot. Na persze ezt ne úgy képzeld el, hogy mountolni tudod, és látod a file-okat mintha mi se történt volna..., viszont recovery alkalmazásokkal megoldható a dolog. Szerencse az persze kell hozzá, de a raid0-nál a jóisten se segít, max a Kürt, ezt meg azért házi módszerekkel valamekkora eséllyel bányászhatod.
Abban egyetértünk, hogy az FD esetén is biztosan adatot fogsz veszíteni ha döglik, de nagyon nem mindegy hogy ez 100%-os, vagy csak valamekkora.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Tiny /i5-8500T/8GB/SSD 256 GB - számla, gar,- használt
- ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON MINDEN VAN! Amit csak szeretnél írd meg, szinte biztos hogy van! GARIS ÚJ cuccok
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Dell OptiPlex 3070 SFF i3-9100/8GB/256SSD/ számla, garancia!
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest