Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70351) nasinas válasza BBéci (#70337) üzenetére


nasinas
tag

Már miért is érdekel engem egy szabványos színvilág , ha nekem egy nem szabványos is jó, ami az én szememnek és ízlésemnek nemcsak megfelel de élvezetes is.
Persze,hogy lövésem sincs sem a szabványos színvilágról, sem a műszeres mérésről - és nem is érdekel.
Engem az érdekel, hogy nekem a pénzemért olyan képe legyen a tévének, ami nekem élvezetes.
Mert én egy falhasználó vagyok, nem egy szakember, és nem dől össze a világ, ha én magamnak beállítok valamit egy műszeres mérés során megadott értékekre,azon valamit módosítok és jé, tetszik.

Miért baj ez, mondd?

Miért is olyan jó a gyári beállítás, ha itt műszeres beállítást favorizáltok, meg minden fórum és úgynevezett szakmai netes oldal azzal kezdi, hogy kapcsoljunk ki minden lehetséges képjavítót.

Miért is hülyeség egy közölt beállítást ráhúznia tévémre, amikor úgynevezett szakmai oldalak rendre közölnek ilyeneket, amik messze nem azonosak a gyári beállításokkal?

Vagy mindenki hülye csak te nem?
Mert nekem ez jött le abból, amit írsz.

Ez a beállítás ugyanolyan tévére, 6400-asra készült, amilyen nekem is van.És gondolom ugyanazok az alkatrészek és áramkörök vannak benne ugyanabban a típusban, szóval a gyári beállítás valószínűleg erősen hasonló, így annak elállítása is erősen hasonló értéket hoz ki.
Igen, én is tudom, hogy a tévéket egyenként belövik valamilyen standard szerint, nem csak úgy kidobják a boltba, eszem ágában sincs lebecsülni a gyár dolgozóit - és egyébként senkit sem - kivéve a politikusokat.
Nem vonom kétségbe a gyári szakértelmet, de akkor ha az olyan szuper - és nem hiszem,hogy nem az - akkor miért van szó eme oldalakon örökösen helyes kalibrációról, meg műszeres,profi kalibrációról.

Csak nem azért, mert a gyárból kikerült tévé nem feltétlenül a legszínhelyesebb képet adja hanem más szempontok alapján lövik be? Mindkettőhöz kell szakértelem.
De van élet a szakértelmen kívül is: a próbálkozás, a tapasztalás területe, ami ha okosan csináljuk, azaz megszívlelve néhány szakmai tanácsot, és bátran kipróbálva egy-egy kimért - tehát kimért - beállítást,még nem dől össze a világ, és a gyárilag többé-kevésbé jól - mi a jó? - beállított tévét bármikor visszaállíthatjuk gyári értékekre.

Már két állítólag világmegváltó beállítást próbáltam ki, és mind a kettő olyan volt, ami nem tetszett a szememnek, azaz nekem. Nem, nem azért mert a csilivili képi világot szeretem - bár az sem bűn, az ember hadd nézzen már olyan képet a pénzéért, amilyet élvez is - hanem azért mert egy sápatag,sötét, nem természetes, nem a mindennapokban szabad szemmel megszokott képi világot láttam vissza.

Ez a beállítás viszont nagyon bejött, ez összességében számomra nagyon jól adja vissza a természetes , minden nap tévén kívül látható látványt úgy, hogy közben tudom, másként néz ki az ember a villamoson, az utcán és egy bevilágított stúdióban is.
Nem pontosan másoltam le a beállítást, hanem ahogy le is írtam, itt-ott a magam elvárásaihoz igazítottam.
A tévé beállítása ugyanis nemcsak azért nem egyforma, mert nincs két egyforma tévé-bár gondolom azért egy típuson belül csak nincs gyakorlati szempontból jelentős különbség- hanem azért sem, mert nincs két egyforma látású ember sem, és nemcsak ízlésben hanem a szem állapotában és működésében lévő egyedi különbségek miatt sem.

Pusztán csak azoknak a hozzám hasonló új 6400-es tulajoknak, mint vevőknek és felhasználóknak adtam egy tippet, akik esetleg szintén szeretnék még jobbá tenni a tévéjüket, vagy ahogy a szakértelemtől sugárzó kokcafejek szokták mondani: személyre szabni.
Ugye ez nem baj, egy fórumon talán megengedhető, sőt: talán ezért is van itt ez a fórum....

Egyetlen szóval sem írtam, hogy szakértő lennék és műszerrel mértem volna bármit is, be is b...na, ha minden kütyüt még itthon műszerrel kéne felülvizsgálni - már bocsánat. Viszont az általam javasolt, vagy pontosabban csak "megosztott" kalibrációt műszeres mérés után jegyezte le annak közzétevője, tehát nem a vak vezet világtalant esete forog fenn, igaz, nem is tudományos kutatóműhelyek mikronnyi pontosságú adatait vetjük is össze, mert az nyilvánvalóan itt lehetetlen.

Ha szakértő lennék, akkor sem fölényeskednék ,pláne ebben a körben nem, a stílus maga az ember, és a fölényeskedés,kioktatás,minősítés mindig valami védekezést jelent, mindig valamit takar, ami miatt eleve hiteltelenné válik aki fölényeskedik,kioktat,ítélkezik - még akkor is, ha esetleg jókat mond is.

Én csak egy érdeklődő felhasználó vagyok, akik a felhasználói szinten szeretné megismerni a tévéjét és másokkal együtt megbeszélve a dolgokat ez könnyebben megy.Jó példa erre a tévé kiválasztása, mert ez a fórum sok olyan ismeretet adott nekem és sok más,külföldi leíráshoz is elvezetett, ami alapján egész más tévét vettem, mint amit elsőre kigondoltam, és örülök a választásnak.És örülök annak is,hogy továbbra is látok,kapok hasznos vagy kipróbálásra érdemes tanácsokat ezena fórumon, és ha van, akkor én is megosztom tapasztalataimat itt, hátha én is segítek másokon.

Nem kell ezért ebben a stílusban írni, ettől még ki fogja próbálni más is amit leírtam, legfeljebb nem tetszik neki - vagy épp ez jön be.
És valóban: nem vagyok szakember, de ez a fórum nem is szakemberek fóruma. Nem érdekel a műszeres mérés, én tévézni és filmezni akarok, és ehhez próbálok egy jó beállítást elérni a magam egyszerű,felhasználói szintű "eszközeivel", és lám, most találtam egyet, ami nekem nagyon tetszik - és ez a lényeg: tetszik vagy sem.
Ugye nem baj, ha ezt szeretném másokkal is megosztani.

[ Módosította: radi8tor ]

Ami ami, az az !

(#70352) Flashget válasza Tamás34 (#70350) üzenetére


Flashget
félisten

Ez így történt az én esetemben, majd más is próbálkozott ezzel (annak ellenére, hogy direkt rákérdeztem a samsungnál, hogy másoknak is ajánljam ezt a megoldást) neki már nem csinálták meg.
De aki ért a szervizmenűben való járkáláshoz át tudja állítani.

Realme GT Master Edition

(#70353) ada19 válasza nasinas (#70351) üzenetére


ada19
senior tag

Tök jó kis olvasmány (kérem vissza azt az ~5 percet az életemből), viszont az egészet elég ingoványos talajra építetted. Gyártástechnológia okok miatt nincs két egyforma LCD panel, tehát ebből következik, hogy olyan TV-t találni, amire illik egy másik de teljesen azonos modell (akár akkor is, ha a soron utána gurult le) kalibrációs beállítása, majdhogynem lehetetlen. A Film (Movie) mód azért ajánlott, mert az az arany középút.

:C

Mégsenem

(#70354) Garsza válasza VGYke (#70349) üzenetére


Garsza
veterán

Át kell állítani a régiót a TV -n olyanra ahol elérhető a bizonyos alkalmazás.
2013 és 2014 modelleknél ez így működik:

[link]
[link]

(#70355) BBéci válasza nasinas (#70351) üzenetére


BBéci
titán

Az írásod nekem is tetszett és válaszként Ada19 leírta a lényeget.
Több esetben előfordult, hogy röviddel egymás után, azonos típusú tévéket kalibráltunk és a kapott értékek köszönő viszonyban sem voltak egymással.
Abban tévedsz, hogy a gyárban kalibrálnak. Nem teszik, mert készülékenként 2 órás művelet, arra nincs kapacitásuk. Ráadásul a felhasználás helye és a csatlakoztatott készülékek is befolyásolják az eredményt.
Mi nem véletlenül nem közöljük a kalibrálás során kapott értékeket. Nem szeretnénk, ha valaki becsapná vele magát.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70356) PuMbA válasza nasinas (#70351) üzenetére


PuMbA
titán

"Már miért is érdekel engem egy szabványos színvilág , ha nekem egy nem szabványos is jó, ami az én szememnek és ízlésemnek nemcsak megfelel de élvezetes is."

Egyetértek veled, csak ezzel a "nekem így jó" kijelentéssel vigyázni kéne szerintem, mert amíg nem próbálod ki az összes lehetőséget, addig az ízlésedet nem tudod teljesen megítélni :) Én 5 éve oda voltam a basszustól meg a 2.1-es hangrendszerektől, de amióta hallottam minőségi rendszert elkezdett érdekelni a dolog és ma már teljesen másképp hallgatok zenét. Ellenben, ha maradtam volna a "a sok basszus a király, döngessük, ahogy belefér" dolog mellett, sose jövök rá, hogy ez valójában jobban tetszik.

(#70357) Flashget válasza Garsza (#70354) üzenetére


Flashget
félisten

[link]

Realme GT Master Edition

(#70358) #94529552 válasza nasinas (#70351) üzenetére


#94529552
törölt tag

Hasznos gondolatok, teljesen egyetértek veled, de ne húzd fel magad. Ezen a fórumon megengedett az ostobázás, hülyézés sajnos. Sokan hagyták már itt PH-t miatta. Mert az átlagember örül, hogy tud egy 70-140 ezer Ft-os tévét venni. Az okos tanácsadók szerint aztán azonnal szaladjon huszonezrekért kalibráltatni? Nem abban a világban élünk. Magam is kerestem a neten beállításokat, ami egy kiindulásnak nagyon jó volt. Ezután egy finomhangolással nagyon szép képet állítottam be magamnak, szerintem. Majd ha egyszer úgy állok, és igényem lesz rá, akkor bekalibráltatom.

(#70359) toby_as válasza Vhiktor (#70333) üzenetére


toby_as
tag

Szia
Az idealis az lenne hogy az osszes ertek villogjon es ne szinezodjenek el a szurke vonalak iletve a feher hatter maximum kontraszton . En ugy alitottam hogy minel tob villogjon (235 felett) de a szurke az lehetoleg szurke maradjon , a feher alap pedig feher. Nyilvan ezt csak szemre lehet megallapitani , de nalam pl. a feher elkezd pirosodni 90-s kontrasztnal.
"With some displays increasing white-level beyond a point may cause
whites to begin to have a pinkish or other colored tint" -- na pont ez tortent nalam is.
" Our suggestion is that you begin
with a low setting, and as you increase white-level watch for clipping,
discoloration, and eye fatigue. The following will consider each of those
items that might require lowering white-level" - 88 kontraszterteknel mar elmult a szinezodes es jopar vonal villogot 235 felett is.

(#70360) ada19 válasza #94529552 (#70358) üzenetére


ada19
senior tag

Értő olvasás: elégtelen.

Mégsenem

(#70361) dethroner


dethroner
veterán

Miért áll vissza folyamatosan a többnyelvű csatornák hangja angolra? Beállítom magyarra és amint elkapcsolok, egyből angol lesz. Mit csináljak? :((

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#70362) ada19 válasza dethroner (#70361) üzenetére


ada19
senior tag

Valahol a menüben lehet 3 nyelvet is állítani, mi legyen az alapértelmezett.

Mégsenem

(#70363) dethroner válasza ada19 (#70362) üzenetére


dethroner
veterán

Na igen, de hol? :U

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#70364) dethroner válasza dethroner (#70363) üzenetére


dethroner
veterán

Megvan. Ha valaki szintén ezt keresné egyszer: Adás-Audioopciók-Szinkronhangnyelv :)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#70365) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Samsung UE40F6100 [link] jó vétel?

Filmezésre, játékra kellene (PC, később PS4).

Vagy ha nem akkor milyen típust ajánlanátok (olcsóbb vagy ugyan ennyi lehet, de drágább már ne nagyon), a képméret (101cm) ne legyen kisebb és fontos az actív 3D is meg hogy a késleltetése jó legyen játékhoz is. Persze a minőségi, minél szebb kép az első szempont.

A válaszokat köszi! :)

(#70366) BBéci válasza ada19 (#70360) üzenetére


BBéci
titán

Alapértelmezetten úgy működik, ennek naponta többször adja tanújelét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70367) SoulReaver válasza SunMount3r (#70365) üzenetére


SoulReaver
veterán

Nekem ez van. Monitornak használom főleg.

Tökéletesen helyt áll az igényeimmel szemben.

[ Szerkesztve ]

(#70368) Kerio


Kerio
őstag

Sziasztok!

Észrevettem, hogy minden nap kattan egyet a TV-m. Mintha bekapcsolna, villog a LED-je, de kép nem jelenik meg. Majd egyszer csak kikapcsol. Ma belenéztem a router status-ába, és azt látom, hogy a TV fellátogatott a http://notice.samsungcloudsolution.com/, http://d3mjsomixevyw7.cloudfront.net/, http://d2jcsk9zvdkt48.cloudfront.net/ Weboldalakra.
Mi lehet ez? Nincs automata frissítés beállításom. A készülék pedig egy UE40F6650

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#70369) blakey válasza Kerio (#70368) üzenetére


blakey
titán

Automata frissítés. Kapcsold ki. Amúgy kézikönyvet nem olvasol? :F

"Eladó: X96 Max+ Amlogic box" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70370) mesysil


mesysil
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy UE40H6400-es Samut és azt szeretném megtudni, hogyan vihetem át/terjeszthetem ki a laptop képernyőjét a tv-re HDMI kábel nélkül. Gondoltam, hogy wifin keresztül menni fog, de nem igazán jöttem még rá hogy kéne. Már egy csomó progit letöltöttem, de egyikkel se sikerült.
Kérdéseim:
Ez a tv támogatja a Widi-t?
Hogyan lehet hálózaton átvinni a laptop képernyőképét a tv-re? (nem médiatartalmat akarok lejátszani)
Hogyan tudom a laptopon beállítani a direct Wifi-t?
A laptop:
win7, intel i5-2430M procival
Segítsetek légyszi!!!

(#70371) Shy


Shy
tag

Sziasztok!

Visszaolvastam de nem egyértelmű, létezik olyan applikáció/program ipadhoz amely kiváltana egy billentyűzetet smart TVhez? :F H6203 készülékem van

[ Szerkesztve ]

Kell, vagy rakom el?!

(#70372) nasinas válasza BBéci (#70355) üzenetére


nasinas
tag

Minden oké, és minden igaz, amit páran leírtatok hosszabbra sikerült válaszomra reagálva. :C

Ezzel együtt írtam amit írtam. :K

Én is hallottam már milyen óriási különbség van egy audiofil hangrendszer és egy agyonhájpolt márkás de mégis még kommersz rendszer között - nagyon jó a példa,köszönöm. :R

Nem is állítom, hogy amit megosztottam beállítást, az a világ legjobbika, csak egy szerintem jó. :N
Igaz, most mérgemben visszállítottam a gyári beállítást, és a film módot kicsit módosítva lőttem be,úgy hogy nekem jó legyen - a fehéregyensúlyhoz nem nyúltam, csak a javítókat lőttem ki vagy csökkentettem, és a színtónust vettem normálra.
Amatőr fotósként tudom, mi az a fehéregyensúly és milyen nehéz belőni a helyeset,pláne egy tévénél, nyilván ez lőtte ki a biztosítékot,hogy ez a beállítás bizony "markánsan" belenyúl ebbe.

A gyárban nyilván nincs idő egy kb két órás kalibrálásra, de csak van valamilyen paraméter, ami alapján megállapítható, hogy azért nagyjából minden rendben van a tervhez képest.Másnem egy MEO, ha nem is minden egyes példányon.

Egy szó mint száz, én mindössze egyet osztottam meg a sok-sok neten keringő beállítás közül, nekem bejött, aztán ma - mint írtam - töröltem, főleg azért, mert a fekete az nem volt,olyan, mint amihez szoktam ennél a tévénél.De ki tudja, háhta másnak tetszik vagy egy kiindulási alapot jelenthet. :DDD

Ennyi és nem több. :R

Ami ami, az az !

(#70373) BBéci válasza nasinas (#70372) üzenetére


BBéci
titán

A neten keringő beállítások arra az egyetlen tévére illenek, amelyiket teszteltek, semelyik másikra. Legfeljebb annyi értelme van azokat nézegetni, hogy összehasonlítva a saját, kalibrált készüléked értékeivel, meglásd, mennyire különbözőek. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70374) Flashget válasza Kerio (#70368) üzenetére


Flashget
félisten

Az enyém nem kattog és minden ki van kapcsolva ami ilyen netes bogarászást eredményezz. Valamit pedig nem kapcsoltál ki, mert frissítést keress.

Realme GT Master Edition

(#70375) nasinas válasza BBéci (#70373) üzenetére


nasinas
tag

Ebből meg az következik, hogy a firkászok, pardon: szakújságírók meg azért írják le,hogy hosszabb legyen a cikk, no meg szakmaibb, elvégre ők is a piacról élnek.

És ezzel én - egyetértek. :D

Ami ami, az az !

(#70376) BBéci válasza nasinas (#70375) üzenetére


BBéci
titán

Örülök, hogy egyetértünk. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70377) nasinas válasza BBéci (#70376) üzenetére


nasinas
tag

Ha jól értem, te azért vagy néha indulatos , mert hozzáértőként szeretnéd, ha nem futnánk ,mi laikusok, felesleges köröket az örökös beállítgatásokkal, hanem elfogadnánk - legalább nagy vonalakban - a gyári beállításokat és legfeljebb csak ott avatkoznánk be, ami a pontos mérést igénylő paramétereket nem változtatja meg, csak egy-két nem feltétlenül szükséges plusz áramkör szerepét változtatja megy vagy iktatja ki, és a személyes ízlésünkhöz igazít még egy -két dolgot (pl.színtónus).

Ha pedig nem fogadjuk el a gyárit, akkor viszont áldozzunk a műszeres beállításra, mert annak lenne csak igazi értelme.

Épp megy a Columbo, szerintem HD -ben a Duna tévén, láthatóan színes filmre vették még ezeket a részeket, nem videóra, legalábbis én így látom, és nagyon klasszak a színek.Úgy mondanám, hogy szép nyugodtak, pont megfelelő intenzításúak, kényelmes, jó érzés nézni, eszembe sem jutna állítani rajta.
( Vagy akkor már olyan fejlett volt a stúdió videotechnika? ) Az élesség is nagyon jó, nem szúrja ki a szemem, mégis szépen látszanak a hajszálak, a szövetek bolyhai,

Gondolom a kor színes technikájának felső kategóriáját képviseli az a technika, amivel felvették és mivel sehol egy karcolás nyom vagy egyéb, gondolom utólag átment valami képoptimalizáláson, de akárhogy is van, az egész teljesen természetesnek hat.
Szerintem egy jó műsoranyag a tévé beállításához - ha nem műszeresen végezzük beállítóábrákkal.

Ami ami, az az !

(#70378) BBéci válasza nasinas (#70377) üzenetére


BBéci
titán

Egyáltalán nem szoktam indulatos lenni és fogalmam sincs, miből vontál le ilyen következtetést.
Igazából egyáltalán nem érdekel, ki, milyen beállításokkal nézi a tévéjét. Azt viszont nem hagyom szó nélkül, amikor valaki el akarja hitetni másokkal, hogy a kaki nem büdös és rá akar beszélni másokat, hogy ürüléket használjanak parfüm helyett. :P
Szerintem a Columbo nem HD, csupán stúdióban felkonvertált 1080i.
Semmiféle tévéműsor nem alkalmas beállító ábrák helyettesítésére. Ahány adás, ahány film, annyiféle színvilág.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70379) BBéci válasza nasinas (#70377) üzenetére


BBéci
titán

Az a probléma, hogy naponta teszik fel ugyanazt a kérdést: hogyan állítsam be a tévét?
Erre két korrekt választ lehet adni.
Az egyik: ahogy neked tetszik. De ahhoz semmiféle neten fellelhető beállítás csomagokra nincs szükség.
A másik: kalibráltasd szakemberrel!
Feltételezem, hogy aki felteszi a kérdést, az szeretne valamennyire közelíteni a színhelyes állapothoz, különben nem kérdezősködne. Amennyiben ez helytálló, akkor az első lehetőség máris kiesik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70380) st6969 válasza BBéci (#70123) üzenetére


st6969
őstag

Jól értem, hogy egy ilyen kábellel a HDMi ARC-ból ki tudom hozni a hangot közvetlenül egy aktív 2.0 hangfalszettre pl? Vagy csak házimozi erősítőre? Én azt hittem, az bemenet...
Merthogy akkor nem vennék DAC-ot + optikai kábelt.

[ Szerkesztve ]

(#70381) BlacKSouL válasza nasinas (#70377) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mind a klasszikus, mind a modern fényképezéstechnika más képi világot tesz elénk. Régen a szűrők, a nyersanyag és az utómunka, manapság akár a felvétel során beállított digitális szűrők, és a digitális utómunka hozhatja létre a hasonló hatást. Ha megnézel egy régi klasszikus mozifilmet, amit lehetőleg nem dolgoztak agyon digitálisan, ott általánosságban a kis kontraszt, a kevéssé élénk színek, az enyhe homály dominál. Direkt. A 90-es években szinte minden hollywoodi mozifilm ilyen cinematic filterrel készült. Nem beszélve az egyes dramaturgiailag szűrt filmekről. Ugyanekkor ha megnézel egy stúdiófelvételt, vagy egy természetfilmet, akkor azoknak is más és más a képi világa. Sokkal kontrasztosabbak, természetesebbek, élénkebbek. Manapság már másképp dolgoznak, felborul kissé a rend, de néha törekszenek, hogy ugyanazt érjék el.

Ezzel azt akarom mondani, hogy ha beállítod a tévét egy stúdiófelvételhez, ahogy neked tetszik, és utána megnézel egy klasszikus mozifilmet, az már nem lesz tökéletes beállítás. Ha viszont a mozihoz állítod be, akkor a természetfilm vagy a stúdió lesz túl élénk, túlszaturált, túl kontrasztos, természetellenes.
Tehát nincs univerzális megoldás. Ha sok filmet nézel a tévén, akkor ahhoz kell igazítani, ha sok tévéműsort, akkor ahhoz. Mindkét esetben a másik esetére kompromisszumot kell kötnöd.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#70382) BBéci válasza st6969 (#70380) üzenetére


BBéci
titán

A másik eszköznek is ARC képesnek kell lennie.

(#70381) BlacKSouL
A kalibrálás univerzális, mert mindent olyannak fog mutatni a TV, amilyen a nyersanyag, a film, a tévéműsor. Nem szépíti, nem változtat rajta.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70383) nasinas válasza BlacKSouL (#70381) üzenetére


nasinas
tag

Köszi! :C

Itt a lényeg: a kompromisszum.

Ami akkor jön a képbe, ha nem műszerrel kalibráltatok.
Márpedig akik megkérdik, hogyan állítsam be a tévét, nem biztos,hogy kizárólag műszeres kalibrálásban gondolkodnak, legtöbbször inkább olyan tippekre kíváncsiak, hogy mit érdemes kikapcsolni és mit érdemes megtartani az alapbeállításokban bekapcsolt képjavító megoldásokból.Vagyis nem feltétlenül durva átállításra gondolnak , megkérdőjelezve az alapbeállításokat - bár az úgynevezett szakírók le szokták húzni azokat, kivéve a film módot - bár nekem személy szerint a meleg2 színtónus túlzónak tűnik, de ez csak 1 személyes vélemény.

Ez nem zárja ki BBéci álláspontját, hanem kiegészíti. Úgy is mondhatnám, hogy nem fekete és fehér a helyzet, mert amikor úgy állítom be "szemre" , ahogy tetszik nekem, ez nem zárja ki,hogy tippeket kérjek vagy beállításokat tegyek próbára.
Miért is ne?

Ettől még igaz, amit BBéci ír, azaz vagy műszerrel kalibráld, vagy sehogy, különben nem lesz színhelyes a kép, ha pedig mégis tologatnád amit lehet tologatni, akkor miért is ne néznél körül a neten.Védve vagy, hiszen az alapbeállításokhoz mindig vissza lehet térni.Mégsem a "motorháztetőt" nyitom ki és nyúlkálok kedvemre.... :))

Mondom: ha nincs mód - bármilyen okból - a műszeres kalibrálásra.

Azt elfogadom, hogy egy tévéműsor nem lehet alap, viszont ha egy film szépen jelenik meg, akkor valószínűleg nincs olyan rosszul beállítva az a tévé. Szóval akkor lehet ez egy jó jel, ha nem is etalon.

Ha a Columbo felskálázott 1080i a Dunán, akkor szép munka volt, nem mindig sikerül ilyen jóra.

Üdv mindenkinek! :C

Ami ami, az az !

(#70384) devil-k válasza BBéci (#70379) üzenetére


devil-k
nagyúr

Sokszor elgondolkozok azon, hogy akik a kalibrálás "ellen" vannak és saját meglátásuk alapján állítják be a TV-t, mert az úgy milyen "tökéletes", azok hogy lövik be mondjuk a 300 vagy az Eli könyvéhez ezeket az opciókat?!

BlacKSouL

A kalibrált TV-n ugyanúgy nézheted a kedvenc filmjeidet, mint a National Geographic-ot.. stb. Nem lesz semmi sem túlszaturált vagy természetellenes. Az a baj, hogy a legtöbb ember abból indul amit a Media Markt-ban lát. Vagyis a túlélesített, agyig nyomott színek... stb., aminek nem sok köze van a valósághoz.

- mozi bolondéria -

(#70385) mesysil


mesysil
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy UE40H6400-es Samut és azt szeretném megtudni, hogyan vihetem át/terjeszthetem ki a laptop képernyőjét a tv-re HDMI kábel nélkül. Gondoltam, hogy wifin keresztül menni fog, de nem igazán jöttem még rá hogy kéne. Már egy csomó progit letöltöttem, de egyikkel se sikerült.
Kérdéseim:
Ez a tv támogatja a Widi-t?
Hogyan lehet hálózaton átvinni a laptop képernyőképét a tv-re? (nem médiatartalmat akarok lejátszani)
Hogyan tudom a laptopon beállítani a direct Wifi-t?
A laptop:
win7, intel i5-2430M procival
Segítsetek légyszi!!!

(#70386) phoeneex


phoeneex
csendes tag

Van bármilyen megoldás, amivel a TV-re kötött pendrive-on található felvett műsorokat el lehet érni PC-ről, vagy nem is érdemes ezzel próbálkozni? (A TV Samsung D6500, ami WiFi-n keresztül csatlakozik a LAN-hoz.)

(#70387) BBéci válasza devil-k (#70384) üzenetére


BBéci
titán

A kalibrálás annyira hozzá tartozik egy képmegjelenítőhöz, mint az, hogy csatlakoztatjuk a 230 voltos hálózathoz. Laptop kijelzőre, monitorra, vetítőre, nyomtatóra egyformán vonatkozik, nem csak tévékre.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70388) sandró60 válasza phoeneex (#70386) üzenetére


sandró60
addikt

Csak a tévén tudod a felvett műsorokat lejátszani.Az usb-lévő pendrive-t nem tudod lejátszani a szgépen.Amúgy a wifi-átvitel is szerintem elég bizonytalan.A keresőbe beirod a "pvr" konvertálást,hogy letud játszani más eszközön is a pendrive-re felvett műsorokat.

[ Szerkesztve ]

(#70389) phoeneex válasza sandró60 (#70388) üzenetére


phoeneex
csendes tag

Bocs, azt nem írtam, hogy nem lejátszani szeretném PC-n, hanem mentést készíteni róla. Ez arra lenne jó, hogy a viszonylag kis kapacitású pendrive helyett nem kellene vinyót vennem, mert a felvett műsorokat átmásolnám PC-re, és akkor fel tudnék szabadítani helyet további műsoroknak. Mindezt hálózaton keresztül, tehát, hogy ne kelljen ki-be dugdosni a pendrive-ot a TV-ből a PC-be, és fordítva. Lejátszani a TV-n szeretném a felvett anyagot. Esetleg erre ötlet? :)

[ Szerkesztve ]

(#70390) BBéci válasza phoeneex (#70389) üzenetére


BBéci
titán

Írd be a keresőbe, régebben volt valami Samygo-s trükk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#70391) sandró60 válasza phoeneex (#70389) üzenetére


sandró60
addikt

Nálam úgy működik,hogy beáldoztam egy winchester.Igy sok műsort tudok rögziteni.Előbb vagy útóbb törlésre kerülnek.Az előző hozzászólásomban már jeleztem,hogy van arra megoldás,hogy tudod átalakitani megfelelő formátumba.Akkor tudod arhiválni.Használd a keresőt.Kb 2-éves hozzászólásoknál keresd.

(#70392) sandró60 válasza phoeneex (#70386) üzenetére


sandró60
addikt

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket.D-szériás tévé Az oldal alsó részén arról van szó ami téged érdekel.PVR-konvertálás

[ Szerkesztve ]

(#70393) szilacus


szilacus
tag

UPC Direct előfizetéshez milyen tv lenne alkalmas hogy ne keljen külön beltéri egységet használni?
Gondolok itt arra hogy beépített sat-os tunerje van és az UPC kártyát is kezeli , a H6700 -as már ilyen?

(#70394) ada19 válasza szilacus (#70393) üzenetére


ada19
senior tag

A H6500-ban már van CI+ foglalat is, és DVB-S2 tuner is, de azt nem tudom, hogy a kettő együtt megy-e. DVB-C-n biztosan használható a Smartcard.

Mégsenem

(#70395) szilacus válasza ada19 (#70394) üzenetére


szilacus
tag

Köszi talán az UPC- nél kéne érdeklődnöm?

(#70396) Flashget válasza phoeneex (#70389) üzenetére


Flashget
félisten

D6500 esetében 2 db progi kell hozzá. Nálam ez a verzió tökéletesen működött!
Egyik amivel a PC-re felmásolod a felvett anyagot (UFS Explorer) és egy másikkal (DRM Decrypt) .ts-be konvertálod. Ez a Decrypt abban a mappában legyen ahova felmásolod az összes fájlt és társítod!
Ezen az oldalon, középen megtalálod a leírást hozzá "PVR alternatív megoldás"

TV-vel nem kell semmit sem buherálni nyugodtan használhatod bármelyik fw is van a tévéden.

Realme GT Master Edition

(#70397) Flashget válasza BBéci (#70390) üzenetére


Flashget
félisten

Nem trükk csak egy kis progi.
Megcsináltam F szériással is és végig ment rendesen a .ts-be konvertálás is, de nem játszotta le semmi a progit meg nem frissítették. Olyan jelet rak rá a samsung, hogy nem hackelték meg. ;)
Így aztán vettem az Alma C2200-at pvr gond letudva meg más is. ;)

Realme GT Master Edition

(#70398) SoulReaver válasza szilacus (#70393) üzenetére


SoulReaver
veterán

Már a h6200 is ilyen.

(#70399) Buster17


Buster17
addikt

Hali!

Ha innen veszem ezt akkor jár valamennyi pixelgarancia?
[link]

(#70400) Shy


Shy
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, visszaolvastam de nem egyértelmű, létezik olyan applikáció/program ipadhoz amely kiváltana egy billentyűzetet smart TVhez? :F H6203 készülékem van

Kell, vagy rakom el?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.