Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70383) nasinas válasza BlacKSouL (#70381) üzenetére


nasinas
tag

Köszi! :C

Itt a lényeg: a kompromisszum.

Ami akkor jön a képbe, ha nem műszerrel kalibráltatok.
Márpedig akik megkérdik, hogyan állítsam be a tévét, nem biztos,hogy kizárólag műszeres kalibrálásban gondolkodnak, legtöbbször inkább olyan tippekre kíváncsiak, hogy mit érdemes kikapcsolni és mit érdemes megtartani az alapbeállításokban bekapcsolt képjavító megoldásokból.Vagyis nem feltétlenül durva átállításra gondolnak , megkérdőjelezve az alapbeállításokat - bár az úgynevezett szakírók le szokták húzni azokat, kivéve a film módot - bár nekem személy szerint a meleg2 színtónus túlzónak tűnik, de ez csak 1 személyes vélemény.

Ez nem zárja ki BBéci álláspontját, hanem kiegészíti. Úgy is mondhatnám, hogy nem fekete és fehér a helyzet, mert amikor úgy állítom be "szemre" , ahogy tetszik nekem, ez nem zárja ki,hogy tippeket kérjek vagy beállításokat tegyek próbára.
Miért is ne?

Ettől még igaz, amit BBéci ír, azaz vagy műszerrel kalibráld, vagy sehogy, különben nem lesz színhelyes a kép, ha pedig mégis tologatnád amit lehet tologatni, akkor miért is ne néznél körül a neten.Védve vagy, hiszen az alapbeállításokhoz mindig vissza lehet térni.Mégsem a "motorháztetőt" nyitom ki és nyúlkálok kedvemre.... :))

Mondom: ha nincs mód - bármilyen okból - a műszeres kalibrálásra.

Azt elfogadom, hogy egy tévéműsor nem lehet alap, viszont ha egy film szépen jelenik meg, akkor valószínűleg nincs olyan rosszul beállítva az a tévé. Szóval akkor lehet ez egy jó jel, ha nem is etalon.

Ha a Columbo felskálázott 1080i a Dunán, akkor szép munka volt, nem mindig sikerül ilyen jóra.

Üdv mindenkinek! :C

Ami ami, az az !

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.