Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77001) vak_bottyan válasza BBéci (#76999) üzenetére


vak_bottyan
tag

Én itt vagyok,és lehet kapni ilyent.Azért kérdeztem,hátha van aki ismeri,látott már ilyent,hiszen nem csak én vagyok kint!Ebből semmit se lehet okulni,sajna.A hazai ügyfélszolgálat is megerősítette,hogy ezek vannak,csak otthon nem kerül forgalomba,pedig szerintem lenne értelme!

(#77002) Flashget válasza vak_bottyan (#76998) üzenetére


Flashget
félisten

inkább ne reagáltál volna úgy ahogy...

Realme GT Master Edition

(#77003) Flashget válasza vak_bottyan (#77001) üzenetére


Flashget
félisten

És mennyivel egyszerűbb lett volna, ha hozzáteszed "németországba szánt típuson" mert amit Mo-n hoznak forgalomba egyikbe sincs 2db CI foglalat 6-os szériában!
na nem baj ezt meg te tanuld meg.
részemről lezárva.

Realme GT Master Edition

(#77004) Fishor válasza HofiZoli (#77000) üzenetére


Fishor
senior tag

Sziasztok!

A Media playeres dlna szerveres fájlmegosztásnál miért nem lát a tévé minden a megosztott mappában lévő mappát és filmet? Pedig amikor a számítógépen sajátgépben nézem a video mappát, ott benne van minden, de a tévén nézve, meg a media playerben nézve még sincs.

Üdv: Fishor

(#77005) HofiZoli válasza Fishor (#77004) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Ezt miért tőlem? :B

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#77006) blakey válasza Fishor (#77004) üzenetére


blakey
titán

Már egyszer írtam de gyakorlatilag sz@rtál rám. :) De akár vissza is olvashattál volna vagy rákeresel a DLNA-ra és minden infót megkapsz. Ezt használd gépen is és a tv-n is, minden gondod megoldódik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#77007) vak_bottyan válasza Flashget (#77003) üzenetére


vak_bottyan
tag

Kedves félisten,szövegértésből egyes!

"UE40H6590-6690!Csak hogy tanuljatok.Szombaton nézegettem,és itt Németországban van több ívelt Samsungon is ilyen,de azok típusszámát nem írtam fel,mert az nem érdekel!"

Benne van a kérdésben az amit felhozol.Sőt már korábban is kérdeztem ugyan ezt,csak akkor is okoskodást kaptam,semmi lényegi választ.Sajnos ez jellemző erre a fórumra,sok nagyon okos ember osztja az észt,néha azt se tudja mit ír le!Részemről a téma egyébként lezárva,ígéretet kaptam egy normális fórumtárstól,hogy utána néz a kérdésemben feltett dolgoknak!

(#77008) poli27


poli27
veterán

Én pont emiatt levelezek a Samsunggal, amiért átbaxtak a dupla tunerrel, aminek nincs értelme csak marketing célokra, a 2 foglalat hiánya miatt,pedig úgy adta el a tvt a samus kolléga az MM-be hogy egyet fel tudok venni egyet tudok nézni vele a dual tuner miatt (a menüjében is kiírja hogy iker tunernél egyet lehet nézni egyet felvenni), sőt a pipet is mondta hogy működni fog! Kíváncsi vagyok mit fognak erre lépni, jeleztem hogy a fogyasztóvédelemhez fogok emiatt a megtévesztés miatt fordulni ha nem oldják meg!

Hogyan tudom megoldani optikai kimenete, hogy azt adja ki ami pl a tévében van, vagy ami a hdmi-n érkezik , mert nem találtam ilyen beállítást hogy autó csak dts,pcm,digital. Van erre lehetőség a 6700 on?

[ Szerkesztve ]

(#77009) llacee válasza poli27 (#77008) üzenetére


llacee
őstag

Ehez csatlakozom,szerintem is megteveszto.

(#77010) Whitealert


Whitealert
tag

Sziasztok!

Egy ideje már tervezem egy LG 42lb671v tv megvásárlását, de az utóbbi időben elbizonytalanodtam egy pár dolog miatt. Sok helyen olvastam, hogy azonos árban a Samsung 40H6400-as talán még jobb választás is.
Több helyen a tv negatívumaként említik meg a betekintési szöget, illetve hogy oldalról nézve gamma shift tapasztalható.
A jelenlegi tulajokat szeretném kérdezni, hogy +/- 35-40°-ból nézve a tv-t tényleg drasztikus színtorzulás tapasztalható, vagy inkább fel van fújva a dolog? (VA technológiából kifolyólag tudom hogy van torzulás.)

(#77011) McLaca válasza Whitealert (#77010) üzenetére


McLaca
őstag

Igen, általában jellemző a Samsungokra (6-os szériában legalábbis), hogy viszonylag szűk a színtorzulás nélküli betekintési szög, az általad is említett 30-40 fok körül alakul, viszont összesen ennyi, nem egyik, vagy másik oldalra. Tehát már 15-20 fokos szögből nézve is kezdenek a színek torzulni. Az Lg-ben használt IPS panelt ez kevésbé érinti. Viszont a VA-nak jobb a feketéje, IPS-en gyakorlatilag nincs fekete.
Ha számít a 3D, akkor az Lg-nél passzív, emiatt fél felbontással megy. A Samsungot meg lehetőleg középről kell nézni.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#77012) Whitealert válasza McLaca (#77011) üzenetére


Whitealert
tag

Sajnos ettől tartottam. Eléggé szét vagyunk ülve a nappaliban egy családi tévézésnél és ez a betekintési szög talán gond lenne. Esetleg azt még le tudnád írni, hogy mennyire zavaró nagyobb szögből nézni? (Tudom hogy a dolog szubjektív.) Volt VA és IPS monitorom is és VA monitor esetében nem zavart nagyon ha többen filmeztünk előtte.
A 3D nem igazán érdekel.

(#77013) odipapa válasza Whitealert (#77012) üzenetére


odipapa
senior tag

Kicsit kifakulnak a szinek. Az, hogy ez kit mennyire zavar az teljesen szubjektív dolog. Meg kellene nézned valahol élőben.

(#77014) PuMbA válasza Whitealert (#77012) üzenetére


PuMbA
titán

"Volt VA és IPS monitorom is és VA monitor esetében nem zavart nagyon ha többen filmeztünk előtte."

Akkor ennyi, ez is ugyanolyan lesz. Egyébként meg a szétülés sem jelent semmit, mert a lényeg a távolság. Ha még mindig nem vagy benne biztos, akkor rajzold le paintben, hogy hogy is néz ki a szétülés körülbelül méretarányosan :)

[ Szerkesztve ]

(#77015) Whitealert válasza PuMbA (#77014) üzenetére


Whitealert
tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek. :R :R
Már nézegettem a tv-t MM-ben, de ott azért elég csalóka a beállítások és az okos promó videók miatt.
Keresek még pár külföldi tesztet, aztán jöhet a megrendelés. Majd írok róla véleményt is, ha a Samu mellett döntöttem.

(#77016) nightshadow


nightshadow
veterán

Samsung releases update to fix security on TVs [link]

(#77017) agyhalal


agyhalal
aktív tag

Van esetleg a 2014-ben megjelent Samsung TV-kről olyan táblázat, mint amilyen a Logout cikkben is szerepelt? Konkrétan az UE48H6200 és a UE48H6400 közti különbség érdekelne. Érdemes-e plusz 22.000 Ft-ot áldozni rá. Egy 9 éves Samsung LE32S71-et cserélek le vele, úgyhogy bármelyik típust választom, mindenképpen jelentős előrelépés lesz.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#77018) PuMbA válasza agyhalal (#77017) üzenetére


PuMbA
titán

Nincs, H6200 jó :)

(#77019) agyhalal válasza PuMbA (#77018) üzenetére


agyhalal
aktív tag

Ha jó, akkor jó :D Értsem úgy, hogy a két típus között nincs akkora lényegi különbség, hogy érdeme lenne ennyivel többet kiadni rá, vagy egyszerűen csak egy 9 éves TV után bármelyik jó lesz nekem? :)

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#77020) PuMbA válasza agyhalal (#77019) üzenetére


PuMbA
titán

Tekintve az F6100 és az F6400 közötti különbséget, itt pláne nem lehet lényeges dolog.

[ Szerkesztve ]

(#77021) agyhalal válasza PuMbA (#77020) üzenetére


agyhalal
aktív tag

Köszönöm a segítséget. Meg is rendeltem az UE48H6200-at.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#77022) tachikoma válasza agyhalal (#77017) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Én ezt használtam. De nem csak a 2014-esek vannak benne, és amúgy is rohadt nagy táblázat, úgyhogy bevágtam excelbe, és aztán szűrtem, meg szedegettem ki, ami felejtős. Végül a H6500 maradt - amit meg most pont nem találok benne, pff...

Viszont anyiból jó, hogy az alján mutatja, hogy melyikből milyen méret van (de mondjuk föl nem fogom, miért nem lehet mindenből gyártani minden méretet. Vagy mondjuk simán lehetne ilyen konfigurátort csinálni, mint az autóknál...)

Annyi még, hogy az észak amerikai modelleket mutatja, UN.. .helyett UE...-t érts oda itteni viszonylatban.

[ Szerkesztve ]

(#77023) azur


azur
tag

Sziasztok
Van egy régebbi PS50C6900-as tv-m eddig minden gond nélkül ment rajta a youtube de a napokban mikor belépek kiírja hogy "az alkalmazás csak 2015 március végéig használható mert a YouTube ekkor megszünteti a támogatását".
Írtam levelet a Samsung ügyfélszolgálatnak és ennyi választ írtak "Nagyon sajnáljuk a tapasztalt kellemetlenségeket. Engedje meg, hogy tájékoztassuk a készüléken a Youtube alkalmazás megszünteti a támogatást a B és C szériás tévékészülékeken március végétől."

Beszarás eleve a "kimerítő" válaszért azért elég pofátlanság, 5 évvel ezelőtt közel fél milláért vettem egy ilyen tv-t és most kiderül, hogy max tv-nek használhatom de másra nem nagyon. Ez aztán a hozzáállás a Samsung részéröl ekkora pancser pofátlan céget még nem láttam szarházi egy csapat!!! :C :C :C

Mi a véleményetek gondolom jövőre jönnek a "D" és "E" kategóriás készülékek vegyél újat ha ilyesmit is akarsz használni. :(( :(( :(

(#77024) tachikoma válasza tachikoma (#77022) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Vagy van még ez az oldal. De pl a H6500-ra 600 Hz-es CMR-t mond, ami nem igaz...

(#77025) Flashget válasza azur (#77023) üzenetére


Flashget
félisten

Keresőbe írd be: 2015 március végéig
utána eltudod olvasni a véleményeket. ;)

Realme GT Master Edition

(#77026) st6969


st6969
őstag

F6400 tulajok közül találkozott már valaki olyannal, hogy egyszer csak a touch pad-os távirányító elkezd nem működni... leszámítva a ki-be kapcsoló gombot. Másra nem reagál. Megvétel után 3-4 hónappal csinálta először, akkor azt hittem elem baja van, kicseréltem, de nem javult meg, majd nyomkodtam a "párosítás" gombot, utána valahogy csak megjavult. Nem nagy veszteség, mert szinte soha nem használjuk, de nagy ritkán mégis, és most megint ezt csinálja. Ezúttal elemet nem cseréltem, ugyanis a tv-n a piros led villog, amikor valamit megnyomok, tehát veszi a jelet, de mégse reagál (leszámítva a ki-be kapcsolást, az üzembiztos...) :F

(#77027) PuMbA válasza azur (#77023) üzenetére


PuMbA
titán

Köss egy gépet vagy laptopot a TV-re :) Olyan SMART lesz, hogy lepipálja az összes SMART TV-t egy távirányítóval és vagy egy vezeték nélküli bill-el. Ráadásul amilyen gyorsan változnak a számítástechnikában az egész világon a dolgok, az első dolog, ha valaki SMART TV-t vesz, az az, hogy tudnia illene, hogy bármikor egy pillanat alatt elavulhat az egész, ahogy leáll a támogatás vagy frissítés :) A Samsung nem fog 100 féle TV típust 20 éven át támogatni, mert nem jótékonysági intézmény.

[ Szerkesztve ]

(#77028) Atomantiii válasza st6969 (#77026) üzenetére


Atomantiii
őstag

Nálam ha gyenge az elem akkor képes arra, hogy nem érzékeli a távirányítót vagy csak bizonyos gombokra reagál nem mindre.

(#77029) poli27


poli27
veterán

Hogyan tudom megoldani optikai kimenete, hogy azt adja ki ami pl a tévében van, vagy ami a hdmi-n érkezik , mert nem találtam ilyen beállítást hogy autó csak dts,pcm,digital. Van erre lehetőség a 6700 on?

(#77030) BBéci válasza PuMbA (#77027) üzenetére


BBéci
titán

Erről van szó!
De a Samsung kitalálta a megoldást az Evolution Kit alakjában, bár az csak három éve létezik és irreálisan drága.

(#77029) poli27
Mit kell azon megoldani? Alapból kiad mindent optikain.

Érted már, miért írtam múltkor, hogy a dupla tuner (és a PIP) kiválóan működik? Ha nem, arról, a kábeltévé szolgáltató tehet. Digivel, MinDig TV-vel szuper, UPC-vel nem.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#77031) ChipKng válasza poli27 (#77029) üzenetére


ChipKng
aktív tag

Hacsak nem kapcsoltad ki vhol, akkor automatan tolja ki optikain PCM formatumban a tv adasok hangjat. Amennyiben lehetseges, tudsz DD-t is valasztani ha olyan a csatorna formatuma, ill. belso lejatszoval tolt filmeknel az eredeti bitstream-et az altalad emlitett menuben kell kivalasztani (rohadt idegesito amugy, hogy mindig ki kell valasztani a megfelelo formatumot mert automatan nem birja).

ALL:
Meg valami: UPC-vel mindenkinek nyafog a keszulek bekapcsolas utan jo sokaig, hogy frissitse a CI+ kartya szoftveret es ha megprobalja akkor kiirja, hogy a legfrissebb van rajta?

2B OR NOT 2B that is FF

(#77032) poli27


poli27
veterán

pl a mede8er hdmi-n van rádugva a tvre, és ha a tvből bekötött optikai megy a házimoziba akkor nem adja ki sztem normálisan a hangzást ha dolby digital akkor is dts pl ha arra van állítva a tv, ez nem tud passtroughtot ami belemegy azt adja ki? Nem akarom mindig dugdosni az optikai kábelt a hifibe váltakozva ezért kérdezem!

(#77033) PuMbA válasza poli27 (#77032) üzenetére


PuMbA
titán

Tedd Dolby Digital-ra a TV-t, mert PCM-en csak 2 csatorna megy ki :) Nincs passthrough :)

[ Szerkesztve ]

(#77034) BBéci válasza poli27 (#77032) üzenetére


BBéci
titán

A médialejátszótól HDMI-n kapott hangot a TV csak PCM sztereóban fogja kiadni. Optikain és HDMI ARC-on egyaránt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#77035) poli27


poli27
veterán

Nem értem miért hagynak ki egy ilyet belőle :F

(#77036) Flashget válasza BBéci (#77030) üzenetére


Flashget
félisten

bár az csak három éve létezik és irreálisan drága.

most esett az ára valamennyit [link] de ennek használatával megszűnik a csatornalista átvitel opció állítólag.
Samsung hozta akkor a formáját ha ez igaz...adott is és elvett is szokása szerint.

Realme GT Master Edition

(#77037) gorog67 válasza tachikoma (#77024) üzenetére


gorog67
aktív tag

Az új 7500-as és 8500-as tévéket bemutató cikkben azt írták, hogy ezek Amerikában 8500-as és 9500-as néven lesznek. Szóval lehet, hogy az amerikai táblázatokban a típusok nevéből 1000-et le kell vonni.

(#77038) gorog67 válasza BBéci (#77030) üzenetére


gorog67
aktív tag

Lehet, hogy a kábeles Digi-vel megy PIP, de a műholdassal nem.

(#77039) ZsoltG60


ZsoltG60
aktív tag

Üdv. Egy kis segítséget kérnék, erről az oldalról hogy tudok videót stream-elni? jelenleg serviio van a gépemen de sehogy sem tudom működésre bírni. Vagy esetleg tud valaki linkelni olyan oldalt ahol live stream sport események vannak?
[link]

:R

Lumia 950XL

(#77040) zolapapi válasza agyhalal (#77017) üzenetére


zolapapi
csendes tag

A h6400hpz jár az okos távirányító, ami mindenképp előny. (3d- kapcsoláshoz nem kell menűzni)
+
Kapsz két szemüveget.

Tudtommal a h6200hoz nem jár egyik sem. Valaki írta ezekkel együtt már olcsóbb a h6400...

(#77041) speter33 válasza agyhalal (#77017) üzenetére


speter33
aktív tag

Itt vannak a különbségek.
Én is ezek között vacilláltam, de a 6400-est rendeltem meg tegnap, így holnap már hozza is a futár.

(#77042) Flashget válasza gorog67 (#77038) üzenetére


Flashget
félisten

Műholdassal is kellene. Ott van két db sat bemenet a H6500-on a tv-be CI+ CAM csak két db kábelt kell bevezetni.

Realme GT Master Edition

(#77043) Flashget válasza ZsoltG60 (#77039) üzenetére


Flashget
félisten

Rossz helyen kérdezel.
Itt tedd fel a kérdést: [link]

Realme GT Master Edition

(#77044) gorog67 válasza Flashget (#77042) üzenetére


gorog67
aktív tag

Hiába vezetsz be két kábelt, nem tud két adást egyszerre kikódolni.

(#77045) Batib válasza gorog67 (#77044) üzenetére


Batib
őstag

Ez nyit két csatornát.
Szerintem valahol itt kellene keresgélni a megoldást.

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#77046) poli27 válasza Batib (#77045) üzenetére


poli27
veterán

Megveszem ezt a modul kíváncsi leszek :D 1 hete vettem a technisat ci+ modul azt visszaviszem akkor :D

(#77047) Batib válasza poli27 (#77046) üzenetére


Batib
őstag

Azért tájékozódj előtte, nekem sincs 100 százalék biztos infóm. (nekem nincs)

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#77048) poli27 válasza Batib (#77047) üzenetére


poli27
veterán

írtam a boltnak kérdést várom a válaszukat rá!

(#77049) pittbaba


pittbaba
aktív tag

Sziasztok!

Elolvastam az első hsz-t. Anyagi kereteim alapján ezt a két Tv-t lőttem be:

[link]
[link]

A kettő között a különbség csak a méret? Érdekelne, hogy szerintetek jó választás e, mik a tapasztalatok. 3D ezekben jól működik? Konzolon játszanék néha ha szabadidőm engedi, és ha már megfizethető, belekóstolnék milyen ez 3D-ben, még próbálni sem próbáltam soha :)
Szoftver jól működik?
Azt sem tudom ilyen smartoknál van e olyan például, hogy wifi látja a hálózatban lévő PC-m megosztott meghajtóját, s onnan játszok le filmet. Lehet ilyet, vagy továbbra is másolgatnom kell fel USB-re?
Feliratok kezelése mennyire gördülékeny? Régi samsungnál még csak akkor ment a dolog, ha passzolt a file név, és asszem karakter kódolást sem tudtam állítani. Tudok e pl hangsávot váltani, és custom feliratot "betallózni"?
Egyáltalán jó eresztés ez a 6200 széria?

Előre is nagyon köszi a választ!

:R

[ Szerkesztve ]

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#77050) PuMbA válasza pittbaba (#77049) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, a méret :) 3D jó, de ehhez olyan film is kell (pl. Galapagos 3D, Avatar 3D, Frozen 3D és még van 10 film, ami rendesen néz ki, a többi konvertált szar) A film lejátszást meg felejtsd el így, fogsz egy HDMI kábelt és rákötöd a TV-re a gépet vagy laptopot és csókolom, minden megy hiba nélkül, ehhez segítséget az Összefoglaló Általános beállítások részénél találsz :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.