Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185268) Gynt


Gynt
junior tag

Jó lenne már túllépni ezen a Xiaomiban, egyéb kínai telefonokban reklám van dolgon. Én egyszer sem találkoztam reklámmal. Mert ki lehet kapcsolni. Egyszer kell megtenni, amikor először bekapcsolod a telefont, és nagyjából max. 5 perc alatt elvégezhető. Ha úgy tetszik, ez is a telefon beállításának a része, mint ahogy beállítod a Google fiókod, vagy ahogy telepíted a banki alkalmazást vagy valami más applikációt. A felhasználók egy része ennél több időt tölt szerintem azzal, hogy kiválassza az új telefonja háttérképét.

Hogy miként kell teljesen kikapcsolni a reklámokat, azt el lehet olvasni, de gyengébbek, funkcionális analfabéták és mások számára már videó is rendelkezésre áll. Mielőtt felmerülne a kérdés: mindkettő magyarul. (Akinek igénye van rá, biztos talál más nyelven is.) Mellesleg, ha valakinek van egy kis esze, és megvan benne a szándék, hogy a telefonja megismeréséhez végignézi az egyes menüpontokat, akkor maga is rájöhet, hogy mit kell kikapcsolni.

Érdekes módon a reklám akkor nem probléma, amikor a Facebookot görgeti a felhasználó, vagy ha a Netflixen akar valami hülyeséget nézni. És ott nem is merül fel, hogy miért van, vagy hogy miért nem lehet kikapcsolni?

Semmilyen külön programot nem kell telepíteni ahhoz, hogy lehessen használni ezeket a telefonokat. A külön, előre feltelepített alkalmazásokról annyit, hogy én a Xiaomi 12-es telefonon Spotify-t, Facebookot és Netflixet találtam. Ezeket rögtön töröltem is, ami összesen volt kb. 15 másodperc.
Ezen túl a telefonon eredetileg van például számológép, iránytű, hangfelvevő is, de ha valakinek ilyenekre sincs igénye, ezek is pár másodperc alatt törölhetőek. (Megjegyzem, ha mondjuk ezek nem lennének, akkor meg az lenne a baj.)

Külön öröm, amikor azok kiabálnak reklámokat Xiaomi és egyéb telefonokkal kapcsolatban, akiknek soha nem volt ilyen készülékük.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.