Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180769) Stauffenberg válasza razor03 (#180765) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem egyszerűen rossz topikban vagy és azt kéred az itteniektől, hogy vakon tapogatózzanak, senki nem tudja milyen biztonsági kihívás ellen kell védekezned, de mondjuk meg neked, hogy mit vegyél. Amúgy valóban vannak webshopok, amik "kémszoftvereket" árulnak, de ezek jellemzően céges felhasználóknak szánt eszközök a céges telefonok felügyeletére és nem települnek csak úgy maguktól.

De térjünk vissza a lényegre: Az egy jó sorvezető, hogy a Huawei P9 Lite egy 7 éves telefon és a Wikipedia szerint Android 7.0 volt az utolsó frissítés rá. Csak szólok, hogy Android 13-nál járunk és a mai telefonoknál már alap, hogy főverzió frissítéstől függetlenül havonta/kéthavonta adnak ki biztonsági frissítéseket. A telefonod alighanem biztonsági szempontból olyan, mint árvíz ellen sajtreszelővel védekezni.

Ha az nagyobb biztonságérzetet ad, vegyél iPhone-t, de az a platform is elég csábító célpont azok körében, akik kártékony kódokat írnak. De a legtöbb esetben (és ez iOS és Android esetén is igaz), kell a felhasználói input ahhoz, hogy a kód le tudjon futni (pl: fertőzött melléklet megnyitása, fertőzött kódot leküldő linkre kattintás, stb).

Hallani bőven szoftverekről, amik a felhasználó tudta nélkül települnek, de ezeket nem webshopokban árulják, hanem kormányzati szervek vásárolják.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.