Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12961) ViZion válasza 426os (#12959) üzenetére


ViZion
félisten

Logout oldalamon van a Próbáld ki a linuxot cikk, segíthet a döntésben. Sok disztró (kb. 8 jelentősebb) és sok asztali környezet van, így lehet, hogy elsőre (2., 3., vagy akár 4.-re) nem a megfelelőt találod meg, ami Neked is tetszik. Ezen nem kell kiborulni, hogy a linux sz@r, csak tudni kell feldolgozni, hogy ami másnak jó vagy megfelelő az Neked nem az.
Pl. a KDE és én örök "ellenségek" vagyunk, még egyik sem működött nálam hibátlanul, vagy úgy ahogy akartam. Ettől még nem szar, csak "nem hozzám való" :D
Kezdésnek mindenképpen Ubuntut, vagy vmi "variációját" javaslom, akkor is, ha esetleg lassúbb lesz a gépeden. Miért? Mert itt is pörög a fóruma, sokan használják, tudnak segíteni, kevesebbet kell guglizni és fordítani -mivel a legtöbb segítség angolul van.
Amit még érdemes lehet megnézni az a Zorin OS, az ingyenes változata természetesen. Ubuntu alapokon Windows "skin", tehát akár ismerős is lehet anyukádnak, lehet könnyebben elfogadja. Remélem tudtam segíteni.
Fedora telepítésről itt egy friss cikk, segíthet, bár Ubuntu telepítő kicsit más (egyszerűbb szerintem), de alapfogalmaknak nézz utána, és legyen mentésed!

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.