Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18487) King Unique válasza Roxkex (#18483) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Esetleg meg lehet próbálni másik USB portban, másik gépen, amit a fórumtárs is javasolt. Illetve jó esetben lehet csak meghajtó betűjelet kell hozzárendelni lemezkezelőben. Bár a Windows a formázás ablakot akkor szokta feldobálni, ha gond van a partícióval. Tehát a Windows lemezkezelőt kéne megnézni. Ha ott viszont " Nem lefoglalt / RAW " partíció van a külső merevlemeznél (több gépen is), akkor szívás...
Illetve fontos még, hogy milyen a HDD állapota? Ha nincsenek szektorhibák és HDS szerint 100/100-as, akkor megpróbálható az alább feltüntetett A. és B. pont. Ha a lemez állapota is kritikus és fontosak az adatok, akkor mindenképpen a szakember javasolt, azaz a C. pont.

A.) Ez esetben csak fizetős adatmentő programokkal lehet átmenteni a tartalmát másik merevlemezre. Ilyen pl. a GetDataBack | EaseUS Data Recovery | iCare Data Recovery. Az iCare-nek nemrég volt itt a fórumon ingyenes promója [link], de sajnos már lejárt...

B.) Másik lehetőség, hogy egy live, vagy rendesen feltelepített Linuxra csatlakoztatja a külső merevlemezt. Az képes lehet belelátni a RAW partícióba is és így kimenthető a tartalma. De igazán szakszerű mentéshez az A. pontban javasolt programok ajánlottak. Ha nem használtatok még Linuxot, akkor Linux abszolút kezdőknek topikban kéne érdeklődni.

C.) Adatmentő szakemberhez elviszitek, viszont az nem éppen olcsó... persze adatvisszahozás eredményessége terén ő ajánlott leginkább. Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban is érdeklődhetsz a topikgazdánál, aki ezzel foglalkozó szakember.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.